18 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIROASE A TRADARE CU PREMEDITARE - Judecatorul Cristi Vasilica Danilet le multumeste Oanei Haineala si lui Adrian Bordea pentru cum au condus CSM si da garantii ca nu candideaza la alegerile din ianuarie: “S-a demonstrat ca institutia functioneaza in parametri optimi chiar daca este condusa de un magistrat procuror”. Danilet si-a luat ramas bun de la Toni Neacsu: “Ca fost prieten al lui, ii urez succes in noua profesie si ii multumesc ca am reusit sa facem o echipa timp de 9 ani”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 decembrie 2013 16:54
Vizualizari: 6766

 

Plenul CSM a luat act marti seara, 10 decembrie 2013, de demisia judecatorului Adrian Bordea din functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, hotararea fiind anuntata chiar de unul dintre membrii Sectiei pentru judecatori, mai exact de judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto). Dupa cum se stie, judecatorul Adrian Bordea a luat decizia de a demisiona din functia de vicepresedinte al CSM, inainte cu circa doua luni de terminarea mandatului, cu scopul de a evita o situatie similara celei din prezent, in care Consiliul Superior al Magistraturii este condus de un procuror, in persoana Oanei Schmidt-Haineala. Prin actiunea sa, judecatorul Adrian Bordea a dejucat planurile ca CSM sa fie condus in continuare de un procuror, in persoana Liei Palade, agreata atat de Oana Haineala cat si de SRI. Daca Adrian Bordea si-ar fi dus mandatul pana la capat ar fi reprezentat ca timp de inca un an la conducerea CSM s-ar fi aflat tot un procuror, intrucat mandatele celor doua functii de conducere au inceput in perioade diferite.


Hotararea CSM prin care s-a luat act de demisia din functia de vicepresedinte al Consiliului a judecatorului Adrian Bordea nu a fost inca publicata, insa asa cum precizam, anuntul a fost facut chiar de judecatorul Vasilica Danilet. Cum era de asteptat, decizia a fost anuntata de Danilet pe contul de Facebook, dar nu pe orice pagina de Facebook. Incepand cu data de 6 decembrie 2013 membrul CSM si-a facut un nou cont pe Facebook, cu numele "Cristi Danilet – judecator": "Sunt judecător din anul 1998 și membru CSM din anul 2011. Aceasta este pagina mea oficiala, de persoana publica". O alta pagina a judecatorului este "Cristi Danilet – privat". Nu-i asa ca este ingenios domnul judecator? Cum reuseste el sa aiba doua personalitati!?

In postarea de pe noul cont, Cristi Vasilica Danilet a tinut, pe langa anuntul privind decizia Plenului de a se lua act de demisia judecatorului Bordea din functia de vicepresedinte al CSM, sa precizeze, pentru a “inaltura speculatiile”, ca nu va candida pentru niciuna dintre functiile de conducere al Consiliului.

In acelasi timp, judecatorul Danilet a multumit “conducerii Haineala-Bordea” pentru modul in care s-a desfasurat activitatea in CSM, specificand ca “s-a demonstrat ca institutia functioneaza in parametri optimi chiar daca este condusa de un magistrat procuror”: “S-a luat act de demisia din functia de vicepresedinte al CSM a domnului jud. Adrian Bordea. Alegerile pt presedintele si vicepresedintele de anul viitor al CSM vor avea loc in primele zile din ianuarie 2014. Ca sa inlatur speculatiile inutile, anunt de pe acum ca nu voi candida pentru aceste functii. Personal, multumesc conducerii Haineala-Bordea din acest an pt modul de derulare a activitatii si ma bucur ca s-a demonstrat ca institutia functioneaza in parametri optimi chiar daca este condusa de un magistrat procuror".

Sa intelegem din afirmatia judecatorului Cristi Danilet ca este pregatit sa isi lase balta din nou colegii din Sectia pentru judecatori pentru a vota in favoarea unui candidat procuror la functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii? Ramane de vazut!

Danilet i-a multumit fostului sau prieten Adrian Toni Neacsu

Pe de alta parte, tot din postarea de pe contul public de judecator al lui Danilet aflam ca s-a luat act si de demisia din magistratura a judecatorului Adrian Toni Neacsu: “S-a luat act de demisia d-lui jud. Adrian Neacsu, membru CSM. Ca fost prieten al lui, ii urez succes in noua profesie, de avocat, pe care a imbratisat-o si ii multumesc pt faptul ca am reusit sa facem o echipa timp de 9 ani".

In prezent avocat, Adrian Toni Neacsu a fost membru in CSM pana in aprilie 2013, cand a fost suspendat din functie dupa ce procurorii DNA l-au trimis in judecata sub acuzatia de participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, constatand ca judecatorul ar fi incasat in mod nejustificat suma de 66.942 lei, (venituri din salarii si asociate), aferenta unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu. DNA a sustinut ca pentru a incasa acesti bani, Neacsu ar fi falsificat zece deconturi aprobate la plata de judecatoarea Alina Ghica, la cea vreme presedinta a CSM. Totusi, aceasta din urma nu a fost pusa sub invinuire de DNA, intrucat Ghica nu ar fi stiut ca deconturile sunt false atunci cand le-a aprobat la plata.

Este de notorietate deja ca intre Adrian Toni Neacsu si Cristi Vasilica Danilet a existat o stransa prietenie, timp in care asa cum sustine Danilet “au reusit sa faca o echipa”, candidand chiar impreuna pe un proiect comun la functia de membru in CSM. Ce este si mai cunoscut este faptul ca acelasi Danilet, prieten de-o viata cu Neacsu, a dat declaratii de martor in acuzare impotriva lui Neacsu in dosarul pe care DNA l-a deschis acestuia din urma, lucru deconspirat chiar de Adrian Toni Neacsu pe forumul magistratilor. Acelasi bun prieten Danilet a fost cel care a depus la DNA pe baza de proces verbal de predare-primire un teanc de e-mailuri private ale unor judecatori, din grupul de discutii in care era angrenat si Toni Neacsu.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 11 decembrie 2013 17:05 +35

limbricul dracului!!!!!!!!

# conferinta \"Tinerii și viitorul justiției\" date 11 decembrie 2013 17:27 +27

Tineti-ma sa nu lesin de ras: \"Va fi invitat un distins practician al dreptului, domnul judecător membru CSM Cristi Danileț.\"

# Rahat cu apa date 11 decembrie 2013 21:26 +6

Ce mizerie de exprimare, specifica prietenului de pe site-ul juridice.ro \"distins practician al dreptului\". Ce e aia?

# Wolf date 11 decembrie 2013 17:45 +28

Interesant nu este sa candidezi, domnuuuu\', Danilet! Interesant este sa fii ales fara sa candidezi. Cu actuala conducere a CSM, ne si asteptam la asemenea minune.

# Fox date 11 decembrie 2013 17:54 +27

Corect, vocea poporului striga \"DANILET PRESEDINTE\". Al tarii, nu doar al CSM-ului. Doar in tine ne mai e speranta, mic corupt ipocrit si integru!

# me date 11 decembrie 2013 18:07 +25

Probabil vroia sa zica: \"Ca fost prieten al lui, care i-am bagat cutitul in spate\". In afara de jocurile din CSM si de scandalurile de acolo, Danilet a demonstrat ca poate mai mult - vezi blogul sau , precum si informatiile corecte pe care le posteaza despre deciziile CSM, de multe ori inaintea CSMului. Ramane gustul amar, cu el si cu Ghica si nerespectarea judecatorilor - dar aici e problema lor, precum si tradarea - probabil a fost santajat. Pacat, si de aceea cred ca in CSM nu au ce cauta oameni tineri , la fel ca in ICCJ si CA, e nevoie totusi de o exp de viata, la fel cum nu e normal ca sa avem judecatori si procurori la 25 de ani, care judeca treburi de viata si de moarte - si stim cu totii cum sunt oamenii la 25 de ani necopti. Dar suntem intr-un stat cica de drept condus de securisti, in care schimbam pe un fost securist numit basescu cu unul nou numit ponta.

# me date 12 decembrie 2013 02:23 -3

Oricum ceea ce a facut a3 la adresa sa nu este ok, intr-un stat de drept , treburile astea se rezolvau in sistem. Este total aiurea , ca un om care a muncit , a ajuns judecator, are un statut de intelectual, sa fie batjocorit (daca gresea , intr-un stat de drept era sanctionat de sistemul judiciar, nu terfelit ). Si repet, consider ca a gresit in f multe lucruri, inclusiv in comunicare, din pacate noi nu suntem stat de drept. Iar USLul imi confirma inca o data acest lucru, desi i-am votat pt a scapa de guvernator. Dovada este incercarea disperata a lor de a scapa de DNA , ANI... Mi-a placut articolul cu parlamentarul psd condamnat de iccj care incerca sa fuga cu avionul. Micutul, probabil ca avea ca si Voicu sau Nastase probleme de sanatate , cu familia, sau cu onoarea

# unul din lumea cea mare date 12 decembrie 2013 08:21 +2

pentru me//dar oare NOI societatea nu am muncit!!!!!sa ajungem INTELECTUALI????!!!!!!NOI putem sa fim terfeliti de sistemul judiciar??? dar PDL/ul ti se parea iti confirma ,,ca noi eram un stat de drept,,??? si da consider ca dna/ul a fost o arma politica in mina gunoiului de la cotroceni(nu/i asa ca ne trebuie un dna care sa fure acte din dosare,care sa incalce conventiile diplomatice,care sa aibe papicii lui,morarii lui care,, au LUCRAT IN DEPLINA LEGALITATE,,.ciudata abordare ca dupa biblie,,SA INTOARCEM SI CELALALT OBRAZ,,prefer partea de justitie romana dinte pentru dinte si ochi pentru ochi caci ,,nu sint asa de subtire intelectual,, ca limbricul vasilica

# me date 12 decembrie 2013 22:59 +1

http://www.luju.ro/magistrati/dna/numai-asa-scapam-de-ei-procurorii-dna-lucian-papici-si-gheorghe-bocsan-au-fost-chemati-la-mediere-impreuna-cu-ministerul-finantelor-pentru-a-plati-daune-morale-de-1-5-milioane-euro-politistilor-de-frontiera-pe-care-i-au-trimis-in-judecata-in-baza-unor-pro Sper ca asta e o solutie. Despre PDL si USL nu mai am ce comenta, m-am lamurit ca in ambele sunt aceleasi jeguri de oameni, care dau legi pt ei si fura cat pot. Sper ca poporul acesta sa iasa in strada cat mai curand

# unul din lumea cea mare date 15 decembrie 2013 20:32 0

am prezis miscarim masive de nemultumire ale p[opulatiei spre sf ianuarie,februarie

# me date 12 decembrie 2013 23:01 0

Am precizat ca intr-un stat de drept ar fi fost normal ca a3 sa nu faca si ca sistemul sa ia masuri. Cum e clar ca nu suntem intr-unul ....

# facebook date 11 decembrie 2013 18:51 +27

O pagina intitulata Cristi Danilet - membru CSM REVOCAT pe cand isi deschide? Scarba e putin spus cand il vad...

# Cristi Danilet a \"tradat\"? date 11 decembrie 2013 21:13 -7

Voi ati auzit pana acum de cuvantul INTEGRITATE mai  nevertebratelor???

# ADEVARUL date 12 decembrie 2013 09:17 -1

CEI CARE NU CUNOSC LUMEA JUSTITIEI,POT CREDE CA SUNT VICTIMELE JUDECATORULUI,CARE DIN CULPA SI NU CU PREMEDITARE LE NENOROCESTE VVIATA,TU NOUA MAI CRISTI,NU NE DA LECTII,FAPTELE VORBESC DESPRE BLOCAJUL PE CARE L-AI INTRETINUT VREME DE 10 ANI LA NIVELUL REFORMEI CARE SE IMPUNEA SI FARA DE CARE NU EXISTA,PRIETENE,JUSTITIE-PENTRU CA INSTANTELE SUNT CORUPTE LA NIVELUL UNOR MITE PENIBILE,DOUA TELEFOANE MOBILE SI CATIVA EURO.TU SI CELELALTE SLUGI ALE LUI BASESCU NE-ATI FUTUT PRIN PASIVITATEA VOASTRA ANI DE ZILE,IAR TU CRISTI,CARE TE DAI TRANSPARENT SI INTEGRU,ESTI MAI SCARBOS DECAT HAINEALA,CARE ZICE PE FATA CA IO SUGE LUI BASESCU,SA VORBESTI DESPRE INTEGRITATE CAND O SA MISTI UN DEGET PENTRU EFICIENTIZAREA INSTANTEI,DEOCAMDATA TOATE SUNT BLOCATE SUB PRETEXTU CERCETARIIJUDECATORESTI CARE DUREAZA IN ROMANIA DE LA 5 ANI IN SUS,ATATA VA DORESC EU SA STATI LA PUSCARIE. ;-)

# nemernici date 12 decembrie 2013 00:15 -13

lasati-l pe danilet, bai coruptilor, bai incompetentilor, zgonea ai citi incopempetentule legea 78/2000, DOBITOCULE, cum ati putut vota asa ceva. sper ca cele mai cumplite blesteme si nenorociri sa se abata asupra voastra, nemernicilor. ce faceti cu banii,josnicilor, cat de jos se poate cobori un om pentru bani? mai jos decat v-ati coborat voi e numai iadul, acolo sa putreziti

# Draku date 12 decembrie 2013 12:25 +1

Asijderea tie, basului,debiletului si cam tuturor mirositorilor de bas. :D

# justitiabilul nestiutor date 12 decembrie 2013 00:37 -6

Buna seara. Opriti razboiul intre magistrati si porniti-l impotriva politicienilor domnilor! Opinia mea e ca va manipuleaza si va starnesc sa va muscati ca sa distraga atentia de la ei. Incheiati un armistitiu si rupe-ti-le curul alora

# mircea date 12 decembrie 2013 01:33 -1

Nu te chinui sa rationezi prea mult. Opinia pe aici e ca Basescu, Macovei, Haineala si Danilet sunt reptilienii - sefi si dau ordine li merkel si obama sa sfideze useleu. Stiu, e delirant, asta e concluzia mea. 

# ADEVARUL date 12 decembrie 2013 09:24 +3

SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII BASISTI,POATE FI SI O MESERIE TREABA ASTA,CONCLUZIA MEA,DACA AR EXISTA MAGISTRATI AR FI PLINE PUSCARIILE DE PROFITORII CARE INCASATI ACUM COMISIONE,PENSII SPECIALE SAU CUM LE MAI SPUNETI FOLOASELOR NECUVENITE,BANILOR NEMUNCITI,CI LUATI CU JAPCA DIN BUGET.SI MIRCEA,DACA TOT ESTI FEMEIE,SEMNEAZA-TE O MIRCEA.

# avocat harsit date 12 decembrie 2013 00:41 -1

Ca bine zici frate! Magistratii se cearta pe forumuri iar politicienii voteaza propuneri imbecile ca cele doua de ieri. Oare imnul nostru mei e Desteapta-te Romane?

# unul din lumea cea mare date 12 decembrie 2013 00:54 0

pentru avocat harsit//pai a fost inainte???este deabia de 24 de ani......,,.inca nu a sunat ceasul,,......si parca/i mai bine somer nu trebuie sa te trezesti de dimineata

# pol date 12 decembrie 2013 08:40 +5

In mintea acestui \"magistrate\" hulit de peste 1200 dintre \"colegii\" sai judecatori (adevaratii magistrati),inceteaza relatiile de prietenie. Altfel spsu, daca iti schimbi locul de munca ori te muti in alta localitate, esti \"fost prieten\". In traducere libera asta inseamna ca numitul Danilet Vasilica-judecator, nu are prieteni nici in localitatea de bastina, nici in cea in care si-a desfasurat activitatea initial, ci doar in curtea CSM. Nea VASILICA, DACA PLECI DIN CSM RAMAI AL NIMANUI! ORFAN DE PRIETENI....

# Edi date 13 decembrie 2013 11:59 +1

Un obsedat de functie. Are impresia ca nu mai merge justitia fara el

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.10.2021 – Casatorie doar cu certificat de vaccinare. Arafat s-a radicalizat (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva