1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTERVIU CU DECANUL BAROULUI BUCURESTI (I) – Avocatul Ilie Iordachescu: "Vad judecatori si avocati care se imbogatesc peste noapte... Avem destui prin Rahova, Jilava si alte penitenciare. Recomand judecatorilor sa nu se lase angrenati de unii avocati in acte de coruptie... Oamenii s-au invatat sa creeze confuzii incat sa se creada ca sunt niste victime". Iordachescu invita avocatii lui Bota sa dea examen la Baroul Bucuresti: "Practica acestor indivizi duce la decredibilizarea profesiei"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 September 2014 13:05
Vizualizari: 9921

Se afla la al doilea mandat consecutiv de decan al Baroului Bucuresti si sunt toate sansele sa candideze pentru inca un mandat in fruntea avocaturii bucurestene, intrucat apreciaza ca are inca multe de facut pentru colegii lui avocati. In Consiliul UNBR, unde este membru, a avut mereu ceva de spus sau de transmis din partea avocatilor bucuresteni, lucru care i-a asigurat in permanenta o sustinere din partea colegilor. Cele mai recente evenimente din lumea avocaturii arata insa ca mai sunt lacune in exercitarea profesiei de avocat, motiv pentru care am cautat clarificari direct la locul unde se iau deciziile. Lumeajustitiei.ro a realizat un amplu interviu cu decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ilie Iordachescu (foto), care a raspuns cu deschidere la toate intrebarile pe care i le-am adresat. Si nu au fost putine la numar. Din acest motiv, vom publica in doua parti interviul realizat in urma cu scurt timp cu decanul Ilie Iordachescu.


In prima parte a interviului, am stat de vorba cu avocatul Ilie Iordachescu despre subiecte de maxim interes nu doar pentru avocatii aflati deja in exercitiul profesiei, ci si pentru viitorii avocati. Modificarile de la examenul de admitere in profesia de avocat care urmeaza sa inceapa in data de 15 septembrie 2014, suspendarea avocatilor din profesie pentru neplata contributiilor individuale obligatori, taxele pe care avocatii trebuie sa le plateasca in Baroul Bucuresti, asa zisa avocatura clandestina, necesitatea unei "politii a barourilor" sau coruptia din randul magistratilor si avocatilor, sunt doar cateva dintre temele atinse in cadrul interviului.

Pe decanul Ilie Iordachescu l-am gasit in biroul sau de la etajul doi al Baroului Bucuresti. Avea in mana deciziile aprobate in sedinta Consiliului, care abia se incheiase, si pe care le recitea cu atentie. Nu l-am intrebat prea multe despre acea sedinta pentru ca in urma evaluarilor facute de Lumeajustitiei.ro, am aflat ca "durerile" avocatilor sunt altele. Spre exemplu, modificarile survenite la examenul de admitere in profesia de avocat, care urmeaza sa inceapa pe 15 septembrie 2014, si despre care s-a apreciat ca presupune o procedura de examinare mai simpla. In realitate, afirma decanul Iordachescu, examenul este destul de greu, chiar daca examinarea propriu-zisa s-a redus numai la testul grila, iar spetele se mai dau doar in cazul juristilor cu cinci ani experienta care sustin examenul de definitivat.

Am discutat cu avocatul Ilie Iordachescu si despre taxa pe care avocatii o platesc la Baroul Bucuresti, despre care decanul afirma ca este pentru formarea bugetului Baroului Bucuresti si a bugetului UNBR si care este in cuantum de 15 lei pentru avocatii stagiari "echivalentul unui pachet de tigari" si 35 de lei pentru avocatii definitivi. In acest sens, decanul Ilie Iordachescu ne-a precizat ca avocatii confunda frecvent taxa pentru formarea bugetului Baroului Bucuresti a UNBR-ului cu o alta contributie, cea catre Casa de Asigurari a Avocatilor, din care se platesc pensiile, indemnizatiile de maternitate la tinerile mamici si ajutorul social pentru anumiti avocati bolnavi de cancer. Neplata acestor contributii conduce la suspendarea avocatilor din profesie, lucru care a starnit de-a lungul timpului nemultumiri. Decanul Baroului Bucuresti explica insa foarte clar ca acele contributii sunt pentru asigurarea unui venit stabil dupa pensionare, cu atat mai mult cu cat spune Iordachescu " daca vrei sa profesezi, te conformezi ca si mine, acestor legi". Avocatul afirma ca nu s-a imbogatit de pe urma exercitari acestei profesii, asemenea altor avocati sau chiar judecatori care "s-au imbogatit peste noapte" si asupra carora au planat suspiciuni de comitere a unor infractiuni de natura penala, in unele cazuri fiind chiar dovedite.

Din acest motiv, avocatul Iordachescu le cere tuturor "sa fie cat se poate de cinstiti si corecti", justificarea acestei solicitarii venind din constatarea ca "avem destui prin Rahova, Jilava si alte penitenciare": "Recomand judecatorilor sa nu se lase angrenati de unii avocati in asemenea acte de coruptie. Am oroare de spagi si coruptie in tara asta, indiferent de domeniu, mai ales in Justitie. Nu credeam vreodata ca vor exista intelegeri intre participanti la actul de justitie pe actul propriu-zis de Justitie".

Referindu-se la "avocatura clandestina", asa cum avocatul o numeste, Ilie Iordachescu afirma cu regret ca nu exista o "politie a barourilor" pentru a verifica in instante avocatii care practica ilegal avocatura. Facand aceasta afirmatie, decanul Baroului Bucuresti s-a referit atat la avocatii din UNBR-Florea care practica avocatura, chiar si dupa ce au fost suspendati din profesie pentru neplata contributiilor, cat si la cei pe care ii numeste avocati constitutionali din UNBR-Bota. In ce ii priveste pe avocatii constitutionali, decanul Ilie Iordachescu le solicita sa intre intr-o forma legala si ii invita sa sustina examenul de accedere in profesie la Baroul Bucuresti, la fel ca toti absolventi de drept si juristii proveniti din alte domenii, intrucat "prin practica acestor indivizi se duce la decredibilizarea profesiei de avocat".

Prezentam in continuare prima parte din interviul realizat cu decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ilie Iordachescu:

Ce parere aveti despre modificarea examenului de admitere in profesie? La prima vedere, acesta pare mai simplu. Este?

Aparent, procedura de examinare este mai simpla. In realitate, examenul este destul de greu, chiar daca examinarea propriu zisa s-a redus numai la testul grila, totusi, evident intrebarile sunt mult mai multe si totodata, raspunsurile comporta un grad de gandire mult mai ridicat. In alta ordine de idei, chiar daca la dispozitia candidatilor sunt trei ore pentru a raspunde unui asemenea test, totusi, sunt unele intrebari destul de complexe care comporta raspunsuri multiple. Intr-un asemenea context, s-ar putea sa greseasca cel care la un moment dat a studiat foarte mult problemele de drept, dar pe moment, in timpul examenului datorita tracului si a emotiilor sa dea un raspuns. Cu titlu informativ, s-au inscris peste 2000 de candidati probabil pe considerentul ca ar fi o examinare mai usoara. Anul 2014, comparativ cu anii precedenti, nu se mai sustine examen la drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Aceste doua examene urmareau pe langa cunostintele teoretice pe care le-a acumulat candidatul si alte situatii referitoare la capacitatea sa de a gandi, de a solutiona o speta. In ambele examene la care m-am referit erau date spete pe care candidatii trebuiau sa le solutioneze. Este adevarat ca unii candidati sustineau ca nu au solutionat spete la facultate, desi in programa scolara aveau de solutionat spete la facultate. Din anumite considerente, pe care nu le cunosc, nu au fost solutionate spete in asa maniera incat sa fie capabili sa se axeze pe ele la un asemenea examen. E adevarat ca la definitivat vor fi date spete spre solutionare, dar fac cuvenita precizare ca in perioada de stagiu profesional, si ma refer in mod deosebit la anul II stagiu, rezolva spete la materiile ce urmeaza sa fie examinate si bineinteles ca desi nu au facut in facultate asemenea spete, totusi in perioada de stagiu, prin intermediul INPPA vor rezolva numai spete. De altfel, cursurile sunt axate in mod deosebit pe solutionarea de spete. Plecand de la perspectiva ca nu au de solutionat spete, ca nu mai au de sustinut inca doua examene, poate in gandirea unora, sustinerea unui examen bazat pe test grila, ar fi mai usor. Nu sunt de aceeasi conceptie, dar fiecare cu opinia lui.

Suspendarea avocatilor din profesie pentru neplata contributiilor individuale obligatorii continua sa fie o problema actuala. Avocatii reclama ca fiind abuziva din cauza caracterului fix pe care il are fara a se tine cont si de veniturile pe care le incaseaza. Se intentioneaza modificarea acestor norme in asa fel incat avocatii sa nu mai vada UNBR ca pe un "perceptor feudal de biruri"?

Perceptia este gresita. In orice organizatie, ca membru, se percepe o taxa. Cu titlu informativ, la Baroul Bucuresti situatia este nu cea perceputa in spatiul public, ci de cu totul alta natura si anume. Taxa platita pentru formarea bugetului Baroului Bucuresti si a bugetului UNBR de un avocat stagiar este in cuantum de 15 lei, echivalentul unui pachet de tigari. Ca avocat definitiv, taxa de membru este de 35 de lei. Daca sunt discutii pe marginea unor taxe derizorii, problema este pusa deformat si rau intentionat de anumite persoane. Nu cred ca un avocat stagiar nu poate sa achite o asemenea taxa. De asemenea, nu cred ca un avocat definitiv se hazardeaza si spune ca este o taxa impovaratoare. 35 de lei pe luna este o taxa modica. Venind in sprijinul avocatilor fac cuvenita precizare ca in mod intentionat unii, nu toti, confunda taxa pentru formarea bugetului Baroului Bucuresti a UNBR-ului cu o alta contributie de la o alta institutie. Filiala Casei de Asigurari a Avocatilor. Aici problema se pune in cu totul alta maniera. Contributiile sunt fixate, solicitate, colectate de catre Filiala si de catre Casa centrala. De ce? Pentru ca aceasta filiala, ca orice alta societate de asigurari este independenta de Baroul Bucuresti si de UNBR. Aceasta societate trebuie sa isi asigure fondurile pentru indemnizatie de maternitate, ajutor social la avocati si pensii. Astea sunt fondurile din care se platesc pensiile, indemnizatiile de maternitate la tinerile mamici si ajutorul social pentru anumiti avocati bolnavi de cancer. Fondurile filialei nu se confunda cu fondurile Baroului Bucuresti. Mai mult, filiala are personalitate juridica, are conducere separata, Consiliu si presedinte. Noi, Baroul Bucuresti nu putem sa dam hotarari in numele filialei. Consiliul filialei da hotarari in stabilirea cuantumului acestor contributii, evidentiere, colectare. Noi nu avem niciun amestec, noi nu colectam asemenea contributii, nu avem nicio tangenta cu ei. Sunt institutii separata. E normal, platesti sa ai pensie. In cazul in care nu contribui la sistem nu poti avea pensie.

Ce facem cu avocatii care sunt suspendati din profesie pentru ca nu platesc aceste taxe?

Paradoxal, ca nu i-am suspendat!

Vorbim strict de avocatii suspendati!

Sunt cativa, in numar foarte mic, care nu au platit de ani de zile aceste contributii modice si au fost suspendati, insa Consiliul Baroului Bucuresti, ca nu eu hotarasc suspendari, a fost foarte indulgent. A esalonat platile, a cautat fel de fel de modalitati. Ca sa nu mai spun ca in momentul de fata, exista o hotarare din partea Consiliului filialei CAA Bucuresti care permite esalonarea platilor, tocmai in scopul de a nu-i suspenda. Si cine se plange? Unul care nu a platit in viata lui. Am avut un exemplu iesit din comun, un avocat care nu a platit toata viata lui cat a profesat. In schimb, cand a iesit la pensie, odata cu Decizia, a solicitat pensie. Normal, din partea filialei a existat o reactie.

In Baroul Bucuresti au existat avocati care au reclamat ca le este ingradit dreptul de a profesa, odata cu suspendarea din profesie pentru refuz de plata a acestor fonduri catre CAA. A fost declansat chiar si un control de catre Consiliul Concurentei la UNBR pentru a se stabili daca este necesara declansarea unei investigatii in legatura cu incalcarea Legii concurentei.

Pai daca asa spune legea! Nu stiu de niciun control de la Consiliul Concurentei, dar nu cred ca acest Consiliu va incalca legea printr-o dispozitie imperativa. Avem legea profesiei de avocat care spune foarte clar ca neplata de catre avocat pe o perioada de trei luni de zile a contributiilor despre care facem vorbire atrage in mod obligatoriu suspendarea. Consiliul Concurentei poate sa incalce o asemenea legislatie? Cine poate sa incalce asa ceva? Ai posibilitatea daca nu iti convine legislatia sa te adresezi unei institutii care are drept de initiativa legislativa si sa sesizeze Parlamentului, care ar putea sa spuna ca se modifica legea pentru ca este ambigua. Bineinteles, ca noi Baroul Bucuresti, ca toate barourile, ne conformam si aplicam legea. La noi nu se incalca legea. Incepand cu anul 2008 nu s-a incalcat legea, nu se incalca si nu se va incalca niciodata. Cat voi fi eu aici in aceasta functie, nu se va incalca legea. Eu personal sunt de o cinste si de o corectitudine incredibila. Nu cred ca gasiti prin alte institutii ca mine. Si pentru ca sunt asa, cer aplicarea legii corecte pentru toata lumea. Nu eu te-am rugat sa intri in Baroul Bucuresti, nu eu te-am rugat sa profesezi avocatura. Daca vrei sa profesezi, te conformezi ca si mine, acestor legi. Nu am ajuns bogat si nu voi ajunge niciodata bogat, dar respect legea. Imi platesc darile, sunt la zi cu toate, nu umblu cu coruptie, cu aberatii. Vad si judecatori si avocati si diverse categorii de persoane care se imbogatesc peste noapte. E treaba lor, suporta consecintele. Eu personal, indiferent unde am fost, in viata mea nu am pus mana pe vreun ac. Le cer tuturor sa fie cat se poate de cinstiti si corecti. Vedeti ca avem destui prin Rahova, Jilava si alte penitenciare. Recomand judecatorilor sa nu se lase angrenati de unii avocati in asemenea acte de coruptie. Am oroare de spagi si coruptie in tara asta, indiferent de domeniu, mai ales in Justitie. Nu credeam vreodata ca vor exista intelegeri intre participanti la actul de justitie pe actul propriu-zis de Justitie.

Revenind la filiala si la procentul de 11%, este o informatie total eronata pentru ca plata se face gradual in raport de veniturile obtinute pe o luna. 11% nu plateste orice avocat, il plateste cel care depaseste un plafon. Ca si la TVA, ca nu toata lumea plateste TVA. Avocatii s-au invatat sa creeze confuzii in asa maniera incat sa se creada ca sunt niste victime. Nu sunt victime sa stiti! Ca si la spital... ai platit contributia la sanatate – nu, ca am uitat – ei bine, atunci platesti spitalul. Asa trebuie explicat!

Bun, si daca nu se plateste aceasta contributie, avocatii sunt suspendati din profesie. Aici este marea problema a avocatilor.

Sa nu se mai vaite ca am fost atat de intelegatori toti, mai ales la sugestia mea, ca sunt pusi intr-o postura inedita pentru ca fiind suspendati, nu au cum sa isi mai plateasca contributia si sa iasa din suspendare. In realitate, multi s-au multumit ca sunt in suspendare. Multi trec pe avocatura clandestina. Practica in continuare prin instante profesia de avocat. Credeti ca avem o politie a barourilor? Nu exista niciun fel de compartiment de verificare. Unii dintre ei practica avocatura clandestina in continuare. Sunt in contra legii. Esti suspendat, nu mai ai dreptul la exercitiul profesiei. Sunt putini care fac asta, dar o fac. Baroul iti cere sa aplice legea. Sunt suspendati pentru ca nu au platit de ani de zile, iar fata de marea masa s-a manifestat intelegere. Rolul nostru al Consiliului Baroului Bucuresti este sa protejam avocatii, nu sa le ingreunam situatia. Le-am dat posibilitatea pe baza de angajament de plata chiar o perioada mai indelungata sa obtina veniturile, sa isi plateasca obligatiile profesionale.

Care este pozitia dumneavoastra fata de barourile paralele?

E un fenomen pe care eu, raportat la nivelul tarii noastre, nu il inteleg. Un asemenea fenomen a mai fost prin anumite state din Europa de Est. Fenomenul respectiv a fost eradicat de aceste tari, chiar si de Republica Moldova. La noi, problema a ramas destul de confuza, desi imi aduc aminte ca doamna Kovesi, care la momentul acela era Procurorul General al Romaniei, a aratat foarte clar ca aceste entitati sunt interzise de lege. Eu am plecat de la premiza sa e vorba de o autoritate in materie. Barourile legale au luat atitudine fata de acest fenomen al avocaturii clandestine. Toti sunt pe aceeasi linie, in sensul ca ar trebui ca entitatile respective sa intre in legalitate, conform legii nr. 51/1995. Bineinteles, eu nu ii inteleg, sa sustina un examen asa cum sustin toti absolventi de drept si juristii proveniti din alte domenii si in felul asta s-a solutionat problema. Din punctul meu de vedere, dansii pot sa candideze pentru o forma legala. Ii invit la examen la Baroul Bucuresti. Nu vor fi deranjati de cei 15 lei ca avocati stagiari si de cei 35 de lei ca avocati definitivi. Taxele astea nu au mai fost schimbate din 2002.

Este benefica o astfel de practica pentru sistem sau credeti ca duce chiar la decredibilizarea profesiei de avocat?

Nu! Categoric nu, prin practica acestor indivizi se duce la decredibilizarea profesiei de avocat.

Dupa Congresul UNBR din martie, care a coincis cu demisia avocatului Ionel Hasotti din functia de vicepresedinte al UNBR, lumea avocaturii a parut ca s-a cutremurat. Cum s-au vazut din interior schimbarile si deciziile adoptate la Congres si ce efecte au avut?

Din punctul meu de vedere, evenimentul nu m-a impresionat sub nicio forma. Nici macar in asa maniera incat sa imi dea de gandit in privinta evolutiei profesiei de avocat. Incidentul respectiv nu a avut pe planul profesiei de avocat niciun fel de consecinta. Am vazut ca nu s-a lasat cu niciun fel de urmare. Pe nicio directie profesionala nu s-a lasat cu vreo consecinte.

Ce se intampla cu investitia de 18 milioane de euro pentru imobilul din Bucuresti. Dumneavoastra v-ati exprimat sustinerea fata de acest proiect si chiar v-ati dorit sa luati parte la constructia acestuia. Care este povestea acestei investitii?

A existat intr-adevar o propunere de efecutare a unei constructii in care sa fie gazduite institutii precum Baroul Bucuresti, Casa de Asigurari a Avocatilor, UNBR. Stiu ca a existat o propunere intr-o sedinta a UNBR in care s-a facut aceasta propunere de catre presedintele Casei de Asigurari a Avocatilor de a se

construi un imobil in apropiere de Tribunalul Bucuresti. Au fost doua propuneri de locatii care erau foarte apropiate. Eu in Adunarea Generala am zis sa achizitionam o alta cladire pentru ca imobilul unde este Baroul Bucuresti se prabuseste. Adunarea Generala a cerut in schimb sa facem o expertiza pentru a vedea daca poate fi consolidata cladirea noastra, ceea ce se intampla in prezent. Din cate stiu, propunerea a fost in final respinsa. Stiu ca la Congres, reprezentantii din tara nu au fost de acord ca Baroul Bucuresti sa construiasca aceasta cladire. Noi contribuiam cu putin, cu ce aveam. Trebuie sa spunem insa ca noi nu ne-am opus niciodata ca in tara sa construiasca sedii, pensiunii. Noi am fost de acord cu ei sa faca, insa cand s-a pus problema de Bucuresti s-a avut o alta atitudine. Am fi vrut sa facem aceasta cladire pentru ca este o cheltuiala destul de mare cu consolidarea.

Comentarii

# militiene date 7 September 2014 13:17 +4

militiene, prima data sa ne arati actele ,,baroului,, tau Bucuresti! Legea 3/48 in vigoare!

# BERCEA MONDIAL;; e manevra lu frații miei,,,,,,,,,,,,,,,, date 7 September 2014 16:05 +2

Iordăchescule ești avocat de mult timp și știi foarte bine că datorită neglijenței conducerii UAR nu sunteți INFIINȚAȚI. LEGEA NR 255/2004 A FOST O MANEVRĂ RUȘINOASĂ DE ÎNCERCARE DE A SCOATE ÎN AFARA LEGII UNBR  - cunoscut de voi ca și ,,baroul constituțional. Cu toate că și tu știi, știe și Florea Gheorghe, barourile Bota sunt înființate prin Hotărâre judecătorească , care conform ar. 129 din Constituție se putea exercita căile de atac , în condițiile legii  - ACUM ESTE PREA TÂRZIU.              Concluzia certă este că ,,VOM FI DE ACUM ÎNAINTE COȘMARUL TĂU ȘI AL AVOCAȚILOT TĂI. VE-ȚI PLĂTI PENTRU CELE 64 DE  ACȚIUNI ȘI PLÂNGERI PENALE PRIN CARE SE CERE  ,,ANULAREA  HOTĂRÂRII JUDECĂTOREȘTI DE ÎNFIINȚĂARE  A CELOR 40 DE BAROURI INTERNE ȘI DOUĂ EUROPENE CU SEDIUL ÎN UE.,,.

# CEDO date 7 September 2014 16:08 +7

Vom sesiza CEDO pentru ca să fiți obligați să prezentați actele de înființare ori de moștenitoare a UAR, la fiecare proces unde avocații din UNBR Florea reprezintă cauze de competența CEDO.

# ȘPAGA date 7 September 2014 16:12 +5

Până acum din baroul UNBR - Florea - Iordăchescu, au fost arestați pentru INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE SAU ÎN LEGĂTURĂ CU ACESTEA 268 DE AVOCAȚI. O FI BINE????????????????????????

# C POPESCU date 19 September 2014 17:07 0

[quote name="ȘPAGA"]Până acum din baroul UNBR - Florea - Iordăchescu, au fost arestați pentru INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE SAU ÎN LEGĂTURĂ CU ACESTEA 268 DE AVOCAȚI. O FI BINE????????????????????????[/quote] DOAR DIN BAROUL LUI IORDANESCU VRETI SA SPUNETI

# BTS date 7 September 2014 17:46 +9

Cine comenteaza si posteaza......niste analfabeti...măi Bercea du-te la clasa a-2-a si invata gramatica limbii române si apoi posteaza comentarii. "Veți"se scrie impreuna și nu "ve-ți"dupa mintea ta de la clasa a-2-a... :lol:

# pentru BTS date 7 September 2014 18:35 -6

Dar despre conținut, ce părere ve-ți avea domnule BTS, ve-ți fi  de acord cu faptul că sunte-ți neînființa-ți ?????????????////

# remember date 8 September 2014 21:34 +1


Citeza pe pentru BTS
Dar despre conținut, ce părere ve-ți avea domnule BTS, ve-ți fi  de acord cu faptul că sunte-ți neînființa-ți ?????????????////
Va pierdeti in nimicuri, cu toate ca trebuie sa recunosc,gramatica este un "nimic" cam "greu" si va abateti de la subiect!! :roll: :roll: Au dreptul la opinii si cei ce nu stiu sa scrie dar asta nu implica si obligativitatea receptarii mesajelor. <img src=ops:' /> Cert este ca spaga a inceput sa fie cam rara si cam putina, din varii motive, motiv pentru care atat avocatii,cat si judecatorii au inceput sa caute "viitorii tapii ispasitori". :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# meletiene date 7 September 2014 14:19 +4

Mai meletiene, intai sa ne raspuzi la cateva intrebari:1: cine te-a ,,uns'' avocat?mai apoi decan? 2: lasa raspunsurile vagi si nu mai prosti lumea, da raspuns clar unde sunt banii din avocatura si cum anume se administreaza? 3: ,,avocatura clandestina'' ashea cum zici mata este cea mai buna plapuma ca sa acoperi nelegalitatile din propria-ti curte, asa ca TACA-TI fleanca cu avocatura clandestina si scoate actele, pana nu le solicita DNA.,,politia barourilor'' chiar nu exista in schimb exista ,,brigada'' de aparare a profesiei pe care ai confiscat-o.Vai de capu tau

# ana date 7 September 2014 14:39 +2

Cum s-a rezolvat situatia in R. Moldova cu barourile paralele ?

# dedede date 7 September 2014 16:36 +3

problema barourilor paralele din R. Moldova a fost rezolvată la nivel de MJ pentru că acestea au fost înființate și au funcționat legal. În România nu este posibilă fuziunea pentru că UNBR Florea și barourile componente nu sunt înființate, ele au doar vocație succesorală în referire la UAR.

# militianului traditional date 7 September 2014 18:58 +1

Asadar "decanule", in R. Moldova, NU au fost desfiintate barourile "paralele" deoarece existau legal. La fel ca in RO. Deci acolo se respecta legile & drepturile castigate, la noi nu. Iarasi dezinformezi publicul prin intelesul pervers pe care l-ai dat cuvantului "eradicat". Problemele in RO sunt : NU EXISTATI JURIDIC si sunteti protejati de un sistem mafiot. Ipocritule !

# militianului traditional date 7 September 2014 14:48 +6

Nea Iordachescule, de ce te deranjeaza in fond atat de tare avocatii "paraleli" ? Da-ne niste motive clare nu abureli. mereu vb despre competenta, profesionalism, bla-bla-bla. Dar cat de competenti sunt cei primiti de voi pe shpagi grase ? Sau cei care au intrat pe baza recomadarii (tot pe lovele multe) unui "maestru" depusa la decan ? Chiar nu ai pic de rusine mai "decanule" ? Jura pe ochii tai ca nu a intrat nimeni pe shpaga la voi si promit ca vin sa dau examen la voi. Sa nu mai zic de ce refuzati pe fata fiindca nu au avut bani de shpaga (de ordinul miilor). Daca nu, un mare HAI SICTIR !

# militianului traditional date 7 September 2014 14:55 +6

Nea decanule traditional, asta nu e coleg cu tine ? Un avocat foarte competent se pare, asa cum zici matale. Doar ca nu ne dam seama in ce anume. Insa DNA se pare ca s-a prins de competentele sale si s-au gandit sa-l "promoveze". Un gand bun de altfel, benefic profesiei de avocat. http://www.luju.ro/magistrati/dna/inca-un-rechizitoriu-pentru-avocatul-chivari-procurorii-dna-l-au-trimis-in-judecata-pe-horia-chivari-din-baroul-bihor-pentru-trafic-de-influenta-prevalandu-se-de-influenta-avuta-asupra-magistratilor-de-la-curtea-de-apel-oradea-a-primit-suma-de-24-000-euro

# barourile libere date 7 September 2014 15:21 +5

Doamna Elena Dumitrache, pe cand un interviu si cu adevaratul presedinte al UNBR, Pompiliu Bota ?! Sau ai inceput sa faci propaganda castei mafiote si ilegale-flocea-iordachescu !!!

# nato date 7 September 2014 15:41 +3

Iordachescule, cat poti fi de nerusinat ? Ai impresia ca mani******rea ordinara pe care o practici, va tine la infinit ? Tu esti hotul care striga hotii ! Oameni de genul tau au imbolnavit grav profesia de avocat. Te caracterizeaza minciuna, lasitatea, dezinformarea de tip securist, etc. Noua, celor din legala(singura) UNBR-Bota, ne produci o mare sila !!!

# visu date 7 September 2014 15:57 +5

In general, e bine ca sa nu fie rau. Ilie, fii concret, asuma-ti, nominalizeza sau taci sau vezi-ti barna!

# meletiene date 7 September 2014 15:59 +5

"Vad judecatori si avocati care se imbogatesc peste noapte'' serios? ii vezi? Nerusinarea, securismul si lasitatea nu au limite, pana la un punct desigur, punct care va durea rau.Asculta meletiene: un avocat daca vrea sa se faca avocat si lupta pentru acest lucru, are abilitati, are vocatie si investeste ani de zile la rand resurse materiale si spirituale, atunci DEVINE AVOCAT! fara girul TAU. mai mult ia zi pe matale cine te-a facut avocat? carui sistem ai lins? pe cine crezi ca mai duci de nas, tinerii aspiranti pentru avocatura din ziua de astazi sunt in mod voit indobitociti, li se creeaza piste si credinte false tocmai de niste lingai ai regimului care inca se mai cred ce se cred.Surpriza care va paste va fi mare.In rest, toate cele bune si ,,traditionalilor'' si celor de la UNBR 2004, spor la munca in noul sezon tuturor si respecte de colegialitate!

# avi date 7 September 2014 16:07 +5

imi recomanzi sa intru in baroul tau? mi-ai tras odata teapa prin intermediul unui decan care voia spaga. la vechimea mea iordachescule crezi ca imi convine sa fac pe-a stagiarul la usa unui analfabet absolvent de spiru haret care a platit spaga tac-su sa-l vada avocat? mai ca-mi vine SA-TI SPUN VREO DOUA VORBE DE ALEA TRADITIONALE DE LA SATRA.  AI FOST SI RAMAI MILITIAN COMUNIST.

# decredibilizarea date 7 September 2014 16:13 +5

iordachel taica sa-ti spun un secret. multi constitutionali cistiga mai multi bani decat tine. trage singur concluzia cine decredibilizeaza profesia, tu care stai in birou si nu ai clientela sau noi care avem clientela cat tu nu o sa ai in veci?

# oarecare date 7 September 2014 17:52 -1

Cei din barul Bota : fiind in acel local ( crasma sateasca din Balesti-Gorj ), in veci nu veti practica legal avocatura. Dati examen sa vad de ce sunteti in stare, nu panarama aia de-i ziceti voi examen si se inscriu toti analfabetii pe lista de donatori ! Asa sef de crasma, asa analfabeti de donatori !

# DOREL PENTRU OARECARE date 7 September 2014 18:49 +3

AUZI  TU AIA SAU ALA DE TE INTITULEZI ,, OARECARE,, IN PRIMUL RIND MAI MERGI LA SCOALA SI INVATA SA TE EXPRIMI!!! BAROUL LEGAL INFIINTAT NU E ,, BAROUL LUI BOTA,,  E BAROUL CELOR CARE L-AU INFIINTAT, UNII  JURISTI CU VECHIME,ALTII AVOCATI MAI VECHI CARE AU REFUZAT SA DEA BIRUL CA IOBAGUL LA MAFIOTII CARE VA CONDUC PE VOI FRAIERII COTIZANTI TRADITIONALI IAR ALTI ABSOLVENTI DE DREPT CARORA LI S-A CERUT BIRUL SI SPAGA PENTRU A FI ADMISI LA SIMULACRUL DE EXAMEN DE CARE TOT TRIMBITEZI CU NESIMTIRE TU CA AR FI CORECT!!! ASA CA.......VINO TU SI DA EXAMEN IN UNBR LEGAL SA VAD DACA AI TUPEU!!!!!! ORICUM NU AI INTRUCIT FIE ESTI FOST MILITIAN FIE ESTI NEAM CU MAFIOTII TRADITIONALI DE TE DAI AVOCAT LA EI!!! ASA CA......DIN PARTEA MEA  ,, MULTA CALDURA !!!!,, SI TIE SI JECMANITORILOR MAFIOTI TRADITIONALI!!!  :-x :-x :-x :-x

# onaca date 7 September 2014 19:20 0

Este un sediu întreținut din banii cinstiți nu din ,,zeciuială,, . Referitor la examen vreau să știu dacă este abilitat Iordăchescu să mă examineze în condițiile în care coordonatorul meu de licență este JUDECĂTORUL CONSTITUȚIONAL PROF. UNIV. DR. MIHAI VIOREL CIOBANU ??????

# ILE date 19 September 2014 17:15 0


Citeza pe oarecare
Cei din barul Bota : fiind in acel local ( crasma sateasca din Balesti-Gorj ), in veci nu veti practica legal avocatura. Dati examen sa vad de ce sunteti in stare, nu panarama aia de-i ziceti voi examen si se inscriu toti analfabetii pe lista de donatori ! Asa sef de crasma, asa analfabeti de donatori !
MAI OARECARE TU CUM AI INTRAT MAI PULIFRICI ? CU EXAMEN ? I-AI DAT ARVUNA LUI ILIUTA? COCOLARI DE DOI BANI CE SUNTETI SE SPUNE CELOR DIN BOTA NU CEI DIN BOTA MAI ANALFABET JOGOS

# DOREL date 7 September 2014 18:42 +5

IETE LA EL........UN MILITIAN AJUNS AVOCAT PE VREMEA CIND MILITIENII FURAULOCURILE LA DREPT UNOR COPII CAPABILI ISI PERMITE SA IMPROASTE CU PORCARII PE LUJU!!!! MA FRATIMIU, NU TI-E RUSINE!! MAI INTII ATI CONFISCAT PROFESIA CU NERUSINARE SI ACU O FACETI PE SMECHERII!!! DATORITA UNORA CA VOI A DISPARUT STATUL DE DREPT IN ROMANIA SI A AJUNS AVOCATURA DIN PROFESIE NOBILA O PROFESIE CONFISCATA SI O SURSA DE IMBOGATIRE A UNORA CARE NU AU PIC DE RUSINE SI SE CONSIDERA MARI DECANI SI PRESEDINTI IN SCHIMB JECMANESC CA IN CODRU PE FRAIERII CARE INCA-I MAI CRED SI LE PLATESC BIRUL CA NISTE IOBAGI!!!  RUSINE!!!!!!!!!!!

# TITULESCU date 7 September 2014 20:52 +2

DAR DE CE SA DEA EXAMEN CEI DE LA BOTA LA BAROUL NU STIU CARE? EXISTA DOAR AVOCATI CONSTITUTIONALI DEOARECE NUMAI AVOCATII NU AU STIUT SA-SI APERE STATUTUL ,ASA CA SA EXISTE O MIE DE BAROURI PARALELE,DIN MOMENT CE SCOALA DE DREPT E LA COLT DE STRADA SE MAI POATE VORBI DE ELITA UNDEVA,DIN MOMENT CE FARA PIC DE EFORT INTELECTUAL TERMINI DREPTUL MAI CONTEAZA CA BAROUL ALA SAU ALALALT. SI PANA LA URMA CU CE E MAI PRESUS BAROUL TRADITIONAL IN AFARA DE TAXE SI JIGNIRI INTRE COLEGI IN FUNCTIE DE HAITA DIN CARE FACE PARTE SI CIRC SI JIGNIRI SI MITOCANI SI NU CONTEAZA NIMIC IN REST iar imbogatirea se face doar prin haita cu judecatori ,procurori sau prin cantracte cu statul.

# Tache date 7 September 2014 22:06 -4

Mai ușor, botiștilor! Și cu greșelile de gramatică și cu dezinformarea! Iordăchescu a fost înainte de 1989 PROFESOR DE ISTORIE și nu milițian! Milițieni reciclați aveți și voi, destui! Nu sunteți și nu ați fost avocați, vă lăudați de pomană! Vreți DOVADA? Vă lăudați cu mii de NUP -uri (pe noul CPP clasări) dar tocmai procurorii ăia de la parchetele de pe lângă judecătorii care v-au dat NUP au confirmat CĂ NU SUNTEȚI AVOCAȚI! Pentru că dacă ați fi fost avocați ar fi trebuit SĂ DECLINE cauzele voastre la PARCHETELE DE PE LÂNGĂ CURȚILE DE APEL! Ceea ce nu a fost cazul! Q.E.D.

# Fraiere date 7 September 2014 22:36 +4

Mai Tache, vrei sa faci pe smecherul, dar esti ingramadit. Parchetul de pe langa Judecatorie e competent sa-i cerceteze pe cei carora li se contesta calitatea de avocat, tocmai pentru ca li se contesta aceasta calitate !! Parchetul de pe langa Curtea de Apel e competent sa cerceteze avocatii in legatura cu orice infractiuni savarsite de acestia in calitate de avocat si nicidecum atunci cand se contesta aceasta calitate !!

# jurist date 7 September 2014 22:43 +4

Tache esti superficial ca majoritatea colegilor tai. nu studiati, nu intelegeti dreptul, lacune si esecuri pe toata linia. nu va mai dati avocati ca sunteti numai cu vrajeala, minte ioc, carte ioc, niste sfertodocti. imi amintiti de unii judecatori analfabeti, ca sa se spele pe maini si sa nu cerceteze cauza invoca din oficiu cite o exceptie aiurea pe care si-o admit. asa ca mai usor cu avocatii constitutionali ca astia sunt avocati si atit. voi nu sunteti avocati, dupa lege ca sa fiti avocati trebuie sa faceti parte dintr-un barou, ori instantele nu au luat in considerare protocolul cu CABuc.  judecatorii au avut "nesimtirea" sa nu ia in considerare prostiile lui florea si iordachescu.

# Cretinule date 8 September 2014 07:36 +1

Pentru ,,tache'' , ,,meletian'' in sensul in care semna condica colo sus la ,,judet'', la centrala, nici decum politistul modern de la coltul strazii.

# ILIE date 19 September 2014 17:19 0


Citeza pe Tache
Mai ușor, botiștilor! Și cu greșelile de gramatică și cu dezinformarea! Iordăchescu a fost înainte de 1989 PROFESOR DE ISTORIE și nu milițian! Milițieni reciclați aveți și voi, destui! Nu sunteți și nu ați fost avocați, vă lăudați de pomană! Vreți DOVADA? Vă lăudați cu mii de NUP -uri (pe noul CPP clasări) dar tocmai procurorii ăia de la parchetele de pe lângă judecătorii care v-au dat NUP au confirmat CĂ NU SUNTEȚI AVOCAȚI! Pentru că dacă ați fi fost avocați ar fi trebuit SĂ DECLINE cauzele voastre la PARCHETELE DE PE LÂNGĂ CURȚILE DE APEL! Ceea ce nu a fost cazul! Q.E.D.
SPUSE TACHE CEL BATRAN CARE A INTRAT CU MILOAGA PE CERERE . CE FACETI PE GROZAVII MAI COCOLARILOR CAND VOI INTRATI CA VITELE CU TURMA FARA EXAMEN>

# tache, ianche si-un catar date 7 September 2014 23:49 +2

http://avocatanghelus.wordpress.com/2014/09/06/scrisoare-deschisa-adresata-avocatilor-si-profesiilor-juridice-din-romania/ Cititi sa va pice uochelarii dye pe uochi.

# pol date 8 September 2014 09:08 +5

Sa ne spuna dl.Iordachescu motivul pentru care aplica diferit legea 51/95 cu privire la accederea in profesie a celor cu vechime mai mare de 5 ani in profesii juridice!!! Unde face legea diferente intre cosilierii juridici cu vechime in profesie mai mare de 5 ani si procurorii sau judecatorii cu aceiasi vechime, care au fost primiti in profesie fara examene? Ce vina au juristii care au intrat in profesie in urma cu 10 ani si nu au dat un examen de definitivare in profesie pentru ca legea nu il prevedea la acel moment? Care este motivul discriminarii? Si cand prezentati actele de infiintare a Baroului Bucuresti?

# militianu moralist date 8 September 2014 18:50 +1

I-auzi, noi decredibilizam profesia de avocat! Militianu Iordachescu care si-a lasat nevasta pentru o clienta!!!

# crustaceu date 8 September 2014 20:04 +1

tupeu de militean prost! Si eu l-am avut ca prof, indrumator pe maestrul Ciobanu, cand era seful curtii constitutionale si nici nu ma gandesc sa dau la tampiti analfabeti, basinosi si spagari examen , castig mai mult decat multe sute de av traditonali fara procese din Bucuresti,cred ca in urmatoarele luni o sa vedem multe pedepse cu inchisoarea pentru traditionali !

# Puiu date 9 September 2014 11:27 +1

"justitia" lui ponta.......!!! :)  MAXIM....!!!! prim-procurorul Parchetului Curtii de Apel Timis, Ion Brasoveanu, considera "legala si temeinica" solutia procurorului Ghimis A. !!!! ----- amindoi fac AFIRMATII MINCINOASE in solutiile date in dosar !!!!! ----- in timp ce DNA-ul are o activitate de remarcat, procurorul Ghimis Adrian de la Parchetul Curtii de Apel Timis tergiverseaza in mod ilegal dosarul 591/P/2013 cu tot probatoriul depus de mine la dosar !!! favorizeaza infractorii, accepta declaratii false ale notarului Morariu, care contrazic acte eliberate de autoritatile statului !!!!! _____ cum este permis sa existe asemenea procurori.......!!! in dosar se demonstreaza clar falsificarea actelor unei societati comerciale !!! _____ si surpriza: DNA Timis spune ca nu este de competenta lor...!!!! in caz fiind implicat si Registrul Comertului Arad !!!!!!! ______ ba mai mult: procurorul Ghimis face AFIRMATII MINCINOASE in ordonanta ce o da in caz...........!!!!!!!!!

# remember date 9 September 2014 13:36 0

Puiule draga, dar actele tale depuse la dosar eliberate de la "stat"(care stat???...statul la rand la spaga???...statul ce ia drepti la comanda securistilor???..care stat???..ca nu faci nici un fel de precizari! :roll: :roll: )Eu, sincer, intre actele notariale si actele depuse de tine de la "autoritatea" statului as merge pe mana notarului...fara sa le vad pe ale tale..Ceva, ceva e putred acolo si daca putregaiul e de la tine, eu te sfatuiesc sa faci pasul indaratm acum cat mai ai timp ...caci maine in zadar vei bate "la porti de suflete pustii"!!! :D :D 8) 8) 8)

# diabet date 9 September 2014 17:07 0

Alo.vezi ca nu s au prescris faptele tale.sa nu uutam ca ai debutat la sefia baroului cu comitrrea unei fapte. Ai intrunit consiliu si hop cu flori avocata.naspa.sa nu uiti de spagile  pe care le trimiteai pe la tb si cab.de spriturile de la berceni cu judecatori si proc. Akum te inteleg ca itibei de la barou grosul ca ai o grmada de prosti care fura pt tine. Te ai ajuns.in materie de avicatura esti o nulitate.bati campi pt ceibdin sla ca judecatorii iti stiu placa de mukteborinpe langa subiect.de te ai ajuns.daca ar inviia Bucoviceanu si Patrascu sa vada cine conduce prostime,, ca de te gufurai ca un catelus sa iti mai arunce cate un os''singuri si at sapa groapa.asa ca ciocu mic si ai grije de flori ca daca intra in vizor va duceti pe copca.

# avocat date 11 September 2014 13:39 0

Personal nu voi intelege de ce exista atata incrancenare intre avocati - indiferent de barourile de apartenenta. Aceasta situatie trebuie rezolvata de catre conduceri la masa rotunda a medierii impreuna cu MJ si celelalte institutii abilitate, nu de catre avocati prin jigniri intre ei personal sau pe forumuri, prin plangeri penale, etc. Acest tip de comportament nu face cinste niciunui avocat - fie apartinand UNBR Florea, fie apartinand UNBR Bota. Mai mult, are repercursiuni asupra modului in care este privita aceasta profesie de catre clienti... "Rufele se spala in familie" - zice o vorba romaneasca, prin urmare, chestiunea in sine sa fie rezolvata de casta juridica! Clientii vad tot acest scandal ca pe o goana a noastra dupa bani!!! Ori ce ma intereseaza pe mine ca avocatul dintr-un barou castiga mai mult sau mai putin decat avocatul din alt barou, legal, constitutional sau mai stiu eu cum? Doar este o profesie LIBERALA! Fiecare client isi alege avocatul!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva