23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTERVIU – Avocatul Calin Andrei Zamfirescu, presedinte de onoare al UNBR: „Un examen comun pentru a dobandi calitatea de avocat, magistrat, notar, executor, precum si posibilitatea de a deveni membru al unei alte profesii judiciare de catre acesti participanti ar putea constitui premisa evolutiei sistemului judiciar roman spre performanta si o noua calitate”

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

24 June 2012 12:09
Vizualizari: 14217

 

Senior partner fondator al renumitei case de avocatura „Zamfirescu Racoti Predoiu” (ZRP), pe care a infiintat-o in 1995 impreuna cu sotia sa, avocatul Andrei Calin Zamfirescu (foto) este unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea avocatilor, fiind un litigator cu vasta experienta de instanta. Andrei Calin Zamfirescu practica avocatura preponderent in domeniul arbitrajului, litigiilor si solutionarii disputelor pe zonele bancar, financiar, insolventa, lichidari si faliment. Incepand cu anii '90, Andrei Calin Zamfirescu a fost continuu implicat in activitatile asociatiei profesionale a avocatilor, contribuind la dezvoltarea si intarirea profesiei de avocat, detinand functia de presedinte al Uniunii Avocatilor din Romania, iar apoi pe cea de presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Ginerele sau, avocatul Catalin Marian Predoiu, care i-a fost partener in casa de avocatura ZRP, a fost pana nu demult ministru al Justitiei. In prezent, avocatul Zamfirescu este presedinte de onoare al UNBR, calitate din care a acordat pentru Lumeajustitiei.ro un interviu pe problemele actuale ale profesiei de avocat.


Aveti o cariera de peste 35 de ani in avocatura si o expertiza de invidiat in domeniul litigiilor si arbitrajului comercial international. Cum s-a dezvoltat casa de avocatura din care faceti parte? Cum v-ati inceput cariera?

In 1976 cand am inceput profesia, in Romania existau 2600 de avocati, din care 650 erau in Bucuresti. Acum sunt in jur de 27.000 de avocati in toata tara, iar in Bucuresti peste 8000. Piata profesiei era extrem de redusa: in drept public - doar penal si contencios, iar in drept privat – familie, civil. Nu exista posibilitatea ca avocatii sa fie angajati de catre intreprinderi de stat, comertul era inexistent. Adevarata schimbare, care mi-o imaginam, din relatarile parintilor mei care au fost avocati, ca si bunicii si strabunicii mei, s-a produs dupa 1990 prin: reforme in planul organizatoric al profesiei, respectiv reiinfiintarea UAR si proclamarea prin lege a independentei profesiei de avocat in raport de organele statului, prin abolirea subordonarii fata de Ministerul Justitiei, prin liberalizarea profesiei de avocat, prin crearea formelor private de exercitare a profesiei si desfiintarea fostei forme colectiviste a colegiilor de avocati de sorginte sovietica, liberalizarea onorariilor si inlaturarea plafoanelor care stabileau limita superioara a veniturilor ce puteau fi obtinute lunar. Initial, ma pregateam pentru facultatea de istorie, dar la sfatul tatalui meu – av Mihai Zamfirescu, care mi-a promis o rasplata, am urmat facultatea de drept intre anii 1972 – 1976. Rasplata promisa nu am mai primit-o. In schimb am primit motivarea ca sfatul dat de a urma facultatea de drept valoreaza mai mult decat orice rasplata, lucru care s-a dovedit adevarat. In 1976 cand am intrat in avocatura nu existau in repartitii posturi in orasele mari, nu se mai scoteau la repartitii asemenea posturi. Primul meu post a fost la Colegiul de avocati Vrancea – Birou colectiv de asistenta juridica Panciu, dupa doua luni am fost detasat la Colegiul Municipiului Bucuresti si Ilfov – BCAJ Oltenita. Din nefericire nu am avut posibilitatea unui avocat indrumator, dar am reusit la Oltenita sa colaborez cu avocatul Nicolae Tautu, un om cu o mare experienta, cu care am colaborat cateva luni pana a decedat. Ajuns in Bucuresti in 1979 am avut o colaboare cu avocatul Lazar Ajoceanu. Ulterior, in 1983 a intrat si sotia mea in avocatura si am lucrat impreuna pana in 2002, in diverse forme de exercitare a profesiei. In 1995, prin Legea 51/1995 s-au reinfiintat formele private de exercitare a profesiei de avocat, care fusesera desfiintate in 1948, respectiv cabinetele individuale, asociate si societatile civile de avocati. Pe noile reglementari in 1995 am infiintat societatea civila de avocati „Calin Andrei Zamfirescu si Asociatii”, cu doi parteneri, sotia mea si cu mine si cu inca patru avocati. Am functionat pana in anul 2006, ajungand la un numar de 22 de avocati si peste 15 membri in staf, an in care am fuzionat cu SCA Racoti Predoiu, infiintand SCA „Zamfirescu Racoti Predoiu” in care sunt si in prezent senior partner fondator.

Domnule avocat, invidia e mare in acest domeniu... Sa fie asta din cauza onorariilor pe care casele mari de avocatura le practica sau din cauza faptului ca orgoliile continua sa macine lumea avocaturii?

Eu n-am perceput sentimentul de invidie intre colegii mei, si nici pe mine nu m-a incercat un astfel de sentiment. Totdeauna am respectat colegii valorosi pe care trebuie sa-i felicit pentru meritele pe care le au si care sunt garantia formarii tinerilor avocati, pentru care reprezinta modelele profesionele. Exista insa uneori o acerba concurenta care se manifesta in piata profesiei, care uneori imbraca forma concurentei neloiale, a conflictelor de interese. Cu acest fenomen nu am putut fi niciodata de acord pentru ca, fara a nega rolul si importanta onorariilor primite din partea clientelei, inainte de toate rolul unui avocat este de a servi intereselor legitime ale clientului sau cu mijloace licite.

Care sunt marile probleme ale Justitiei de azi in general?

Este limpede ca suntem departe de a avea o Justitie performanta si efectul acestui fenomen se reflecta in marele numar de litigii existente pe rolul instantelor – peste 3 milioane, precum si numarul exagerat de mare al cailor de atac exercitate impotriva lor. Intalnim din ce in ce mai frecvent hotarari judecatoresti care sunt atacate de catre toate partile dintr-o cauza si care prin urmare au nemultumiti pe toti participantii. Este greu sa ierarhizam cauzele pentru care avem o Justitiei neperformanta, concluzie valabila si pentru profesia de avocat care nu se poate indeparta prea mult de mediul judiciar in care activeaza. Insa sunt de aminitit cauze precum: hemoragia si instabilitatea legislativa; nivelul scazut al investitiilor in infrastructura; slaba dotare; lipsa de unitate a practicii judiciare; insuficienta personalului, nepasarea, ignoranta si coruptia. Nu cred ca vreuna din cauzele enumerate ar putea fi preponderenta, insa impreuna conduc la acelasi rezultat de nedorit, impiedicarea oricarui pas inainte in sfera Justitiei. Cred ca intrarea in vigoare a noilor coduri ar putea fi punctul de plecare in restructurarea intregului sistem, pentru ca ea ar putea rezolva in mod conjugat atata problemele de competenta profesionala, de modernitate si stabilitate a legislatiei si de integrare in sistemul de drept european.

Ati fost presedinte al UNBR si in prezent sunteti presedinte de onoare al acestei Uniuni care, printre obiective, are drept tinta desfiintarea barourior paralele. Ce strategie aveti in vedere?

Una din obligatiile oricarei organizatii profesionale este protejarea, cu mijloace legale, a drepturilor membrilor sai. Exercitarea avocaturii clandestine – fenomen manifestat cu suficienta pondere spre sfarsitul anilor 90, a format o preocupare constanta a avocatilor din Romania. Lupta impotriva celor ce practica avocatura in mod nelegal s-a concretizat atat in plan judiciar prin pronuntarea unor hotarari de catre ICCJ si CEDO de la Strasbourg, dar si a unor hotarari de condamnare, defintive, pronuntate de instantele de drept comun. Trebuie subliniat aici solidaritatea manifestata de catre judecatori, care au inteles la fel de bine importanta protejarii actului de justitie, cresterii calitatii acesteia, precum si angajarea raspunderii celor care se prezinta in fata instantelor ca reprezentanti ai partilor. Numai exponentii UNBR pot indeplini aceste conditii, intrucat exista garantia verificarii cunostiintelor si aptitudinilor reale cu ocazia examenelor de intrare in profesie, a examenelor de definitivat, deopotriva cu pregatirea initiala si continua care reprezinta o obligatie profesionala a fiecarui avocat si este asigurata printr-un personal didactic si stiintific calificat si care functioneaza in cadrul INPPA, care a sarbatorit in acest an 10 ani de existenta.

Casa de avocatura ZRP a continuat sa poarte in titulatura numele Predoiu pe toata perioada mandatului ministrului Catalin Predoiu si multi colegi de breasla au catalogat acest lucru drept un avantaj major in fata magistratilor care judecau cauze in care ZRP reprezenta una dintre parti. De ce nu ati renuntat la acest nume, asa cum s-a intamplat, de exemplu, cu casa de avocatura a senatorului Dan Sova, care s-a scos de pe firmament?

Potrivit legii si statutului profesiei de avocat, in denumirea societatii civile de avocati trebuie sa figureze numele a minimum doi asociati, in stituatia in care unul dintre asociati al carui nume figureaza in denumirea societatii, isi pierde aceasta calitate, cu acordul sau numele sau poate fi pastrat in denumirea societatii. Este situatia care s-a petrecut in cadrul ZRP a carei denumire era cotata de catre anuarele internationale de avocati, avea notorietate dobandita prin efortul de branding si marketing si care reprezenta o recunoastere internationala a valorii societatii in sine, deopotriva cu cea a unora dintre avocatii ei, care fac parte din aceasta societate. In prezent, dupa redobandirea calitatii de avocat compatibil, domnul avocat Catalin Predoiu si-a infiintat un cabinet individual de avocatura in cadrul Baroului Bucuresti, denumit „Catalin Marian Predoiu”, mentinandu-si acordul de pastrare a numelui Predoiu si in cadrul ZRP.

Credeti ca la aceasta ora in avocatura ar trebui sa aiba loc o schimbare de atitudine fata de avocatii tineri, stagiari, care si acum se confrunta cu probleme ce tin de salarizare?

Intotdeauna inceputul profesiei este dificil, din pacate chiar independent de valoarea profesionala, pentru ca primii pasi sunt intotdeauna cei mai grei. Cu atat mai mult, aceasta dificultate se manifesta cand exista o mare oferta a profesiei, respectiv mii de avocati stagiari, care isi cauta un maestru sau o forma de exercitare a profesiei in cadrul careia sa debuteze. Fenomenul este explicabil prin miile de licentiati in Drept care, anual, maresc aceasta oferta.

Multi avocati blameaza zeciuiala care se practica la barou. De ce este nevoie sa se plateasca acel 10 la suta din incasari/ori suma minima de catre fiecare avocat membru? Ce ofera baroul in schimbul acestor bani? La ce sunt ei folositi?

Baroul are extrem de multe obligatii de indeplinit fata de avocati si ele trebuie sustinute din punct de vedere financiar. Cat timp singurele venituri sunt obtinute din cotizatiile membrilor si nu se vor diversifica sursele de venit, aceasta situatie va dainui. In acelasi timp, apare uneori ciudat ca avocati care pretind ca nu realizeaza venituri continua sa exercite profesia de avocat, in loc sa se reprofileze catre alte profesii juridice, cum ar fi cea de consilier juridic, care le confera un venit sigur lunar. Profesia nu impiedica pe nimeni sa devina avocat nelimitand numarul celor care se pot prezinta la examen si neorganizand concursuri. In acelasi timp insa, modul de a realiza venituri si a desfasura activitatea de avocat nu poate intra in preocuparile barorului decat intr-o mica masura, respectiv asigurarea infrastrucutrii necesare functionarii ca avocat si pregatirea profesionala. Nu este neobisnuit ca avocati cu o deosebita pregatire profesionala sa intampine reale dificultati in realizarea veniturilor, in timp ce alti avocati inferiori ca pregatire sa aiba o deosebita situatie financiara. Explicatia e simpla, veniturile se realizeaza din onorarii, onorarile sunt platite de clienti, iar criteriile potrivit carora clientii isi aleg avocatii nu tin intodeauna de valoarea profesionala. Sau altfel spus, fiecare client are avocatul pe care il merita.

Care sunt cele mai importante cauze castigate in ultima perioada de Casa de avocatura pe care o reprezentati? In ce priveste arbitrajul comercial international, cate victorii ati avut?

Nu va pot da detalii privind numele clientilor, nici macar valoarea litigiilor, ele sunt insa facute public in limita permisa de catre legislatia profesionala. Dificultatea unui litigiu nu trebuie masurata in raport de valoarea obiectului sau sau de numele partilor. Se intampla frecvent ca dosare aparent de mica importanta sa ridice probleme de drept extrem de dificile si delicate, fiind de pilda greu sa rezolvi un litigiu privind un retract litigios comparativ cu o actiune in pretentii pentru neplata unor facturi care se poate ridica la mai multe milioane de euro.

Cu ce sunt mai presus instantele europene fata de cele romanesti?

Fara a subscrie acestei concluzii fara rezerve, as reformula-o spunand ca o instanta romaneasca care ar avea sansa sa functioneze in conditiile in care functioneaza o instanta straina, cu siguranta ar fi mai performanta.

Ce instrumente considerati ca trebuie ultilizate pentru ca imaginea avocatilor sa fie imbunatatita in conditiile in care exista tot mai multe cauzuri de avocati trimisi in judecata pentru fapte de coruptie?

Forta profesiei de a lupta impotriva fenomenelor negative, indiferent ca ele nu reprezinta un numar semnificativ este data de determinarea cu care cei care conduc profesia si ma refer in principal la consiliile barourilor si la decani, de a asigura un climat de moralitate si competenta in randul profesiei. Trebuie sa recunosc ca primul reflex al unui avocat cand e chemat intr-o calitate oficiala de exemplu membru al unei comisii de disciplina, sa analizeze si sa hotarasca comportamentul unui confrate este de a fi ingaduitor si de a incerca sa atenueze posibilele consecinte negative. E un punct de vedere pe care l-am impartasit si eu o vreme pana la momentul la care am realizat ca atitutdinea corecta este de a igieniza profesia, sanctionand uneori pana la excludere pe acei putini colegi ai nostri care nu inteleg sa aiba un comportament adecvat si care atrag reactii de oprobiu si repros din partea societatii. Acoperirea unei culpe grave nu face decat sa perpetueze o stare de indisciplina si sa rastalmaceasca in timp criteriile sanatoase de performanta si moralitate ale unei profesii care concura in mod direct la realizarea Justitiei.

Cum vedeti evolutia profesiilor juridice in Romania?

O Justitie performanta indreptata cat mai apropae de adevar nu se poate realiza decat intr-un mediu concertat, prin care toti cei care participa la realizarea scopului comun: magistrati, avocati, notari, executori, grefieri, personal auxiliar, fac parte din profesii corect reglementate in care exista standarte profesionale, un inalt grad de moralitate si de disciplina auto-inteleasa. Restructurarea si reforma trebuie sa caracterizeze fiecare dintre profesiile juridice, trebuie sa se realizeze dupa standarte si criterii comune, fara a se crea false si inutile adversitati. Cred ca o pregatire comuna a celor ce activeaza in spatiul judiciar, care sa se sprijine pe un examen comun pentru a dobandi calitatea de avocat, magistrat, notar etc, precum si posibilitatea de a deveni membru al unei alte profesii judiciare de catre acesti participanti ar putea constitui premisa evolutiei sistemului judiciar roman spre performanta si o noua calitate. Pregatirea comuna este garantia intelegerii ca scopul propus de toate profesiile juridice este acelasi, ca niciun profesionist nu trebuie sa fie mai presus de altul prin functia pe care o ocupa.

Comentarii

# Avocat date 24 June 2012 12:16 +3

Fac un apel catre colegii din UNBR Nimerincu sa nu transformam acest forum intr-o tribuna de cuvinte urate si jigniri, si sa ne comportam civilizat, chiar daca Calin Zamfirescu ne-a fost mereu ostil. Trebuie sa aratam ca suntem mai buni ca ei!

# SI CU BOTA CUM RAMANE ??? date 25 June 2012 12:42 +4

DE CE NU ZBIERATI CAND VEDETI CA NU SE RESPECTA AUTORITATEA DE LUCRU JUDECAT ???? CE FACE_TI CU CEI 5ooo DE AVOCATI DIN CARE PROFESEAZA 3000 ?????

# babilon date 25 June 2012 22:06 +3

printre toate profesiile astea care dau un singur examen (un singur drapel si un singur imn), precis exista si o marmota care impacheteaza ciocolata!

# Av. Claudiu date 24 June 2012 12:19 +6

Aveti dreptate, ura si jignirile nu ajuta pe nimeni, cu atat mai putin cauzei noastre. Trebuie sa ne impunem prin forta argumentelor, nu prin insulte. Domnule Zamfirescu poate intr-o zi vom sta de vorba, ambele barouri, pentru ca nu ne puteti exclude din societate chiar daca Bota a fost condamnat pe nedrept.

# MAI BINE L-AR DUCE MINTEA LA UNIRE CELOR 2 UNBR. date 24 June 2012 21:47 +3

MAI BINE A-TI GASI UN PROIECT DE LEGE SI A-TI UNIFICA CELE 2 UNBR _ BAROURI . DEGEABA VA DATI DESTEOTI CA TOT NU VA VINE IN GAND - UNITATE _ . ATATA STITI DOAR DEZBINARE. RUSINEEEEEEEEEE.

# av se serviciu date 24 June 2012 12:58 -1

oricum e un avocat foarte bun pe domeniul lui! trebuie dat cezarului ce-i al cezarului. nu fiti ca macovista comunista, ca nu e frumos deloc, ci degradant!

# Av. Roland Mindrila date 6 July 2012 09:24 +4

Consider ca  in urma unor concursuri reale de cunostinte teoretice si practice pe spete, pe sectiunile de drept  conform L 51/1995, pentru candidatii inscrisi la examene de admitere in profesie si de definitivat in profesie atat de la UNBR (legal) cat si de la UNBR (traditional), sub supravegherea impartiala a unor profesori universitari din tara( care ar fi de preferat sa fie si magistrati ). Astfel se poate evalua nivelul real de pregatire a fiecaruia  ! In plus cum verificam efectele cursurilor INPPA daca nu se evalueaza periodic prin examene nivelul de pregatire , in contextul schimbarilor legislative, in acelasi cadru impartial de examinare ?!  Doar asa va creste calitatea pregatirii avocatilor . Propunerea e sub forma ADEVAR sau PROVOCARE ?

# jurist date 24 June 2012 13:15 +1

mentalitate de comunist! in opinia multora avocatura paralela = avocatura clandestina! ce prostie ,ce lipsa de rationament logic! e ca si cum as considera faptul ca daca nu sunteti parlamentari psd ,dar sunteti membri ai grupului parlamentar pdl inseamna ca nu sunteti politicieni!!!? plin de prosti cu diplome in tara noastra! ignora realitatea istorica a avocaturii si se considera doar ei singurii legalisti!! ce comunisti prosti!!pana nu vor muri acesti purtatori de comunism justitia va stagna ......logica de 2 bani in cazul acestui individ si a tuturor celor care sustin ideea: un singur barou; o singura universitate; un singur partid; comunismul ca mentalitate nu a murit,decat odata cu ei va muri! si noi generatia tanara vom moderniza societatea !! celor din unbr -nimerincu le doresc succes si luptati cu toate fortele legale interne si internationale

# av date 24 June 2012 13:26 0

acest individ vrea cumularea examenelor de admitere in profesiile juridice! observ ca el nu vede vreo diferenta intre profesii? nu cred ca face diferenta intre profesii liberale si...!?un comunist autentic bravo!! DE PRECIZAT! SUNT IN ACORD CU STOPAREA AVOCATURII CLANDESTINE!! DAR A VB DE AVOCATURA CLANDESTINA SI A ARATA CU DEGETUL CATRE ARIPA ADVERSA ESTE O MARE PROSTIE SI IGNORANTA A REALITATII AVOCATIALE! PERSOANELE CARE NU AU DOBANDIT CALITATEA DE AVOCAT LA UNBR-NIMERINCU SAU LA UNBR-FLOREA POT FI ACUZATI DE AVOCATURA CLANDESTINA FOARTE CLAR! DAR CEI CARE SUNT INSCRISI IN CELE 2 UNIUNI DE AVOCATI SUNT CONSTITUITI LEGAL! ORICE OM POATE INTELEGE ACEST ASPECT! SIMPLU! DAR PT PROSTI SI IGNORANTI LAASA LOC DE INTERPRETARE

# Ultimul Charlot date 25 June 2012 00:04 0

Eu propun ca acest examen comun, pentru magistrati, avocati, executori, mediatori si juristi sa fie dat la UNBR ( structura traditionala ) si comisia de examinare sa fie facuta din Zamfirescu, Predoiu, Iordachescu, Sova si Fenechiu. Si daca se poate eu mai propun ca tot ei sa-i si revoce pe cei care nu dau dovada competentei. Parerea mea... 8)

# avocat O.A. 51 ptr. av serviciu. avocat sia v. Claudiu date 24 June 2012 13:31 +5

Nu mai fiti asa "milosi'"fata de Zamfirescu, ginerele sau si alti care ne-au chinuit timp de peste 10 ani in sensul ca desi suntem legali infiintati, acestia ne-au hartuit, ne-au formulat plangeri penale si ne-au facut "genocid economic si profesional" noua si famililor noastre pe care nu am putut sa le intretinem. Acestia ar merita ca pe aceiasi perioada ei sa nu mai practice avocatura ptr. ca ne-a incalcat drepturile noastre si sa fie trimisi in judecata ptr. denuntare calomnioasa si impiedicarea noastra de a participa ca avocati in proces(art. 259 si 261 indic. 1 C.P.) sau ptr. falimentul din partea lor a mai multor banci(Religilor; Bankpost etc, asa dupa cum screi presa) Cel putin nu s-au gandit acestia sa faca un act omenesc sa isi ceara scuze si sa-si repare greselile comise fata de noi iar voi vreti sa ii"reabilitati" in mod gratuit fara sa indeplineasc nici o conditie. Ati uitat ca din cauza lor un coleg de la Clg. Arges a murit la fel si acel coleg care a fost cercet

# funny date 24 June 2012 13:32 -2

propun o echipa de medici legisli care sa constate starea de sanatate mentala a FEMEII ASTEIA NEBUNE SI DEZLANTUITE.

# avocat 51-O.A. -continuare- date 24 June 2012 13:40 +2

impreuna cu Bota timp de 6/7 ani a decedat in timpul acestor lungi anchete cat si alti colegi si nicio o autoritate nu a luat nici o masura in sensul de a da un comunicat oficial ca suntem legali si sa nu ne mai hartuie profesional, asa cum reiese in urma sutelor/milor de hotarari judecatoresti unde am fost gasiti nevinovati . Nici o autoritate a Statului (CSM;Ministrul Justitiei, Parlament etc) nu a emis un act normativ de modificare a legislatieie avocaturii nu au dat un comunicat oficial in care sa se arate ca suntem legal infintati si sa stopeze acest 'genocid profesional si economic' impotriva noastra. Mai bine ar fi sa ne intalnim toti la Bucuresti si sa actionam si pe alte fronturi pentru a ne castiga drepturile( ex. Formularea de actiuni la Curtea Constitutionala a celor care suntem cercetati in dosare penale si care se afla pe rol prin care sa incercam sa ridicam exceptii de neconstitutionalitate a unor texte de lege , din legea 51/1995-

# Dan date 24 June 2012 14:09 +2

Da, de acord dle CA Zamfirescu cu..ce visati dvs..doar daca sunteti de acord sa dati si dvs. acest examen! Aveti un tupeu sa faceti asmenea porpuneri atat timp cat nu ati trecut in viata dvs. printr/un examen! Normal, inventati fel si fel de..grozavii sa va protejati casta..sa nu cumva sa fie liberalizata profesia..ca vi se ia din..cascaval! Sa va fie rusine! Si..visati in continuare ca la cat de..agitata e piata avocaturii..nu cred ca veti reusi sa puneti in practica asa ceva! Noroc ca exista CEDO si..altii care nu au nimic de incasat din onorariile dvs.!

# avocat date 24 June 2012 15:12 +1

http://www.gazetadecluj.ro/citeste/7301-pompiliu-bota-a-fost-condamnat-in-mod-ilegal

# huiduc date 24 June 2012 15:24 -4

bOTISTILOR, VOI CAND VA MAI OCUPATI DE DOSARE DACA TRANCANITI TOT TIMPUL PE AICI?

# CR7 date 24 June 2012 16:07 +3

Nu eşti judecătorul Sanda Huiduc care alături de Anghelina Nineta şi Paşca Cameniţă l-a condamnat şi pe Bota la 2 ani cu susp. pentru ev. fiscală de 0 lei ?

# hh@yahoo.com date 24 June 2012 16:18 -1

http://www.scj.ro/minuta%20nastase%20176%202012.pdf

# CR7 date 24 June 2012 18:53 +1

Savaliuc, de milioanele furate de la Banca I.R. nu îl întrebi nimic pe capul famigliei ? Vrei să îi iei locul lui Săvescu ?

# CR8 date 24 June 2012 19:28 -1

ai vreo dovada? spune-ne si noua!

# CR7 date 24 June 2012 20:51 0

Întreabă-l pe av. Adrian Miclescu, ex procuror-şef adj. PNA care s-a ocupat de dosarul lui !

# Cristi P. Sturzu date 25 June 2012 10:46 +2

Am retinut, dintre gramada de balarii elucubrate de "distinsul" avocat "desfiintat", ca ... "Lupta impotriva celor ce practica avocatura in mod nelegal s-a concretizat atat in plan judiciar prin pronuntarea unor hotarari de catre ICCJ si CEDO de la Strasbourg...", ceea ce ma indreptateste sa afirm ca, dincolo de "experienta" d.lui comediant zamfirescu cu z mic, in materia drepturilor litigioase si a FALIMENTARILOR frauduloase in "concubinaj" cu alte fete si mai "samaritene" de pe la noi si de pe alte sfinte meleaguri (Shalev), domni de talia celui din poza inteleg "dupa ureche" problema barourilor noastre, si promoveaza agresiv si grosolan discriminarea in randul profesiilor juridice liberale. Mai trebuia sa recite aceeasi piesa ca Corlatean, fara virgula, si in plus, sa spuna ca "incurajam profesia sa faca tot posibilul, legal si ilegal, sa inchidem din nou, casta noastra cea de toate zilele.". Si poate daca spunea ceva si despre succesurile fantastice purtate in dosarul B.I.R.,

# Cristi P. Sturzu date 25 June 2012 10:48 +2

...intelegeam si eu, umil locuitor al acestei planete, de ce este atat de nobila profesia de avocat.

# sturzbebe date 25 June 2012 15:19 +1

Bravo Sturzu. Lupta, lupta, luptaaaaaaaaaaaaaaa.......... ca sa intelegi si tu ceva.

# Cristi P. Sturzu date 25 June 2012 15:42 -1

Ce te faceai daca prostia ar fi durut? Mureai subit. Cu fularul la gat.

# sturzbebe date 25 June 2012 16:43 0

Tare diagnostic. Vad ca le ai cu semiologia. Prostia nu doare iar tu esti exemplul cel mai bun in acest sens.

# Cristi P. Sturzu date 25 June 2012 17:13 -1

Cata vreme postezi sub un pseudonim de latrau anonim, ca asa imi place mie sa va spun, astora care va credeti zmei cu aripi de musca, pot sa te subconsider cat vreau. Iar tu poti sa elucubrezi cat doresti.

# sturzbebe date 25 June 2012 18:22 0

Nu vad unde sunt elucubratiile. In rest cu latraii anonimi ai cam plictisit lumea, asa ca deja commenturile tale sunt de multa vreme desuete. In rest numai bine si multa minte iti doresc. Nu cred ca ai nevoie, e de ajuns doar tupeul tau pentru ceea ce vrei sa faci.

# Cristi P. Sturzu date 25 June 2012 20:15 -1

Cata vreme postezi sub diverse pseudonime, esti un latrau anonim. Un slugoi aservit. Demonstreaza-mi contrariul. Daca ai ceva inteligent de spus, spune-o intr-o maniera civilizata. Din atitudinea ta obsesiv halucinanta gen "lupta, luptaaaaaa, luptaaaaaaaaaaaaaaa"...ce sa inteleg? Cat de jos sa ma cobor sa te inteleg? Sa inteleg ca trebuie sa continui lupta pentru adevar? Da, o voi face fara "ajutorul " tau. Sau sa inteleg ca stai prost cu nervii? Si asta se poate. Sunt condescendent fata de semeni.

# sturzbebe date 26 June 2012 09:38 0

Sturzule, ca sa intelegi ce-ti spun eu, nu trebuie sa te cobori. Trebuie sa urci mai baiete pentru ca nivelul tau e prea scazut. Problema ta e ca nu-ti dai seama ce nivel ai. In afara de ingamfare nu demonstrezi nimic.

# Cristi P. Sturzu date 25 June 2012 20:21 0

Cata vreme postezi sub diverse pseudonime, esti un latrau anonim. Un slugoi aservit. Demonstreaza-mi contrariul. Daca ai ceva inteligent de spus, spune-o intr-o maniera civilizata. Din atitudinea ta obsesiv halucinanta gen "lupta, luptaaaaaa, luptaaaaaaaaaaaaaaa"...ce sa inteleg? Cat de jos sa ma cobor sa te inteleg? Sa inteleg ca trebuie sa continui lupta pentru adevar? Da, o voi face fara "ajutorul " tau. Sau sa inteleg ca stai prost cu nervii? Si asta se poate. Sunt condescendent fata de semeni.

# HB date 24 June 2012 19:16 0

Dar nu se gandeste nimeni sa ii intrebe pe acesti "maestri" penibili (care nu stiu sau nu vor sa citeasca nitel drept) care e avocatura ilegala de care tot vorbesc? Pt ca, daca se refera la baroul Bota, avem probleme mari. Daca dupa atatia ani acesti vajnici specialisti nu si-au dat seama la cat e ceasul, e nasol. De ce nu zic direct care e avocatura ilegala, daca tot sunt atat de viteji? Fac ca toti traditionalii, care stiu o singura melodie: ei sunt infiintati in baza legii 51, dar nu pot indica un articol anume. Am o veste pentru ei. Si UNBR legal infiintat e infiintat in baza legii (chiar nu mai are importanta care anume). Sunt extrem de penibil, domnii astia depasiti de mult de situatie. 

# HB date 24 June 2012 19:37 0

Trebuie sa imi marturisesc idiotenia. Si sa imi cer scuze pentru asta. In timpul facultatii aveam senzatia ca profesionistul justitiei este un supraom. Avocatul, procurorul, in special judecatorul, in conceptia mea, era un supraom, un om care impartea dreptatea. Un om cinstit pana in maduva oaselor, cu principii solide, care era capabil sa isi depaseasca opiniile personale, subiectivismul, in practicarea profesiei. M-am trezit dupa aceea foarte repede. Din cand in cand mai cad in reverie cand ma trezesc in fata unui om care ar trebui, in opinia mea, sa fie inzestrat cu acele calitati. Ca doar nu degeaba a ajuns acolo unde este. Dar si visul asta se spulbera repede. Cand imi dovedeste dupa 10 cuvinte ca stiu persoane mai intelepte (printre care unul care imi ia saptamanal gunoiul din curte). Vazand pe Mos Teaca de mai sus, nu pot face altceva decat sa ma gandesc la doua chestii intelepte. Una ar fi expresia dnei  Adina Stancu, exprimata in articolul alaturat.

# HB date 24 June 2012 19:39 +2

Vazand cum vorbeste "maestrul"  :cry: despre avocatura ilegala, nu ma pot opri sa nu o citez pe dna Stancu "Unde, fireste, a invatat ca a da cu papagalul, de multe ori, chiar si fara argumente solide, pertinente, este util si poate asigura succesul." Si al doilea citat e din Petre Tutea, care spunea ceva in genul "Cretin sunt eu ca am facut 13 de ani puscarie pentru un popor de cretini."

# Calinel Zamfirache date 24 June 2012 19:42 -2

Profesii judiciare? :-* <img src=ops:' /> :P :D

# adevarul date 24 June 2012 20:39 +2

trebuia intrebat indeividul, care este reteta sa ajungi lichidator de banci? sau cum a intrat ginerica avocat? sau cum sa faci afaceri cu ministerul lui ginerica trimitind scrisorele la instante cu antetul predoiu -racoti si zamfirescu? oricum, toti suntem siguri ca s-a imbogatit legal. nu mai spunem ca a intrat in avocatura fara sa aiba un maestru, ca e ceva fenomenal daca cari mapa unui putregait. mentalitatea de comunist, de totul la comun nu iese niciodata.daca ii dai astuia acum examen, s-ar putea sa vezi ca nici gramatical nu e in pas cu timpurile.

# Wallace date 24 June 2012 20:48 +2

Savaliuc, nu as fi crezut ca nu-i vei aduce aminte, celui mai mare GANGSTER al castei mafiote "traditionale", Zamfirescu, cel care a devalizat Banca Internationala a Religiilor si cel mai mare dusman al legalei si reformatoarei UNBR-Bota, de sutele de hotarari judecatoresti definitive care au consfintit legalitatea barourilor Bota.

# Avocat traditional date 24 June 2012 20:52 +1

Si daca il intreba ce raspuns crezi ca ar fi dat, era si mai rau pentru voi :-*

# Wallace date 24 June 2012 21:00 0

Asa-zisule "avocat traditional", faptul ca voi, cei care ati cancerizat profesia de avocat, in frunte cu GANGSTERUL Zamfirescu, faceti ****** pe hotararile judecatoresti definitive, nu reprezinta o noutate. Parerile mafiotului Zamfirescu&co. nu ne intereseaza catusi de putin.

# pt avocat traditional date 24 June 2012 21:23 +1

Zici tu ca era mai rau pentru noi? Dar de ce? Cumva opinia lui era mai valoroasa decat hartia care sta sul langa toaleta? Nu ma intereseaza opinia unuia care a intrat in profesie fara examen, a fost unul dintre promotorii furturilor masive din sistemul bancar roman. Iar acum se considera important. Sincer, opinia catorva sute de magistrati care au intrat in sistem prin examene dure, mi se pare mult mai importanta. Doar ca el singur isi da cu firma in cap dovedind marginime intelectuala si lipsa de caracter si profesionalism.

# Dr.Vasile Botomei date 24 June 2012 20:52 -3

Felicitarii distinse domnule avocat Calin Andrei Zanfirescu! Ce alte calitati consideratii ca ar trebui sa indeplineasca un licentiat in drept, daca studiile de doctorat in drept. Se cuvine oare, ca examinarea pentru admitere in profesia de avocat, pentru doctori in drept, conferentiari universitari doctori,profesorii universitarii doctori,procurori si judecatori aflati in exerciiul functiei ori iesiti la pensie,sa se faca de membrii barourilor care nu sunt subordonati institutional nici unei autoritatii de drept public????! Am fost in UNBR-Bota,motiv pentru care am fost cercetat si judecat in peste 20 de dosare penale. Vazand ca nu se mai termina plangerile penale impotriva mea, am depus cereri la diferite barouri din tara,pe criteriu de vechime neantrerupta de peste 10 ani cu licenta in functii juridice, si de doctorat in drept. Baroul Bacau, Baroul Neamt,Baroul Iasi, Baroul Suceava, Baroul Botosani, Baroul Bucuresti, nu m-au primit! Rand pe rand am cerut instantei de contencios administrativ sa-mi recunoasca dreptul de a fi primit in barou si de inscriere in unbr-ul in care sunteti Presedinte de onoare. Am castigat procesul cu Baroul Bacau la Curtea de Apel Bacau, insa hotararea a fost desfiintata in recurs la ICCJ. In prezent am pe rol 6 actiuni la CEDO pe acest subiect. In mod arbitrar am mai fost exclus si de ,,domnul,, Bota din UNBR-ul din care tocmai a demisionat. A considerat ca aduc deservicii uniunii pe care o reprezenta prin faptul ca tocmai castigasem la Curtea de Apel Bacau. Cu toata stima pentru experienta profesionala pe care a-ti acumulat-o in cei peste 30 de avocat,va intreb: Considerati ca a fost normalitate sa nu fiu primit in niciunul dintre cele 6 barouri la care am depus toate actele necesare si pentru care am dovedit indeplinirea tuturor conditiilor legale de a fi primit,. Motivul invocat de catre toate barourile care m-au respins,a fost din cauza fostei inscrierii la UNBR-Bota. Va rog sa binevoiti a analiza oportunitatea unei solutii considerabile,printr-un exemplu profesionalism si onorabilitate. Primiti va rog din partea mea si a celor care sunt de acord cu mine cele mai alese consideratii si apreciere! Dr.Vasile Botomei. Email:botomei.vasile@yahoo.com; 0744.191717.

# polloctav date 26 June 2012 17:04 0

ptr.dr.Botomei---cred ca v-au respins din invidie....Ei cunosc alta gramatica a limbii romane, diferita de cea din republica Moldova, cu alte semne de punctuatie, fara sa dubleze "i-ul" pentru a se accentua o idee......

# cacalin zanfirescu date 26 June 2012 18:03 0

bre nea vasile, am vorbit aseara la sfatul batranilor, si ne-am hotarat. te primim la noi, cu o conditie. anume, noi astia mai ramoliti si mai basinosi, avem niste probleme de la mancatul cozonacului. cand era mare si pufos, nu ne deranja, dar acuma, cand cozonacul e mic si tare, ne cam "chinuieste" niste hemoroizi, lua-i-ar base-n gura, si ne gandim ca la cat de bine te pricepi matale sa jonglezi cu limba aia lunga si paroasa, poate ne mai aduci si noua o alinare, ca tare ne doare, ne doare, ne doare aceasta floare...na, c-am dat-o-n cantare de la cozonacii astia mici si tari. :-x

# Dr.Vasile Botomei date 24 June 2012 20:59 -1

Felicitarii distinse domnule avocat Calin Andrei Zanfirescu! Ce alte calitati consideratii ca ar trebui sa indeplineasca un licentiat in drept, mai mult dacat studiile de doctorat in drept. Se cuvine oare, ca examinarea pentru admitere in profesia de avocat, pentru doctori in drept, conferentiari universitari doctori,profesorii universitarii doctori,procurori si judecatori aflati in exercitiul functiei ori iesiti la pensie, sa se faca de membrii barourilor care nu sunt subordonati institutional nici unei autoritatii de drept public????! Am fost in UNBR-Bota, motiv pentru care am fost cercetat si judecat in peste 20 de dosare penale. Vazand ca nu se mai termina plangerile penale impotriva mea, am depus cereri la diferite barouri din tara, pe criteriu de vechime neintrerupta de peste 10 ani cu licenta in functii juridice si, de doctorat in drept. Baroul Bacau, Baroul Neamt,Baroul Iasi, Baroul Suceava, Baroul Botosani, Baroul Bucuresti, nu m-au primit! Rand pe rand am cerut instantei de contencios administrativ sa-mi recunoasca dreptul de a fi primit in barou si de inscriere in unbr-ul in care sunteti Presedinte de onoare. Am castigat procesul cu Baroul Bacau la Curtea de Apel Bacau, insa hotararea a fost desfiintata in recurs la ICCJ. In prezent am pe rol 6 actiuni la CEDO pe acest subiect. In mod arbitrar am mai fost exclus si de ,,domnul,, Bota din UNBR-ul din care tocmai a demisionat. D-nul Bota a considerat ca aduc deservicii uniunii pe care o reprezenta prin faptul ca tocmai castigasem la Curtea de Apel Bacau. Cu toata stima pentru experienta profesionala pe care a-ti acumulat-o in cei peste 30 de avocat,va intreb: Considerati ca a fost normalitate sa nu fiu primit in niciunul dintre cele 6 barouri la care am depus toate actele necesare si pentru care am dovedit indeplinirea tuturor conditiilor legale de a fi primit,. Motivul invocat de catre toate barourile care m-au respins, a fost din cauza fostei inscrierii la UNBR-Bota. Va rog sa binevoiti a analiza oportunitatea unei solutii considerabile, printr-un exemplu de profesionalism si onorabilitate. Primiti va rog din partea mea si a celor care sunt de acord cu mine cele mai alese consideratii si apreciere! Dr.Vasile Botomei. Email:botomei.vasile@yahoo.com; 0744.191717.

# pt Botomei date 24 June 2012 21:07 +5

Bai Botomei, un LINGAU si UMIL mai mare decat tine, nu poate exista !

# bre Botomei date 24 June 2012 21:14 +3

Cand spuneam ca acest personaj este o lepra pupincurista si analfabeta.... Pe langa faptul ca folosirea corecta a virgulei si a punctului ii e total straina, este paralel si cu pluralul. Bota te-a dat afara fiindca, printre altele, ai furat si ai falsificat in Photoshop listele cu participantii la congres, ca sa para ca toti sunt revoltati impotriva lui. Pe de alta parte, retine motivarea ICCJ: un ordin profesional privat nu poate fi silit sa primeasca in randurile lui o persoana cu moralitate dubioasa (proces pt ultraj, etc). Pe de alta parte, daca analizez in paralel elucubratiile cu "avocatii destepti se inscriu in unbr.info" si acest post, nu pot ajunge decat la o concluzie. Ca pana si tu realizezi ca esti in afara legii. Lasa-o, macane. Macane tare de tot. Rusine.

# POLO.NICU date 25 June 2012 13:29 +1

Bre botomei se spune pupinbasist nu pupincurist :D :D :D

# POLO.NICU date 24 June 2012 22:24 +4

:D :D :D Am facut efortul de a citi cele de mai sus. Cred ca Bota ti-a facut un bine cand te-a dat afara, ca asta era singurul motiv pt care nu te-au primit traditionalii printre ei zici tu . Mai incearca la ei, da dupa ce te pui la punct cu gramatica dom doctor :P . Si cu multe altele

# doctoru vasile date 25 June 2012 10:24 +1

Bai rudotel botomel, esti un tradator infect si un lingau libidinos., mizerabil. Ii multumeai d.lui Bota pt. faptul ca te-a facut avocat, iar tu, un tradator puturos, in loc sa lupti alaturi de el pentru o cauza dreapta, l-ai tradat. Cu ce tupeu si nesimtire mai scrii pe forumuri si-i lauzi pe toti limbricii din mafia avocaturii cutumiara, nu stiu, dar sa te fereasca Sfantul sa dam nas in nas, falsificatorule ordinar.

# Maria M date 25 June 2012 20:55 -2

Sustin propunerea d-lui Presedinte- Avocat Calin Andrei Zamfirescu pentru un examen comun ,ar fi bine -venit .Multe robe de avocati ,vor umple tomberoanele din Romania. Nu maii aduceti atatea injurii d-lui Botomei. Sunteti invidiosi . D-nu Botomei este un „Bun-Avocat ” se exprima politicos . Niciodata nu a jicnit pe nimeni. Va asemanati celor cu„ BARDA” Stiti cum se numesc acesteia? BARBARI .Mergeti si traiti antr-un Trib. Mai anvatati!

# Gabi date 25 June 2012 21:03 0

Da, da, Maria M, vom "anvata"sa nu-l mai jignim pe bunul/avocat...ptr a nu fi nevoiti sa traim "antrun"trib!

# Macaria Macarena date 25 June 2012 21:05 0

Du-te naibii de-aici, toanta satului. "Nai anvatat" sa scrii, nici pana acum, analfabeto. Aia cu barda se numesc bardari si au "sculele" prea lungi pentru tine, si "dute tu" proasta targului an-padure cu tot botomeiu tau cel imbecil si bolnav mintal.

# Maria M date 25 June 2012 22:58 0

Nu a-ti gasit un Trib? Ce pacat! Formati unul cu urmatoarea denumire „ MINTI LUMINATE DE ARIPA BOTA sau INTELIGENTA ACUTA AN STARE DEGRADANTA” Badarani- Bardari- Barbari

# Pt. Maria M date 25 June 2012 23:50 0

Deja avem o "colectie" de agramati pe site. Oare unde au învatat sa scrie? "A-ti, antr-un, anvata, jicnit...." Mai întelege omu' câte-o greseala facuta din graba, dar sa continui cu aceleasi "analfabetisme" tine de prostie.

# doctoru vasile date 25 June 2012 11:28 +1

Acu m-am prins de ce nu te vrea nimeni. Esti analfabet, pupincurist, tradator si falsificator ordinar. Daca scriai Zamfirescu cu m, poate mai averai o sansa, dar asa...iar te-ai facut de cacao. Dottore! :D Dottorii astia facuti pe bani si plagiat, fac tara asta de tot rasul. :-* La scoala, boto-nei, la scoala!

# alu pigus vasîli date 24 June 2012 21:05 +3

,,Felicitarii, Ce alte calitati consideratii, doctori,profesorii,  a-ti acumulat, exerciiul, nici unei autoritatii, fostei inscrierii"....Iată ce anal-fabet vrea să fie avocat !

# POLO date 27 June 2012 15:35 0

BOTA, IAR TE DAI PROFESOR DE LIMBA ROMANA? TU NICI MACAR AVOCAT NU ESTI, DAR SA MAI FII PROFESOR, DISPARI DRACULUI DIN PEISAJUL NOSTRU.

# pt POLO date 27 June 2012 15:50 0

Obsedatule, ti-ai facut aparitia ? Tine-o tot asa, injura-l pe Bota de dimineata pana seara, doar in felul asta poti avea orgasm, impotentule sifilitic !

# polopupancioc date 27 June 2012 16:24 0

Baiete, te crezi in vreun peisaj? Tu crezi ca faci parte din peisaj? Mai, sa fie. Esti chiar dus cu nervii, ne-am dat seama de mult, fara mare greutate.

# Dotore ... in strans scame in formare date 24 June 2012 21:14 +4

Sa lasam linguseala ca nu esti primit nici la adunat scame pe la noi. Raspunsurile "maestrului " sunt sublime , elegante , dar lipsite total de consistenta ! Apropo de examene comune, interesant, desi contrar principiului de libertate al profesiei. Aici exista o mica dilema, cine le formuleaza, supravegheaza si  le corecteaza testele, poate un "grup select de maestrii-doctori cu abilitati  in colectare de spagi", ca si asa nu sunt alte surse de venit la UNBR , iar contractele cu statul s-au cam restrans ? 

# CR7 date 24 June 2012 21:21 -1

Rudotel, eu credeam că îl faci preşedinte de onoare şi la unbrinfo de la Socola !

# Margelatu date 24 June 2012 21:40 -2

In fct. de nota de la examen si optiune, asa ar trebui sa fie pentru toti (judecatori, procurori, notari, avocati) Buna ideea!

# pt Margelatu date 24 June 2012 22:12 +2

De acord cu tine. Ramane sa gasesti tu solutia ca profesia de avocat (profesie liberala in toata Europa, nota bene) sa fie "etatizata". Super idee ai.

# Ultimul Charlot date 25 June 2012 00:15 +2

Si cum sa fie? Cine ia 10 sa fie jurist, cine ia 9 sa fie mediator, cine ia 8 sa fie avocat si cine ia sub 7 sa fie magistrat? sau...cum? :-*

# Uite-asa date 25 June 2012 01:21 +3

...si cine ia sub 5, ministru!

# aburel date 25 June 2012 06:38 0

v-am zis ca astia or sa se trezeasca inaintea voastra si mai mult vedeti ca sa se adevereste si faptul ca "traditionali", nu considera ca profesia de consilier juridic ar fi cumva profesie juridica. asa ca domnii din conducerea ccj ar trebui sa iasa si ei din amorteala, maacar asa un pic, sa fse faca auziti. nu o mai lalaiti pe aici bagadu-i in seama pe toti carcotasii. e nevoie de actiune "FAPTE NU VORBE!" Succes deplin!

# BIR de BIR date 25 June 2012 12:17 0

Bravo... don avocat... mai punem de-un BIR, mai un ministru... da-i incolo de fraieri. Ginerica sa traiasca si cu procurorii lui sa ne scoata din hazna

# Mihaela date 25 June 2012 13:44 0

Domnule Zamziescu, nu va-ti sturat de COMUNISM? Buruienile ca dv. trebie sa  dispara! Poate a credeti singur in Univers si va plae se omorati PROFESIA! Din cauz JGHAIBILOR CA DV T Tineriii nu mmai pot trai! RUSINEER!! Dupa ce v-ati facut plinul  mai aeti NESINTIREA sa mai  iesiti ca Paduchele i frunte!!

# Vieri date 25 June 2012 13:58 0

Zamfirescule, faptul ca esti capul MAFIEI avocaturii cutumiare, este de notorietate, la fel cum este de notorietate imprejurarea ca ai devalizat Banca Internationala a Religiilor si ai scapat de puscarie din cauza coruptiei existente in DNA si justitie. Chiar nu am inteles deloc motivul pentru care Savaliuc a tinut sa aiba o convorbire cu aceasta mizerie umana. Este ca si cand i-ai pune intrebari capului mafiei "cosa nostra", asteptand sa-ti povesteasca cat de corect si uman este el. Inca o dovada a caracterului mizerabil al acestui individ o reprezinta invocarea de catre acesta a unei SINGURE (!) hotarari judecatoresti defavorabila UNBR-ului nostru, in vreme ce fata de sutele de hotarari jud. care ne intaresc legalitatea, TACE ca rahatu' in iarba. L-as descrie pe acest individ ca fiind o combinatie de mafiot cu inclinatii bolsevice.

# Sile CAMATARU date 25 June 2012 14:02 -2

Pentru toti "BOTA-nistii" Mesajul Preşedintelui României adresat cu ocazia Congresului Avocaţilor, Bucureşti, 15 - 16 iunie 2012 “Stimatele Domnule Preşedintele al Uniunii Naţionale a Barourilor din România Doamnelor şi domnilor avocaţi Distinşi invitaţi, Vă mulţumesc pentru invitaţia adresată de a participa la lucrările Congresului Avocaţilor din România şi doresc, pe această cale, să urez tuturor participanţilor la această reuniune, mult succes în activitatea profesională. De asemenea, sunt convins că ideile dumneavoastră şi dezbaterile ocazionate de prezentul congres vor contribui substanţial la optimizarea activităţii specifice profesiei de avocat şi la găsirea unor soluţii de îmbunătăţire a activităţii avocaţiale în România. Pentru a defini mai bine profesia de avocat şi pentru a o încadra în tiparul său firesc voi aminti un citat care a devenit în timp celebru: „avocatura este tot atât de veche ca şi magistratura, tot atât de nobilă ca şi virtutea, tot atât de necesară ca şi justiţia”. Este un reper de la care poate porni orice dezbatere profesională în domeniul avocaturii. Cred că avocatura, în România, parcurge o perioadă de aşezare şi de consolidare în cadrul serviciului public al justiţiei. Perioada actuală şi cea care va urma este şi va fi puternic influenţată de reforma justiţiei generată de adoptarea noilor coduri fundamentale. Dacă noul Cod civil este deja în vigoare, noul Cod de procedură civilă va activa din toamna acestuia an. În acest context de schimbare normativă profundă misiunea avocatului devine importantă. De exemplu, noul Cod de procedură civilă oferă avocatului o poziţie dominantă în cadrul procesului civil. În acest sens, exercitarea unei căi de atac este condiţionată şi de acceptul avocatului care prin semnătura sa îndeplineşte o condiţie de admisibilitate ceruta sub sancţiunea nulităţii. În mod clar această nouă atribuţie generează şi o mare responsabilitate în sarcina avocatului. Pe lângă aspectul legal, noua reglementare va avea şi un impact în planul deontologiei profesionale, al probităţii şi al nivelului de pregătire profesională a avocaţilor. Plecând de la adoptarea şi intrarea în vigoare a celor două coduri (civil şi de procedură civilă), de la apropriata intrare în vigoare a codului penal şi de procedură penală, consider că se impune o consolidare a pregătirii profesionale iniţiale şi continue a avocaţilor pentru a face faţă cât mai bine noilor provocări legislative. Ţin să apreciez şi să susţin pe de o parte, nivelul din ce în ce mai ridicat al examenului de admitere în profesie, iar pe de altă parte, calitatea pregătirii profesionale continue a avocaţilor, activităţi care se desfăşoară sub auspiciile Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi ale Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor. Această activitate trebuie să continue iar rezultatele, în mod sigur, nu se vor lăsa aşteptate. Avocatura în România trebuie să se desfăşoare numai cadrul impus de lege, iar practicarea în afara legii a acestei profesii trebuie combătută. De asemenea, vreau să salut activităţile de promovare a profesiei de avocat pe care le derulaţi. Această mediatizarea a rolului şi menirii avocatului vor conduce indubitabil la apropierea profesiei pe care o reprezentaţi de cetăţeni, la o apărare mai bună a drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Nu trebuie uitat faptul că avocatul nu este numai sfătuitor al clientului, rolul său social fiind mult mai mare: este un partener al justiţiei, este un specialist care are un dialog de specialitate cu magistratul, este un profesionist al dreptului, este acel element de echilibru care asigură legătura între justiţiabil şi justiţie. Cred, fără teama de a greşi, că în această perioadă se poate vorbi de o maturitate profesională şi deontologică a avocatului român care generează inerent şi o calitate a serviciilor prestate. Având în vedere aceste considerente nu pot decât să constat că activitatea avocatului este una de înaltă responsabilitate publică. Pe lângă provocările interne generate de noua reglementare nu trebuie ignorat şi fenomenul de globalizare economică cu care ne confruntăm care ar trebui să determine, în cadrul profesiei, demersuri continue de dezvoltare a competenţelor profesionale, prin studierea atât a legislaţiei şi jurisprudenţei naţionale, cât şi a celei europene. Desigur, aceasta înseamnă un efort, dar în acelaşi timp şi o oportunitate. În final, doresc să vă mulţumesc încă o dată pentru invitaţia de a participa la acest eveniment naţional deosebit de important pentru profesia de avocat. Am speranţa că hotărârile pe care le veţi lua vor întări rolul avocatului în statul de drept şi vor asigura o înaltă ţinută morală şi profesională pentru toţi cei implicaţi în această nobilă profesie. Cu aceste gânduri, permiteţi-mi să vă adresez cele mai respectuoase salutări şi să urez mult succes în activitatea de zi cu zi, dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră.” Mesajul a fost prezentat Congresului de catre conf. univ. dr. Stefan Deaconu, consilier prezidential.

# Av. Catalin Racaceanu date 25 June 2012 17:54 +2

Asa si ce daca...eu unul nu ma asteptam la altceva. Doar unii de pe acolo or sa-l reprezinte in instanta dupa ce termina cu Cotroceniul.

# Pt. sile ţigan cămătaru date 25 June 2012 20:21 -1

Mesajul acestor anal-fabeţi v-a înfiinţat cumva barourile ? Tot de facto rămâneţi.

# Mioara Neagu date 25 June 2012 14:05 0

Stimată doamnă Adina Stancu, Stimate domnule Răzvan Savaliuc, Felicitari pentru acest instructiv/interesant interviu. Pentru tinerii magistrati ar prezenta un real interes clarificarea de catre dvs. și de catre magistratii cu mai multa experiență decat a noastra a unora din nedumeririle/întrebările pe deplin justificate ale unor comentatori, așa cum ar fi: 1.- Este adevarat ca dl Călin ZAMFIRESCU „a fost unul dintre promotorii furturilor masive din sistemul bancar romanesc” ? 2.- Este „Călin ZAMFIRESCU cel mai mare gangster al castei mafiote care a devalizat Banca Internationala a Religiilor” ? 3.- „De ce capul famigliei (n.n. - dl Călin ZAMFIRESCU) nu a fost întrebat în legătură cu milioanele furate de la Banca Internațională a Religiilor ” ? 4.- Cum credeți că se va soluționa „cererea ca dl Călin ZAMFIRESCU, ginerele său (n.n. - dl Cătălin PREDOIU) ș.a. să fie trimiși în judecată pentru falimentarea mai multor banci (Banca Internațională a Religiilor, Bankcoop etc.)” ? 5.- Vi se cere expres să „spuneți ceva și despre succesurile fantastice purtate în dosarul Băncii Internaționale a Religiilor”!? 6.- Care este părerea dvs. față de sinistra constatare: „Bravo...mai punem de-un B.I.R., mai de un ministru...dă-i încolo de fraieri. Ginerică să trăiască și cu procurorii lui să ne scoată din hazna” ? 7.- Puteti oferi elemente suplimentare privind „experiența dlui comedian zamfirescu cu z mic în materia drepturilor litigioase și a FALIMENTELOR frauduloase în „concubinaj” cu alte fețe și mai „samartinene” de pe la noi și de pe alte sfinte meleaguri (Shalev - n.n. - dl Arin STĂNESCU)” ? Asteptam cu mare interes explicațiile/lamuririle necesare. Vă mulțumim.

# barourile libere date 25 June 2012 14:19 +1

Dragi colegi, este foarte putin probabil ca Basescu sau Ponta sa faca ceva in sensul dorit de noi. Unul din consilierii importanti si neoficiali ai lui Basescu, este tocmai Valeriu Stoica, prietenul lui Zamfirescu si dusmanul decalarat al UNBR-Bota. Cu privire la Ponta, el insusi este avocat in casta mafiota-Florea si in plus este prieten cu Sova si Corlatean, doi dintre cei mai mari inamici ai UNBR-Bota. Cei care cred ca autoritatile CORUPTE din Romania se vor apleca asupra problemelor noastre, se insala. De aceea, ar fi trebuit ca deputatul Croitoru si senatorul Urban sa miste ceva pentru cauza noastra dreapta. In rest, nu ne ramane decat CEDO si, din pacate, dureaza f. mult...

# jan date 25 June 2012 17:36 0

mesterul iordachescu este la ora asta invitat la antena 3. l-am auzit cum vorbeste, ORIBILLLLL, ca un taran needucat. are stofa de avocat cum sunt eu popa budist. insasi zimbetul parsiv si costumul de prost gust, cu o cravata lata ca o lopata, ne arata cat de "rafinat" e individul. bai fratilor, cu astia va laudati? asa casta asa decan, de aia mirlaniile traditionale sunt de cel mai prost gust.

# xx date 25 June 2012 17:47 -2

sunt convins ca Bota era un adevarat fotomodel si un gentleman. cum dracu'nu s-a observat asta? :lol: esti un superficial si un ratat daca asta te intereseaza cind analizezi un om, indiferent cine este el. du-te si cauta-ti un job in loc sa faci asa analize de 2 bani.

# kk date 25 June 2012 19:26 -1

iar guiti porcule?

# kk date 25 June 2012 19:29 0

xx toti comentatorii ti-au umplut frigiderul de carne. nu te saturi?

# CR7 date 25 June 2012 18:10 0

Ţăranul Iordăchescu era mirat că noi am primit soluţii de nevinovăţie pe ,,lipsă latură subiectivă"...Ţărane, uită-te pe unbr.eu să vezi n achitări pe lipsa ambelor laturi. Credeam că eşti mai deştept ca Iordănescu; Doamne feri, să nu ajungi ca el ...

# Mioara Neagu date 25 June 2012 18:30 0

Stimată doamnă Adina STANCU, Stimate domnule Răzvan SAVALIUC, Iată că incă un comentator a prezentat un p.d.v. care credem că merită toată atenția. In acest sens vă adresăm întrebarea: 8.- Dacă considerați că este corectă exclamația care sună astfel: „Zamfirescule, faptul că ești capul MAFIEI avocaturii cutumiare este de notorietate, la fel cum este de notorietate și împrejurarea că ai devalizat Banca Internațională a Religiilor și ai scăpat de pușcărie din cauza corupției existente în DNA și justiție ?” Așteptăm cu mare interes răspunsul dvs. Vă mulțumim !

# lele date 26 June 2012 15:56 0

mosul asta cum de este in libertate? nu se sesizeaza nimeni sa-l ancheteze in legatura cu B.I.Religiilor? 

# aburel date 26 June 2012 06:50 -1

cum dracu sa explodeze mamaliga? daca nici acum nu se intampla nimic, cand ati vazut si mesajul presedintelui tarii, adica si al "parazitilor" din taxele carora isi ia si el salariul, atunci dragi colegi va meriati deplin soarta, ca de altfel tot poporul care in fond are conducatorii pe care ii merita. degeaba cu vaicarelile de pe site-uri, cu astfel de mentalitati, "mafiote" daca vreti, nu se lupta cu comenturi postate pe luju. intocmiti odata plangerile alea penale de care tot spuneti, motive slava domnului pentru sigur mai exista si procurori necorupti. decalnsati odata strangerea de semnaturi pentru promovarea unui proiect de lege care sa puna capat razboiului dintre avocati. sunt multe de facut si timpul trece in defavorea dvs.!!!

# gabyteo date 26 June 2012 10:38 -1

Doua lucrui sunt infinite: prostia umana si universul. In ceea ce priveste universul inca nu avem o certitudine, insa in ceea ce priveste prostia umana avem: Maria M !!

# Maria M pt. GabyTeo date 26 June 2012 16:35 -1

Toti .....facem parte din Universul Infinit. Daca am fi umani.trebuie sa ne acceptam „ASA CUM SUNTEM” Mai multa iubire, respect si angaduinta!

# Av. Tiberiu KOVACS date 13 July 2012 20:12 0

ROBELE ROSII Ori “rahatul cu apa rece” din sistemul juridic romanesc. Cap. II. Monopol si dictatura in profesiile liberale Accederea la profesii publice ori tehnice importante, la cele de demnitate publica, impun criterii de selectie raportate la valoarea pe care societatea doreste sa o promoveze. Sistemul de referinta al valorii promovat de statul roman post communist este fundamentat inca pe sistemul de referinta al valorii specific statelor totalitare. Aceste criterii au in vedere, supunerea absoluta, constienta ori inconstienta, ingradirea dreptului la opinie, directa ori indirecta, ingradirea dreptului de actiune, ingradirea dreptului la propria demnitate, onoare si respect, au in vedere loialitatea pina la atitudinea antagonica fata de cei dinafara profesiei, acoperirea greselilor si incompetentei sistemului ari a celor din interiorul sistemului, al colegilor, etc. In Romania locuiesc aproximativ 21 milioane de oameni. Dintre acestia o parte foarte importanta detin o serie de privilegii care nu inseamana altceva decit discriminare pe criterii de pozitie sociala, de avere ori de origine sociala. Este vorba despre, demnitarii publici, judecatori, procurori, politisti, functionari publici, avocati, notari, medicii ( o parte dintre medici), farmacistii, distribuitorii de medicamente, etc. Toti ceilati, sunt cetateni de o calitate inferioara care cu greu vor reusii sa intre in rindul acestor categorii de cetateni privilegiati, pentru urmatoarele considerente: - Au intietate rudele si prietenii celor din sistem. - Accederea este dificila tocmai pentru a se conserva putinatatea celor existenti iar veniturile sa se imparata intre aceeasi membrii. - Accederea impune aspirantilor un caracter servil, docil fata de virful piramidal al sistemului monopolist de tip mafiot ocupat de persoane cu un caracter mizarabil. - Accederea in profesii in functie de bani( la inscriere in avocatura 10 milioane lei, iar la eliberarea autorizatiei inca 24 milioane lei) - Nu se doreste accederea in aceste grupuri, a indivizilor cu vocatie, pentru a nu schimba starea de bine aparenta si dezastrul de fond. Pentru a devenii avocat trebuie sa fi foarte timpit pentru a suporta suplicii inimaginabile, iatale: Sustinerea unui examen foarte dificil care presupune recitarea intregii materii studiate in facultate.( asta in timp ce avocatii care impun examenele, nu au sustinut examen de licenta la absolvirea facultatii si nici examen de intrare in profesia de avocat) Examenul nu face altceva decit sa anulaze studiile universitare ale candidatului. Pentru a te pregati iti este necesar cel putin 6 luni. Memorarea mecanica fara aplicatie practica directa si imediata, este specifica si posibila doar pentru cei fara vocatie, in proportie de peste 90%.( nu imi pot imagina un om normal sa invete ceva fara sa vizualizeze cel putin mental informatia asimilata) Inainte de a te inscrie are loc un examen eliminatoriu pe dosare, unde se verifica demnitate candidatului pentru profesia de avocat. Adica daca spui ca ai de gind sa schimbi sistemul din interior ori ai avut o activitate antimonopolista publica vei fi respins ca nedemn pentru a deveni pupincurist. Prin acest examen eliminatoriu se verifica de fapt caracterul docil si servil al aspirantului care ar face absolut orice pentru a devenii membru al grupului monopolist. Acest examen eliminatoriu avea loc la admiterea in Facultatera de Drept din perioada lui Ceausescu. (Subsemnatul am fost respins la un asemenea examen in timp ce comunistii care acum organizeaza aceste examene le-au trecut datorita convingerii lor comuniste.) In final se platesc 10 milioane lei( 1000 lei Roni) pe care ii poti recupera doar daca renunti la examen. Dupa ce ai luat examenul, trebuie sa iti cauti un indrumator dintre cei care poate stiu mai putina materie decit cel care a luat examenul pe cinstite. De obicei, iti gasesti un indrumator doar pe bani foarte multi ori pe prostitutie intelectuala ori fizica. Decanul Baroului Cluj – STANCA GHIDRO - recunoaste discriminarea dintre aspirantii progenituri de avocati si ceilalti. Timp de doi ani te descurci cum poti. Nu primesti bani, esti servitorul indrumatorului si nu ai voie sa sustii cauze/procese decit la judecatorie. Daca ar fi posibil, monopolistii ar impune stagiarilor sa nu intre in instanta pentru ca sunt lipsiti de pregatirea neceara, adica sunt incompetenti profesional. Aceast refuz este specific pentru marea majoritate a avocatilor stagiari. Competenta profesionala se stabileste in functie de vocatiei si nu in functie de capacitatea de memorare mecanica a unei cantitati infernale de informatie ori teste psihologice absurde. Dupa doi ani, sustii un examen de definitivat, organizat tot de catre cei care au obtinut diploma de la Ceausescu ori de catrei cei formati de acestia. Dupa luarea definitavatului, incepi sa iti practici profesia independent, dar pe aceleasi coordonate de incompetenta si imoralitate monopolist – neocomunista ca indrumatorul tau, pentru ca devii la fel de vinovat de mizeria profesionala, stiind ca orice faci in favoarea schimbarii de fapt a lucrurilor se va termina foarte rau pentru tine, iar ce ai indurat in doi ani nu merita sa te p..i impotriva curentului ca te uzi... In aceste conditii, consider ca a devenii avocat nu este greu, pentru ca exista examen, este foarte greu insa, pentru ca distruge orice urma de umanitate a aspiranrtului la conditia de avocat, astfel ca in final aspirantul trebuie sa devina un pupincurist/obedient cu autorizatie de avocat netemeinca si nelegala, pentru ca vocatia sa profesionala nu a fost lasata sa se vada. Un jurist cu vocatie pentru profesia de avocat nu va accepta niciodata o asemenea umilinta. Acesta, daca ar devenii avocat pe criteriile din Franta, Anglia ori Spania, si-ar infringe emotiile in maxim sase luni, ar reusi sa isi faca meseria decent, iar dupa un an s-ar putea spune ca este un avocat adevarat. Gruparea monopolist –neocomunista a barourilor lui Zamfirescu insa, este de alta parere. Niciodata un avocat cu vocatie nu va accepta dictatura comunista din avocatura si nici perioada de stagiatura pe linga un avocat, caruia sa ii plateasca si sa-i slujeasca fara rost. Toate acestea in conditiile conform carora accederea pe linga un indrumator depinde de bunul plac al unui libidinos de comunist. ( Conditie pur potestativa) Un avocat cu vocatie simte profesia, o practica cu pasiune, vizualizeaza mental actele si faptele specifice profesiei iar interesele clientului sunt deasupra intereselor statului, a colegilor si a structurii profesionale din care face parte, in limitele legii, a spiritului ei, al demnitatii si onoarei profesionale. Mai mult, avocatul cu vocatie nu considera ca fiind absolut necesar a fi indrumat de catre un avocat cu experienta pentru a intelege latura practica a profesiei.

# Virgil M date 21 April 2024 19:42 0

Corect. Să încercăm a comunica. Examen comun care promovează OMUL? Cârmim înspre USA? În urmă cu ceva timp un Jude la pensie îmi spunea ce aflase de la un Avocat American. Acolo adică în SUA este ales un Jude dacă/după ce are minimum 20 ani de avocatură! La noi ales Demnitar al Statului România un tânăr/tânără tobă de îndoctrinare la școala de Drept/INM fără nici un gram de experiență practică, un stagiar ce plimbă hârtiile Formatorii INM o castă de neatins, pătrunzând acolo specimene exact ca la partidul x,y Predau după ureche aceleași lucuri învățate la Pcr neștiind că legislația/practica au fost parfumate Europa Accentul deosebit pe procedură și se elimină aplicarea legii Ceilalți ne uităm și bârfim

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva