21 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CARDASIA PROCURORILOR PE MOARTEA ALEXANDREI – Reactie mizerabila a procurorilor din CSM. Dupa zile de tacere, Sectia pentru procurori din CSM incearca sa il acopere pe procurorul #rezist Cristian Ovidiu Popescu de la PJ Caracal, cel care a oprit politistii sa patrunda in locuinta criminalului. Desi acuza politizarea subiectului, procurorii din CSM fac fix aceeasi manipulare ca magistratii activisti si presedintele Iohannis, disperati ca incompetenta unuia de-al lor a iesit la iveala

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 July 2019 17:10
Vizualizari: 11043

Dupa zile intregi in care nu au fost in stare sa aiba o reactie in cazul crimelor din Caracal, caz in care unul de-al lor si-a demonstrat incompetenta si lipsa de profesionalism si de cunoastere a legii, procurorii din CSM s-au trezit. Dar mai bine nu o faceau, daca tinem cont de mizerabilul comunicat de presa pe care luni, 29 iulie 2019, l-au dat publicitatii.

Reactia nu dezvaluie altceva decat o cardasie a procurorilor din CSM cu colegul lor, procurorul #rezist Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal, cel care i-a oprit pe politisti sa intre in casa ororilor, asteptand sa se faca ora 6. Desi acuza politizarea acestui caz, Sectia pentru procurori a CSM, condusa de Nicolae Solomon (foto al doilea din stanga), face fix acelasi lucru. Cu un tupeu incredibil, procurorii din CSM arunca pe piata manipulari similare cu cele ale magistratilor activisti si ale presedintelui Klaus Iohannis, incercand sa acopere incompetenta procurorului Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal cu modificarile legislative facute in domeniul Justitiei. De parca din cauza modificarilor la Legile Justitiei - care privesc statutul magistratilor, organizarea judiciara si functionarea CSM, deci nicidecum aspecte de procedura – nu a putut sa isi faca procurorul din Caracal treaba.


De asemenea, in clipele in care o tara intreaga este revoltata de modul in care procurorii si politistii au actionat in acest caz, si cand tot mai multi romani se revolta impotriva coruptiei din parchete si politie, procurorii din CSM mesteca aceeasi placa in care invoca fel de fel de experti de la Comisia de la Venetia si GRECO. Experti pe care romanii simpli nu dau doi bani, acestia nedorind altceva decat ca procurorii sa isi faca treaba si sa ii respecte pe cei care le platesc salariile de mii de euro lunar, nu asa cum s-a intamplat in Caracal, unde doua fete au fost ucise in chinuri groaznice, desi puteau fi salvate de niste procurori si politisti care acum nu stiu cum sa fuga de responsabilitate.

Inainte de a prezenta reactia pe cazul Caracal, reamintim numele celor care compun Sectia pentru procurori a CSM, astfel incat lumea sa ii cunoasca:

-Nicolae Solomon (presedintele Sectiei);

-Cristian Ban;

-Florin Deac;

-Codrut Olaru;

-Tataian Toader.

Iata comunicatul Sectiei pentru procurori a CSM:

“Comunicat de presa privind pozitia Sectiei pentru procurori in legatura cu evenimentele petrecute in judetul Olt

Sectia pentru procurori regreta profund tragicele evenimente petrecute pe raza municipiului Caracal si este alaturi de familiile greu incercate ale victimelor.

In contextul luarilor de pozitie publice din ultima perioada, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii invita toti reprezentatii institutiilor implicate, in special din sistemul judiciar, la decenta si rezerva cu privire la evenimentele petrecute.

Sectia isi exprima dezacordul fata de politizarea subiectului si incercarile mediatice de influentare a opiniei publice pentru stabilirea cu orice pret de incadrari si vinovatii juridice in sarcina unor magistrati bazandu-se pe speculatii in conditiile in care elementele factuale nu au fost stabilite complet.

Sectia pentru procurori asigura opinia publica ca cei vinovati vor raspunde insa, ca in orice investigatie aflata in curs, adevarul juridic si responsabilitatile trebuie dovedite si stabilite in baza probelor si in niciun caz sub imperiul emotiei publice sau presiunii mediatice, in acest scop fiind necesar a fi luate toate masurile legale pentru ca activitatea organelor judiciare sa se desfasoare cu celeritate.

Sectia nu poate totusi sa nu observe faptul ca, pentru a putea sa isi duca la indeplinire atributiile, organele judiciare trebuie sa beneficieze atat de un cadru legal adecvat, cât si de logistica si resursele umane necesare.

Asupra deficientelor procesului legislativ in materia procesual penala, precum si a preocuparilor pentru modificarea legislatiei privind organizarea sistemului judiciar, care slabesc capacitatea de reactie si lipsesc de instrumente organele de ancheta, Sectia pentru procurori a tras semnale de alarma de nenumarate ori. Mai mult decat atat, aceleasi aspecte au fost sesizate si de catre expertii Comisiei Europene, expertii Comisiei de la Venetia si expertii GRECO.

In final, Sectia pentru procurori asigura opinia publica si toate institutiile statului ca va intreprinde toate demersurile necesare si care sunt in competenta sa, in vederea eficientizarii activitatii de urmarire penala si pentru buna infaptuire a justitiei, asteptând totodata, in cel mai scurt timp, concluziile verificarilor efectuate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inspectia Judiciara in legatura cu evenimentele petrecute”.

Comentarii

# Cetateanul date 29 July 2019 17:12 +11

Si cand spuneam ca astia dacs ne impusca in cap pe strada nu doar ca nu patesc nimic ci ne vor face vinovati tot pe noi ....

# obiectiva din Iran date 29 July 2019 22:27 +22

CSM= Casa Sangeroasa a Mortii.

# Azumix date 29 July 2019 17:16 +17

Serios dragi procurori ...pai hai sa ne uitam putin in urma , mai exact in anul 2015 cand a fost prezentat cazul violului de la Deveselu in care a fost implicat un militar roman de la baza Deveselu...fata violata a depus raclamatie la Parchhetul Caracal iar plangerea a STAT multe saptamani necercetata deoarece nu se stia de a carui competenta este...parchetul caracal sau parchetul militar ...hai sa verificam cine era seful parchetului in acea perioada , deci care superviza activitatea procurorilor de acolo , va spun eu POPESCU Cristian Ovidiu ...si hai sa mai spunem ceva , implicarea parchetului militar a fost numai pt o zi , cand i a arestat pe violatori apoi violatorii au fost judecati de instantele civile si nu militare , parchetul militar a preluat cazul deoarece era presiunea mediatica prea mare la TV iar Popescu era procurorul decorat de Kovesi ...se mai stie ceva de raportul inspectiei judiciare despre acel caz sau a fost clasat ???

# eu date 29 July 2019 17:20 +9

suntem cu ochii pe voi. cum nu aveti Dumnezeu, frica de oameni nici atat, fac pariu ca il veti scoate imaculat pe #rezistent.

# Iulian date 29 July 2019 17:35 +9

Ce, bă, va pregatiti detergentul sa spalatii mizeria si de data asta!?!?! S-a varsat deontologia din voi?

# Scuipați aici! date 29 July 2019 17:39 +18

aceste personaje merita dispreț public!

# Rusu Marcel date 29 July 2019 17:43 +9

Adunatura de CACATI cu ochi!

# un mizantrop date 29 July 2019 18:11 +10

Astia se cer, cu disperare, afara...din Magistratura! Ce, naiba, cadru legal ar avea nevoie sa nu rapeasca un copil dintr-o casa in care aveau mandat sa caute hartii, ce, spanac, lege mai aveau nevoie sa intervina la o crima in desfasurare, ori la salvarea unui om?! Si mai ales ce lege si ce GRECO au nevoie insailaturile astea sa observe ca desi sunt chemati sa apere demnitatea profesiei, ei au transformat institutia in cea mai jegoasa forma de Stabor...poate tocmai aici e problema, ca si-au facut legi sa-si apere infractiunile, ca, prin acte normative facute de ei, multe si stufoase au ajuns sa intoarca legile impotriva cetatenilor care-i platesc sa fie aparati, nu sa se transforme in tortionari cu imunitate nelimitata

# marius date 29 July 2019 18:37 +8

Jegurile cu jeg se spala.

# Pe ce bază acești avortoni Soros eliberează așa repede date 29 July 2019 18:48 +5

Da viermii ăștia care se dau procurori -Nicolae Solomon (presedintele Sectiei), Cristian Ban;Florin Deac;-Codrut Olaru;-Tataian Toader.dau și ei socoteală în fața cuiva? Nu trebuia de exemplu ca să justifice și ei faptul că au albit-o pe bătăușa rezist de la Craiova procuroarea Pițurcă? :cry: Pe ce bază acești ******i Soros eliberează așa repede un suspect procuror? Doar fiindcă e un bou din turma lor? Se cred castă? CSM Secția de procurori trebuie desființată, fiindcă ășltia nu-s magistrați, sînt ******nari ,își fac de rîs instituția

# VIKY date 29 July 2019 20:17 +8

Cum sa nu isi permita acesti mizerabili din Casa Satanei Macovei sa incalce legile tari daca nu raspund in fata nimanui, si mai au in frunte un hitlerist care ii sustine. Daca mai exista magistrati in justitia romana, acestia ar trebui sa declanseze urgent procedura de revocare a tuturor procurorilor din CSM si inlocuiti cu Judecatori. Dupa Constitutie, procurorii nu sunt magistrati, ei au fost facuti magistrati de fostul chirias de la Cotroceni, nu au ce cauta in CSM. Guvernul ar trebui sa dea urgent ordonanta de urgenta pentru raspunderea magistratilor si sa raspunda penal acesti ...penali.

# Să plece oligofrenii în Grecia și Italia date 29 July 2019 19:05 +3

Vor cretinoizii la GRECO și Comisia VENEȚIA?. Să plece atunci în Grecia și Italia, în frunte cu Solomon și Ban, și să nu se mai întoarcă. Justiția va fi mai curată și mai normală fără ei!

# Ioana M. date 29 July 2019 19:55 +5

Expertii de la Venetia i a spus procurorului sa nu citeasca procedura flagrantului din Codul de.procedura penala? De ce se manipuleaza spunand ca nu e cadru legislativ ? Au ajuns magistratii la limita penibilitatii acuzand ca " recursul compensatoriu" e motivul pemtru care.procurorul nu a putut interveni ! Ce are recursul cu procedura flagrantului? Atat stiu ei din CPP?

# Politia trebuie sa revina la practica anchetelor judiciare date 29 July 2019 20:04 +6

Faptul ca Politia asteapta intotdeauna dispozitie de la  Procuror - a se vedea balbaiala procurorilor de la Caracal - aduce atingere intereselor cetateanului obisnuit pe care, asa cum remarcam, procurorii nu-l pot apara. 28 iunie 2003: Prin Ordonanţa de Urgentă a Guvernului României nr.63 aprobată de Legea nr.604 din 22 decembrie 2003, Ministerul de Interne se uneşte cu Ministerul Administraţiei Publice şi ia denumirea de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Stie cineva daca politia a devenit mai eficienta de atunci!? Dl Adrian Nastase se numara printre cei care a pregatit viitorul tarii? In  retrocedarile care au urmat dupa aceea se pare ca s-a dorit ca Politia sa nu mai poata face anchete judiciare fara aprobarea procurorilor... sa nu poata ancheta cumva retrocedarile locale in exces si despagubirile necontrolate vreme de 30 de ani? DNA si Parchetul General nancheteaza totalul suprafetelor inscrise in acte de catre prefecti prin ordin!? Anchetele Judiciare faceau lumina...

# Cum explicati faptul ca DNA nu s-a autosesizat date 29 July 2019 20:47 0

cand in presa au aparut declaratii oficiale care sustin ca in Romania s-au retrocedat in acte suprafete de teren care depasesc suprafata de disponibila in tara... In momentul declaratiilor, ministrul respectiv avea in organigrama ministerului propriu intreaga Agentie Nationala de Cadastru si Raspundere Imobiliara. Azi, dupa 30 de ani, nici un procuror din Romania nu a deschis un dosar penal pentru a verifica daca cele 42 de Prefecturi din Romania au retrocedat in exces terenuri in cele 42 de judete. Daca Ministerul de Interne nu era comasat cu Ministerul Administratiei, Anchetele Judiciare ale Politiei Romane puteau face ordine in retrocedarile locale unde PROCURORII ROMANIEI SUNT INCAPABILI!? Le este frica sau fac parte din Marea Mafie Imobiliara Nationala !?

# roman date 29 July 2019 20:14 +15

"-Nicolae Solomon (presedintele Sectiei); -Cristian Ban; -Florin Deac; -Codrut Olaru; -Tataian Toader." Nu cumva sunt si cei care saboteaza SIIJ?

# mda date 29 July 2019 21:47 +12

Pai asta-i organizatia NUFARUL de albit procurori! Niste jeguri ordinare!

# Edelweiss - Ivory Tower Sniper date 29 July 2019 22:04 +8

Mica publicitate: care ai, neamule, posibilitatea materială de a susține contravaloarea unui sniper rifle? :eek: Io* mi-s sărăntok rupt în cur, dar sunt idealist, dispus la ORICE ACȚIUNE în vederea RESTABILIRII ORDINII CONSTITUȚIONALE! /// (post-scriptum: acuma ian să vedem în câte secunde mă triangulează gușații systemici pentru comentariul de mai sus! Ăia... fără facilități tehnice în vederea localizării unei victime răpite!)

# Edelweiss - Ivory Tower Sophist date 29 July 2019 22:28 +4

Cea mai tare glumă a momentului în Wallachia Mioritica? Prevederea constituțională de la art. 131, alin. (1): „ În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.” /// Cea mai caraghioasă făptură? Procurorul mioritic. LOL, LOL, LOL! /// (legendă: „Wallachia Mioritica” = saivanul turmelor „servum pecus” ale Oilor de Teracotă) /// Corolar: Ministerul Public este o structură cu un preponderent caracter antisocial: parazitară, inutilă și dăunătoare societății.

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 29 July 2019 23:27 +2

A sesizat careva faptul că nimeni dintre bestiile hashtag, ce se cocoață cu bocancii pe nenorocirile oamenilor simpli, NU A POMENIT NUMELE ALEXANDREI? nici AMASP, nici FJR, nici IPJ, nici Plăvannis I cel Clăpăug, nici Hidra- secția de tentacule odioase din Dracopedia1909 ( alias CIM - Consiliul Inferior al Magistraturii)? Oare ce-i reține în a pomeni, în cea mai autentică manieră pios-pravoslavniă, numele ALEXANDREI sau al LUIZEI?

# Valter Cojman date 30 July 2019 03:59 +1

Spunem CSM, sectia PORCURORI si tragem apa... Pentru orice roman cinstit si care gandeste este clar ca CSM, sectia PORCURORI = Cooperativa de Spalat Magistrati ( a se citi PORCURORI) corupti, incompetenti, abuzatori si infractori.

# biet roman saracu' date 30 July 2019 06:55 0

din pacate, se pare ca Dl Savaliuc a avut dreptate in articolul de acum cateva zile https://www.activenews.ro/stiri/Junta-militara-globalista-ucide-157109

# marinescu mihaela date 30 July 2019 07:23 +7

Tupeu intins la maxim ! Nesimtirea a ajuns la cote inimaginabile . Raman la convingerea ca daca intr-adevar se doreste o curatenie in ceea ce se numeste Justitie ? Ar trebui sa se inceapa cu scoaterea din cap a fumurilor pe care le au procurorii . Si anume acelea cu calitatea de magistrat ! GRESIT si vina ii apartine lui madam Monique ! ........................... PROCURORUL NU ESTE MAGISTRAT ---ESTE AVOCATUL ACUZARII ! Cel care e obligat sa stranga PROBE --NU SA CROSETEZE PROBE LA COMANDA ---cu privire la vinovatia unei persoane . PUNCT ! PROCURORUL ESTE FUNCTIONAR AL STATULUI SUBORDONAT IERARHIC ----NU ARE INDEPENDENTA PE CARE O ARE UN JUDECATOR,si care e firesc si logic sa o aiba ,despre ce dracului vorbim . ............ UNICUL MAGISTRAT ESTE JUDECATORUL ---EL DECIDE SI IN SALA DE JUDECATA SE FACE JUSTITIA NU IN STRADA , NU PE SCARILE TRIBUNALELOR ! ............. CSM trebui sa ramana un garant al independentei justitiei dar daca vrem sa si functioneze --ACOLO TREBUIE SA FIE DOAR J

# santinela date 30 July 2019 07:26 +7

5 nenorociti in cea mai puturoasa institutie a sistemului juridic,recte sectia de procurori a CSM-ului. Toti sint de vina in afara de jegurile astea de la parchet. De altfel maretul von Snitel in discursul catre "tara" nu a suflat nimic despre talimbul ala de procuror si mai era putin si-l scotea vinovat pe Daia pentru cele intimplate la Caracal !

# imun/teanu date 30 July 2019 09:33 +1

Nu sunt imaculati politistii. Dimpotriva. Si flagrant in acest caz. DAR! In caz avem situatia. Impreuna si cu procurorul politistii la poarta. Cerut sa intre dar refuzati /de cea mai autoritate atunci de acolo. Ce ar fi fost (sa ne inchipuim) daca politistii totusi intrau. Precis aveau dosar penal de la procuror, daca nu si pe loc arestati. Durand apoi luni sau si ani sa-si "dovedeasca" (ei!) nevinovatia (cand procurorul trebuie sa aiba intotdeauna dreptate!). Sunt cazuri multe cand politistii au si platit pentru asemenea indiscipline (chiar cu despagubiri imuscarii in picior unui "cetatean" cinstit car-i atacase cu sisul /caz de procuror instrumentat). Ca-n caz s-a gresit general este incontestabil. Dar mafia asta a procurorilor trebuie totusi pusa la punct. Cu si "rezistul", al lor si general.

# livia date 30 July 2019 10:07 +1

Inteleg ca inca din ianuarie sectia de indrumare si control ( unde lucreaza slujirea) a trimis tuturor o nota tocmai pe aceasta tema: intrarea in locuinte in caz de forta majora. Pai daca Popescu nini nu stie sa citeasca (daca nu a citit continutul notei), de ce porcurorii din CSM il apara? Asa in virtutea inertiei?

# mitica date 30 July 2019 16:34 +1

Ce cauta procurorii in CSM?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.06.2024 – Potop de delegari in ultimul moment (Lista)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva