4 decembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MEMBRII CSM TURNATORI LA SRI – Iata Protocolul semnat in 2012 de sefele CSM Alina Ghica si Oana Haineala cu sefii SRI Florian Coldea si George Maior. CSM si SRI se obligau sa se informeze reciproc si sa analizeze proiecte de acte normative. In cauzele complexe, "cooperarea efectiva" se realiza pe planuri comune. CSM valorifica informatiile doar cu acordul SRI. Cercetarea magistratilor se facea pe baza informatiilor SRI (Protocolul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 mai 2018 14:13
Vizualizari: 21934

Consiliul Superior al Magistraturii a declasificat Protocolul incheiat cu Serviciul Roman de Informatii in 2012. Este vorba despre Protocolul despre care s-a facut vorbire in cadrul CSM, pentru prima data, abia in sedinta Plenului din 4 aprilie 2018, cand vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, a sustinut ca se impune declasificare acestuia. Protocolul declasificat si publicat vineri, 4 mai 2018, pe site-ul CSM a fost semnat in 2012 de fostele sefe CSM, judecatoarea Alina Ghica si procuroarea Oana Haineala, si de sefii SRI, George Maior si Florian Coldea. Acesta contine trei pagini si este format din patru capitole, cel mai relevant fiind capitolul III, in care sunt stabilite "Regulile cooperarii".


Concret, la Capitolul III sunt prevazute obligatiile pe care si le asuma atat SRI, dar mai ales CSM, care prin semnarea acestui protocol a reusit sa transforme membrii Consiliului si intregul aparat CSM in informatori ai SRI. Sustinem aceasta intrucat CSM s-a angajat in fata Serviciului Roman de Informatii sa comunice date si informatii pe care le detin chiar despre judecatorii si procurorii de scaun, dar si sa includa in dosarele de cercetare ale CSM informatiile transmise de SRI.

Halucinant, CSM a fost de acord ca pentru valorificarea unor informatii, in activitatile sale, sa ceara acordul SRI. Acest lucru este prevazut la art. 5 alin. (2) in protocol si arata asa: "In cazul in care una din Parti intentioneaza valorificarea informatiilor, potrivit competentelor proprii, este obligatorie obtinerea acordului prealabil al Partii care a obtinut datele si informatiile."

De altfel, Protocolul mai dezvaluie un lucru extrem de grav. Anume ca cercetarea magistratilor se facea pe baza informatiilor SRI. Acest lucru este prevazut la art. 5 alin. (4) al Capitolului III din Protocol, unde se precizeaza ca datele si informatiile transmise de SRI pot fi introduse in dosarele de cercetare ale CSM.

De atlfel, la urmatorul alineat al art. 5 se vorbeste si despre posibilitatea remiterii de catre SRI a unor documente clasificate la CSM, pe care sa le inapoieze apoi in 30 de zile Serviciului de Informatii, fara posibilitatea multiplicarii acestora. La ce or fi folosit aceste documente clasificate si cine din CSM avea acces la ele? In cazul in care aceste documente erau introduse si in dosarele de cercetare ale CSM, oare magistratii vizati de verificarile CSM aveau acces la ele? N-am prea crede!

Fara alte comentarii, publicam in continuare Protocolul CSM-SRI din 2012:


Comentarii

# Gabriel Nitulescu date 4 mai 2018 14:24 +27

La art. 8 se prevede ca anual partile vor face analiza modului de desfasurare a cooperarii dintre ele. Am vrea sa vedem si noi aceste analize.

# un mizantrop date 4 mai 2018 15:10 +2

Chiar, da!

# cine citeste... date 4 mai 2018 15:22 +3

Slava, ca mia citeste cineva mai departe de titlu.... Daca si rezistentii ar face-o ar fi de vis!!

# Bula date 5 mai 2018 19:58 +1

Aia nu stiu sa citeasca. Ei nu fac decat sa asculte lozinci si sa le strige.

# DODI date 4 mai 2018 17:05 +10

Drept recompensă unguroaica românizată HAJNAL (= zori de zi sau pentru ceangăi hăineală) a fost recompensată cu postul de secretar la MJ. Asta da pedeapsă!

# Maria date 4 mai 2018 19:32 +5

Iar ne ,,rupem" gura degeaba.Oricum toate dosarele din România sunt pline de [email protected] protocoalelor şi ilegalităților. Puteți să le dați FOC.. apoi Stopată orice activitate şi finanțare din FALSA JUSTIȚIE până la crearea unui stat 100% de drept :D

# Un om de rand date 4 mai 2018 14:28 +8

Cu toate aceste protocoale semnate de catre SRI cu toate celelalte institutii, sa intelegm ca cei din Serviciul Roman de Informatii ''s-au pus bine'' cu toti cei care ar putea sa-i ''incurce'': pe procurori ii tine sub papuc functie de interesele SRI, pe judecatori in acelasi mod, cu siguranta nimeni din Politia Romana nu poate reprezenta vreun pericol pentru careva din SRI... Astfel, cei din servicii nu au niciun Dumnezeu in Romania !

# Vasile date 4 mai 2018 14:30 +9

Acest protocol este mult mai grav decat cel cu PG. In esenta, judecatorii erau anchetati disciplinar, chiar exclusi din magistratura, pe baza unor informari SRI, care ramaneau confidentiale :-x . Magnitudinea acestor derapaje nu este inteleasa acuma, insa ea a compromis definitiv perceptia internationala asupra justitiei din Romania, si asta se va vedea cat de rapid in hotararile care le va da CEDO. Instanta de la Strasbourg va renunta la rezerva cu care trata anumite ”erori” ale instantelor romanesti si probabil va analiza dosarele de personal ale romanilor de la curte, pe a vedea care se afla in siajul serviciilor secrete.

# Gilu date 4 mai 2018 14:41 +8

Ceea ce vedem , este doar Cadrul de Lucru ! Cea mai mare parte a documentului , este partea nescrisa care se desfasura in biroul Bashinescului la o cafea , unde se puneau la cale executiile : Barsan , Mustata ,Ciurea , Neacsu , Balan si multi altii " dupa cum le spuseseu " ...Ai grija Chiorule , ca toate astea se platesc , odata si odata ...La cat rau ai facut tarii , ai asigurat un loc in suita lui Iosif Visarionovici ...

# ^^ date 4 mai 2018 14:47 +7

Art 3 alin (1) lit b): "Informarea reciproca cu datele si informatiile pe care fiecare Parte le detine si care sunt utile in vederea indeplinirii atributiilor specifice celeilalte Parti" Curat turnatorie, coane Fanica. :))

# ^^ date 4 mai 2018 14:49 +4

Oana Haineala aka sefa Corpului de Control al MJ? Chiar ea? Aveam asteptari de la Tudorel.

# Oana și la SECU? date 4 mai 2018 17:04 +2

Duduia Oana o fi fost cu fundu-n 2 luntri judecînd după supercalificarea ei - Colegiul Galillee, Israel, cursuri de specializare pe tema Studii privind securitatea națională.

# dna Haineala date 4 mai 2018 14:57 +3

nu lucreaza acum in MJ la propunerea dlui Dragnea?

# Ultimul Charlot date 4 mai 2018 15:14 +5

Justitia romană este cea mai mare hazna din tara asta. CSM s-a dobedit oficial un exponent si un protector a mafiei. Stat mafiot, asta au facut din Romania

# Dan date 4 mai 2018 15:26 +2

Protocolul la care faceti referire ce a fost dat publicitatii de CSM, fost redactat de personalul desemnat al SRI,semnat de reprezentanti SRI ulterior primit de CSM si asumat prin semnare de cele doua persoane ale CSM. CURIOZITATE propunerea acestor protocoale a fost la initiativa SRI sau a altor institutii interne sau externe? Un lucru este clar a plecat de la SRI

# titlul este sugestiv... date 4 mai 2018 17:54 +2

Bai ati luat-o razna??? Ce rahat aveti in cap, cum puneti capul pe perna? KWJ acum, acum zice de tvr.... hai sa plecam!!! Acele stenograme sunt corecte .. Cat de robot sa fii?

# tefelist trezit date 4 mai 2018 18:19 -1

ops:' />

# tefelist treaz date 4 mai 2018 18:39 0

ops:' />

# Lolita date 4 mai 2018 21:20 +4

Ce dracu mai cauta Haineala in magistratura ? Pe maimuca ailalta n-o stiu .

# Corneliu date 5 mai 2018 00:31 +1

Se pare că asemenea protocoale există și sunt semnate între tribunale , curți de apel de o parte și SRI de cealaltă parte .Odată cu desecretizarea acestui protocol CSM- SRI , se impune desecretizarea tuturor protocoalelor Tribunale - SRI și dintre Curți de Apel - SRI . La nivelul Tribunalului Mureș , a Curții de apel Mureș și Judecătoriei Reghin se pare că există subordonare totală a magistraților mureșeni la ordinele și interesele acoperiților , colaboratorilor cu acest serviciu de informații .Oare acești magistrați nu se impune a fi excluși din magistratură pentru subordonarea actului de justiție intereselor acoperiților , colaboratorilor , SRI ului ???

# Bula date 5 mai 2018 20:03 0

Din proprie experienta, asa ceva functioneaza si la nivelul Judecatoriei si Tribunalului Buzau, Curtii de Apel Ploiesti, si...mafiei securiste locale, in frunte cu Pana si cine l-o fi urmat. Daca sunt doua, e probabil sa fie toate...Atentie la fostii secretari cu probleme speciale care, inainte de '89, tot cu asemenea magarii se ocupau!

# Mircea Ionescu date 5 mai 2018 00:34 0

Pana la urma prostiile astea de protocolae iti arata incompetenta majora a celor care sunt pusi pe functie... fara munca de jos, fara o cariera cu rezultate si perfoemate notabile, de regula persoane agreata fie de partide ... sau mult mai grav de SECURITATE. Hai sa nu ne mai amagim sa le spunem SRI. Deocamdata am incredere in HELVIG si sper sa-si respectate prestanta de democrat. Sunt multe aspecte ale incompetentei mai ales la nivelul unor asemenea functii de conducere. Orice novice, fara vreo diploma speciala sau cursuri sofisticate, la nivel de cultura generala nu ar fi semnat asa ceva DACA CITEA LEGEA. ATAT !?!? SI NU TOATA !?!? Ce spune legea? Va continua

# Mircea Ionescu date 5 mai 2018 00:40 0

c) clasele de secretizare sunt: secrete de stat si secrete de serviciu; d) informaţii secrete de stat - informaţiile care privesc securitatea naţionala, prin a căror divulgare se pot prejudicia siguranţa naţionala si apărarea tarii; e) informaţii secrete de serviciu - informaţiile a căror divulgare este de natura sa determine prejudicii unei persoane juridice de drept public sau privat; f) nivelurile de secretizare se atribuie informaţiilor clasificate din clasa secrete de stat si sunt: - strict secret de importanta deosebita - informaţiile a căror divulgare neautorizata este de natura sa producă daune de o gravitate excepţionala securităţii naţionale; - strict secrete - informaţiile a căror divulgare neautorizata este de natura sa producă daune grave securităţii naţionale; - secrete - informaţiile a căror divulgare neautorizata este de natura sa producă daune securităţii naţionale; DECI, SUB NICIO FORMA NU ESTE SECRET SE STAT. AR FI PUTUT FI SECRETE DE SERVICIU MAXIMUM.

# Jkl date 5 mai 2018 00:52 +1

Acest protocol stabilește doar cadrul general de cooperare. Cooperarea se face în baza legii (nu se știe care lege) ȘI a prezentului protocol. Există un ȘI cât casa acolo, ca atare cooperarea nu se face doar în baza legii, ci și a protocolului. Cheia acestui protocol nu se află în ultimele articole, ci în primele, adică la definirea principiilor, un talmeș-balmeș între independența justiției, apărarea drepturilor omului și siguranța națională, amestecate fiind, rezultă că ei pot face ce vor pe drepturile omului pentru a preveni vulnerabilitățile la adresa independenței justiției. Bomboana de pe protocol apare în art. 3 alin. 2 care prevede că în cauzele complexe, cooperarea se realizează (obligatoriu) pe baza unor planuri comune (tot secrete) care prevăd alte responsabilități (tot secrete). Adică adevărul îl vom afla după desecretizarea acestor planuri -niciodată. Uite așa s-a intra, s-a promovat și s-a ieșit din magistratură pe baza legii ȘI a protocolului, numai oameni pe sprânceană

# Radu date 5 mai 2018 04:27 +2

Art. 6 e uluitor.Lipseste doar formularea |Cu multumiri| Este inovatia mileniului in materie de Drept

# sibianu date 5 mai 2018 07:15 +3

As vrea sa intreb daca la ora asta aceste doua femei mai sant in sistem ? Eu din cate stiu , toti cei care au semnat protocoalele desecretizate pana acum nu au nici o problema , sant inca in sistem . Nu stiti cumva Livia Stanciu , partenera de nadejde mau activeaza pe undeva ?? Aceasta femeie a facut servicii ultimilor doi presedinti: basescu si iohanis .

# Masuri??? date 5 mai 2018 14:32 +4

Problema nu se pune doar sa fie scoase din sistem la pensie pe mii de euro lunar. Problema se pune in felul urmator: aceste personaje sa fie arestate imediat si confiscarea averilor. Toata justitia s-a facut si se face ilegal de cel putin zece ani. Unde sunt masurile care TREBUIE luate???? Suntem singura tara din lume unde toti dar absolut toti cetatenii sunt interceptati ( bineinteles ca nu se recunoaste acest lucru, ce tambalau ar iesi, le e si frica sa recunoasca acest lucru si vin cu vrajeala ca doar 26000 sau cam asa au fost interceptati). Oricum totul se face ilegal in justitia romaneasca. Vrem masuri urgente nu doar trancaneala la TV , subiecte la TV.

# alin date 5 mai 2018 16:45 0

Doamne Dumnezeule Mare!

# Pintea date 5 mai 2018 20:46 +1

Enervanta Haineala acum a fost reconditionata. Se pare ca lumea a uitat obedienta paroxistica a celor 2 fata de sistemul Basescu si nervii pe care ii produceau opiniei publice. Acum amandoua sant bine mersi. Se pare ca nimeni nu pateste nimic! Regimul Basescu, in frunte cu acesta, este nesanctionabil.

# Cetateanul de rand date 8 mai 2018 15:06 -1

O fi bine, o fi rau ? Apropo de documentele secrete: Legea Sigurantei mentioneaza ca toate documentele emise de SRI au caracter de "secret de stat". Atunci este firesc pentru Protocol sa fie secret. De ce sa fie documentele secrete ?! Pentru a nu se deconspira sursele de obtinere a acelor informatii si a nu permite persoanelor care au comis infractiuni sa procedeze la actiuni impotriva acelor surse. Care este totusi efectul negativ al acestei cooperari care, potrivit legislatiei romene este legal? Va sun eu: toti cei care au furat/devalizat aceasta Tara nu vor mai plati. Iar cei care o vor face si de aici incolo - ca doar nu credeti ca se vor opri!- nu vor mai avea teama de nimic. In afara de D-na Rarinca, eu nu stiu vreunul din cei anchetati de "binom"care sa nu-si fi bagat mainile in "borcaul cu miere". Chiar cine e "curat" din cei care tipa de efectele lupte anticoruptie?!! : Dragnea, Tariceanu, Basescu, Udrea, Videanu, Pinalti, ...etc., etc.?!!

# Dancu date 13 mai 2018 13:59 0

Trebuie desfiintat SRi si alte institutii ale statului care umbla dupa informatii care ar pagubi statul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.12.2021 – Werner vine la „Buze Dulci”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva