21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

FETELE LUI BOBITA – Judecatoarele Margareta Nicoleta Tint, Simona Marcu, Lia Savonea si Corina Corbu au pactizat cu Bogdan Mateescu. Alaturi de judecatoarea Andrea Chis, care era de asteptat sa voteze cu Mateescu, cele patru l-au uns pe Bobita sef peste CSM. Ministrul Justitiei Catalin Predoiu s-a implicat in alegeri, desi anul trecut sustinea ca e treaba membrilor CSM. Mariana Ghena a lipsit. Bravo lui, Mihai Balan l-a lasat cu ochii in soare pe Mateescu

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 December 2020 12:33
Vizualizari: 9267

Asa cum deja v-am anuntat, judecatorul Bogdan Mateescu este noul sef al Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta a castigat detasat alegerile in fata judecatoarei Evelina Oprina. A reusit gratie voturilor unor judecatoare care in trecut faceau echipa cu Oprina, care au avut numai de castigat prin alaturarea cu Evelina Oprina gratie imaginii bune a acesteia din urma, dar care, credem noi, astazi au confirmat ceea ce noi v-am anuntat de luni bune, si anume ca au parasit tabara sanatoasa a magistraturii.


 

Desi cu cateva luni in urma parea greu de crezut, judecatorul Bogdan Mateescu a fost votat de actuala presedinta a CSM Margareta Nicoleta Tint (foto, a doua din stanga) - cea care a ajuns in functie cu votul Evelinei Oprina si cu sprijinul acesteia, manifestat inclusiv prin incurajari personale -, de judecatoarea Simona Marcu (foto, a doua din dreapta), de judecatoarea Lia Savonea (foto, prima din stanga), cele trei nereusind sa treaca peste antipatia dezvoltata fata de Evelina Oprina si Gabriela Baltag. Surpriza a venit insa din partea sefei ICCJ Corina Corbu (foto, prima din dreapta), care la randul ei l-a girat pe Bogdan Mateescu, facand echipa in acest sens cu Tint, Marcu si Savonea.


De asemenea, judecatorul Bogdan Mateescu a fost votat si de judecatoarea Andrea Chis, insa acest lucru era de asteptat si cat se poate de normal atat timp cat cei doi au facut echipa in CSM de-a lungul anilor.


Daca sefa ICCJ a produs surpriza neplacuta votandu-l pe Bogdan Mateescu, o surpriza placuta ne-a facut-o judecatorul Mihai Balan. Acesta nu l-a votat pe Bogdan Mateescu, alegand sa dea vot nul. Probabil nu a uitat cum anul trecut, cand a candidat la sefia CSM, Bogdan Mateescu si-a schimbat votul in favoarea Margaretei Nicoleta Tint.


In ceea ce-l priveste pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu, acesta s-a implicat in desemnarea sefului CSM, dupa ce anul trecut dadea vot nul, pretextand ca membrii Consiliului trebuie sa isi aleaga conducerea, nefiind treaba oamenilor politci. Viziunea s-a schimbat intre timp, poate si pentru ca Bogdan Mateescu este considerat ca fiind un personaj agreat de mediile poliutice din care Predoiu provine.


De la alegerile pentru sefia CSM a lipsit Mariana Ghena.


Iata asadar cum s-au impartit voturile, conform informatiilor noastre:


Pentru Evelina Oprina au votat:


Evelina Oprina

Gabriela Baltag


Pentru Bogdan Mateescu au votat:


Bogdan Mateescu

Andrea Chis

Margareta Nicoleta Tint

Simona Marcu

Lia Savonea

Corina Corbu

Catalin Predoiu


Vot nul Mihai Balan.

Mariana Ghena nu a participat la sedinta.

Comentarii

# Gilu date 3 December 2020 12:48 +10

Ce ti -e si cu savarinele astea! Feriti-va de dulciuri expirate!

# UN ROMAN NEDUMERIT date 3 December 2020 12:55 +24

Daca o parte din presedintii de tribunale si curti de apel nu l-au dorit pe actualul sef CSM, MAI REPREZINTA CSM-ul VOINTA JUDECATORILOR? EXISTA VRE_O PROCEDURA DE RETRAGERE A VOTULUI DE REPREZENTARE A UNUI MEMBRU IN CSM? PE CINE REPREZINTA actualul sef CSM IN ACESTE CONDITII?

# G date 3 December 2020 13:24 +15

Sa-i fie rusine CSM-ului, doamnei CC, cu asa alegeri. Justitia e distrusa in Romania si in loc sa faca pasi spre o recuperare, dimpotriva, o compromit si mai mult daca se mai poate spune asa. Si se mai numesc judecatoare! De ce le-a fost frica? Oameni curajosi, cinstiti si drepti sunt floare rara in tara asta.

# Gică contra sistemului date 3 December 2020 13:25 +21

Un posibil răspuns pentru românul nedumerit:Poate reprezintă sistemul.Poate nu întâmplător două „zeițe” ale justitiei, cu cariere fulgerătoare în magistratură, l-au preferat pe dl. Bobiță.Să fie simplă ranchiună între doamne, sau... Observ că magistratura este condusă de persoane relativ tinere. Oare seniorii magistraturii nu mai au acces la asemenea demnități, numai pentru faptul că nu „croncănesc” într-o limbă străină, la fel de bine ca cei tineri? sau sunt alte motive mai „grele”? Timpul ne va spune dacă dl Bobiță face jocurile cuiva. Dacă serviciile vor fi reintroduse în anchetele penale, ne vom lămuri.

# Dragos date 3 December 2020 13:29 +24

Neamtul si-a tras si CSM-ul lui! Superb sau ce??

# Prometheus date 3 December 2020 13:51 +16

"Vai, nu se poate sa avem judecatori alesi prin vot, ca la prostii aia de americani. Prostimea de rand nu intelege toate fineturile justitiei si ar vota incorect. Trebuie sa avem experti!"... si multe alte texte de aceeasi factura am tot auzit de cand ma stiu. Avem un sistem complet defect. Pana nu o sa nu mai avem nici cel mai mic functionar numit si/sau ales de vreun grup d-asta care nu raspunde direct in fata cetateanului, nu o sa se dea pe brazda situatia. Toti functionarii publici trebuiesc alesi prin vot direct de catre cei pe care acesti asa-zisi functionari ii deservesc. Pana la ultimul stagiar de la judecatorie sau de la politie. Ce se intampla in ziua de azi e absolut inacceptabil.

# un om indignat cu multe semne de intrebare priviind viitorul date 3 December 2020 13:53 +29

...acele doamne au in spatele lor un numar de magistrati pe care ii reprezinta,au votat conform doleantelor magistratilor care le-au trimis ca reprezentat in CSM?????........daca NU, toata munca si inteligenta de a le "exmatricula" din CSM ( ca si pe Danilet care la un moment dat, magistratii care l-au trimis in CSM au zis ca nu-i mai reprezinta,activitatea lui ne fiind in concordanta cu principiile si doleantele celor care l-au votat ca reprezentant )

# Jilava date 3 December 2020 13:57 +18

Ce pretentii aveti la savonea si corbu. La cate probleme penale au încearcă si ele sa dea la schimb pentru a fi lăsate în pace. Zadarnic, după ce vor fi folosite suficient vor avea soarta lui neacșu. Prietenii stiu de ce. Băneasa forever

# Gyuse Bogdan date 3 December 2020 14:55 +18

Ce frunte expresiva au fufanzelele din foto.Cate dintre ele au semnat adeziuni cu SRI sau alte servicii??? :)))))

# pitzi date 3 December 2020 15:23 +17

Acum joha are si csm-ul lui

# Lorenzo de Medici date 3 December 2020 15:37 +30

Era de așteptat acest rezultat. În țara asta, în general, dar în magistratură cu precădere, cu cât ești mai nimeni în drum, fără caracter și mai sclavete, cu atât te califici să ocupi funcții cât mai înalte în stat/sistem. Deh, sloganul: Țara te vrea prost ! nu a fost el inventat degeaba, și nu de ieri, de azi.Deprofesionalizarea și periferizarea socială a magistraturii a căpătat azi un nou imbold, care o va duce acolo unde celor verticali și profesioniști le va fi rușine măcar să recunoască faptul că sunt magistrați. Tuturor magistraților să le fie de bine. Ei au trimis un asemenea specimen în CSM. Fiind reprezentantul judecătorilor de la judecătorii, asta spune multe despre calitatea noilor judecători, marca INM. Apoi, chiar așa, nimeni care termină dreptul la Universitatea București, Iași sau Cluj, nu mai prinde vreo funcție, cât de mică ? Numai creștinii, ecologiștii, româno-americanii, administrativii de la Sibiu (parol) se mai califică ?

# Marian Roman date 3 December 2020 15:42 +21

Noapte bună , CSM ! Noapte bună justiției române ! O zi tristă și dezamăgitoare pentru magistratura română . E păcat că nu există posibilitatea evaluării membrilor aleși în CSM. de către cei ce i-au ales prin obligația acestora ca la sfârșitul fiecărui an de mandat să prezinte o Dare de Seamă , privind activitatea desfășurată , în fața Adunărilor Generale .

# NM date 3 December 2020 16:18 +16

pai cine sa i evalueze cei care au fost numiti fara sa fie evaluati? ce magistrati sunt astia, ei sunt mai hoti decat hoti de gaini, bai gainarilor voi tineti tara pe loc prin comportamentul vostru de pungasi care fura din tranvai. sictir CSM-uistilor

# CLAUDIU date 3 December 2020 20:44 -1

Excelenta veste!Bine,Bogdan!

# Aurelian Augustin date 4 December 2020 00:14 -2

Felicitari Bogdan ! O zi mare pentru Justitia din Romania. Acum mai putem spera.

# Invidioase pe Evelina Oprina! date 4 December 2020 02:32 +2

Când văd moacele astea.... mi-e si sila sa scriu! Sunt invidioase pe fă****** asta curată si luminata! Sunt niște babe hâtre, expirate, care răspund la comenzi! Sper sa primească cu vârf si îndesat , ce merită! Corbu.... asta e chiar fin filme horror!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva