19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXECUTAREA AVERII LUI DINU PATRICIU A FOST STOPATA LEGAL – UNEJ: "Daca debitorul moare dupa ce executarea silita a fost pornita, ea nu poate fi continuata cat timp mostenirea nu a fost acceptata de catre cei chemati la mostenire sau, in lipsa, cat timp nu a fost numit un curator al succesiunii"

Scris de: L.J. | pdf | print

26 August 2014 16:07
Vizualizari: 14189

O serie de voci din presa au acuzat ca in cazul omului de afaceri Dinu Patriciu, decedat recent, s-a stopat ilegal executarea silita a imobilului din Snagov. Pentru a clarifica acest aspect, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania, condusa de Cristian Mihai Jurchescu (foto), a dat publicitatii un comunicat de presa in care aduce lamuriri cu privire stoparea procedurii de scoaterea la licitatie a unui imobil care s-a aflat in proprietatea unei persoane decedate. Mai exact, presedintele UNEJ, Cristian Jurchescu, precizeaza intr-un comunicat de presa din data de 26 august 2014, ca potrivit dispozitiilor art. 686 din Codul de procedura civila, privind interzicerea executarii silite, daca debitorul a decedat dupa ce executarea silita a fost pornita, "ea nu poate fi continuata cat timp mostenirea nu a fost acceptata de catre cei chemati la mostenire sau, in lipsa, cat timp nu a fost numit, in conditiile legii, un curator al succesiunii ori, dupa caz, un curator special pentru executare".


Prezentam in continuare comunicatul UNEJ:

"Referitor la anumite afirmatii aparute in presa in ultima saptamana referitoare la demararea procedurii de scoatere la licitatie publica a imobilului apartinand domnului Dinu Patriciu, situat in Silistea Snagovului, licitatie despre care s-a facut afirmatia ca urmeaza a fi organizata pe data de 23 septembrie 2014, pentru corecta informare a cetatenilor, luand in considerare ca proprietarul imobilului a decedat, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti doreste sa faca urmatoarele precizari:

Potrivit dispozitiilor art. 686 din Codul de procedura civila, referitoare la Interzicerea executarii silite,

(1)Daca debitorul moare inainte de sesizarea executorului judecatoresc, nicio executare silita nu poate fi pornita, iar daca moare dupa ce aceasta a fost pornita, ea nu poate fi continuata cat timp mostenirea nu a fost acceptata de catre cei chemati la mostenire sau, in lipsa, cat timp nu a fost numit, in conditiile legii, un curator al succesiunii ori, dupa caz, un curator special pentru executare, in conditiile art. 58.

(2)In cazul in care creditorul sau executorul judecatoresc ia cunostinta, in orice mod, de faptul ca debitorul a decedat, acesta este obligat sa solicite de indata camerei notarilor publici in a carei circumscriptie a avut ultimului domiciliu defunctul sa faca mentiunea in registrul special prevazut de lege despre inceperea executarii silite si sa elibereze un certificat din care sa rezulte daca mostenirea debitorului a fost sau nu dezbatuta, iar in caz afirmativ, care sunt persoanele care au calitatea de mostenitori, precum si faptul ca daca pana la acceptarea mostenirii de catre cel putin unul dintre succesibili a fost sau nu numit un curator al succesiunii.

(3)In cazul in care se constata ca mostenirea nu a fost dezbatuta sau, dupa caz, acceptata, creditorul sau executorul judecatoresc poate cere camerei notarilor publici in a carei circumscriptie a avut ultimul domiciliu defunctului sau, dupa caz, notarului public deja sesizat intocmirea inventarului succesiuni sau desemnarea unei persoane in acest scop.

Fata de prevederile legale mentionate mai sus, licitatia va putea fi organizata numai cu respectarea dispozitiilor art. 686 din Codul de procedura civila".

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva