17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXERCITAREA FARA DREPT A AVOCATURII – Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bacau acuza: “Inculpatul s-a prezentat la sediul Politiei, completand o cerere in care si-a declinat in mod ilegal calitatea de avocat, deruland activitati specifice profesiei... S-a prezentat la sediul Parchetului, arogandu-si calitatea de avocat, folosindu-se de un document intitulat 'imputernicire avocatiala' si de o fotocopie a unei legitimatii ce poarta antetul 'UNBR – Baroul Bucuresti”

Scris de: G.T. | pdf | print

23 September 2016 14:40
Vizualizari: 11467

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, structura condusa de Carla Petraru (foto), au finalizat un dosar privind posibile fapte de exercitare fara drept a avocaturii si folosirea fara drept a denumirilor de “Barou” si “UNBR”. Ministerul Public a anuntat, vineri 23 septembrie 2016, trimiterea in judecata a unei persoane pe motiv ca aceasta ar fi exercitat ilegal acte specifice profesiei de avocat.


Procurorii acuza ca, in noiembrie 2015, Vasile Dumitru s-ar fi prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt pentru a studia un dosar, ocazie cu care ar fi prezentat o imputernicire avocatia si fotocopia unei legitimatii cu antetul UNBR-Baroul Bucuresti. Peste cateva zile, sustin procurorii, Vasile Dumitru s-ar fi prezentat la sediul Politiei din Piatra Neamt pentru a studia acelasi dosar, declinandu-si in mod ilegal calitatea de avocat si efectuand acte specifice profesiei de avocat.

Iata comunicatul Ministerului Public:

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata, la data de 21 septembrie 2016, a inculpatului VASILE DUMITRU sub aspectul savarsirii infractiunilor de exercitare fara drept a avocaturii si folosirea fara drept a denumirilor de 'barou' si 'U.N.B.R.', prev. si ped. de art. 26 al.1 din Legea nr. 51/1995 rap. la art. 348 C.p. si art. 60 al. 6 din Legea nr. 51/1995, totul cu aplic. art. 38 al. 1,2 C.p.

In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

La data de 4 noiembrie 2015, inculpatul Vasile Dumitru s-a prezentat la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Piatra Neamt, unde, arogandu-si calitatea de avocat, a formulat o cerere prin care a solicitat aprobarea studierii unui dosar, folosindu-se de un document intitulat 'imputernicire avocatiala' (datat - 24.10.2015) si de o fotocopie a unei legitimatii ce poarta antetul 'Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – Baroul Bucuresti'.

Ulterior, la data de 9 noiembrie 2015, inculpatul s-a prezentat la sediul Politiei Municipiului Piatra Neamt pentru studierea dosarului cu acelasi numar, completand o cerere (3 file) in care si-a declinat in mod ilegal calitatea de avocat, deruland activitati specifice profesiei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, la Judecatoria Piatra Neamt.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Foto: ziaruldegarda.ro

Comentarii

# DODI date 23 September 2016 15:09 +4

Ar putea să îi facă un dosar și luluței care folosește termeni juridici fără a avea habar de semnificația lor.

# YanY date 23 September 2016 16:59 +4

Normal era ca procurorii să specifice în Comunicat dacă persoana respectivă este din Așa-zisul BAROU FANTOMĂ TRADIȚIONAL s-au BAROUL CONSTITUȚIONAL-LEGAL Pompiliu Bota. Așa trebuia Nuuuuuuu???.

# av. Vasile Dumitru-Baroul Bucuresti- C.I.F. nr.31103200 date 24 September 2016 18:52 +5

Uneori procurorii, nu au potenta de a decide, chiar se intampla sa fie santajati sau amenintati, pot sa le inteleg comportamentul pentru ca au familii si se tem de consecinte, se tem sa riste pentru a-si pastra onoarea si demnitatea, cert este ca, exista un Dumnezeu care centralizeaza faptele noastre si la timpul potrivit platim ''facturile''. Solutia din mai multe puncte de vedere ma avantajeaza foarte mult, veti intelege la timpul potrivit pentru ca mi se ofera posibilitatea de a invoca procedura privind ''dezlegarea unei probleme de drept''...mijloc procedural prevăzut pentru unificarea jurisprudenței ce se deosebește de recursul în interesul legii prin aceea că este „o măsura reactivă împotriva practicii neunitare”,sesizarea instanței supreme putând conduce la preîntâmpinarea unor erori judiciare din partea instanțelor judecătorești!Avocatii din UNBR din str. Academiei sunt cercetati abuziv de Parchetele de pe langa judecatorie sau de Parchetele de pe langa Curtile de Apel.

# Garcea date 23 September 2016 18:24 0

Este un Vasile Dumitru din Tulcea, inscris la Bota. Dar nu cred ca este aceeasi persoana, avand in vedere ca a utilizat o fotocopie a legitimatiei. Cel de la Bota ar fi avut legitimatia in original.

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti - C.I.F. nr. 31103200 date 24 September 2016 19:01 +4

Domnule '' Garcea'' sunt din Tulcea si fac parte din UNBR Structura Bota, entitate juridica legal infiintata spre deosebire de structurile cutumiare din timpul comunismului, ne infiintate dupa 1990. Cererea de studiu dosar a fost trimisa prin e-mail si cand am studiat dosarul ''militianul'' mi-a cerut legitimatia probabil ca a facut copie. Procurorul sau organul de cercetare penala, a facut confuzie intre imputernicirea transmisa prin e-mail si legitimatie, se intampla!Multumesc frumos pentru gandunrile bune!

# a date 23 September 2016 19:46 +5

DACA E ALA DE LA BOTA VA FI ACHITARE IN CIUDA RIL-ULUI !!! PT CA UNBR BOTA E ORGANIZATA PE LEGEA 51/1995 FAPT PENTRU CARE RIL-UL NU-I ESTE APLICABIL !!! VETI VEDEA !!!

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti - C.I.F. nr. 31103200 date 24 September 2016 19:06 +3

In curand situatia avocatilor din cele doua UNBR-uri se va rezolva pentru ca se vor pronunta institutiile europene si sigur ca da, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala vor trebui sa se pronunte pentru ca deja noi avem proceduri in curs de solutionare, va voi informa la timpul potrivit. Va multumesc frumos pentru sustinere!

# Garcea date 25 September 2016 12:54 +7

Dle Vasile Dumitru, va doresc succes maxim in demersurile ce le-ati demarat, insa avand in vedere coruptia, interesul partinic si mai ales precedentele (vezi acel RIL odios si plin de minciuni juridice, in care magistratii semnatari si-au dat proba ticalosiei) din justitia romana, nu dau sanse de castig pt. cauza Bota. Pe plan european, de asemenea, nu vad sanse de instituire a dreptatii, vezi procedura de infringement care a ramas "atarnata" fara a se vedea vreun orizont cu aspect pozitiv. Nici institutiile europene nu promoveaza adevarul si dreptatea ci doar le simuleaza, uneori mai bine alteori mai prost, interesele unor state sau grupuri economice ce hotarasc peste autoritatile statale primeaza in actiunile lor, nicidecum interesele cetatenilor europeni. Brexit-ul, printre altele, tocmai asemenea motive a avut drept cauza a producerii sale.

# av.Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti nr. CIF 31103200 date 25 September 2016 22:19 +3

Domnule '' Garcea '' sunt de acord cu argumentele dumneavoastra insa va rog frumos sa ma intelegeti ca, am un spirit de invingator si cand afirm si dovedesc munca pe care o depun pentru a indeplinii un scop! Este foarte greu sa reusim dar nu imposibil cand avem pe Dumnezeu langa noi ! Intodeauna binele invinge raul! Va multumesc frumos !

# Gogu date 23 September 2016 21:31 +2

Articol sau se dorește a fi articol ? Ne definit, incomplet și fără cap sau coadă. Nu facem scenarii, nu suntel absolvenți de studii cinematografice. Nu specifică din care structură face parte, dacă face parte din vereuna, sau o fi doar un absolvent de drept, ori bolnav, sau toate la un loc ? ! Răutatea nu are margini la români, prea vedem toate în rău și posibil și mai rău. De ce nu ar fi bine să fie profesia de avocat liberală într-adevăr ? Pe cine ar deranja ? De ce nu dau examen anual avocații, doar pentru a fi verificate cunoștințele, nu pentru a fi excluși din profesie ?! Ar fi benefică verificarea cunoștințelor prin examen scris, așa se pot tăia nasurile pe sus ale celor care cred că a fi avocat este tot una cu a ști carte ! De ce nu dorim să înțelegem faptul că avocații se specializează pe anumite categorii de spețe ? Avocații nu știu totul, nici nu este posibil ! Cocurența este și va fi benefică mereu, UNBR zis Constituțional duce la dezvoltare! Istoria se scrie

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- C.I.F.nr.31103200 date 24 September 2016 19:12 +2

Domnule '' Gogu'' ... rautatea a fost in toate timpurile, nu va disparea, noi trebuie sa ne rugam la Dumnezeu sa putem sa-i intelegem pe cei vulnerabili, lacomi si imprevizibili, nu avem alta solutie decat sa luptam pentru drepturile si libertatile noastre. Va multumesc frumos pentru timpul acordat si opinie coerenta!

# coco date 23 September 2016 22:30 +2

Mare dosar. ...merita sa comentam pe aici.

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- C.I.F.nr.31103200 date 24 September 2016 19:25 +2

Domnule '' Coco'' ...dosarul nu este ''mare'' dar o sa vedeti ca este un inceput foarte bun pentru a declansa anumite proceduri nationale si internationale! Multumesc frumos pentru opine si sustinere !

# av. Vasile Dumitru-Baroul Bucuresti- C.I.F.31103200 date 23 September 2016 22:48 +5

VASILE DUMITRU Recurent Reclamant INSPECŢIA JUDICIARĂ Intimat Pârât Curtea de Apel BUCUREŞTI - dosar Nr. unic (nr. format vechi) : 5380/2/2013* Data inregistrarii 25.05.2016 Data ultimei modificari: 23.09.2016 Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal Materie: Contencios administrativ şi fiscal Obiect: anulare act administrativ Stadiu procesual: Fond Şedinţe 21.10.2016 Ora estimata: 12:00 Complet: S8 Completul 3 fond Tip solutie: Solutia pe scurt: Document: 23.09.2016 Ora estimata: 12:00 Complet: S8 Completul 3 fond Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: În vederea comunicării către pârâţi a înscrisurilor depuse de către reclamant la acest termen, precum şi pentru ca acesta din urmă să formuleze şi în scris excepţia de neconstituţionalitate invocată oral cu privire la dispoziţiile art. 113 din Legea nr. 51/1995,va amâna cauza şi va acorda termen de judecată la data de 21.10.2016. Document: Încheiere de şedinţă 23.09.2016

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- CIF 31103200 date 23 September 2016 22:54 +4

Curtea de Apel BUCUREŞTI Părţi Nume Calitate parte VASILE DUMITRU Reclamant BAROUL BUCURESTI Pârât CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII Pârât PARCHETUL ÎNALTEI CURŢI DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE Pârât ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE DE JUSTIŢIE Pârât MINISTERUL JUSTIŢIEI Pârât Nr. unic (nr. format vechi) : 5923/2/2016 Data inregistrarii 25.08.2016 Data ultimei modificari: 02.09.2016 Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal Materie: Contencios administrativ şi fiscal Obiect: obligaţia de a face Stadiu procesual: Fond Şedinţe

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti -CIF nr. 31103200 date 23 September 2016 22:58 +4

Tribunalul CONSTANŢA Părţi Nume Calitate parte VASILE DUMITRU Reclamant BAROUL CONSTANTA Pârât GRIGORE GABRIEL CORNEL Pârât MAZARE DOINA Pârât POPI CARMEN CHIRANA Pârât DRAICA ELENA Pârât SFIRCEA OVIDIU Pârât Şedinţe Nr. unic (nr. format vechi) : 5747/118/2016 Data inregistrarii 25.08.2016 Data ultimei modificari: 14.09.2016 Sectie: Secţia I civilă Materie: Civil Obiect: pretenţii Stadiu procesual: Fond 10.10.2016 Ora estimata: 11:30 Complet: Fond civil 15 Tip solutie: Solutia pe scurt: Document:

# Cabinet de Avocat ''Vasile Dumitru''Baroul Bucuresti nr. 311 date 23 September 2016 23:02 +3

Părţi Nume Calitate parte VASILE DUMITRU IN CALITATE DE REPREZENTANT AL CABINETULUI DE AVOCAT VASILE DUMITRU Reclamant GRECU ELENA, LA DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE Pârât FLOREA ADINA Pârât DRAGHICI VASILE Pârât NITA TEODOR Pârât CONSTANTINESCU SORIN Pârât CONORTOS CONSTANTIN Pârât BODU CIPRIAN Pârât DELIORGA CRISTIAN Pârât JIGAU CATALIN Pârât UZUN MARIA Pârât BARAC IULIA CONSTANTA Pârât NASTASIA MARIUS Pârât GILL JULIEN GRIGORE IACOBICI Pârât ANDREI CAMELIA Pârât DICEANU NICOLAE VIOREL Pârât MAZARE DOINA Pârât CIRJALIU CRISTIAN Pârât PREDUT GHEORGHE Pârât ELENI MARCU CRISTINA Pârât

# MBT date 24 September 2016 03:00 +3

SLAVA LUI VASILE DUMITRU ! LAUDAT FIE NUMELE LUI ! VASILE DUMITRU VA ZDROBI PE TRADITIONALI ! VA INVINGE ! VASILE DUMITRU ESTE UN EXEMPLU PT NOI TOTI ! GLORIE ETERNA LUI VASILE DUMITRU !

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- C.I.F.nr.31103200 date 24 September 2016 19:30 +2

Domnule/Doamna ... '' MBT'' ... drum inapoi nu exista si am forta spirituala, psihologica, profesionala si sociala de a lupta cu sistemul juridic partial corupt deoarece '' simt de 20 de ani mana, ochiul, piciorul lui Dumnezeu'' si am motive sa lupt pentru familia, prieteni, colegii si natiunea din care fac parte. Va multumesc frumos pentru gandurile pure!

# av. Vasile Dumitru-Baroul Bucuresti-CIF nr. 31103200 date 24 September 2016 06:04 +3

Tribunalul TULCEA Părţi Nume Calitate parte VASILE DUMITRU Reclamant BAROUL TULCEA Pârât PURICE NICOLETA Pârât PURICE MARCEL Pârât OLTEANU GHEORGHE Pârât MORUZOV EUGEN Pârât GUDU MICHAEL Pârât PORFIR NECHITA Pârât BARĂU ALINA Pârât CONACHI NICOLAE Pârât ALEXE MIHAELA Pârât Nr. unic (nr. format vechi) : 1600/88/2016 Data inregistrarii 24.08.2016 Data ultimei modificari: 21.09.2016 Sectie: Secţia civilă de contencios administrativ şi fiscal Materie: Civil Obiect: actiune in raspundere delictuala Stadiu procesual: Fond Şedinţe 15.09.2016 Ora estimata: 9:00 Complet: C2 Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: Admite cererea de abţinere formulată de dl. judecător Şurculescu Florin în dosarul nr. 1600/88/2016 – cauza civilă formulată de reclamantul VASILE DUMITRU în contradictoriu cu pârâţii BAROUL TULCEA, PURICE NICOLETA, PURICE MARCEL, OLTEANU GHEORGHE, MORUZOV EUGEN, GUDU MICHAEL, PORFIR NECHITA, BARĂU ALINA, CONACHI NICOLAE şi ALEXE MIHAELA.

# Cabinet de Avocat'' Vasile Dumitru''- CIF nr. 31103200 date 24 September 2016 09:18 +3

Nume Calitate parte CABINET DE AVOCAT VASILE DUMITRU Reclamant BAROUL TULCEA Pârât U.N.B.R. Pârât STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL DE FINANŢE Chemat în garanţie CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI Chemat în garanţie PARCHETUL DE PE LÂNGA ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE Chemat în garanţie CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII Chemat în garanţie MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Chemat în garanţie SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII Chemat în garanţTribunalul BUCUREŞTI Nr. unic (nr. format vechi) : 2261/3/2015 Data inregistrarii 26.01.2015 Data ultimei modificari: 20.09.2016 Sectie: Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal Materie: Contencios administrativ şi fiscal Obiect: comunicare informaţii de interes public (Legea Nr.544/2001) Stadiu procesual: Fond Părţi Şedinţe 27.09.2016 Ora estimata: 12:30 Complet: C18 Fond-CA Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: 27.09.2016 Ora estimata: 12:30 Complet: C18 Fond-CA Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Document:

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti, nr. CIF 31103200 date 24 September 2016 09:22 +3

Tribunalul TULCEA Părţi Nume Calitate parte VASILE DUMITRU Reclamant BAROUL TULCEA Pârât PURICE NICOLETA Pârât PURICE MARCEL Pârât OLTEANU GHEORGHE Pârât MORUZOV EUGEN Pârât GUDU MICHAEL Pârât PORFIR NECHITA Pârât BARĂU ALINA Pârât CONACHI NICOLAE Pârât ALEXE MIHAELA Pârât Nr. unic (nr. format vechi) : 1600/88/2016 Data inregistrarii 24.08.2016 Data ultimei modificari: 21.09.2016 Sectie: Secţia civilă de contencios administrativ şi fiscal Materie: Civil Obiect: actiune in raspundere delictuala Stadiu procesual: Fond Şedinţe 15.09.2016 Ora estimata: 9:00 Complet: C2 Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: Admite cererea de abţinere formulată de dl. judecător Şurculescu Florin în dosarul nr. 1600/88/2016 – cauza civilă formulată de reclamantul VASILE DUMITRU în contradictoriu cu pârâţii BAROUL TULCEA, PURICE NICOLETA, PURICE MARCEL, OLTEANU GHEORGHE, MORUZOV EUGEN, GUDU MICHAEL, PORFIR NECHITA, BARĂU ALINA, CONACHI NICOLAE şi ALEXE MIHAELA.

# un traditional date 24 September 2016 12:33 +4

ril-ul de c***t nu va impiedica pe colegii nostri de la bota sa lucreze. in dispozitiv se vorbeste de forme de organizare profesionala recunoscute de legea 51 unbr bota e infiintat inainte de modificarea legii 51 prin legea 255/2004, deci e forma de organizare profesionala recunoscuta de legea 51, cu atat mai mult cu cat este organizata pe legea 51 !!! eu plec de la florea si ma duc la bota

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- C.I.F.nr.31103200 date 24 September 2016 19:37 +2

Domnule ''traditional'' ... R.I.L.-ul din 21.09.2016 al I.C.C.J. este un ''cadou'' pentru entitatile cutumiare iar noi din UNBR Legal trebuie sa ne folosim inteligenta si intelepciunea. Mare parte din cutumiari sunt carsusi de spaga pentru ca nu mai pot tine pasul cu concurenta, insa sunt si tineri judecatori si procurori care nu se lasa '' manjiti de cadourile otravite'' si aplica legea cu smerenie... am intalnit asemenea oamenii si de aceea lupt cu sistemul judiciar partial corupt ! Multumesc frumos pentru timpul acordat si opinia justa !

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- CIF nr.3110320 date 24 September 2016 13:08 +4

Oameneii de buna credinta care citesc articolul vor observa ca s-a format un dosar penal la comanda sistemului juridic partial corupt din care face parte probabilsi domna procuror general a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau. La dosar sunt documente ce atesta faptul ca fac parte UNBR cu sediul din str. Academiei nr. 4-6, Bucuresti si sunt decizii de la 8 Curti de Apel care mi-au recunoscut clitatea de avocat inclusiv la Curtea de Apel Bacau.... instante ce mi-au recunoscut calitatea, I.C.C.J, D.N.A. etc....dar sigur ca da, ordinul se executa, nu se comenteaza, altfel ar fi fost eliberata din functie. Voi depune o plangere penala pentru raspundere civila delictuala si discriminare, sa plateasca pentru abuzul savarsit. Imaginati-va cati oameni sunt la inchisoare '' la comanda'' ! Cu aleasa stima, av. Vasile Dumitru. Pentru relatii ma puteti contacta la telefon: 075286938 sau email: avocatvasiledumitru@yahoo.com

# Rareș date 24 September 2016 13:49 -1

O fi legal Baroul Bota nu o fi legal cert este că după prima condamnare cu executare care nu va fi peste mult timp se vor potoli toți.

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- C.I.F.nr.31103200 date 24 September 2016 20:32 +2

Domnule ''Rares'' cand faceti opinii este bine sa va asumati cuvintele, daca mergeti cu o fi sau nu ... aratati ca sunteti un om al imprejurarilor, conjucturist, flamand dupa o coaja de paine! Oamenii cinstiti, curajosi se vor lupta in permanenta cu societatea condusa de oamenii obedienti uneori sau deseori. Oamenii slabi de ''sete'' se vor adapa din cloaca pentru ca este mai apropae, cei puternici se vor adapa din ''izvoarele divine'' ... dumneavoastra alegeti de unde doriti sa va potoloti setea si foamea pentru ca Dumnezeu v-a dat liber arbitru!Va multumesc frumos pentru timpul acordat si previziune!

# Bogdan date 28 September 2016 09:09 0

Io astept inca "nucleara" pregatita de Bota, cum se laudau unii pe aici acu' ceva vreme.....nu a aparut nici macar o pocnitoare.

# avatar date 24 September 2016 19:01 +6

mi se pare ca il cam cunosc pe faptuitor, e colegul meu, si fiindca stie carte si nu a avut nevoie sadea spaga nu s-a dus la traditionali! poate ii era frica de juzii care nu luau note de trecre pe acolo sau de grilele alea timpite / Ii plang pe procurorii care nu il lasa in pace, fiindca vor trebui sa puna mana pe carte!

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- C.I.F.nr.31103200 date 24 September 2016 20:42 +3

Domnule ''avatar''... stimabile coleg, multumesc Bunului Dumnezeu pentru puterea ce mi-o da sa lupt impreuna cu oameniii ce convetuiescm impotriva unui sistem juridic partial corupt, am intalnit si magistrati deosebiti, profesionisti, cinstiti si intelepti. Am declansat foarte multe proceduri la nivel national si international iar statul roman o sa raspunda la C.E.D.O.pentru abuzurile unor magistrati! Multumesc frumos pentru incredere si timpul acordat !

# sa va explic 2 date 24 September 2016 23:08 +2

uitati-va in noua lege despre pensiile avocatilor si veti vedea ca barou =persoana de interes public infiintata conform legii 51/1995. o spun domnii parlamentari cu creierele lor mici. unde scrie in legea 51/1995 ca se infiinteaza barouri? au fost infiintate barouri de traditionali? asta inseamna ca recunosc ca sunt desfiintati si nu s-au reinfiintat. Ce mizerie de legi facute dupa ureche si interpretate de manelisti in drept care sa minta publicul. aici se vede clar cum isi bat joc de noi cu legi care se aplica si se fac pe comanda clientelara. cind vrem aplicam legea si o interpretam dupa preferinta.

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- C.I.F.nr.31103200 date 25 September 2016 08:51 +1

Cercetarea penala in cauza a fost efectuata de domnul procuror sef de sectie a P.C.A.Bacau dr. Ursulescu Nicolae Cristian, acesta a fost desemnat de CSM la data de 13.03.2014 ca evaluator al procurorilor si atunci despre ce vorbim. Ne intrebam cum a reusit sa obtina titlul de doctor? Curtea de Apel Constanta confirmă legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr.103/II-2/2016 din 12.04.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie in conditiile in care Procuror sef Sorin Constantinescu a dispus abuziv clasarea fata de procuror DIICOT Baietrau Ion, procuror Apostol Alina, un director de la Volksbanc, cms sef IPJ Tulcea Fedea Chirila si alti magistrati implicati in savarsirea unor infractiuni cu suspiciuni si de omor si afaceri imobiliare cu trafic de informatii din Volksbanc, doar nr. 227/36/2016, DNA Central, Curtea de Apel Constanta recunoscand calitatea de avocat pentru Vasile Dumitru: 22.04.2016. https://www.youtube.com/channel/UC9tOXzywBJMn8H4N

# sa va explic 1 date 24 September 2016 23:43 +3

revin la comentariul nepublicat. daca politistii si procurorii ar fi judecat un pic, ar fi observat ca domnul avocat despre care este vorba in articol este inregistrat la ANAF si are CIF legal obtinut in baza unor documente legale. deci nu induceti cititorii in eroare. lipsa de logica ale reprezentantilor statului este impardonabila, din cate stiu la admiterea in magistratura se cere logica juridica. ori e la mintea cocsului ca cei in cauza demonstreaza ca nu au nici o treaba cu logica si cu dreptul in general!

# av. Vasile Dumitru date 25 September 2016 17:31 +1

Procurorii si judecatorii tip''tortita''nu pot pot judeca pentru ca sunt eliberati din functie intr-o secunda!Exercitarea fara drept presupune sa nu detii o autorizatie care sa-ti dovedeasca legalitatea exercitarii profesiei,or cand magistratii se sterg ''la fund'' cu documentele justificative pe care le depune partea vatamata este evident ca acestiq scot in relif probleme grave de natura psihica.Cand intr-un dosar sunt dovezi si acestor i se dau o alta interpretare, sau cand desi exista probe si magistratii sustin ca nu rezulta din nici o proba legalitatea exercitarii profesiei de avocat atunci nu putem decat sa spunem ca in magistrati s-au dezvoltat angoase si isi conduc viata dupa unele iluzii sau uneori sunt bantuiti de halucinatii si asta datorita unor presiuni la care sunt supusi prin santaj pentru ca nu exista o alta explicatie comparabil cu sentintele pe care le dau ceilalti magistrati in care argumenteaza ca Vasile Dumitru detine calitatea de avocat:I.C.C.J. DNA Central,etc.

# Adevarul date 25 September 2016 00:03 -52

Ar fii cazul adoptarea de urgență răspunderea magistrațiilor, nu să plătească cetățenii plătitori de taxe și impozite . Să răspundă inamovibili care dau sentințe strămbe cu știință sau din obligație cănd răspunderea penală în Romănia este individuală.

# av.Vasile Dumitru-Baroul Bucuresti-C.I.F.nr.31103200 date 25 September 2016 10:39 +3

'' Sunt neconstitutionale dispozitiile prin care se confera instantelor judecatoresti competenta de a desfiinta norme juridice instituite prin lege si de a crea in locul acestora alte norme sau de a le substitui cu norme cuprinse in alte acte normative, intrucat incalaca principiul separatiei puterilor, consacrat in art. 1 alin 4 din Constitutie, precum si prevederile art.61 alin 1 in conformitate cu care Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a tarii (Decizia nr. 1325 din 04.12.2008, M.O. nr.872 din 23.12.2008). Prin urmare disp. art.113 din legea nr.51/1995 modificata in anul 2004 sunt neconstitutionale ! Legea civila se aplica tuturor situatiilor jurudice nascute dupa intrarea ei in vigoare, iar nu situatiilor juridice trecute consummate(facta praeterita), decizia nr.755 din 16.12.2014, M.Of. nr.101 din 09.02.2015.

# av. Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti- C.I.F.nr.31103200 date 25 September 2016 10:46 +2

Am sesizat Guvernul Romaniei pentru a se pronunta prin Ordonanta de Urgenta referitor la art.113 din legea nr. 51/1995 modificata in mod abuziv, articol care incalaca principiul securitatii actelor juridice, principiul autoritatii lucrului judecat, dreptul la munca si libera asociere. Suntem condusi din pacate de anumite personae care au capacitatea de a-si cumpara functia de judecator, procuror, ministru, deputat, senator etc. si atunci este firesc sa se instaleze haosul in instante, in Parlament si cetatenii unei tari sa sufere!

# av.Radu Liviu-Florin date 25 September 2016 16:00 +2

asa cum zice domnul coleg,si domnul de la traditionalisti ne vor da cu achitare,pentru ca procurorii stiu ca functionam legal dar asta e traim in Romania,sa speram ca dupa mitingul asta la CEDO se va face totusi ceva.cu mult respect pentru toti

# Marin ŢULUŞ. Olt,Basroul Bota date 25 September 2016 20:01 +2

Sunt unul dintre  cei care   sunt  condamnat pt.că am aparţinut UNBR Bota. Dar eu  sunt de părere  că legea 51/1995  este neconstituţională pt. că acel UNBR nu are o procedură de înfiinţare, ca şi Baroul, ca  persoană juridică; nu se specifică dacă este o structură de stat  sau o persoană privată( se vede  că Ghe Florea are o structură privată ca nu ştie pe unde depune  sacii cu valută!), dar mai ales  că profesia de avocat, nu poate  fi dată de nicio grupare, ci  doar  de  statul   român prin MEC  şi  doar  atunci vorbim de stat de drept, motiv  de neconstituţionalitate al legii invocată de  mine la CC.Restul   sunt  doar  consecinţele/replicile   sistemului creat  de Vâşinski care  a stabilit  că justiţia trebuie să fie apărătoarea  sistemului mafiot şi, mai nou, adaptată la condiţiile  capitalismului, un sistem de profit, precum şi, în speţă, de reprimare a  UNBR  Bota, de exercitare a profesiei de avocat.Se  observă ce probleme  are un ministru care nu face  ca  sistemul, trebuie s

# av.Vasile Dumitru- Baroul Bucuresti nr. CIF 31103200 date 25 September 2016 22:24 0

Domnule av. Tulus Marin traim intr-un stat in care suntem condusi de persoane ce si-au cumparat functiile si este firesc sa-si recupereze investitiile, trrebuie sa recunoastem ca in institutii avem si asemenea specimene, numai ca exista un Dumnezeu care sanctioneaza si compenseaza la timpul potrivit. Sa fiti convins ca durerea ce v-a provocato sistemul juridic partial corupt nu va ramane neplatita! Va multumesc frumos pentru interventie !

# traditional date 26 September 2016 00:52 +6

VASILE DUMITRU VA INVINGE CU SIGURANTA ! SUNT TRADITIONAL DAR MA PREGATESC SA TREC LA UNBR BOTA ! DRAGI COLEGI DIN UNBR BOTA, MERGETI INAINTE, TOT INAINTE, MEREU INAINTE ! NICI UN PAS INAPOI ! INTRATI CU TOTII IN INSTANTE PT CA NU ARE NIMENI CE SA VA FACA ! RIL-UL MAFIOT DE FAPT ESTE INLATURAT DE DECIZIA CEDO DIN 2003 CARE SPUNE CA PUTETI PROFESA CA AVOCATI DACA VA ORGANIZATI PE LEGEA 51, LUCRU PE CARE BOTA L-A FACUT DESFIINTAND BAROUL CONSTITUTIONAL SI INFIINTAND UNBR-UL !

# YanY date 26 September 2016 03:23 +3

Fii puternic....crede cu putere în Dumnezeu și cîștigi....aveți încredere în Bota !

# Cornel date 26 September 2016 08:00 -2

Domnule Țuluș, dumneata ai fost achitat, de CurteA de Apel Craiova, sau confunzi achitarea cu condamnarea? Ai fost achitat la Înșelăciune, Fals și achitat pe exercitarea fără drept a unei profesii cu 18 indice 1, nu mai dezinforma. Puțin trebuie lucrat la temperament și să nu de bazăm prea mult pe a da văru Săndel. El s-a dezis de familia dvs.

# Marin TULUS, Olt date 26 September 2016 22:26 +3

Cornele,cine esti  tu?Eu  sunt  tot  condamnat  dacă  indivizii de la CA Craiova mi/au aplicat amendă şi Bota m/a sters  de pe  Tabloul avocatilor (fără să mă informeze)! Pe  Criveanu, colegul meu de la Olt, de ce l-au achitat definitiv şi acum s-a renunţat la urmărirea penală în cazul lui, iar pe mine m-au trimis din nou în judecată?!Ce tot spui de văr  Săndel, adică vrei  să spui de  vărul de la DNA?!De unde ştii aceste lucruri? Nu mă interesează dacă s/a dezis de familia mea , nici nu am apelat la acesta. Dar el are treaba lui, eu am treaba mea, eu am luptat din anii  tinereţii încă  din Liceul Militar  şi apoi Scoala de Ofiteri  împotriva  sistemului  comunist  şi lupt  şi acum sub această  formă,  împotriva  sistemului  criminal instaurat  de clasa politică de după Revoluţie. Tu unde ai fost?Eşti un laş!N-ai  curajul să-ţi dai numele  şi ai tupeul  să mă contrazici. Spui prostii mai bine  ai tace că  şi aşa nu eşti de mare folos! !

# Aida date 27 September 2016 06:19 +1

Pai daca Aida zice sa profesia e saturata, ce vreti mai mult? http://bota.ro/pericolul-liberalizarii-profesiei-de-avocat-d-soara-aida-popa-judecatoarea-in-ie-aparatorul-castei/. Cine are inregistrarea sa o posteze.

# Ionică date 27 September 2016 13:25 0

Stătulescu..................., judecătoria Brașov..................

# alexandru popescu date 27 September 2016 23:51 0

Competenta materiala nu este a PCAB ci a Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau.nu inteleg cum de este posibil fie si pentru cultura juridica sa instrumentezi un dosar fara sa iti verifici competenta.daca nu avea calitatea de avocat cum de il cerceteaza.va rog frumos daca tot ati luat examenele acelea grele  cu ghilimele de intrare la INM...dsti.va demisia .aunteti niste nulitati 

# ECHR date 28 September 2016 16:04 0

Hai ca va lesina Bota :D :D :D http://bota.ro/cedo-27-09-2016/img_0372/

# @ECHR date 28 September 2016 17:53 +1

nu vad nimic amuzant mai avi-ghiuță

# EU DA date 28 September 2016 18:40 -1

:lol: este amuzant ca un condamnat penal de origine roma,prin abaterile si derapajele sale de la bunul simt juridic si de la logica a adus justitiei si unor oameni care totusi cunosc ceva drept atita dezonoare...botisti desistati pe guru amator de lichide naturiste!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

# @@ECHR date 28 September 2016 20:16 +2

Eu nu am scris sa fac sto, eu ma bucur ca s-a ajuns acolo.

# EU NU date 28 September 2016 19:54 +2

mai amuzant mi se pare sa nu ai acte si sa te dai avocat. :D :D :D oare ce veti face daca se intoarce roata si iese adevarul la suprafata? ce spui? vezi mai intai cum se scrie substantivul /roma/, apoi vezi un pic cum e cu acordul gramatical, si dupa aia pune mina pe taste! cat despre fanteziile tale urice, tot avi avi ai ramas la cap! ;-)

# EU DA date 28 September 2016 20:58 -1

aaaa..substantivul comun/originea roma....aaaa,am vazut un pic....aaaa,nu-s avi...aaaa,poate esti tu.(am pus mana pe taste,fara fantezii urinoase)

# panica la deva,lacrimi la sintesti date 29 September 2016 21:18 0

:lol: de miine profesorii botisti vor da si lectii de gramatica,firesc baroul satesc/crisma are numai specialisti de renume/c victor,bota,scaletchi.toti vor ajunge in acelasi loc...umbros....

# avatar date 29 September 2016 14:31 0

departe de mine de a incuraja extremismul, agresiunea si alte asemenea, eu il cunosc pe dnul av! Psihologul l-ar incadra la colerici acuti, istoria la erou -martir, codul penal si toate institutiile de drept la legitima aparare, fiindca acest om, dicolo de a purta roba pe drept, is-au incalcat toate drepturile constitutionale si comunitare, si , fiindd discriminat la limita si hartuit, adus in pragul discriminarii, a ajuns la limita puterilor! Peste max un an, cand statul roman va trebui sa recunoasca p[ublic si international abuzurile din sistemul juridic, provocate chiar de catre barourile neinfiintate, copiilor procurilor si judecatorilor car au instrumentat acet caz le va fi rusine cu parintii lor!( atunci , copilul acestei jude, care e in clasa cu copilul av, nu il va mai abuza emotional, ci va merge acasa si isi va scuipa parintele in ochio)

# Av. claudia Nedelcu date 29 September 2016 14:51 +2

eu sunt mandra ca il cunosc pe Dl Statulescu si pe d-nul Dumitru si sunt convinsa ca nu vor claca, ca vor invinge si ca vor lua daune imense de la "neinfiintati"Fiindca dreptatea e mai presus de MJ, and unul de la Bota respecta legea sie hartuit, vin NUp si daune, candunul de dincolo face carausie cu spaga, trage tepe si face trafic de influenta, vine condamnarea, suicidul si noroiul!

# av.Vasile Dumitru-Baroul Bucuresti-CIF 31103200 date 2 October 2016 08:00 +1

Doamna av, Claudia Nedelcu stimabili colegi si colege, cineva trebuie sa plateasca pentru adevar si libertate! Trebuie sa recunoastem ca doar organizarea si disciplina dezvolta premise substantiale pentru succes! Avem un UNBR cutumiar, clientelar si slugarnic in fata unor conducatori obedienti, dar sa nu uitam ca toate au o limita si plata facturilor se apropie inevitabil ... precum si un UNBR hulit de sistemul juridic partial corupt, traieste datorita unor magistrati incoruptibili! Un congres trebuie sa fie organizat cat mai curand pentru ca ''dormitul in bocanci'' nu duce la bine, oamenii vad neputinta liderului istovit si speriat de abuzurile magistratilor, insa uniti vom reusii sa impunem respect. Cei care asteapta si nu se implica pentru o cauza dreapta Dumnezeu ii va sanctiona dur la timpul potrivit si invers ! Domnul Statulescu patimeste pentru noi, ce atitudine a luat conducerea UNBR!!! Cu aleasa stima av. Vasile Dumitru. lider UNBR

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva