13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FOARTE BINE LE FACE – Judecatoarea Evelina Oprina din CSM ii calca in picioare pe pucistii sabotori ai SIIJ: "Este o actiune concertata pentru ca SIIJ sa nu functioneze sub nicio forma... Sa incetam sa ne mai comportam ca un organism care incearca sa se substituie in atributiile altor institutii, Parlament, Executiv... Sa incetam sa se asocieze activitatea noastra cu una de ordin politic... Voi apela la orice mecanism legal pentru a incerca sa punem stavila acestor manipulari"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

1 July 2019 15:44
Vizualizari: 11820

Exceptionala luarea de pozitie a judecatoarei Evelina Oprina (foto) din CSM dupa absentarea, pentru a treia oara, de la sedintele Plenului Consiliului a pucistilor de serviciu, care incearca din rasputeri sa blocheze validarea procuroarei Adina Florea la sefia SIIJ si functionarea acestei Sectii in ansamblul sau. In sedinta Plenului de luni, 1 iulie 2019, dupa ce presedinta CSM, judecatoarea Lia Savonea, a anuntat ca nu se va putea tine sedinta, din cauza celor 6 membri care au inteles sa absenteze de la Plen – in speta judecatorul Bogdan Mateescu, procurorul Nicolae Solomon, care ocupa si functia de vicepresedinte al CSM, procurorii Cristian Ban, Florin Deac si Tatiana Toader, dar si Procurorul General interimar al Romaniei Bogdan Licujudecatoarea Evelina Oprina a luat cuvantul pentru a anunta public ca va lua masurile legale care se impun fata chiar si de membrii CSM care continua sa lanseze in spatiul public informatii nereale, manipulari si dezinformari legate de functionarea CSM, inclusiv in ce priveste modul de organizare a sedintelor CSM.


Evelina Oprina: "Voi apela la orice mecanism legal pentru a incerca sa punem stop acestor discursuri, acestor manipulari"

Printr-o reactie categorica, de felicitat din punctul nostru de vedere, judecatoarea Evelina Oprina a tinut sa sublinieze ca actiunile de boicot ale membrilor CSM care inteleg sa fuga de atributiile ce le revin sunt presarate de "discursuri manipulatorii" care acrediteaza idei false despre modul in care functioneaza Consiliul Superior al Magistraturii, indicand-o in acest sens pe judecatoarea Andrea Chis care a lasat sa se inteleaga faptul ca sedintele de Plen sunt "aranjate dupa cum este interesul unora dintre membrii Plenului", lucru evident neadevarat.

Fata de situatia creata de sabotorii din CSM, judecatoarea Evelina Oprina si-a exprimat astfel convingerea ca a devenit de domeniul evidentei faptul ca boicotul sedintelor Plenului CSM reprezinta o actiune concertata pentru ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie "sa nu mai functioneze sub nicio forma".

Publicam in continuare luarea de pozitie a judecatorei Evelina Oprina in cadrul Plenului CSM de luni 1 iulie 2019:

"Atat in sedinta de astazi cat si in ultima vreme pe foarte multe site-uri, platforme, etc., am vazut, am citit, am auzit o serie de discursuri manipulatorii. Vreau sa spun ca, din acest moment, voi apela la orice mecanism legal pentru a incerca sa punem stavila acestor discursuri, acestor manipulari.

As vrea sa fac apel catre toata lumea, pentru opinia publica care ne priveste si catre colegii magistrati pentru a lua sub beneficiu de inventar: absolut tot ceea ce se rostogoleste, complet neadevarat si distorsionat in spatiul public in ultima vreme, inclusiv afirmatia pe care a facut-o astazi doamna judecator Chis, in sensul ca sedintele de Plen sunt stabilite, aranjate dupa cum este interesul unora dintre membrii Plenului.

In al doilea rand, sunt de acord cu ce a spus colegul Victor Alistar, in sensul ca acest boicot care se intampla, iata, a treia oara, prin care se conditioneaza de o parte din colegii nostri sedinta de Plen, de scoaterea a trei puncte de pe ordinea de zi, nu are absolut nicio legatura cu cele ce se invoca in materialul comunicat si astazi. As vrea doar sa spun ca mi-as dori ca CSM sa isi indeplineasca atributiile prevazute de lege. Sa incetam sa ne mai comportam ca un organism care incearca sa se substituie in atributiile altor institutii, Parlament, Executiv, si cu atat mai putin, sa facem in asa fel incat sa incetam sa se asocieze activitatea noastra cu una de ordin politic.

In ce priveste cele trei puncte care vizeaza SIIJ, este evident, din punctul meu de vedere, este o actiune concertata pentru ca aceasta Sectie sa nu functioneze sub nicio forma. Imi amintesc discursurile initiale, ca Sectia nu are de ce a exista pentru ca nu este aceasta nevoie, nu exista dosare care sa vizeze magistratii in asa masura incat sa existe o Sectie, dupa care s-a spus ca numarul de 15 posturi de procurori este insuficient fata de numarul mare de dosare, pentru ca acum fiind pusi in fata validarii unei proceduri pentru a alimenta aceasta Sectie cu procurori de executie care sa isi desfasoare activitatea, ne opunem din nou. Realmente, nu mai inteleg aceasta abordare, de aceea am spus ca este o actiune concertata, si am proprietatea cuvintelor".

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Strategist date 1 July 2019 16:28 +8

Buey da Pruoști mai sunt plotonerii ăștia din SRI și din systemul „Justiție de Stabor și Paradeală Protocolară!” Tulai, Domnul Zeu, că le-ai încuiat mințile la prostovani! Apăi, pen’ce să desființezi bunătate de structură care, puțintel coafată, ți-o transformi într-o măciucă judiciară și o poți pune la brelocul structurilor represive? Faci pe draaqu-n patru și îți asiguri controlul SIIJ și atunci ai la loc defuncta aia Secție de anchetare a magistraților din DNA. Câtă minte-ți trebuie să raționezi la rece că: - cine controlează SIIJ controlează justiția / - cine controlează justiția are în posesie cheia cătușelor / - cine are în posesie cheia cătușelor are sub control prezentul. Iar de aici mai departe se poate citi în 1984 al lui Orwell: „Cine controlează prezentul controlează trecutul / Cine controlează trecutul controlează viitorul”.

# Indrei Mihaela date 1 July 2019 18:26 +11

A fost de ajuns un referendum , pe care unii magistrați l-au considerat superfluu daca nu chiar neconstituțional , pentru crearea unei impresii de amenințare la procesul de revenire,de normalizare a justitiei și toată garnitura de magistrați cu dosare'grele' ,nu la rever ci atârnând ca o coada zornăitoare , sa-si recapete aplombul și aerul sfidător cu care se opun,striga,boicotează,impiedica ieșirea justiției din sfera de influență a minților diabolice care au făcut din ea , în ultimul deceniu , un instrument politic nedemn și blamat in societate. Eu aștept cu speranța ca magistrații onorabili și cu o conștiință profesionala neștirbită , sa nu accepte compromisurile dictate ,sa nu negocieze legea,sa se ridice deasupra pericolului in care sunt atrași prin forța oculta sau înalt politica. Doamnelor,domnilor magistrați,dacă sunteți o putere în stat, aparati-o și instaurați ordinea,nu dezordinea,haosul,dependenta,minciuna,șantajul, tradarea și toate nefericirile pe care le-a trăit nația !

# Florins date 1 July 2019 23:51 +7

"Voi apela la orice mecanism legal pentru a incerca sa punem stop acestor discursuri, acestor mani******ri" CARE SUNT ACESTE MECANISME LEGALE? De ce n-ati facut apel la ele pana ACUM? CAT O MAI LALAITI? Nu va ajunge ca v-ati facut de RA_HAT?

# Adina Ap date 2 July 2019 07:19 +3

Despre ce vorbeste dumneaei, ca pare din alt film? CSM le trimite adrese de mai bine de jumatate de an magistratilor ca nu este responsabil, nici pe legea veche a CSM, nici pe cea noua de securitatea instantelor de judecata si a sediilor de parchet. Te crucesti ce diforme sunt raspunsurile lor. Vorbesc de cariera magistratilor in adrese de raspuns, de impiedicarea calomnierii magistratilor, dar ce transferi, delegi etc, ce aperi ca reputatie daca oamenii legali nu-ti traiesc in fizic? E superflua discutia cu ei.

# Pintea date 2 July 2019 11:22 +3

Pai vedeti, judecatorii cu probitate profesionala, care au in spate o cariera construita pe competenta si pregatire asidua, care au avansat tocmai datorita acestor criterii, sant cei care reclama abuzurile si anunta lupta impotriva lor! Cei care au avansat pe cai oculte, pt incompetență si lipsă de caracter sant cei care ies in strada, țipă, doresc desfiintarea SIIJ, boicoteaza sedintele unui organ al statului de la care primesc si bani, pentru ca doresc ca nimeni in veci sa nu ii deranjeze in mizeria pe care au adus-o in sanul justitiei romane, pe care isi intind tentaculele exact ca MAFIA! Aceasta este o justiție mafiotă aservita unor scopuri politice, incurajata cu sloganul aproape cotidian ”jos labele de pe justiție”, care intră in mintea abrutizată a gloatei ce se vântură pe străzi. Daca nu ar fi existat aceste discursuri cvasi-permanente alimentate si incurajate de la cel mai inalt nivel, poate justitia se mai insănătoșea!

# Argus date 2 July 2019 11:37 0

In primul rand cared ca Ministrul Justitiei trebuie sa se implice mai mult si concret deoarece Constitutia o obliga : indivizii astia numiti procurori si care au fost aiurea facuti magistrati ïsi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei". Cat mai inchide ochii madama aia cu tata pompier si sot american ? Asa-i ca-i bine sa fii ministru de justitie ? Numai ca e diferenta mare fata de autoritatea lui Tudorel Toader...Aha... In al doilea rand cared ca SIOJ trtebuie sa ia exemplu de la faraoanca Kovesi, si sa grabeasca cazurile cu Mateescu, Solomon si care o mai fi pentru a-i baga urgent la mititica...Sa vezi ce respect va capata...si ce cuminti se vor face procurorii in general.. Ii anunt pe procurorii astia care doar fala e de ei ca nu-i bine sa enerveze po******tia care si asa e destul de iritata.

# bobo date 2 July 2019 12:44 0

nu va mai vaicariti ! gasiti,propuneti SOLUTII ptr aceasta situatie revoltatoare ! dati-i afara pe iresponsabilii aia ! protestati,faceti greva,este in puterea voastra sa schimbati componenta CSM...pana la urma ei sunt acolo ca sa va reprezinte pe voi,trimisi de voi !

# Gheorghita Gabriela date 2 July 2019 15:16 +1

Cand a candidat Gheorghe Stan nu a facut nimeni greva....asta mie imi spune ca Adina Florea este persoana potrivita pentru aceasta sectie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva