12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEMNITATE SI MANDRIE NATIONALA – Iata exemplul pe care Romania trebuie sa il urmeze. Polonia nu da inapoi in fata presiunilor UE de a se renunta la reforma Justitiei: “Programul de schimbari profunde in tara noastra nu va incetini, dimpotriva. Nu poate fi vorba de a ajunge la un acord cu puteri care de ani de zile au tratat Polonia ca pe propria prada... Este de competenta noastra interna, garantata de legislatia UE”

Scris de: G.T. | pdf | print

26 January 2018 15:52
Vizualizari: 22081

Polonia ofera Romaniei un nou exemplu de demnitate si mandrie nationala. Autoritatile de la Varsovia nu se lasa intimidate de criticile si presiunile venite din partea Uniunii Europene, care acuza ca prin modificarile aduse legislatiei din domeniul Justitiei s-ar pune in pericol valorile democratice si statul de drept. Partidul Lege si Justitie, aflat la guvernare in Polonia, nu face niciun pas inapoi, avand chiar si un mesaj dur pentru oficialii europeni.

Intr-o declaratie acordata publicatiei Gazeta Polska Codziennie si preluata de Reuters, presedintele Partidului Lege si Justitie, Jaroslaw Kaczynski (foto), a precizat ca reforma in Justitie va continua, fiind strict o problema interna a Poloniei. Mai mult, Jaroslaw Kaczynski a transmis cat se poate de clar ca nu se poate ajunge la o intelegere cu puteri care au tratat Polonia ca pe propria lor prada. De asemenea, liderul Partidului Lege si Justitie a explicat ca nici nu se pune problema ca Polonia sa ceara Curtii de Justitie a UE sa se pronunte pe masurile legislative privind reforma in Justitie.


Iata declaratia presedintelui Partidului Lege si Justitie, Jaroslaw Kaczynski:

Programul de schimbari profunde in tara noastra nu va incetini, dimpotriva. Nu poate fi vorba de a ajunge la un acord cu puteri care de ani de zile au tratat Polonia ca pe propria prada. Nu exista, desigur, nicio modalitate in care Polonia ar putea preda Curtii de Justitie decizia cu privire la reformele din justitie. Este de competenta noastra interna, garantata de legislatia UE”.

Romania supusa presiunilor UE pe Legile Justitiei

Mesajul liderului polonez ar trebui citit cu mare atentie si de oficialii de la Bucuresti. Asta intrucat si Romania se confrunta cu aceleasi presiuni din partea Comisiei Europene, care incearca sa impiedice adoptarea modificarilor la Legile Justitiei. Asa cum se stie, in urma cu cateva zile, sefii Comisiei Europene au imixtionat in treburile interne ale Romaniei, dand ordine Parlamentului si cerand sa se revina asupra modificarilor aduse Legilor Justitiei. Din fericire, presedintii Parlamentului Romaniei, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au reactionat imediat si au raspuns mesajelor oficialilor de la Bruxelles, care practic fac scut in jurul institutiilor de forta care au comis nenumarate abuzuri in ultimii ani.

Intr-o scrisoare transmisa in 24 ianuarie 2018 presedintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker si prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei isi exprima ingrijorarea cu privire la modul incorect in care a fost informata Comisia Europeana in ce priveste transparenta dezbaterilor pe Legile Justitiei din tara noastra. Mai exact, Tariceanu si Dragnea sunt convinsi ca reactiile Comisiei Europene privitoare la reformele din Justitia din Romania sunt determinate de modul in care reprezentatii CE sunt informati de “surse din mediul romanesc”. Cu acest prilej, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans au fost instiintati despre faptul ca preocuparile Comisiei Europene fata de reforma in Justitia din Romania, privind atat Legile Justitiei cat si legislatia penala, sunt “cel putin suprinzatoare” din mai multe considerente.

In primul rand, Comisia Europeana trebuia sa stie ca in privinta Legilor Justitiei au existat ample dezbateri, ajungandu-se la un consens, astfel incat din cele 316 amendamente adoptate pe cele trei legi, 229 au fost propuse de catre Consiliului Superior al Magistraturii. In al doilea rand, presedintii Parlamentului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, apreciaza surprinzatoare preocuparile CE din aceasta perioada, cu atat mai mult cu cat, transparenta si consensul care se doresc astazi nu au existat pe vremea Guvernului Ciolos cand, intr-o singura zi, 18 mai 2016, au fost modificate, prin ordonanta de urgenta, fara dezbatere publica si fara consultari, 13 articole din Codul penal si 101 articole din Codul de procedura penala.

In acelasi timp, referindu-se la procedura actuala de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala de catre Parlamentul Romaniei, sefii celor doua Camere evidentiaza ca acestea se impun in conditiile in care, in calitate de membru UE, Statul Roman are obligatia ca pana la finalul lunii martie sa transpuna in legislatia nationala prevederile Directivei UE 2016/343 privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie si ale dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale, la fel cum are obligatia de a modifica legislatia penala in acord cu deciziile Curtii Constitutionale prin care mai multe articole din cele doua legi au fost declarate neconstitutionale.

Comentarii

# dan date 26 January 2018 16:22 +12

Bun polak!

# MIRA date 26 January 2018 16:34 +16

;-) Polonezii au avut intotdeauna coloana vetebrala.Noi, nu.Desteapta-te ,Romane, si urmeaza excmplul polonezilor.

# SNOBU date 26 January 2018 21:13 +7

Memorabilă maxima poloneză: TOȚI VĂ VOR BINELE! NU VI-L LĂSAȚI LUAT!

# DODI date 26 January 2018 16:50 +29

Diferența dintre polenezi și români este că ei au un președinte, nu o marionetă. Au un președinte cu simț patriotic nu o hahaleră care rage zilnic poezia cu penalii. Au un președinte care nu a furat case și care nu are datorii financiare față de stat. Au un președinte care nu a renunțat la datoria istorică a Germaniei pentru a face pe placul lui Merkel. Au un președinte care se consultă cu Parlamentul, nu aruncă zilnic cu lături. Au un președinte... (puneți voi pe linia punctat alte 1001 diferențe).

# Gunar date 27 January 2018 07:01 +8

Au un presedinte care nu considera ca ceilalti profesori care nu au furat case sunt ghinionisti,au un presedinte care nu a fost implicat in traficul int’l de copii (ce profil psihologic poate avea un om ca asta ?cum sa-l votezi presedinte pe asta ?!!Marea noastra problema esta intreaga clasa politica , cu cateva exceptii.Aproape toti sau dus milogi la Inalta Poarta (usa,ue) sa cerseasca posturi , punand tara pe tava alora doar pentru privilegiul de a putea fura si ei din resturi .Sufrageristii ,in frunte cu Basescu au pus cireasa pe tortul numit Romania.De asta nu platesc multinationalele impozit pe profit,de asta Schweighofer fura padurile nestingherit,de asta returnarea imprumuturilor la bancile noastre e cu cel putin 30% mai mult decat in vest.Dragnea a spus ceva anul trecut”Parteneriat parteneriat,dar sa avem si noi ceva de castigat “.Problema e ca si el a fost parte din acest context si e greu sa te scuturi de toti ciulinii ala , mai ales daca nu clarifici si ce inseamna “noi”

# Petronela date 26 January 2018 16:51 +17

Bravo Poloniei. Daca astia din Romania dau inapoi si nu fac reforma mult asteptata din justitie cu T ZERO, oamenii astia nu au nici un sens atunci, nici nu mai merita tinuti pe banii romanilor degeaba si sa faca jocurile strainilor. SRI DNA DIICOT si absolut toate institutiile sunt corupte. SRI DNA DIICOT plus ICCJ PARCHETUL GENERAL si toata justitia sunt practic de necontrolat, isi fac de cap de zeci de ani, iar parlamentul este impotent si nepasator si lasa sa treaca timpul beneficiind doar de mandatele de parlamentar, locuri f calde si bine platite. De ce nu sunt autostrazi si spitale? Din cauza ca toti banii sunt investiti in mafia numita justitie DNA DIICOT SRI , numai interceptari si puscarii. Tara asta este pierduta si absolut rusinos sa zici ca esti roman, RUSINOS. Suntem o rusine globala.si tarile africane au mai multa demnitate

# lulu date 27 January 2018 07:21 +1

De ce nu sunt autostrazi si de ce un km de autostrada costa de 5/10 ori mai mult decat in orice alta tara ???si Radu Tudor se tot intreaba nedumirit nici in ziua de azi

# Irina date 27 January 2018 12:03 +1

Dovada ca Ro are probleme grave sistemice si nu doar conditii inumane de detentie. Ro este campioana la incalcarea dreptului la un proces echitabil. Bineinteles ca este din cauza mafiei si infractionalitatii din toate instituțiile statului DIICOT DNA PARCHETE SRI ANP JUDECATORIME de asta si legile interpretabile, sa poata face cei de mai sus mishmashuri, adica infractiuni facute legal. https://www.activenews.ro/stiri-justitie/RECORD-TRIST.-Romania-are-cele-mai-multe-cazuri-in-asteptare-la-CEDO.-In-dosarele-deja-judecate-suntem-campioni-la-incalcarea-dreptului-la-un-proces-echitabil-148955

# make romania great again date 26 January 2018 16:51 +14

Romania trebuie urgent sa intre in Visegrad.din cate am citit va intra si Austria.cu un grup atat de puternic Germania nu are cum sa mai dicteze in Europa.si daca vor continua asa atunci trebuie sa iesim din Eu.oricum suntem in NATO si daca iesim din EU in sfarsit putem face si noi afaceri cu Japonia,China si Rusia.cum face si Germania de altfel ca cica la ei nu exista embargou.din pacate avem un popor slab care se vinde pe "libertatea" de a culege capsuni prin "vest".

# Capac date 26 January 2018 19:58 +5

Nu vrea Securitatea, filiala CIA din România.

# Edelweiss - Erdbeerpflücker von Bukowina date 26 January 2018 20:49 +3

Inga tupeu în Rroemenica sclavagistă: articol din scorMonitorul de Suceava de azi. „Locuri de muncă în Germania plătite cu minimum 8,84 euro/oră”. Adicătelea Io*, fost naiv participant la Marea Loviluție Socialistă din Decembrie, s-o tai în Jermanica unde să-mi sfărâm cocoașa cu 8,84 euro/oră BRUT, iar în Rroemenica neosecuristă 2.0c să rămâie bulangiii și zdrențele din magistratură, salarizate anual cu vreo 22.000 - 45.000 de euro. Bravo, mă! https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-01-26/Locuri-de-munca-in-Germania-platite-cu-minimum-8-84-euro-ora

# ^^ date 26 January 2018 17:53 +8

Nu au numai presedinte, au si o calitate a oamenilor! Pai dupa Al Doilea Razboi Mondial, Varsovia a fost rasa de pe fata pamantului si polonezii ce au facut? Au pus bani de la ei (intr-un fel de tonete, pe strazi!!) si au reconstruit cu mainile lor Varsovia. Pai banii aia nu apucau ora in toneta, daca erau in Romania. Despre asta e vorba.

# Costy date 26 January 2018 18:02 +4

Bravo, Polonia !!! Ai dat scânteia pentru "butoiul de pulbere u.e." ! Dar..."mormanul de fiare vechi al lui Petrică...va rugini în continuare..."?!

# liliana date 26 January 2018 18:18 +5

Bravo Poloniei, da. Dar noi ce ne facem cu legile justitiei, despre care, al nostru presedinte recunoaste ca merge sa vorbeasca de rau de ele cu Junker ???? va dati seama ce aberatie : acest presedinte tine cu rezistentii, are aceleasi idei cu ei, nu cu majoritatea romanilor, si are pretentia de a opri adoptarea legilor justitiei, aparandu-le, in fapt, pe cele ale lui Macovei. Si, o sa vedeti ca n-o sa le promulge pentru ca nu-i plac lui.Ce mari datorii are acest on fata de procurori de nu vrea sa-i atinga nici macar cu o floare ????

# VIKY date 26 January 2018 19:58 +6

"Ce mari datorii are acest om fata de procurori ..."...doar 6 case, trafic de copii...Pana la sfarsitul mandatului va fi Presedinte pres, atat pentru zeita catuselor, cat si pentru slugile #rezist. Singura solutie este demiterea acestui pres, care trage Romania "pas cu pas" pe marginea prapastiei.

# REMEMBER date 26 January 2018 21:10 +4

Bașca pomana făcută la începutul domniei de patri-hoțul Ciolannis von Joiannis: renunțarea, de capul lui, la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR!

# vikkktor date 27 January 2018 01:50 +2

Cum ce datorii are ?? A uitat sa plateasca impozit pe meditatiile din care si-a luat 6 ( SASE ) case...de aia sta drepti si tine ,,de sase''...

# Rumburak date 27 January 2018 14:17 +1

Ce mare datornic este acest presedinte la procurori ,si are pretentia de a opri legile justitiei,aparandu-le,in fapt ,pe ale betivei Monica Maco-Votka de pufoaica? :-x este un pres in fata unora.

# Banea Gheorghe date 26 January 2018 19:06 +5

Bravo popor polonez!Dealtfel nu este prima data in istorie ca polonezii ne dau o lectie de demnitate. Cei mai in varsta,poate,isi mai amintesc ca prin anii '80,cand polonezii o duceau foarte greu,la propunerea lui Ceausescu,comunistii nostri au hotarat sa renuntam la ratia noastra de alimente pentru o saptamana(aveam alimentele pe cartela,mai putin "capitalistii") si le-a oferito ca ajutor tovarasesc poporului polonez.Ce au facut polonezii? Au multumit si au refuzat. Morala-saraci dar demni ! Banuiesc ca refuzul l-a facut conducatorii lor.

# Edelweiss - Rumburak de Bukowina date 26 January 2018 20:40 +4

„Dobje móje, pan Juncker?” :eek: - pare să spună Pan Kaczynski. (asta cu „dobje moje” o țin minte din serialul „Arabela” și vrea să însemne „Ești bine...?” :P Cine s-a gândit la niscai Pruostii, să treacă la cornerul odăii unde să stea timp de 5 minute în poziția „Ghiocel”: cu capul plecat și rușinea sincer întipărită pe derma feței. <img src=ops:' />

# vikkktor date 27 January 2018 01:43 +6

Cu surprindere observ ca Germania a ajuns in zilele noastre sa se comporte ca si cum ar fi castigat razboiul...Parca aceasta natiune, a declansat doua din cele mai mari tragedii mondiale dar observ ca dupa numai jumatate de secol a uitat asta...Regatul Unit e normal sa iasa din UE , organism unde inamicul sau de ieri, Germania, reuseste in fapt sa conduca o Europa mult prea obedienta...Oare o sa apucam vremurile cand Romania o sa isi indrepte coloana vertebrala ?? Ma indoiesc...

# Marin TULUS OLt date 27 January 2018 06:31 +3

Domnilor prezidenti UE!Va rog să stati in jiltul de inculpat(fie el și de av.la UNBR Bota)și să vă judece fata ,,oarbă", Independentă, denumită justitia din România! Așa se procedează în UE?se condamnă oamenii fără probe și lege, nu se dau averile inapoi, nu se tine seama de studii; absolventul de stiinte juridic nu are ce face cu diploma, nu este recunoscută de clanurile zis independente din magistratură și avocatură(INchizitia) care pot să/l facă infractor .Eu sustin teza de ......doctorat, fără plagiatură (cum NU sunt majoritatea învătatilor din magistratură) a luptătorului și preadotatului M Eminescu:,,Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă, Ce lumea o împarte în mizeri şi bogaţi! Atunci când după moarte răsplată nu v-aşteaptă, Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă, Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi! Voi ce sustineti domnilor Prezideti UE ?Negati principiul promovat de Eminescu?Sustineti plagiaturile românești contemporane și ii integrati in UE?!

# jiji date 27 January 2018 08:37 -10

Iata ca oile romanesti au auzit un behait de la o oaie poloneza si se duc si ele intracolo....gata ..nu mai vor romanii DNA nu-l mai vor pe Iohanis si vor reforma justitiei !!?....au mai dat polonezii o bashina comunista in Europa si s-a trezit spiritul patriotic si la Romani.

# Tiby date 27 January 2018 11:42 +2

Decat "democratia" din Romania mai degraba" comunismul "din Polonia, categoric mai degraba. Haideti odata cu reforma justitiei si nu o mai lasati pe Macovei sa ne reprezinte prin Europa, caci numai de rau vorbeste tara asta. Ar trebui acuzata de tradare

# vio date 27 January 2018 10:18 +1

Am vrut democratie ?Mai o vrem sau preferam colonie?O natiune daca decide sa fie suverana trebuie sa aibe legislative care sa faca legi.Executiv sa le aplice .Justitie sa garanteze ca in caz ca legea nu se aplica sa o impuna .De cand ambasadele,comisari,comisii si alte personane devin mai puternice decat institutiile statului?S-a creat impresia ca daca personele sunt defecte putem sa demonetizam institutii.Manifestantii din strada au tot respectful meu dar nu inlocuieste votul po******r.Sa ramanem la democratia reprezentativa si economie de piata si nu invers!!!!!!!!

# Marin TULUS, Olt date 27 January 2018 12:51 +1

pt.Jiji! vezi de treabă că noi nu suntem animale!Ne trebuie DNA pt.a combate corupția,dar nu DNA pt. serviciile unora sau altora din politică, lăsând la o parte poporul, adevăratele probleme ale sale, cum este lupta împotriva magistratilor corupți!Stiti că de ani buni luptăm pt.ca absolventii Stiintelor Juridice să fie cel putin avocati, să eliminăm conceptia de colhoz și PCR din aceste structuri(inclusiv magistrati)!Oare,Ce ste un absolvent de Stiinte Juridice?Un posibil infractor atunci cand nu este primit la Colhozul condus de Ghe Fl să devină avocat sau la PCR/ul denumit INM?Ce sunt Academiile de SRI si Apărare?cu ce ajută ele poporul român în lupta cu nedreptatea s[vărâșită de fata ,,oarbă și independentă"?Degradarea socială este tot mai proeminentă în România; demnitatea Omului nu valorează, ci doar acea demnitate de a deveni general fără carieră de militar , doctorand in stiinte prin plagiatură , relații ,șpagă,etc., funcționar al statului prin relații,spagă,etc și aces

# John date 27 January 2018 13:35 +2

Oare polonezii or avea si ei o Macovei, un cristian preda, or avea si ei ong-uri # rezist, un chilotar pe post de mascota, atatea tradatori din institutiile de forta ale statului care merg in patru labe in fata celor din UE?

# Salvamar date 27 January 2018 14:27 +5

Ce amaraciune....Daca Polonia a fiost tratata ca o prada, atunci Rpmania a fost mai mult decat o prada. Nici unei colonii nu-i impui asemenea sacrivicii economice, sociale si politice ca cele impuse Romaniei. Din pacate ne-am lasat calcati in picioare si nu mai avem lideri. Liderii care puteau spune NU au fost linsati mediatic si bagati in puscarii in numele luptei anticoruptie, iar LASII care au ramas sa conduca partidele sunt santajati si umiliti public de un sistem mai corupt decat cei care au fost condamati pentru asa zise fapte de coruptie. O propaganda agresiva a reusit sa insele tamara generatie cu lozinici si sa o scoata in strada - politica lui Musollini si Hitler fiind copiata la milimetru (minus zvastica). Polomezii s-au trezit, romanii au fost invatati sub turci sa tina capul plecat sute de ani, iar spatele ca o virgula cocosata este simbolul politicii romanesti.

# Pintea date 27 January 2018 16:47 +4

Oricine poate fi un exemplu bun pt RO. Adica am ajuns cum este mai rau cu slugarnicia. Si din cauza celor care s-au perindat la putere, dar si din cauza noastra. Nu ne cunoastem interesele majore. Decat pe cale marunte.

# alin date 28 January 2018 08:48 0

@salvamar - Polonezii s-au trezit , s-au trezit oameni cu sange-n instalatie , au candidat , au castigat alegerile , conduc Polonia cu mana de fier , pentru Polonia si polonezi . ....................... @Pintea spune-mi si mie te rog , mie care nu-mi cunosc interesele majore , cum procedez ca sa-l opresc pe deputatul ala din vestul tarii care da padurile pe mainile puscariasilor spre defrisare ?

# Tudor date 28 January 2018 19:49 -3

Este terifiant cât de puține lucruri se cunosc despre Grupul de la Visegrád... Voi cei care comentați cu atât aplomb despre necesitatea aderării României la V4 ați privit vreodată o hartă geopolitică a Europei și a acestui grup?! Nu noi avem nevoie de ei. Ei au nevoie de noi pt a face o zona tampon intre UE si Moscova. Si cand ma refer la "Ei" vreau să spun ruși. Pe unguri i-au cumpărat cu 12.5mld de euro cand nimeni nu-l mai baga in seama pe Victor Orban prin UE. Dacă guvernarea "iliberală " din Ungaria si Polonia e un model pt voi...atunci propaganda rusească si-a atins scopul. Nu are nici o legatura cu democratia ce se intampla acolo...păcat de sângele străbunilor și eroilor noștri. Nu ii merităm. Un român cu tricolorul la icoană.

# mitocanu date 29 January 2018 15:20 -1

...intram in grupul de la visegrad ca sa iesim din ue si nato...asta ne trebuie noua???...v-ati saturat de ue si vreti in comunitatea statelor independente (rusia)???...asta nu este trezire la polonezi este adormire...desteapta-te romane...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva