10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GUVERNUL A SUSPENDAT DREPTURILE MAJORITATII – Avocatul Adrian Toni Neacsu denunta noile masuri restrictive impuse persoanelor nevaccinate: “Adoptarea acestor masuri prin HG este nelegala... Este o forma de segregare pe considerente medicale, mai exact pe considerente care tin de exercitarea drepturilor constitutionale de a dispune de propriul corp, a dreptului la sanatate si a libertatii de constiinta”

Scris de: G.T. | pdf | print

19 September 2021 15:21
Vizualizari: 6518

Guvernul Romaniei condus de premierul Florin Citu a suspendat drepturile unei majoritati in momentul in care a impus restrictii pentru persoanele care nu au dorit sa se vaccineze, precum interdictii de a intra in anumite locuri sau de a participa la diverse activitati. Iar Hotararea de Guvern prin care s-au dispus aceste masuri este profund nelegala.


 

Verdictul ii apartine cunoscutului avocat Adrian Toni Neacsu (foto), fost judecator si fost membru CSM. Intr-un comentariu facut pe pagina sa de Facebook, vineri seara, 17 septembrie 2021, Toni Neacsu precizeaza ca de fapt Guvernul nu a reglementat drepturi, ci a limitat libertati pentru un grup majoritar din Romania, in speta persoanele nevaccinate: “Este o forma de segregare pe considerente medicale, mai exact pe considerente care tin de exercitarea drepturilor constitutionale de a dispune de propriul corp, a dreptului la sanatate si a libertatii de constiinta”.

In acest sens, Neacsu subliniaza ca Hotararea de Guvern este profund nelegala intrucat masurile adoptate nu sunt reglementate de Legea 55/2020 care prevede interdictiile ce pot fi impuse in starea de alerta. Tocmai de aceea, odata atacata in contencios administrativ Hotararea de Guvern isi va incheia efectele. “Sunt adeptul vaccinarii dar numai ca optiune proprie si asumata”, incheie Adrian Toni Neacsu.


Prezentam comentariul avocatului Adrian Toni Neacsu:


“Pentru a intelege foarte clar despre ce vorbim: Guvernul nu a decis astazi ce pot face vaccinatii si posesorii certificatului verde in general ci ce nu pot face cei nevaccinati, din momentul care in care incidenta COVID depaseste 3%.

Nu a reglementat drepturi, ci a instituit limitari ale libertatii de circulatie a unui grup majoritar de persoane din Romania, nevaccinatii.

Practic nevaccinatilor li s-a interzis accesul in urmatoarele locuri, dupa cum urmeaza: cinematografe, sali de teatru sau de spectacole, concerte, festivaluri, nunti, botezuri, conferinte in spatii inchise, mitinguri, demonstratii, restaurante, cafenele, cluburi, pub - uri ori orice altfel de localuri, sali de sport, sali de jocuri de noroc, locuri de joaca pentru copii in malluri, competitii sportive in spatiu inchis, piscine interioare.

Daca mai e nevoie sa ma repet, adoptarea acestor masuri prin HG este nelegala, Legea nr. 55/2020, ceea care prevede interdictiile care pot fi instituite pe durata starii de alerta, neenumerand astfel de masuri printre cele ce pot fi luate. De exemplu, prin lege poate fi interzisa activitatea restaurantelor, dar nu poate fi interzisa intrarea in aceleasi restaurante a unei anume categorii de persoane. HG-ul va fi atacat in contencios administrativ si nu ma indoiesc ca istoria lui va fi scurta. Desigur, vor trece apoi prin lege aceleasi masuri.

Regret sa o spun dar este o forma de segregare pe considerente medicale, mai exact pe considerente care tin de exercitarea drepturilor constitutionale de a dispune de propriul corp, a dreptului la sanatate si a libertatii de constiinta. Pasul urmator este sa se creeze spatii special amenjate pentru nevaccinati, eventual inchise, precum cabinele de fumatori in aeroporturi.

PS As vrea sa fie foarte clar: sunt adeptul vaccinarii, dar numai ca optiune proprie si asumata”.

Comentarii

# VIKY date 19 September 2021 16:36 +10

"Pasul urmator este sa se creeze spatii special amenjate pentru nevaccinati, eventual inchise, precum cabinele de fumatori in aeroporturi". Pasul urmator nu vor fi create locuri, vor interzice iesirea din casa a nevaccinatilor. Nimeni nu are curajul sa spuna public, ca acei descreierati mintal care conduc lumea au scopul de reducere a populatiei, s-au folosit de gripele sezoniere pentru a inchide planeta si a limita drepturile si libertatile. Ca sa fie verosimila acasta cacialma de virus, au inventat vaccinul instrumentul perfect pentru reducerea populatia planetei. Genocid perfect. Cu cat se vor vaccina mai multi, cu atat rata de infectare si mortalitate va fi mai mare (a celor vaccinati bineinteles), invocandu-se noi tulpini "mortale", iar vinovatii de servici vor fi cei nevaccinati. Sper sa se trezeasca romanii, sa invete macar de la animale. Un caine nascut in libertate, daca incerci sa ii pui botnita, lant de gat si il bagi in cusca se opune. Romanii asteapta pana vine...preotul.

# o rugaminte date 19 September 2021 17:09 +9

ați putea scrie un articol despre cele cinci tratamente a fi aprobate de u. e. începân cu luna octombrie? pentru că, dacă acestea sunt aprobate, pentru ce își mai bat joc cu serurile. mulți s-au tratat cu iverme tină, vitamine d, c, zinc, azitromicină și sunt pe picioarele lor nu în mormânt. mulțumesc luju.

# Cei pricepuți, faceți ceva! date 19 September 2021 17:40 +6

Dar de ce nu se face o actiune legală pentru anularea acestei Hotarâri de Guvern aberante? Îi rugăm pe cei pricepuți sa facă demersurile necesare.

# Lita date 19 September 2021 18:29 +9

Corecta argumentatia, dar nu ar trebui sa se foloseasca termenul pseudostiintific de "vaccinare" si nici termenii derivati care acopera experimentul global fortat pe cobai umani.

# Obs date 20 September 2021 11:12 +4

Cu cata seninatate afirma Raed Arafat ca nu este discriminare ! Isi bat joc si ne sfideaza pe fata. Sefii de stat si de guvern alaturi de unii medici care zilnic propaga apocalipsa, sunt marii ticalosi. Industria pharma, macar are o ,,scuza" : menirea ei este profitul maxim

# Iulia date 20 September 2021 11:48 +6

Vad ca nimeni nu se mai impiedica de detalii nesemnificative cum ar fi: GDPR, de faptul ca agentul economic este sau nu operator de date cu caracter personal, Constitutie, drepturi luate cu japca, etc. Indiferent de ce le dicteaza guwernul, sunt curioasa in ce calitate ne intreaba de sanatate firmele care trebuie sa aplice aberanta Hotarare? Din cate stiu, firmele isi desfasoara activitatea in baza unui anumit cod/clasa CAEN, care specifica clar ce activitati include sau exclude codul/activitatea respectiva. Daca restaurantele, barurile, teatrele, etc, nu au in obiectul de activitate “verificarea starii de sanatate/vaxinare a clientilor”, ce pot pati? Iar o eventuala poveste cu “avem dreptul sa ne selectam clientela” (selectare impusa fortat si nelegal de HG) pica, pentru ca oricum o intorc, tot abuz si discriminare este.

# Aurelian Stoicescu date 20 September 2021 16:34 +14

„Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea.”

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva