13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AZVARLIT CA O ZDREANTA – Procurorul Mircea Negulescu a fost exclus din magistratura de CSM. Solutia a fost luata de Sectia pentru procurori in trei dosare conexate. Cel mai odios procuror de la DNA, autorul a nenumarate abuzuri extrem de grave, a fost acuzat de comiterea a cinci abateri disciplinare. Negulescu trebuie sa raspunda si penal pentru mizeriile comise. De ce nu i s-au deschis dosare penale pana in prezent?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

30 January 2018 14:11
Vizualizari: 20316

Procurorul Mircea Negulescu (foto) a fost exclus din magistratura de CSM. Sectia pentru procurori a CSM, condusa de vicepresedintele Codrut Olaru, a decis excluderea din magistratura procurorului Mircea Negulescu de la unitatea de elita a Directiei Nationale Anticoruptie, DNA – Structura Teritoriala Ploiesti. Decizia procurorilor din CSM a fost luata marti, 30 ianuarie 2018, dupa o amanare de pronuntare de o saptamana.


Potrivit CSM, sanctiunea de excludere din magistratura a fost luata ca urmare a conexarii a trei dosare disciplinare vizandu-l pe Negulescu, toate datand de la inceputul anului 2017, respectiv 3/P/2017, 6/P/2017 si 9/P/2017.

Mircea Negulescu a fost trimis in judecata disciplinara pentru abaterile disciplinare prevazute la articolul 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv literele:

-a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu;

-b) incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii;

-j) nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii;

-i) nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii;

-l) imixtiunea in activitatea altui judecator sau procuror.

Iata minuta CSM:


Kovesi l-a aparat pe Negulescu

In timpul cercetarilor disciplinare ale lui Negulescu a sarit sa il apere chiar sefa DNA, Laura Codruta Kovesi (foto 2), care a pretins ca procurorul "Portocala" este nevinovat. Acest lucru reiese dintr-un document din 2016, mai exact Raportul privind apararea independentei sistemului judiciar nr. 6445/IJ/1471/DIP/2016 al Directiei de inspectie pentru procurori din Inspectia Judiciara, in care se arata ca la baza lucrarii Inspectiei Judiciare prin care s-a propus “apararea sistemului judiciar” pentru simplul fapt ca procurorul Negulescu a fost reclamat in public pentru ispravile sale, a stat adresa din 20.09.2016 a sefei DNA Laura Codruta Kovesi.

Iata fragmentul cheie din Raport:

La baza sesizarii s-a aflat adresa din data de 20.09.2016, prin care procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie – doamna procuror Laura Codruta Kovesi – a solicitat presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii sa analizeze daca afirmatiile domnului senator Daniel Savu sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblu sau.

In concret, doamna procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a apreciat ca afirmatiile mincinoase si tendentioase formulate de catre domnul senator Daniel Savu cu privire la metodele de lucru sau presupuse relatii imorale cu martorii ori denuntatorii din dosare ale procurorului Mircea Negulescu, precum si relatia sa cu seful SRI Prahova, sunt de natura sa submineze grav autoritatea judecatoreasca si de a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor. S-a apreciat, de asemenea, ca aceste afirmatii au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar”.

Pe de alta parte, iata ce declara in februarie 2017 sefa DNA Laura Kovesi cu privire la cercetarea disciplinara a procurorului Mircea Negulescu:

„Va rog frumos, este o cercetare disciplinara in curs. Domnul Negulescu si-a cerut incetarea activitatii la DNA in cursul zilei de ieri. Este o cercetare disciplinara pe rolul Inspectiei Judiciare. Inspectia Judiciara va stabili daca a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot sa fac alte comentarii, avand in vedere aceasta cercetare disciplinara in curs. Laud activitatea DNA Ploiesti, am laudat-o si o sa o laud in continuare, cata vreme colegii de acolo si-au facut treaba. Faptul ca este o cercetare disciplinara in curs nu inseamna ca procurorii din DNA nu si-au indeplinit treaba. Haideti sa asteptam rezultatul Inspectiei, sa vedem daca un procuror implicat in acea discutie sau nu a fost, sa vedem ce s-a intamplat, nu pot sa comentez acest subiect. Mai mult decat atat, colegii de la Serviciul Teritorial Ploiesti si anul trecut au avut o activitate merituoasa si faptul ca aceasta cercetare a fost deschisa nu inseamna ca ei nu au lucrat. Toate afirmatiile facute in spatiul public sunt verificate”.

Comentarii

# Nicolae Clivet date 30 January 2018 14:20 +21

OLTEANU LUMINITA, grefier sef la DNA este de aceiasi teapa cu Negulescu. Daca se simte insultata, sa ma dea in judecata. De fapt, este putin spus de aceiasi teapa, i-l depaseste cu mult pe portocala.

# DODI date 30 January 2018 21:47 +2

Acum sunt două variante: 1. Răzbunarea este arma prostului sau în limbaj DNA: dacă a murit vaca (portocală) să moară și vițelul (luluța) și apariția, în consecință, a mult lăudatelor înregistrări; și 2. = după scenariul deja cunoscut al Cameliei Bogdan, reactivarea portocalei cu condiția să nu mai apară în presă și să nu mai facă valuri. Cum această variantă are deja un câștigător (frica e mare și la hăhăilă și la coldea!) sunt toate șansele să fie refolosită.

# delia date 30 January 2018 14:23 +12

Măi ,,zdereanta" ar trebui sa fii bacat URGENT la bulău impreună cu toți procurorii mafioti si judecatorii acoperiți. Dar sa va pună in celule cu cei pe care i-ati bagat voi nevinovați la puscarie 8) sa vedeti voi cum e viața :lol:

# vio date 30 January 2018 14:33 +4

a scapat tara asta de o bestiiee securiistaaa

# mariana date 30 January 2018 16:15 +3

Credeti ca e sigura treaba cu excluderea din magistratura ????? Eu ma indoiesc. Amintiti-va de marea judecatoare Camelia Bogdan : data afara pe usa din fata si reintrodusa pe usa din spate.... Credeti ca CSM-ul va rezista in fata Apelului, protejatului lui Kovesi, sau ca ea insasi n-o sa-si bage coada, de teama ca acest netot ar putea sa-si dea drumul la gura....

# Carmen date 30 January 2018 18:22 +1

Ma indoiesc ca este dat afara cel portocala,este un joc de culise de rasul curcilor,parerea mea. :P :P :P

# un cetatean date 30 January 2018 14:57 +13

daca un infractor fura suma de 10 lei din buzunarul cuiva merge la puscarie 2-3-4 ani corect?care sunt consecintele unei fapte de genul asta fata de ce a facut Portocala?cati ani de puscarie trebuie sa faca Portocala pentru : sechestru de persoana/rapire , distrugere de vieti si familii?a fost exclus?si e de ajuns?

# Dan date 30 January 2018 15:43 +3

nu puscarie ,un glont intre ochi,..de ce sa-l mai intreținem ?

# Romeo date 31 January 2018 11:56 0

Un oarecare care castiga de zeci de ori mai putin salar pe luna decat portocala, daca este prins la furat i se dau 4 ani de puscarie, infractorilor astora mafioti pedofili violatori din justitie( caci nu e doar portocala, marea majoritate a procurorilor si judecatorilor fac d-astea gen portocala) si politie primesc doar excluderea din magistratura???? Cati ani de puscarie, daca e sa ne raportam la pedepsele date oamenilor fara functii in sistem, trebuiesc dati acestui interlop numit portocala si altora ca el? Cel putin 40 de ani de puscarie !! Nesimtitilor, mai ales TUDOREL TOADER care nu ia si nu a luat absolut nici o masura in privinta abuzurilor si ilegalitatilor din justitia romaneasca.

# Ailime date 30 January 2018 16:00 +5

Da, doamnă LCK, "... colegii de acolo și-au făcut treaba...", o treabă însă de care ar trebui să vă crape obrazul de rușine.

# Monica date 30 January 2018 16:03 +1

Aceasta este doar o decizie a CSM, dar care sunt urmările? Excluderea din Magistratură nu ține loc de răspunderea penală. Oare Parchetul general sau cineva se autosesizeaza sau toată lumea închide ochii. Oare prin acțiunile acestuia nu a fost încălcată independența justiției. Pentru unii se deschid dosare penale, pentru el rămâne cum s-a stabilit, adică atât?

# ANA date 30 January 2018 16:11 +1

Mandarina stricata BRACONIERUL INFRACTOR MAN CIPRIAN pe când ????

# 1 date 30 January 2018 16:19 +2

Zdreana cao zdreanta, ce vreti. Dar, Luluta tu nici nu sti Cat de mica incepi sa fi ;-)

# Goargăș date 30 January 2018 16:36 +3

Imi retrag cuvintele de la "Zdreanță sub protectorat". Felicitări pentru C.S.M.! Cu privire la maimuță, rămâne cum am stabilit.

# NICOLAE BIRSAN date 30 January 2018 16:49 +6

Pentru ca MAGISTRATII nici acum dupa modificare la legea 303/2004 nu vor raspune . Va întreb : - Ce modificari au fost facute la RASPUNDEREA MAGISTRATILOR ? - De ce ati completat PRIVILEGIILE MAGISTRATILOR ? - Nu aveau destule : INAMOVABILITATE, DREPTURII NESIMTITE , PENSIE SPECIALA , etc Stiti ca : Prin acţiune de regres pe către MF este obligat să o înainteze la o secţie de contenciosului administrativ de a soluţiona litigiile privind actele administrative este EGAL cu ZEROOOO din următoarele motive temeinice legale : 1. VICTIMA unui magistrat ori a mai multor magistratii (dupa caz ) , dupa ce obtine ACHITAREA trebuie sa faca urmatori pasi legali sa-si recupereze asa zisele DAUNELE COMPESATORI 2. Cu actele de achitare pe care le-a obtinut irevocabil , trebuie sa formuleze o alta actiune in Contencios Administrativ , instant competent sa solutioneze litigiile actelor administrative si trbuie sa cheme in judecata STATUL Roman . Precizare : Actiunea este taxabila cand se depune la ar

# 112 date 30 January 2018 18:51 +1

Suntem curiosi din ce traieste portocala in conditiile in care nici el si nici sotia sa nu lucreaza.Dar poate ne spune cum a pus mana pe terenul pe care si-a facut casa sau cum fiul sau a fost angajat la A.N.RE.pe un salariu baban.Sper ca I.C.C.J sa ii respinga eventualul recurs.

# pariem? date 30 January 2018 20:05 +1

pe cat batem pariu ca isi gaseste locul la nea florea traditionalul? doar stiti cu totii ca avocatura a ajuns un loc de protectie pentru cei certati cu legea, ca doar de aia se intra numai si numai cu spaga. singura organizatie de tip mafiot sprijinita de organele statului este avocatura traditionala neinfiintata.

# vova date 31 January 2018 02:51 +4

Scoaterea din magistratura este de ochii lumii pt.ca toate privilegiile ii ramin intacte. Ex.pensia nesimtita de serviciu nu este anulata , cum si politistului pedofil protejat de politia romana ,nu-i va fi anulata pensia speciala.

# Risca date 31 January 2018 06:52 -1

Direcțiile criminale din P.ICCJ DIICOT SI DNA au Zdrențe mai mari.

# Pustiu date 31 January 2018 08:18 +1

L-au "paradit" pe "zdreanta"!!!

# Ciolanis date 31 January 2018 10:12 0

Sunt curios daca aici se aplica modelul camelia bogdan. Pierde "portocala" si privilegiile viitoare (pensia speciala si altele)?

# Floare Albastra date 31 January 2018 15:10 0

Din pacate, toti oamenii cu coloana vertebrala sunt aruncati la gunoi in aceasta tara. Pacat. In orice domeniu sunt lasati numai cei obedienti, nu cei buni. Opinia mea.  :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva