22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Forumul de Afaceri Romania-China 2024: consolidarea parteneriatelor economice si oportunitatilor de investitii – Presedintele CCIR, Mihai Daraban: “Relatiile bilaterale Romania-China merg pe un trend pozitiv... Aceste cifre releva un potential semnificativ care trebuie valorificat prin implicare activa din partea celor doua comunitati de afaceri”

Scris de: L.J. | pdf | print

2 July 2024 15:13
Vizualizari: 1851

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto), a participat luni, 1 iulie 2024, la Forumul economic Romania – China, organizat de CCIR, alaturi de Consiliul Chinez pentru Promovarea Comertului International (CCPIT) al provinciei Zhejiang.Evenimentul a avut loc in marja vizitei viceguvernatorului provinciei Zhejiang, Xu Wenguang, insotit de o delegatie compusa din importante companii chineze din mai multe domenii de activitate, partea romana fiind reprezentata de un numar de 47 de companii, selectionate de CCIR, impreuna cu CCI Brasov.

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a facut o radiografie a legaturilor economice cu partenerii chinezi:

“Relatiile bilaterale Romania - China merg pe un trend pozitiv, anul trecut s-au inregistrat 7.616 miliarde euro in schimburi comerciale, la care adaugam 309 milioane euro in servicii. Intentionam ca in viitor sa mizam mai mult pe servicii. De asemenea, la nivelul lunii martie 2024, s-au inregistrat 13.697 firme cu capital chinez in Romania, cu 357 milioane euro capital subscris. Totodata, BNR a anuntat recent un total de 307 milioane euro de investitii directe chineze, in Romania. Iata ca aceste cifre releva un potential semnificativ care trebuie valorificat prin implicare activa din partea celor doua comunitati de afaceri”.

Xu Wenguang, vice guvernatorul provinciei Zhejiang a declarat:

“Pot spune cu mandrie, ca din punct de vedere economic, provinciei Zhejiang este pe locul 4 in China. (...) La nivelul anului 2023, cifra schimburilor comerciale dintre provinciei Zhejiang si Romania a fost de 2,3 miliarde dolari.  Pana la finalul anului trecut, Romania a investit in China, in 96 de intreprinderi. Totodata, anul acesta marcheaza al 75-lea an de relatii bilaterale Romania – China, astfel ca putem vorbi de o istorie de colaborare si traditie economica”.

In cadrul evenimentului a avut loc semnarea unui memorandum de colaborare intre CCIR si CCPIT, prin care se exprima interesul comun al celor doua parti pentru diversificarea colaborarii bilaterale, dezvoltarea economica si intensificarea schimburilor comerciale, ca prioritate comuna.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva