6 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORONAVIRUS: FACEM MIA IN DOUA ZILE – Cea mai mare crestere de pe o zi pe alta a cazurilor de coronavirus: „Pana astazi, 24 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 762 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19... De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 186 noi cazuri de imbolnavire... Pacientii nou-confirmati au varsta cuprinsa intre 4 ani si 85 ani... 8 persoane au decedat”

Scris de: B.G. | pdf | print

24 martie 2020 13:04
Vizualizari: 2684

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat marti, 24 martie 2020, ca pana in prezent au fost confirmate in Romania 762 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.


Extrem de ingrijorator, de la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 186 de noi cazuri de imbolnavire.

Cea mai mare crestere in 24 de ore de pana acum.

 

Prezentam comunicatul Grupului de Comunicare Strategica:


“De la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 2 si pana in prezent, au fost plasate in carantina institutionalizata 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 4 persoane aflate in carantina au parasit locatia in care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusa masura carantinarii pentru o noua perioada de 14 zile.

Totodata, incepand de aseara, de la ora 22.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motive referitoare la deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale, deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie si deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

Reiteram faptul ca, incepand din data de 23 martie a.c., in intervalul orar 22.00 – 06.00, pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la solicitarea autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe proprie raspundere si actul de identitate, dupa caz. Declaratia pe propria raspundere poate fi completata si olograf.

Pana astazi, 24 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate si externate (53 la Timisoara, 19 la Bucuresti, 3 la Craiova, 2 la Constanta, una la Cluj si una la Iasi).

Pana astazi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 si cu boli cronice preexistente, internate in spitale din Bucuresti, Suceava, Craiova si Iasi, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 186 de noi cazuri de imbolnavire.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 4 ani si 85 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 16 pacienti, din care 6 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 5.515 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 in unitati medicale private.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.473 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost intocmite 154 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat 903 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

De asemenea, cu ocazia formalitatilor de intrare in tara, Politia de Frontiera a intocmit 4 dosare penale, in care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 48 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 36 in Italia, 4 in Spania, 2 in Namibia, 2 in Indonezia si cate unul in Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Franta. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 8 cetateni romani aflati in strainatate, 7 in Italia si unul in Franta, au decedat.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum si alte date de interes, vor fi aduse la cunostinta publicului in cel mai scurt timp.

In continuare va prezentam situatia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european si global.

Pana la data de 23 martie 2020, au fost raportate 160.233 de cazuri in UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elvetia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Italia, Franta, Germania, Spania si Regatul Unit”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.06.2020 – Nu deschideti salile de fitness, ca o pierdem pe Chis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva