24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JURNALISTI CUMPARATI – Germania este zguduita de best-seller-ul „Gekaufte Journalisten”, in care ziaristul Udo Ulfkotte de la FAZ demasca aparatul de propaganda proamericana si coruptia din presa: „Lucratori ai serviciilor secrete compun texte, publicate apoi sub semnatura unor jurnalisti consacrati... 'Stirile' sunt de cele mai multe ori curata spalare de creier... Bratul extins al biroului de presa al NATO pregateste mediatic razboaiele”. Pe cand astfel de dezvaluiri si in Romania?

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

18 September 2014 15:53
Vizualizari: 23861

Dezvaluiri devastatoare ale unui fost ziarist de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), una dintre cele mai prestigioase publicatii nemtesti, capteaza in aceste zile atentia opiniei publice germane. Este vorba despre Udo Ulfkotte (foto), care, in cartea sa „Gekaufte Journalisten” („Jurnalisti cumparati”), publicata la 11 septembrie 2014, a avut curajul de a destainui publicului ca a fost mituit pentru a scrie articole de presa proamericane si de a devoala, in premiera, intregul mecanism prin care coruptia a pus stapanire pe mass-media germana.

Marturisirile sunt cu atat mai credibile cu cat ele apartin unui om din interior, aspect esential pentru corecta intelegere a faptelor cutremuratoare devoalate in cele 336 de pagini ale volumui catalogat best-seller: „Autorul a fost primit in reteaua organizatiilor americane de elita si i-a fost acordata, drept recompensa pentru relatari pozitive, chiar si o cetatenie de onoare in SUA”.


Este evident ca lucrurile petrecute in Germania, demascate de jurnalistul Udo Ulfkotte, pot fi intalnite si in alte state din Europa. Inclusiv la noi. Ceea ce ne determina sa ne intrebam: pe cand astfel de dezvaluiri si in Romania?

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare o scurta descriere a lucrarii, apartinand Editurii Kopp. Asa cum reiese din prezentarea editorului, in timp ce dezvaluie campaniile mediatice pregatite in laboratoarele NATO si propagate in spatiul public german de jurnalisti cumparati, autorul isi face o riguroasa autocritica, care atinge apogeul atunci cand acesta isi exprima rusinea ca a lucrat timp de 17 ani pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Prezentam integral traducerea scurtei descrieri care insoteste best-seller-ul "Jurnalisti cumparati":

"Jurnalistii ne manipuleaza in interesul celor puternici

Aveti si dumneavoastra sentimentul ca sunteti adeseori manipulati si mintiti de presa? Daca da, insemna ca vi se intampla precum majoritatii germanilor. Pana acum, conta ca 'teorie a conspiratiei' faptul ca presa de top manipuleaza premeditat cetatenii, prin tehnici de propaganda. Acum, un 'om din interior' (insider) dezvaluie ce se intampla de fapt in culise.

Jurnalistul Udo Ulfkotte se rusineaza astazi pentru faptul ca a lucrat, timp de 17 ani, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Inainte sa devoaleze retelele secrete ale Puterii, autorul isi face o temeinica autocritica. Apoi documenteaza, in premiera, cum a fost mituit pentru relatarile sale si cum s-a instapanit coruptia. In plus, dezvaluie de ce formatori de opinie fac relatari tendentioase si cum bratul extins al biroului de presa al NATO pregateste mediatic razboaiele. In acest context, autorul a fost primit in reteaua organizatiilor americane de elita si i-a fost acordata, drept recompensa pentru relatari pozitive, chiar si o cetatenie de onoare in SUA.

In aceasta carte aflati care jurnalisti sunt cooptati in organizatii de lobby si care sunt aceste organizatii. Autorul insira sute de nume si priveste si in culisele acelor organizatii care influenteaza presa germana propagandistic si unilateral, intre care: Podul Atlantic, Comisia Trilaterala, Fundatia Marshall din Germania, Consiliul American pentru Germania, Academia Americana, Institutul Aspen si Institutul pentru Politica Europeana. De asemenea, sunt dezvaluite implicatiile serviciilor secrete in activitatea organizatiilor de lobby, tehnicile de propaganda si formularele, prin care se pot accesa fonduri pentru proiecte de influentare tintita a opiniei publice in Germania.

Cand CIA dicteaza ce trebuie scris

Va puteti imagina ca lucratori ai serviciilor secrete compun texte, care apoi sunt publicate sub semnatura unor jurnalisti consacrati? Stiti care jurnalisti de la care 'organe' de presa au fost mituiti pentru materialele lor de presa? Si aveti vreo idee despre cum se acorda cele mai reputate distinctii pentru jurnalism? Practic, aceasta se intampla precum odinioara, in cazul titlurilor de 'Erou al muncii socialiste' din fosta RDG – este premiata munca de propaganda. De la jurnalist la propagandist nu este o distanta prea mare. Daca veti citi aceasta carte, veti citi ziarele noastre cu alti ochi, veti inchide mai des televizorul si veti sti mai bine ce sa credeti din ceea ce auziti la radio: aproape nimic! Pentru ca Ulfkotte ofera si informatiile penibile despre fiecare post, carui partid politic ii apartine si care jurnalisti sunt influentati si cum. La sfarsit devine limpede: diversitatea opiniilor este doar mimata. Caci 'stirile' sunt de cele mai multe ori curata spalare de creier".

Cine este Udo Ulfkotte

Udo Ulfkotte (44 ani), jurnalist si publicist german, a studiat drept si stiinte politice la Freiburg si Londra, unde i-a avut ca profesori pe criminologul elvetian Ruediger Herren si pe Dieter Oberndoerfer, fost consilier al Cancelariei lui Helmuth Kohl. A lucrat pentru departamentul de politica externa al cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung incepand cu 1986, pana la sfarsitul lui 2003. Printre domeniile de activitate de care s-a preocupat se numara managementul securitatii, spionajul economic, concurenta, dar si monitorizarea gruparilor teroriste islamice. In perioada 1986-1998, jurnalistul a calatorit in peste 60 de tari si chiar a trait in cateva state islamice (Irak, Iran, Afganistan, Arabia Saudita, Oman, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iordania). Ulfkotte a fost analist pentru tarile din bazinul mediteranean, Africa si Orientul Mijlociu, context in care a ajutat la dezvoltarea unui Ghid pentru Investitii in Orientul Apropiat, in cadrul Institutului FAZ.

Cariera publicistica cuprinde numeroase lucrari, avand ca tematica, printre altele, securitatea si spionajul industrial: "Heiliger Krieg in Europa" ("Jihadul in Europa"), "Der Krieg im Dunkeln. Die wahre Macht der Geheimdienste" ("Razboiul in intuneric. Adevarata putere a serviciilor secrete"), "Grenzenlos kriminell" ("Criminal fara limite), "Marktplatz der Diebe" ("Piata de hoti").

A contribuit la dezvoltarea revistei "Park Avenue", a mai scris pentru "Capital" si pentru "Cicero" si a fost corespondent pentru agentia de stiri DDP. In prezent, fostul jurnalist FAZ ofera consultanta unor intreprinderi si este invitatul mai multor posturi de televiziune. 

Ulfkotte este membru al "Marshall Memorial Fund" din SUA si fost membru al Fundatiei "Konrad Adenauer".

Nota: traducerea apartine redactiei

*Cititi aici scurta descriere, in limba germana, a lucrarii „Jurnalisti cumparati”

Comentarii

# escu date 18 September 2014 16:44 -36

Foarte interesant. Rămâne de pus o întrebare. A dat banii înapoi serviciilor respective ca să nu îi mai fie rușine?

# scoti date 18 September 2014 16:53 +34

"escule", se vede ca esti roman. In loc sa apreciezi dezvaluirile fantastice ale acestui om, te legi de niste chestii absolut irelevante !

# vikkktor date 19 September 2014 01:40 -18

Nu e nimic fantastic in asta...Secretul lui Polichinelle...Ziarele si altele de genul, sunt mijloce de informare si dezinformare, in posesia unor persoane sau grupuri care isi exercita prin ele influenta pentru propriile interese...Nu e nimeni naiv sa creada ca aceste instrumente sunt virgine, in slujba cetatenilor si se sustin singure din reclame... :lol: Interesant este momentul cand pe ziaristul asta l-a apucat remuscarea si autocritica...Taman cand au mai facut un mic scandal nemtalaii ca sunt ascultati de americani, taman cand madam Merkel, nu prea vrea sanctiuni contra lui Putin ca pierde afaceristul german...Nemtii astia au cam uitat ca daca nu era americanul cu dolarul dupa 45, era si acum un camp de ruine si vorbeau ruseste probabil...Mare tupeu au javrele astea, care au generat una dintre cele mai mari nenorociri mondiale, aplaudand si urmand un nebun si tot datorita lor, dupa conflict, noi am fost stapaniti 45 de ani de derbedeii sovietici...

# vikkktor date 19 September 2014 01:46 -18

Avand in vedere doua conflagratii mondiale declansate de germani, in care fiecare ne-am pierdut rude, stramosi, dupa care ne-au fost schimbate destine si jocul periculos pe care il practica acuma, apropiere fata de Rusia nebunului Putin, socotesc ca poate era mai bine ca aceasta tara sa devina pamant arabil dupa 45...cu riscul de a nu mai avea Mercedes, Porsche si Hugo Boss...

# Varus date 19 September 2014 14:00 -8


Citeza pe scoti
"escule", se vede ca esti roman. In loc sa apreciezi dezvaluirile fantastice ale acestui om, te legi de niste chestii absolut irelevante !
irelevant e ca a scris o carte....

# Varus date 19 September 2014 14:03 -6


Citeza pe scoti
"escule", se vede ca esti roman. In loc sa apreciezi dezvaluirile fantastice ale acestui om, te legi de niste chestii absolut irelevante !
irelevant e ca a scris o carte....

# vikkktor date 19 September 2014 01:28 -17

Sunt convins ca fiind chinuit de remuscari, i-a depus intr-un cont elvetian si s-a jurat ca nu se atinge de ei, lasandu-i mostenire...

# dragos date 18 September 2014 18:05 +24

Asemenea dezvaluiri la noi nu vom vedea. Noi avem un cult pentru americani si NATO. Ne vindem tara zi de zi. Nu stim cum sa ne aplecam spatele mai mult. Inca acum primim si baze NATO, pentru un pretext imaginar cu razboiul din Rusia. Santem in EUROPA dar ne inchinam si peste ocean. Si ANTENA 3 este indoctrinata rau, americanii sant ceva suprem. Nu sant decat o natiune falimentara, umflata de propriile aere si care manipuleaza intruna. Acolo unde ii merge. Iar la noi a gasit un lacas de cult

# vikkktor date 19 September 2014 00:55 -13

Americanii poate sunt falimentari, dar au gloante...si Franta a fost falimentara, a taiat capul regilor, tot falimentara a ramas pana a venit micul caporal si i-a scos peste hotare la razboi, cu sabii, el declarandu-se imparat...la fel Germania a fost realtiv scoasa din criza de alt caporal care cu tancuri s-a dus peste altii...bunastarea se castiga si se apara cu sabii si gloante, nu cu ghiocei, de cand e specia umana pe pamant...din cauza ca nu suntem capabili sa ascutim sabii, trebuie sa stam plecati...decat sa stam sub rusi, socotesc ca e mai bine sub americani...

# IOAN DUSCAS date 18 September 2014 18:37 +5

DE PESTE OPT ANI DE ZILE O TRUPA DE CRIMINALI DIN INTERNE,SERVICII SI JUSTITIE ASOCIATI CU SCURSURI UMANE DE PE SCENA POLITICA SI IMPLIKAND TRUPE DE AVORTONI DE PRIN FIRME PRIVATE DE PAZA COORDONEAZA SI DERULEAZA ACTIUNI PUR CRIMINALE IMPOTRIVA MEA SI A FAMILIEI MELE !  ACESTI CRIMINALI MI-AU SCOS VIATA INTIMA IN PUBLIC !  ACESTI CRIMINALI MI-AU ANULAT VOTURILE IN DOUA RANDURI ! ACESTI CRIMINALI MA IMPIEDICA DE PESTE OPT ANI DE ZILE SA FAC ORICE IN CONDITII NORMALE !  ACESTI CRIMINALI ADMINISTREAZA PRIN METODE MAFIOTE DIFERITE SUBSTANTE MEDICAMENTOASE FAMILIEI MELE IN SCOPUL PROVOCARII DE CANCER SI CA EFECT SECUNDAR IN SCOPUL COLORARII PIELII IN SCOPUL CREERII APARENTEI DE APARTENENTA LA ETNIA TIGANEASCA ! NU AM NIMIC IN ABSOLUT CU ETNIA TIGANEASCA DAR DE PESTE OPT ANI DE ZILE TRUPE DE CRIMINALI CU EPOLETI IMI DIRIJEAZA ZILNIC PE URME GASTI TIGANESTI !  SI ACESTI CRIMINALI NENOROCITI PRETIND CA AR FI OAMENI AI LEGII DEOARECE UNII DINTRE ACESTI CRIMINALI SUNT POLITISTI,SECURISTI,P

# IOAN DUSCAS date 18 September 2014 18:43 +4

DE PESTE OPT ANI DE ZILE O TRUPA DE CRIMINALI DIN INTERNE ,SERVICII SECRETE SI JUSTITIE IMPLICAND SI TRUPE DE AVORTONI DE PRIN FIRME PRIVATE DE PAZA CHELTUIE ZILNIC IMPORTANTE RESURSE PUBLICE IN SCOPUL CREERII SI CULTIVARII SUSPICIUNII IN DREPTUL PERSOANEI MELE ! CITIND STIRILE ZILNIC CRIMINALI CU PRETENTII DE OAMENI AI LEGII MA SUSPECTEAZA IN MOD INFRACTIONAL PROCEDAND ASTFEL DACA IN ZIARUL PE CARE IL RASFOIESC SAU PE SITE UL PE CARE CITESC STIRILE APARE O STIRE DE DOMENIUL INFRACTIONALULUI ACESTI CRIMINALI AUTOMAT MA URCA PE LISTA DE SUSPECTI DE A FI PARTICIPAT LA COMITEREA ACELEI INFRACTIUNI ! ACESTI CRIMINALI POSTEAZA TEXTE PREGATITE DUPA CARE IN MOMENTUL IN CARE LECUREZ TITLUL ACESTORA IMI DAU CU FLASHUL IN OCHI,VIA SATELIT, PROVOCANDU-MI CLIPIREA SAU CHIAR TRESARIREA REFLEXA , CHESTIUNE PE CARE ACEIASI CRIMINALI O IAU DE INDICIU IN SENSUL CA EU AS AVEA CEVA DE A FACE CU CONTINUTUL STIRII RESPECTIVE ! FRUMOS ESTE CA ACESTI CRIMINALI CUNOSC CEA CE AM FACUT IN FIECARE SECUNDA DE PES

# vikkktor date 19 September 2014 01:00 +3

S-a uitat prea repede ca intr-o emisiune tv Adrian Severin a afirmat ca va prezenta listele cu ziaristii care sunt agenti nu numai pt statul roman si si-a luat angajamentul ca daca nu o va face isi va da demisia...dupa 2-3 zile si-a dat demisia...unde era cetateanul roman atunci sa il sprijine??...daca lasam pe unii semeni ai nostrii de genul asta, drumeti in calea lupilor, sa nu ne miram ca avem lupi printre noi si de fapt usor, usor, ne transformam intr-o haita...

# vikkktor date 19 September 2014 01:09 -18

Brusc, s-a apucat nenea asta ziarist german sa isi faca autocritica, cum a lucrat el pt americani, taman acum cand Germania se reanfrateste cu Rusia...Ce trebuie noi sa facem, sa aplaudam si sa injuram americanii??...Sigur o sa ne ajute Germania, cand poate paranoicul Putin, da o fuga pana la Bucuresti, asa de dragul istoriei care se repeta si de dragul vechilor sfere de influenta...De ce sa iubesc germanul?? El m-a iubit pe mine?? Daca castiga razboiul, sigur multi, foarte multi dintre noi ne duceam spre cuptoare, ca nu paream a fi pe gustul lui Adolf... De ce sa iubesc rusul?? Nu ne-am saturat 45 de ani de dragoste sovietica?? Sa nu iubesc pe nimeni?? Nu suntem capabili, asta s-a vazut de peste 1000 de ani incoace, asa ca trebuie sa ne gasim un loc la umbra unora mai mari...Cred ca americanul e cel mai potrivit la ora asta...

# esti propagandist date 19 September 2014 02:11 +16

Nu-i mai linge la dos pe americani, intrucat s-ar putea sa ti se aspreasca limba prea tare. In prezent, Germania e o tara mult mai democratica decat SUA. Ori esti naiv, ori esti propagandist ieftin pro-american. Mai informeaza-te, baietas. De documentarele "zeitgeist" ai auzit ?! 

# golan date 19 September 2014 05:07 +15

Uite un mic exemplu pt.ce a relatat ziaristul german:compunerile de ''buna credinta'' ale specimenului ''Vi******tor''.Un mai mare exemplu e decorarea lui Kovesi de ambasada SUA,numai ca la aia mita i-i e intrata in sange si in veci nu va avea ''remuscari'',nici cu mita de la Bercea mondial,macar.

# santinela date 19 September 2014 08:45 -7

SCOTI- pe ce lume traiesti ? Care dezvaluiri fantastice ? Asa procedeaza toata lumea dar absolut toata lumea de la America pina la ultima tara pe pamint.Toate redactiile ziarelor si televiziunilor sint, pina la urma, "penetrate" de cine trebuie si se incearca mani******ri de tot felul.

# nea caisa date 19 September 2014 09:03 +7

Conform literaturii publice, un studiu facut de serviciile secrete romane in 1916 arata ca presa vremii se afla, in proportie de 75% sub influenta germana. Deci, cine poate, oase roade si asta de la aparitia presei. De ce cartea acum? Cred ca din doua motive: primul, decaderea pe zi ce trecea influentei presei. Al doilea, posibil ca autorul cartii sa fie securist german, iar cartea o replica la recentele descoperiri ale activitatii spionajului american in Germania. Oricum, ne explicam acum de ce o sumedenie de articole calomnioase la adresa romanilor, in FAZ.

# Alexandru date 19 September 2014 10:34 +10

Ce surpriza! Nu cumva Frankfurter Algemeine Zeitung este ziarul care abia catadicseste sa scrie un articol la doi ani dar in preajma suspendarii presedintelui Basescu s-a aratat brusc interesat de lucrarea de doctorat a domnului Ponta ? Desigur e o rautate sa spui ca domnul Karl-Peter Schwarz care a facut investigatia e agent de influenta. A avut o revelatie de la sfantul duh...

# Ion date 19 September 2014 14:49 +8

Viktore ,mai lasa ne cu propaganda ta proamericana ca vedem toti ce ni se intimpla de cind ne am bagat in cird cu oportunistii astia ieftini. Ti a mai scris cineva ca trebuie sa mai pui mina pe cartea de istorie si a avut dreptate. Iar adevarul foarte trist pentru noi este ca sintem deja o colonie americana de mina a doua si asta din pacate ca prea multi indivizi gindesc ca tine in tara asta... v a placut excesiv de mult coca cola si la mc. Pacat. 

# vikkktor date 20 September 2014 02:50 -2

Daca realitatea e vazuta ca o propaganda, atunci asa o fi...Vedem ce se intampla de cand ne-am bagat cu ,,oportunistii ieftini,, dar, se pare ca multi au uitat ce s-a intamplat cand am fost bagati pana mai ieri cu alti oportunisti, de la rasarit...Sau unii care comenteaza pe aici pe vremea aia nu erau nascuti si de aia tipa dupa neatarnare si independenta, care a fost, este si va fi un ideal imposibil pentru Romania...asta apropos de studiul istoriei care imi este recomandat...cred ca mi-au scapat capitolele de reala independenta ale gloriosului nostru popor, poate ma lumineaza cineva si imi spune in ce perioada s-a intamplat asta???... :D

# dfr date 19 September 2014 20:57 +2

Ha ha, o prostie.........asa ne-am putea imagina ca si sentintele sant redactate in ambasade si semnate de judecatori. :lol:

# Groza date 21 September 2014 01:53 0

Cand societatea trece prin criza apar si asemenea dezvaluiri. Asemenea activitati o fac toate tarile.

# valentin vasilescu date 21 September 2014 18:08 +1

Există un precedent în România : Mafia statală: de la transporturi speciale la rețele de contrabandă. De Adina Anghelescu, Adrian Artene. Editura Ziua. http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/ticalosia%20procurorilor/prefatacarte1.jpg Un extras din carte :  Ca să fie sigur ca obţine impactul dorit în opinia publică, colonelul procuror Popov a trimis pe loc cotidianului Evenimentul Zilei o copie a declaraţiei a unei presupuse discuții cu un alt arestat, compuse de fapt de serviciile de informații și pusă în seama colonelui arestat Gheorghe Trutulescu, pentru a fi publicată sub semnătura jurnalistului Vasile Surcel, în ediţia de a doua zi. Interlocutorul imaginar al lui Truțulescu trebuia să fi pus în libertate în acea zi, aşa cum hotărâse deja şi Tribunalul Militar şi Curtea Militară de Apel din lipsă de probe.Pe baza acestei înscenări, omul a mai stat 30 de zile în arest.  http://s230.photobucket.com/user/vasilescu_album/media/diversiune_truti/truti.jpg.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva