28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FLOREA SPECULEAZA CAZUL LAURA VOICU – Presedintele UNBR Gheorghe Florea a profitat de oportunitatea Congresului si a adoptat o hotarare prin care le-a interzis avocatilor sa coopereze cu avocatii din UNBR-ul lui Bota. Modificarile facute la Statutul profesiei de avocat prevad ca avocatii care lucreaza cu membrii UNBR Bota savarsesc abatere disciplinara grava care atrage excluderea din profesie (Hotararea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 June 2015 17:25
Vizualizari: 9065

Presedintele reales al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocatul Gheorghe Florea (foto), a adoptat o hotarare pentru completarea unor prevederi ale Statutului profesiei de avocat care prevede ca avocatii care colaboreaza cu persoane fizice sau juridice care exercita fara drept profesia de avocat sa fie exclusi din profesie. Horararea nr. 12 a fost adoptata in cadrul Congresului Avocatilor din 6-7 iunie 2015 organizat la Bucuresti, fiind ultima hotarare adoptata cu prilejul evenimentului, conform UNBR.


Cazul avocatei Laura Voicu a generat modificarea Statutul profesiei de avocat

Extrem de interesanta este insa argumentatia care se aduce in sustinerea necesitatii completarii Statutului profesiei de avocat. In cuprinsul Hotararii nr.12 se arata ca se impune modificarea unor prevederi din Statut ca urmare a evenimentelor din ultima perioada. Mai exact, dupa cazul avocatei Laura Voicu din Baroul Bucuresti care a fost luata pe sus din instanta, dusa la DNA cu roba in mana, retinuta si propusa pentru arestare pe motiv ca a colaborat cu avocatul stagiar Nicolae Learciu din UNBR-Bota. Sau cel al avocatei Mihaela Farmus din Baroul Sibiu, la randul ei retinuta si propusa pentru arestare de DNA pe acelasi motiv.

Trebuie amintit in acest context ca inainte de a o retine si de a propune arestarea preventiva a Laurei Voicu, DNA avea un precedent in cazul avocatei Farmus in cazul careia atat Curtea de Apel Bucuresti, cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca ca nu poate fi arestata pe motiv ca a mandatat o persoana de la UNBR-Bota sa o reprezinte, tinand cont de hotararile ICCJ potrivit carora avocatii de la Bota practica legal avocatura.

Hotararea UNBR mai este fundamentata si pe propunerea formulata de decanul Baroului Alba avocatul Ioan Rus care, l-a scurt timp dupa aceste incidente, a solicitat Uniunii sa adopte de urgenta o propunere de modificare a Statutului, in sensul excluderii din profesie a avocatilor care colaboreaza cu avocatii din UNBR-Bota. La acea data, Rus sustinea ca "a fost intensificata ofensiva mediatica a reprezentatilor barourilor ilegale pentru recunoasterea ca fiind legala a activitatilor de asistenta juridica", iar din acest motiv se impunea excluderea din profesie a avocatilor care colaborareaza cu membrii acestei Uniuni.

Iata cum argumenteaza UNBR modificarea Statutului profesiei de avocat in Hotararea nr.12:

"Constatand ca in ultima perioada au fost semnalate cazuri ale unor avocati, membi ai barourilor care fac parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR), care au colaborat in activitatea de acordare a asistentei juridice cu persoane fizice care exercita fara drept profesia de avocat,

Vazand punctele de vedere divergente exprimate public in legatura cu asemenea cazuri, unele aflate in curs de cercetare la organele judiciare,

Tinand cont de propunerea Baroului Alba, astfel cum a fost aprobata de Consiliul UNBR in sedinta din 05.06.2015,

Hotaraste:

Art. I. Statutul profesiei de avocat, adoptat prin Hotararea Consiliului nr. 64/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

1.Dupa art.41, se introduce un nou articol, art.41 indice 1, avand urmatorul continut:

"Art. 41 indice (1) – Este interzis avocatului ca in exercitarea oricarei activitati din cele prevazute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 sa colaboreze in orice mod cu persoane fizice sau juridice care exercita fara drept profesia de avocat.

(2)– Incalcarea prevederilor alin. (1) constituie abatere disciplinara grava si se sanctioneaza cu excluderea din profesie.

Art. II. Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei si pe pagina web a www.unbr.ro si se comunica tuturor barourilor din Romania, care o vor aduce la cunostinta avocatilor".

*Cititi aici Hotararea nr. 12 a UNBR

Comentarii

# congresu" realesu" date 11 June 2015 17:44 +12

ce fata de pensionar are individul asta. hai ba pleaca cu hotararile tale de toata jena. ai fost ales de niste decani care au un singur scop -imbogatirea din banii sclavilor.

# unul din lumea cea mare date 11 June 2015 19:06 +9

sa fiu sincer nu va inteleg ORGOLIILE!!!!!!!(nici nu vreau sa ma bag in mijlocul lor)dar!!!!!!!!!!!ESTE DE NOAPTEA MINTII SA INTERZICI UNUI AVOCAT CARE APARA INTR/UN CAZ PENAL UN OM CA SA COLABOREZE CU UN ALT AVOCAT(,,DE LA CONCURENTA,,- DACA ESTE) CA SA SCOATA LA IVEALA PROBELE CU CARE SA DEZINCRIMINEZE ACEL OM!!!!!in opinia mea, meseria de jurist este chiar mai nobila decit a unui preot(aici ma gindesc la confidentialitatea dintre avocat si ,,pacient,,)popa duce oamenii pe tarimul celalalt pe cind JURISTII SI DOCTORII AU DATORIA ,,SA/I ADUCA DE PE LUMEA CEALATA,,(sa nu ridice nimeni piatra,asa cred eu,nu detin adevarul absolut)

# Ultimul Charlot date 11 June 2015 19:20 +11

mai este cascaval si cozonac pana in septembrie cand RIL-ul comandat de casta Florea prin procurorul general o sa fie respins. Nu chiar toti judecatorii sunt vanduti. In afara de Aida Popa care probabil si-a si motivat pozitia, restul chiar o sa descopere faptul ca toata practica este in favoarea structurii Bota. Ori, daca RIL-ul va fi respins, macar jumate din avocati se vor transfera, S-au saurat toti de zeciulala impusa. DNA-ul e deja pe fir si ancheteaza traficul de influenta

# @Ultimul Charlot date 11 June 2015 21:15 +1

Crezi ca se va rezolva ceva?

# mare adevar Charlot date 11 June 2015 21:15 +4

Mare adevar graiesti. Pana in septembrie le mai tine, ashea ultimele zvacniri. Sa speram ca dupa Buc. in ordine va cadea si clica de la cj inpreuna cu Stanca Gidro. DNA -ul deja e pe fir.

# AVOCAT BOTA date 11 June 2015 18:03 +10

Florea nu e in toate mintile. De fapt, asa procedeaza un dictator.

# mucles original date 11 June 2015 18:03 +12

sa vina toti la Bota ! noi avem acte

# jurist translate date 11 June 2015 18:26 +9

sa va traduc gestul lui florea: 1. se teme de avocatii legali bota; 2.se teme ca avocatii lui sa nu se trezeasca din minciuna si sa se revolte; 3. recunoaste implicit ceea ce se afirma aici ca avocatii traditionali sunt prieteni, colegi si colaboratori cu avocatii legali Bota;4. incearca sa bage pumnul in gura celor care si-au dat seama ca au de a face cu un dictator;4. isi protejeaza prin mafiotii justitiei birurile si darurile pentru a hotari impreuna cu decanii mafioti cine are dreptul sa profeseze si cine nu.

# @jurist translate date 11 June 2015 20:29 +1

Asa este. Dar cum ne ajuta pe noi avocatii UNBR2004? Pana acum cu nimic. Abuzurile continua, RIL-ul va iesi in aer si tot asa si acestor mafioti sper sa le vina randul inainte de Ponta. Dar 99% din parlamentari sunt de la el si cu asta am spus tot...

# jurist translate date 11 June 2015 23:03 +6

Depinde de coloana judecatorilor. Daca sunt vinduti politicului si lui florea nu te astepta la dreptate si lege. E tara hotilor unde legea este facuta de caini pentru caini. Oamenii cinstiti vor muri saraci, curvele si hotii sunt la putere.

# avocat UNBR legal date 13 June 2015 07:31 -1

Ar trebui sa-i cerem d-lui Bota sa nu mai publice pe site jigniri si insulte la adresa procurorilor sau judecatorilor, indiferent daca aia sunt ori daca doar dumenalui ii crede mafioti sau analfabeti....Prin astfel de cuvinte ne provoaca si noua numai necazuri...Unii chiar vor sa profeseze si sa-si intretina familia corect din activitatea asta juridica!

# Vieri date 13 June 2015 11:51 +1

Ai vrea cumva sa laude magistratii corupti din cauza carora nu putem castiga o paine in mod cinstit, intrucat acestia protejeaza o casta mafiota ?! Bine face Bota si inca uneori nu este atat de dur pe cat ar trebui. Acestor lichele nu le pasa catusi de putin ca din cauza abuzului pe care il savarsesc, de 11 ani, fata de noi, avem mari greutati in a putea sa ne intretinem familiile. 

# cetatean date 11 June 2015 21:02 +5

Mai bine s-ar ocupa de avocatii care-si murdaresc meseria si-i sfideaza pe avocatii corecti.Este vorba de avocatii-camatari care ''ascund''santajarea clientului prin pactul ''de quata litis'' - asa numitul procent din afacere[ ex.10%....20%] impus clientului la semnarea contractului. Sunt avocati nerusinati care dupa negocierea onorariului fix adauga apoi si tva de 24%. Este o diferenta prea mare intree''Statutul profesiei de avocat roman'' si ''Codul avocatilor din UE''

# Mandel Jackson date 11 June 2015 21:33 +6

Ideea lui florea e grozava. A dat rezultate miraculoase in burkina faso si s-a vazut din experimentele pe animale ca vindeca si de tuse seaca. Numai ca animalele nu tusesc de la vreo boala, ci de la biruri si zeciuieli. Mi-e mila de ele...care este... ;-)

# Merdenel Jebelescu date 11 June 2015 23:19 +1

Mai Luju, sunteti fenomenali...am ras cu pravaliri scurte cand pe-parte pe alta...unde ati gasit mai poza asta cu tatae florea? Pare sa raspunda prin limbajul seducator al trupului la intrebarea la care nu va fi instare sa raspunda niciodata cu cuvinte: unde's actele organizatiei voastre cutumiare??? Mi-l si inchipui, cu fata asta, cu picioarele impletite si cu degetele de la ambele maini in piua... :D Ia faceti un exercitiu de imaginatie, sa vedeti ce iese... :D

# papanas date 12 June 2015 00:29 +2

Poza lui nea florea e tipica imbuibatului parvenit roman. Rozaliu ca un  ala mic de lapte,  plin de colesterol...cum naiba sa mai functioneze creierul  in conditiile astea? El s-o duca bine, restul sa moara de foame daca nu au bani de spaga. Pina si avi e scirbit de poza astuia  si nu mai scrie la ordinul stapinului. 8)

# oarecare date 12 June 2015 09:21 -4

CV-ul jud. Aida Popa are 23 de pagini, postat de Bota. Il rugam pe Bota sa ne prezinte si CV-ul lui din domeniul juridic. Ha-ha-ha ! Toti membrii vostri nu aduna 23 de pagini, cu gradinita cu tot ! Ina are, ce-i drept, foarte multa experienta, dar nu in domeniul juridic.

# inter date 12 June 2015 12:31 +3

CV-ul Aidei Popa poate sa aiba si un miliard de pagini si tot degeaba. Aceasta face, pe fata, jocul castei-Florea si bate campii cu privire la legalitatea barourilor. Domnisoara e de rea-credinta, ca sa folosesc un eufemism.

# Tanase G. date 12 June 2015 08:59 +1

:-))) Este ca si cand nu ar fi... '' este interzis sa colaboreze in orice mod cu persoane fizice sau juridice care exercita fara drept profesia de avocat '' ?????   Pai nu exercita niciunul fara drept atat timp cat nu sunt condamnati printr-o hot. pt savarsirea acestei infractiuni... Tocmai asta este marea controversa. Cred ca formularea ar fi trebuit sa fie alta ca sa aiba vreo finalitate ...

# @Tanase G. date 12 June 2015 13:07 -1

Pai daca formula altfel se ducea la beciul domnesc. Nu-i fraier burtosul  :P

# danndeac date 12 June 2015 09:44 +5

Oare nu v-ati pus intrebarea ,de ce le interzice sa vb sau sa colaboreze cu avcocatii din baroul Bota?

# 2004 date 12 June 2015 13:30 +2

Gruparea asta de infractori a lu` Florea mai da si hotarari? Ba traditionalilor, nu vedeti ca va aresteaza pentru invataturile pe care le-ati primit de la militieni? SRI lucreaza pentru depistarea spionilor acoperiti, oare cat credeti ca mai dureaza pana il depisteaza pe Florea?

# cel mai iubit dintre avocati date 12 June 2015 13:57 +3

Alesul Consiliului UNBR.. Florea nu este si al avocatilor si nici al barourilor. Legea si Statutul vor permite actualei conduceri sa se eternizeze in scaune.. ei se voteaza pe ei .. Consiliul UNBR are aprox 55% din drepturile de vot in orice congres..(118 voturi) Fara o implicare masiva a avocatilor nu se v-a schimba nimic in profesie, dupa 10-15 ani alaturi de Onorificul Zamfirescu o sa stea onorifciul Florea etc. in timp de 90 % din avocati fac avocatura de subzistenta.. ignorati de conducerea profesiei, lipsiti de aparare in fata presiunilor din justitie, guvern, media, etc. doar conducatorii conteaza in avocatura .. avocatii nu

# Vceziu date 12 June 2015 22:28 +1

Despre ce personae fizice si juridice spune florea bre?.... Vezi hotararile instantelor si practica in acest sens care au statute ca nu detine-ti acte de infiintare a persoanei juridice UNBR sau barouri traditionale, in toata tara se constata drin acte emise oficial la cererea noastra de catre instante in acest sens spunand in scris ca persoana juriridioca Boarou nu exista in registrele publice. Ce intelege Florea prin Hotararea nr.12 pentru modificarea statutului profesiei?.... Este mai presus de Constiotutie si de lege?.... Statul, norma generala si abstract, poate fi predesatinat a fi contrar unei entitati legal infiintata de Bota, numai ca asa doresc Flore si unii Parlamentarii corupti ce aproba astfel de bazaconii intitulate norme sa reglementeze profesia de avocat ori nu inteleg art. 29 alin. 2 din Constitutie si cred ca profesia de avocat din Romania le apartine???.......

# Junior date 12 June 2015 22:35 +2

DNA-ul chiar nu vede ca Forea depaseste flagrant orice atributii ale unui om de stat?....

# Dicu date 12 June 2015 23:41 +2

Cei de la Antena 3 si un oarecare sociolog Pieleanu sunt convinsi si spun public de incompetentii din avocatura si unii din magistratura ca au la baza exemenul. Ma intreb, cum l-au promovat si pe Iliescu Ion la Presedintie dupa Decembrie 1989, o fac si spunand de avocatii fara personalitate juridical sustin exemene legal?... Il rog sa sustina si el un ecxamen trucat la ei, dar ca nu stie cum fac avocatii traditionali lucrarile (chestionarele acasa) sau pe sub masa, dupa ce expira timpul examenelor la vedere, sa stea putin prin instante si il intreb eu ce vorbeste pe la televizor ori nu stie nimic ca si Ceausescu, examenele in magistratura si avocatura traditionala sunt o falsitate. Ce sa mai vorbim de judecatorii care judeca starmb, gen Tuidea sau Rarinca? Raspunde Pieleanu ca-i sustine ca fiind corecti si la baza au exemene competente si corecte?.... Fals mai nea pielenule, Fals!.... Flas!... Stii ce-i fals?.....

# bota la demonstratie date 13 June 2015 13:16 +2

bota, cand se iese la miting pentru aceste abuzuri? De cand ai intrat in greva foamei pentru a sprijini sponsorii care te-au imbogatit?

# bota date 13 June 2015 15:08 +1

cine intreaba ? ca sa stiu cu cat m-ai imbogatit

# rsv date 13 June 2015 18:55 +1

Unul care am depus deja plangere penala cand am fost acuzat de exercitare fara drept. vei afla foarte curand, plangerea o priveste si pe Ina. Sufar eu, va suferi si ea, tu esti prea escroc ( si batran ), ca sa te mai afecteze !

# AN @ BETI date 13 June 2015 22:40 +1

,,UNUL CARE AM DEPUS,, saracu, are dreptate bota cand va trimite la scoala primara. nu esti cw ctin ? iorgulescu e pe teava, tu urmezi http://www.unbr.eu/sites/unbr.eu/files/documente_articole/IORGULESCU%20CONDAMNAT.pdf

# rsv ? date 13 June 2015 22:49 0

sigur ai semnat plangerea ca stai cam rau cu scrisul ,,Unul care am depus,,

# ryca date 14 June 2015 16:20 +3

Florea, promulga direct legi proprii si nu propune proiecte de hotarari Parlamentului pentru modificarea Statutului profesiei de avocat.

# costea date 15 June 2015 08:47 +3

Dincolo de drăcovenia asta juridică, demnă de Burkina Faso, se poate observa limpede că interdicţia nu îi priveşte, chiar dacă îi vizează, pe avocaţii botanişti ci pe cei care "exercită fără drept profesia de avocat". Având în vedere că "ai lui Bota" au fost "atestaţi" de către instanţe, inclusiv ÎCCJ, că exercită "cu drept" profesia, ne putem întreba dacă, la rigoare, ucazul lui Florea nu este cumva un selfie cu autoşut în fund?!...

# Jr date 15 June 2015 17:31 0

Justitia este corupta si ascultati Antena 3 a va convinge. Decizia 1576 din 07.12.2010, M.Of. nr. 60 din 25.01.2011 de interpretare a art. 1 alin. 1 din Legea nr. 51/1995 data de Curtea Constitutionala trebuie sa fie obigatorie de la Publicare sa in Monitor. Da, si Decizia nr. 324/08.09.2008 a Curtii de Apel Suceava privind UNBR Bota ce este in vigoare si cu autoritate de lucru judecat in favoarea entitatii legal infiintata ca persoana juridica.

# YLY date 22 June 2015 17:30 0

Unde gasesc formularul pentru CEDO.

# BOTA date 23 June 2015 15:01 0

:D AI SA HALESTI MULT ARPACAS...POAATE AJUNGI PE LA COLOBASI SI AI SA AFLI CAM CE CAUT EU PE LA PITESTI...SEMNAT AVI

# Hainuca date 23 June 2015 20:27 0

L-am gasit formularul la Colibasi. Este complet si urmeaza sa fac atiunea.

# alexandru ionita date 2 July 2015 10:01 +1

Avocatii de la Bota interveniti cu cererile cat mai multi aici : http://bota.ro/wp-content/uploads/2015/07/RIL-UL-SE-CLATINA.pdf

# ala mic si negru date 22 July 2015 20:47 0

Dragilor...DECRET - LEGE   Nr. 90 din 28 februarie 1990....,ART14  In termen de 15 zile de la adoptarea prezentului decret-lege se vor constitui organele Uniunii avocatilor din Romania.  PRESEDINTELE                  CONSILIULUI PROVIZORIU DE UNIUNE NATIONALA                                ION ILIESCU  Asa suna LEGEA! sI traditionalii nu au respectat acest text. RESTUL E INVIDIE CA SA ACOPERE O PROSTIE. BOTA A SPECULAT LEGAL.PANA ACUM ARE DREPTATE ....1001 MOTIVE.RIL SE VA RESPINGE!

# avi avi date 22 July 2015 22:12 0

pune ,ma bolovane,mana pe lege si afla ce este aia ,,organele Uniunii avocatilor,,.Daca citeai legea nu mai scriai prostia asta.

# am citit legea! date 23 July 2015 08:15 0

Legea este facuta pentru si de organele uniunii. Si ..... ca organele, periodic, fac ceva pe legea lor.

# Ion date 23 July 2015 07:31 0

Laura Voicu poate fi EXCLUSA DIN aVOCaTURa.. SI PESTE 3 ANI. RASPUNDEREA DISCIPLINARA A AVOCATULUI SE PRESCRIE IN 3 ANI. conf. Modificarilor la care se face referire. PS SUNT MULTE INFRACTIUNI CARE SE PRESCRIU INAINTE DE 3 ANI....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva