21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTRAREA IN SCHENGEN, SABOTATA – Eurodeputatul PSD Dan Nica: „Romania indeplineste toate criteriile tehnice de aderare la Schengen. Sunt 11 ani in care Romania a aplicat si a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controland si protejand granitele externe ale UE. Totusi, fara niciun motiv obiectiv, Consiliul continua sa evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atat mai sfidator in actualul context geopolitic si de securitate”. Presedintia Consiliului UE este detinuta de Cehia

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 September 2022 17:59
Vizualizari: 3414

Desi Cehia a anuntat in luna august ca sustine aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, totusi Consiliul Uniunii Europene – a carui presedintie este detinuta de Republica Ceha in al doilea semestru din 2022 – evita luarea unei decizii in acest sens.Iar atitudinea Consiliului UE este una de-a dreptul sfidatoare in actualul context geopolitic si de securitate, a acuzat europarlamentarul PSD Dan Nica (foto) joi, 29 septembrie 2022.

Nica – liderul delegatiei PSD din legislativul comunitar – a amintit ca Romania indeplineste toate criteriile tehnice de aderare la Spatiul Schengen inca de acum 11 ani.


Redam comunicatul PSD pe aceasta tema:


Dan Nica: Intrarea Romaniei in Schengen pe agenda Parlamentului European

Delegatia PSD din Parlamentul European a obtinut introducerea pe agenda plenului Parlamentului European a unei dezbateri cu rezolutie privind solutionarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, a anuntat eurodeputatul Dan Nica, liderul delegatiei social-democrate. Demersul e initiat de Grupul politic S&D.

'Romania indeplineste toate criteriile tehnice de aderare la Spatiul Schengen. Sunt 11 ani in care Romania a aplicat si a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controland si protejand granitele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fara niciun motiv obiectiv, Consiliul continua sa evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atat mai sfidator in actualul context geopolitic si de securitate', a declarat Dan Nica.

Presedinta Grupului Social-Democratilor europeni, alaturi de Delegatia PSD din Parlamentul European si de delegatia bulgara au cerut o dezbatere si un vot pentru o rezolutie in plenul Parlamentului European, privind aderarea la Spatiul Schengen. Delegatiile solicita introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022”.


sursa foto: Starsibian.ro

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva