4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GALA UJR - Premiile stiintifice ale Uniunii Juristilor din Romania, acordate si in 2020. presedintele UJR Ioan Chelaru: "Asistam acum la o etapa speciala, noua in domeniu, in sensul in care se implementeaza din ce in ce mai mult inteligenta artificiala". In cadrul Galei a fost lansat noul numar al Revistei Dreptul, sub o noua infatisare. Iata lista premiatilor!

Scris de: L.J. | pdf | print

14 decembrie 2020 15:39
Vizualizari: 3258

Uniunea Juristilor din Romania a organizat, negresit, an de an evenimentele devenite deja traditie pentru celebrarea Justitiei, dar si a performantei in Justitie, in mediul academic si juridic. Sub obladuirea prof.univ.dr. av. Ioan Chelaru (foto 1), si in 2020, an aflat sub imperiul pandemiei de covid-19, Uniunea Juristilor din Romania a reusit sa isi indeplineasca misiunea si sa ramana in linia intai a profesionistilor Dreptului.


 

La finalul saptamanii trecute, in 11 septembrie 2020, Uniunea Juristilor din Romania a organizat Gala Premiilor Stiintifice pe anul 2020, eveniment in cadrul caruia au fost premiate cele mai reprezentative lucrari cu caracter juridic editate in acest an.


Aflata la a 29-a editie, Gala Premiilor Stiintifice a UJR a fost transmisa in mediul online de catre partenerul media Editura Universul Juridic, evenimentul debutand cu un moment special:

In anul 2021, anul in care revista Dreptul – publicatie editata de UJR - implineste 150 de ani de existenta, a avut loc prezentarea noii fete a revistei, noul "look", ingrijit atent de prof.univ.dr. Ovidiu Predescu (foto 2), directorul publicatiilor Dreptul (vezi facsimil), putand fi accesibil in primul numar din 2021.


Prof.univ.dr.av Ioan Chelaru: "Asistam acum la o etapa speciala, noua in domeniu, in sensul in care se implementeaza din ce in ce mai mult inteligenta artificiala"


In deschidere, prof.univ.dr. av. Ioan Chelaru a subliniat ca a fost un concurs extrem de serios si de dificil de ales, apreciind stradania editurilor de a publica lucrarile cu caracter juridic si in acest an greu incercat:

"Cum Dreptul este dinamic, cum relatiile sociale care sunt preluate de normele juridice sunt dinamice, cum asistam acum la o etapa speciala, noua in domeniu, in sensul in care se implementeaza din ce in ce mai mult inteligenta artificiala care din lectura unor autori care astazi sunt premiati va fi cu consecinte importante, am spune chiar mai mult decat ar trebui, toate aceastea au facut ca ceea ce facem noi astazi, Gala, sa fie un moment festiv. In conditii speciale, in conditiile pandemiei la care trebuie sa fim atenti toti, pentru care trebuie sa luam masuri speciale de protectie, am hotarat totusi sa acordam si anul acesta, sa rasplatim intr-un fel munca celor care transpira cu sange pentru a publica, pentru a redacta, pentru a tipari si pentru a veni cu idei care pot fi puse si in scris si care pot sluji tuturor semenilor nostri care lucreaza in Justitie. Nu a fost un lucru usor, si de aceea si comisiile care au lucrat la alegerea premiilor au avut foarte mult de lucru".


Redam in continuare lista premiile stiintifice ale Uniunii Juristilor din Romania astfel cum au fost acordate la festivitatea din 11 decembrie 2020:


  1. premiul „Mihail Eliescu”, in domeniul dreptului civil (Liviu Pop “Tratat de drept civil. Obligatiile, vol. III, Raporturile obligationale extracontractuale; Editura Universul Juridic)


  1. premiul „Vintila Dongoroz”, in domeniul dreptului penal (Se acorda lucrarilor: George Zlati – “Tratat de criminalitate informatica Vol.1” Editura Solomon; Laura Maria Stanila – “Inteligenta artificiala. Dreptul penal si sistemul de justitie penala. Amintiri despre viitor” Editura Universul Juridic


  1. premiul „I.L. Georgescu”, in domeniul dreptului civil – pentru lucrari cu profil de drept comercial (Gheorghe Piperea “Drept comercial roman. Teoria generala, intreprinderea si insolventa; Editura CH BECK)


  1. premiul „Anibal Teodorescu”, in domeniul dreptului public – pentru lucrari altele decat cele din domeniul dreptului penal (Nu se acorda in 2020!)


  1. premiul “Viorel Mihai Ciobanu”, in domeniul dreptului procesual civil si dreptului international privat (Gheorghe Liviu Zidaru & Paul Pop “Drept procesual civil. Procedura in fata instantei si in caile de atac”; Editura Solomon)


  1. premiul revistei „Dreptul”, pentru publicistica stiintifica in domeniul dreptului (domnilor Victor Penteleev, Viorel Terzea, Adrian sandru si Dorel Herinean)


  1. premiul „Andrei Radulescu”, in domeniul stiintelor juridice interdisciplinare (Lucrare monografica, compusa din doua volume. "Regimul juridic al propietatii imobiliare din 1990 pana in prezent" si "Dobandirea proprietatii imobiliare in Romania din 1831 pana in 1989" - colectiv de autori coordonati de Doina Rotaru si Doina Dunca; Editura NOTAROM)


  1. premiul “Gavril Iosif Chiuzbaian”, pentru excelenta in domeniul profesiilor si stiintelor juridice (Se acorda Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania si Uniunii Nationale a Barourilor din Romania)PREMII DE EXCELENTA pentru intreaga activitate in domeniul stiintelor juridice: Brandusa stefanescu; Constantin Mitrache; Emilian Molcut; Marinica Voicu


DIPLOMA DE ONOARE: domnului Valentin Nicolae Trutan – Presedinte al Ordinului Consilierilor Juridici din Romania = pentru promovarea deosebita si constanta a profesiei de consilier juridic

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva