6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FANTOMA LUI CALIN – Ministerul Justitiei atesta ca Forumul Judecatorilor din Romania, agitat de judecatorii Dragos Calin si Ionut Militaru de la CAB, "nu figureaza in evidenta" Registrului national de asociatii si fundatii. Atunci, pe cine reprezinta #Rezistentii din Forum, carora Monica Macovei le ridica statuie la Bruxelles? Ce legitimitate are memoriul semnat de miile de magistratii care, la chemarea FJR, s-au opus Legilor Justitiei? Cerem explicatii celor doi judecatori

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

21 January 2018 12:17
Vizualizari: 19512

Extrem de vocala si agresiva in ultimele luni, avand o critica de adus oricarui demers din Justitie sau politica, asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, condusa de judecatorii Dragos Calin (foto dreapta) si Ionut Militaru (foto stanga) de la Curtea de Apel Bucuresti, care se lauda cu mii de membri si face tot felul de demersuri care coincid cu idealurile #rezist, nu este atestata de Ministerul Justitiei. O dovedeste un raspuns pe care Ministerul condus de Tudorel Toader l-a comunicat Lumeajustitiei.ro in care se precizeaza ca asociatia Forumul Judecatorilor din Romania "nu figureaza" in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat in evidenta Ministerului Justitiei.


Cine nu este inscris in registru, nu exista

Raspunsul MJ ne-a fost remis in cursul zilei de 17 ianuarie 2018, dupa ce am solicitat reprezentatilor ministerului sa ne comunice urmatoarele:

1. Cine sunt membri fondatori ai acestei asociatii?

2. La ce data a fost fondat Forumul Asociatiei din Romania si care este actul care atesta infiintarea?

3. Forumul Judecatorilor din Romania este o asociatie cu reprezentare nationala sau locala?

4. A avut in trecut o alta denumire, si daca da, care a fost aceasta?

5. Cati membri are in prezent aceasta asociatie si cine sunt acestia?

6. Se regaseste Forumul Judecatorilor din Romania in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor al Ministerului Justitiei? Si daca da, sub ce denumire?

Dupa cum reiese insa din raspunsul Ministerului Justitiei, asociatia Forumul Judecatorilor din Romania care se lauda ca detine cel mai mare numar de magistrati inscrisi, mai multi chiar decat asociatiile traditionale precum AMR si UNJR, nu apare sub aceasta denumire in nicio evidenta.

Potrivit legislatiei in vigoare, au dreptul de a functiona doar asociatiile, fundatiile, organizatiile pentru care Ministerul Justitiei a emis o disponibilitate de denumire, confirmata apoi prin decizie definitiva de o instanta. La randul sau, instanta are obligatia de a detine propriul registru si de a inregistra la grefa judecatoriei unde s-a facut inscrierea toate organizatiile infiintate, dar si modificarile aduse intre timp la acestea.

De altfel, potrivit Ordinului nr. 2.534/C din 20 iulie 2012 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea Registrului asociatiilor si fundatiilor, Registrului federatiilor si Registrului national al persoanelor juridice fara scop patrimonial, aprobat prin Ordinul ministrului de stat, ministrul justitiei, nr. 954/B/C/2000, publicat in Monitorul Oficial nr. 583/16.08.2012, instantei ii revine obligatia ca in termen de 3 zile sa trimita Ministerului Justitiei copii de pe hotararile judecatoresti prin care s-a dispus inscrierea, modificarea actului constitutiv si/sau a statutului ori incetarea asociatiei, fundatiei, federatiei sau filialei, modificari care se vor inregistra in Registrul de asociatii si fundatii al MJ.

Iata prevederile in acest sens cuprinse in Ordinul nr. 2.534/C din 20 iulie 2012:

"Art. 39. - (1) Registrul national se tine in sistem computerizat, conform modelelor prevazute in anexele nr. VII.1-VII.5, prin replicarea de catre instantele judecatoresti a inscrierilor cuprinse in registrele speciale tinute de acestea catre serverul central instalat la sediul Ministerului Justitiei.

(2) Replicarea se efectueaza in termen de 3 zile de la ramanerea irevocabila a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus inscrierea, modificarea actului constitutiv si/sau a statutului ori incetarea asociatiei, fundatiei, federatiei sau filialei.

"Art. 40. - (1) In termenul prevazut la art. 39. alin. (2), instanta judecatoreasca competenta este obligata sa trimita compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Justitiei copii de pe hotararile judecatoresti prin care s-a dispus inscrierea, modificarea actului constitutiv si/sau a statutului ori incetarea asociatiei, fundatiei, federatiei sau filialei, precum si de pe inscrisurile doveditoare, in sistem informatizat sau, in situatia in care instanta nu detine mijloacele tehnice necesare, pe suport hartie, in numar corespunzator."

Iata raspunsul Ministerului Justitiei transmis Lumeajustitiei.ro:

 

Inainte de Forumul Judecatorilor din Romania a fost Forumul Judecatorilor din Oltenia

Dupa cum insisi se identifica in toate adresele pe care le fac pe la diferite institutii si autoritati – precum Memoriul depus la CCR (vezi facsimil) Forumul Judecatorilor din Romania are o istorie de aproape 11 ani, fiind infiintata in data de 8.06.2007 la Judecatoria Slatina. Carevasazica, asociatia condusa de doi judecatori din Bucuresti cu reprezentare nationala s-a infiintat la Judecatoria Slatina, instanta unde judecatorul Dragos Calin a activat, conform propriului CV din 2004 pana in 2007. La o scurta verificare insa descoperim pe Portalul instantelor de judecata ca la data de 8.06.2007 a fost intr-adevar infiintata la Judecatoria Slatina o asociatie, insa sub denumirea de "Forumul Judecatorilor din Oltenia", care a dobandit personalitate juridica prin incheierea nr. 671 pronuntata in dosarul nr. 5121/311/2007. Adica fix incheierea indicata in adrese ca fiind actul de infiintare al asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania.

Totusi, pe rolul aceleasi instante mai figureaza un dosar (7286/311/2007) cu acelasi obiect inregistrat in 5.09.2007 si solutionat in 7.09.2007 in care aceeasi asociatie "Forumul Judecatorilor din Oltenia" dobandeste personalitate juridica.

Ulterior, in 21.01.2010, potrivit Portalului instantelor de judecata, la Judecatoria Slatina a mai fost format un dosar (577/311/2010) in care are Asociatia "Forumul Judecatorilor din Oltenia" a solicitat "modificare acte constitutive persoane juridice", cererea fiind admisa in 22.01.2010.

Curios lucru, cu privire la dobandirea personalitatii juridice de catre "Forumul Judecatorilor din Romania" nu gasim insa niciun dosar in nicio alta instanta.

Exista insa patru dosare, unul la Curtea de Apel Oradea din 2016, ramas fara obiect, si alte trei dosare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in care FJR are calitatea de recurent intervenient in dosarele judecatoarei Camelia Bogdan. Si atat!

In aceste conditii, in situatia in care Forumul Judecatorilor din Romania nu figureaza nici macar in 2018, la 11 ani de la infiintare, asa cum chiar ei indica prin actele oficiale, in Registrul national al asociatiilor si fundatiilor ne intrebam care este de fapt situatia cu acesta asociatie si cum a ajuns ea sa fie glasul a mii de magistrati?

Iata cum se identifica FJR:


Monica Macovei ii tine in brate pe #rezistentii din FJR si ii promoveaza la Bruxelles

Caci despre miile de magistrati adunati in Forumul Judecatorilor din Romania s-a auzit si la Bruxelles, de acest lucru ocupandu-se chiar fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei. Mai exact, intr-un intreviu acordat site-ului euractiv.ro, in care critica demersul de modificare a Legilor Justitiei faurite in mandatul sau, Macovei a gasit oportun sa isi intareasca pozitiile vorbind despre demersul Forumului Judecatorilor din Romania privitor la memoriul semnat de cateva mii de magistrati, judecatori si procurori, inclusiv de presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitiei. Tot in cadrul interviului, Monica Macovei a precizat si ca memoriul FJR a fost "trimis" la diverse institutii europene (oare de cine?), lasand sa se inteleaga ca asociatia fara acte de infiintare reprezinta, de fapt, vocea majoritatii judecatorilor si a procurorilor (caci de aia se numeste forumul judecatorilor, ca sa reprezinte si procurorii) din tara.

Consideram ca precizarile Ministerului Justitiei nu trebuie sa fie ignorate de niciun judecator din Romania, care ar trebui sa intre de acum cu mare bagare de seama intr-o asociatie care se lauda ca reprezinta interesele magistratilor.

Intrucat datele prezentate de Lumeajustitiei.ro de pe site-urile institutiilor publice si din comunicarile venite din partea Ministerului Justitiei releva o alta realitate decat cea prezentata de reprezentantii FJR, apreciem ca se impun niste clarificari din partea conducerii Forumului Judecatorilor din Romania.

Iata declaratiile lui Macovei:


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 21 January 2018 12:48 +9

si cesemeaua ce face????alooo!!!!!!laptareselor s/aude,se vede????(n/ati mai vedea si auzi) asociatiile mermelitorilor,s/aude se vede????

# ???!! date 21 January 2018 20:46 0

https://www.activenews.ro/stiri/Propaganda-rezist-spulberata-de-preotul-Chris-Terhes-printr-o-formula-de-calcul.-Cati-romani-au-fost-de-fapt-la-protestul-din-Piata-Constitutiei-148854

# Calin date 21 January 2018 13:16 0

De fapt nu e ASOCIATIA "FORUMUL JUDECĂTORILOR" ci ASOCIATIA "FORUMUL JUDECĂTORILOR DIN OLTENIA" !!!

# Socrate date 21 January 2018 13:37 +2

:eek: :-x :cry: Si atunci de ce semneaza acte oficiale catre CCR cu Forumul Judecatorilor din Romania? <img src=ops:' />

# Edelweiss - Angriff von Bukowina date 21 January 2018 13:54 +5

„Țiganii din Wallachia au fost sloboziți din robie abia în 1856 iar cei din Moldova cu un an înainte – 1855. Statutul lor, anterior dezrobirii, era unul lipsit de personalitate juridică, ei putând fi vânduți după bunul plac al stăpânului, puteau fi puși zălog; nu puteau depune mărturie în tribunal, depoziția lor neavând valoare juridică și nici un fel de putere probatoare. Nu în ultimul rând, pentru faptele țiganului rob răspundea stăpânul robului. Așadar cam acesta era statutul social al robului țâgan. După dezrobire, li s-au dat „bilete de slobozenie” și s-au stabilit în așezări umane nou-întemeiate, denumite „Slobozii”. Apăi, dacă înainte de slobozire, acesta era regimul juridic al țâganilor, CINE GRIJANIA MAMII LUI DE NETOT a permis ca astăzi...” // [more] https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2018/01/who-why.html

# Edelweiss - Rostogan de Bukowina date 21 January 2018 13:58 +7

Eșecul mai mult decât predictibil al generației millennials „Pro... dar mulți”. :sad: „Pentru aceste LOAZE CU DIPLOMĂ, fără cel mai elementar lexic uzual, [...], NOI TOȚI, cei mai betrâni vom fi nevoiți să ne modificăm discursul funcție de mediocritatea minții lor de maimuțe urlătoare de bombardament. Nătărăii și netoții ăștia, produse recente ale Institutului Național al Magistraturii, sunt aidoma jihadiștilor refugiați: pentru ifosele lor trebuie să se interzică Oktoberfestul sau fustele scurte. Pentru NETOȚII din sistemul judiciar o să trebuiască să ne modificăm stilistica exprimării, ca să priceapă ceva și mintea lor de prostovani-sadea. :eek: https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2018/01/planet-der-affen-planeta-maimutelor.html

# Edelweiss - Grămătic betrân și ostracizat (de Bukowina) date 21 January 2018 14:20 +4

Io* poci să înțeleg că genitorii acestor beizadele le-au cumpărat cu 5000 de pungi de galbeni locul la admiterea la INM, dar … dă-o-n pisz*a mă-sii de viață! Nici chiar așa! Mai sunt unii care se simt jenați să intre în închisoare cu sentințe penale în care se scrie, de exemplu: „EXPRESIA „PLAIVAZUL meu de cal 338 Lapua Magnum” constituie BĂNUIALA REZONABILĂ a posesiei unei arme de foc”; „inculpatul a sfidat ÎNSĂȘI rolul social al magistratului”; „...instanța constată că susţinerile sale au putut crea o APARTENENȚĂ de credibilitate”; „caracterul absolut jignitor şi ofensator al injuriilor PROLIFERATE de pârât la adresa reclamantului.” În atare condiții, cred că ar trebui de modificat Legea 303/2004 a Cyborgului și Androidului Judiciar și să se prevadă, în mod expres, ca obligație a magistratului „să cunoască și să utilizeze corect limba română”. #dațonmăsadetreabă că ți-e și rușine să fii pârnăiaș al deciziilor acestor LOAZE MILLENNIALS. Multe, cu diplomă și extrem de costisitoare.

# Fost coleg date 21 January 2018 14:55 +7

Sa nu uitam ca acest penibil copresedinte s-a visat membru csm calitate pe care ar fi folosit-o pt a formula recursuri si cereri pt toti nebunii sistemului desi asociația lui nu există. Poate ccr si iccj afla acest lucru. Despre celălalt copresedinte numai de bine. 2 zile pe saptamana la serviciu ca lauzele. În rest pe forum si la demonstrații. Cam pe 3000 euro salariul lunar

# Sorana date 21 January 2018 19:25 +6

Salarii nemeritate pt toti mafiotii din justitie, mii de euro lunar de fiecare plus cate milioane de euro se cheltuie lunar si INUTIL pe DNA DIICOT SRI??? Tradatorii de la proteste sa fie trasi la raspundere caci fac Romania de ras in toata lumea si deja ni s-a pus eticheta de natia cea mai corupta si infractoare. Toata lupta asta a justitiei cu romanii, toata paradeala asta la cetateni si fondurile uriase investite in institutii au ajutat la aceasta eticheta de corupta si infractoarea lumii si noi singuri am facut acest lucru intrucat am tacut malc cand aceste institutii nocive au fost si inca sunt alimentate cu miliarde. Toti cei care incurajeaza aceste proteste prin a spune ca" oamenii sunt liberi sa protesteze" sunt vinovati de sustinerea pe ascuns a acestor proteste si legi neconstitutionale si interpretabile care au dus la saracirea,distrugerea drepturilor si libertatilor a tuturor oamenilor nu doar a politicienilor care de fapt ei sunt vinovati de acest lucru. 8) 8) 8)

# Edelweiss - Domain name hijackers ( de Bukowina) date 21 January 2018 15:12 0

Vaileu! Ai heiv a brilliant aidea! TAMAM așa cum se ocupă de dinainte anumite domenii .ro sau .com, corespunzând unor personalități publice, care ma’apooi sunt valorizate în câțiva țuhali de leuți-șpagă- răscumpărare, așa m-am gândit Io* să scoț o groază de parale înființând încă de pe acum niște foondații, pe care mai apoi să le vânz cu 50.000 de galbini oiropeni / fundația la fel de fel de magiștri țâcniți. (că doară se știe că numărul lor îi mare și necuantificat numeriq) Apăi, m-am Socotit Io* ca să înregistrez la Trebunal următoarele Asociații: Asociația magistraților de la PJ și Jud. Ceatalchioi / Asociația judecătoarelor de post (care judecă numai marți și vinerea, când justițiabilii vin de la beserică și nu pot să sperjure sau să înjure) / Asoc. bănățeană a juzilor „așa mai maturi, mai perverși, care ne-o bagă de sus, de la 45 de grade, IN-CRE-DI-BIL!” / Asoc. juzilor practicanți de enduro și jocuri erotice pe țarinile pârloagă ale Vasluiului /

# Edelweiss - Domain name hijackers ( de Bukowina) date 21 January 2018 15:14 +4

Asociația #Rezist a Procurorilor baptiști de Ziua a Şaptea (alcătuită din Stoini și alți procurori DNA care beau apă DECÂT în zi sabbathică) / Asociația #MeToo a Auditoarelor de Justiție asexuat-monoice ce-și perpetuează spița dinastică prin partenogeneză/ Asociația „Zoofilia și pedofilia – Salvează România!” a cicisbeilor- țucălari clujeni / Asociația Judecătorilor foști procurori / Asociația procurorilor foști milițieni / Asociația milițienilor foști tractoriști de colhoz / Asociația judecătoarelor nulipare / Asociația judecătoarelor nuligeste / Asociația procuroarelor nescărmănate / Asociația grefierelor neciufulite / Asociația greführerilor agramați dar cu gura mare / Asociația studenților la Dlept care papă tot din falfulie / i tak dalee, i tak dalee, i tak dalee… LISTA E DĂȘCHISĂ, aștept sugestii :P

# Ultimul Charlot date 21 January 2018 16:14 +5

Astia sunt ca si avocatii traditionali. Nu au acte de infiintare dar au tupeu :-) Si protectie.

# Penibilii date 21 January 2018 17:00 +2

Activiști de partid nu judecători. Habar nu au de lege regulamente dar se adresează ccr si instanțelor fără a fi înregistrați legitim. Doi clovni. Co militaru ă distrus tribunalul bucurești. Acum se orientează spre tot sistemul. Ținta lor e viitorul csm

# Cîrcel Molacu date 21 January 2018 18:24 -11

Măi lume, măi și măi dragă poporule, tanti Vuiorica e genul de miștou telemormănean marca dracnea, care e plin de draci că nu poate să scape de pata de pe cazier, nici cu toate Fairy-urile din lume. Haita de sferto și semidocți care împle ochi pesedereul, adecă majoritatea confortabilă care se votează încrucișat între ei, este imaginea de azi a țării. Ologuța, trăi-i-ar...copiii, cu toată limba ei...Engleză din lemn de Paulownia, parcă nu-i așa de anal-fabetă și ceva mă face să cred că asta din urmă știe mai multă geografie politică. Și-i și mai drăguță :-* decât țața cu fața lu dracnea :-x

# Gogu date 21 January 2018 23:42 0

Până și UNBR Bota este înscris !

# Goagăl date 22 January 2018 11:09 0

Structura avocațială Bota este singura entitate înființată LEGAL în țara asta. Cutumeria este 'spălată' prin tot felul de RIL-uri și alte matrapazlâcuri, astfel încât să ofere aparența de legalitate. Iar Legea 51, poate se va înțelege într-un târziu, NU ÎNFIINȚEAZĂ barouri.

# ockiu date 22 January 2018 07:19 +3

poi rezistentii cum ies in strada sa manifeste spontan ... asa si astia si-au facut spontan o asociatie - nu e pe niciaeri pentru ca e spontana :)

# santinela date 22 January 2018 07:37 +5

Ei pe cine reprezinta . Astia doi reprezinta toata MIZERIA din justitia romaneasca,toata slugarnicia si lipsa de caracter,pe Macovei si sistemul mafiot basist care nu se mai lasa dus !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2022 – Codul deontologic al magistratilor a fost modificat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva