8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ISI APARA SUPUSII – Procurorul General al Romaniei Tiberiu Nitu invoca independenta procurorilor pentru a masca abuzurile procedurale de la Liceul Bolintineanu. Nitu a identificat care a fost problema: „comunicarea deficitara„. Pana in prezent parintii elevilor perchezitionati nu au formulat plangeri penale. Inspectia Judiciara nu s-a sesizat pentru ca nu vrea sa creeze presiuni asupra procurorilor!

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 July 2013 17:43
Vizualizari: 6662

 

Dupa zicala o mana spala pe alta si amandoua obrazul, procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti par ca au intrat intr-o vrie nebuna de declaratii, care mai de care mai aiuristice, prin care vor sa intareasca impresia ca au actionat conform procedurilor legale vineri, 5 iulie 2013, cand au vrut sa ia pe sus sute de elevi de la Liceul Bolintineanu din Capitala, pentru a-i duce la audieri. Intamplarea face ca declaratiile pe care le dau pentru a iesi basma curata, ii afunda si mai tare! Ca sa ii linisteasca probabil, Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu (foto), a iesit cu un comunicat de presa in care, in baza unor articole din Legea organizarii judiciare si a Codului de procedura penala, le ofera garantii ca nu au ce sa pateasca dupa isprava comisa la liceul Bolintineanu. Concrect, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis marti, 9 iulie 2013, un comunicat de presa in care se arata ca atat timp cat nu au fost formulate plangeri impotriva actiunilor procurorilor PTB, care sa le ingreuneze mersul cercetarilor demarate si atat timp cat magistratii beneficiaza de garantia independentei procurorului in solutii, activitatatea procurorilor este supusa principiilor legalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic.


Cu alte cuvinte, metoda de anchetare inedita a procurorilor de la Parchetul Capitalei care au vrut sa ia sute de elevi din salile de examen de la Liceul Bolintineanu, chiar in ultima zi a Bacalaureatului, pentru a-i duce in grup la audieri, este corecta si ea nu poate fi pusa la indoiala pentru a nu fi afectata independenta procurorului. Mai mult, in comunicatul din data de 9 iulie 2013 al Parchetului General se arata ca orice persoana interesata de aceste activitati poate cere socoteala procurorului pentru actele intocmite si pentru masurile pe care le-a luat in timpul unei cercetari, controlul urmand sa fie efectuat de procurorul ierarhic, in acest caz, prim-procurorul Remus Budai de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Din fericire pentru procurorii de la PTB care au descins la Liceul Bolintineanu, pana la aceasta ora, potrivit comunicatului Parchetului General, niciun parinte sau elev nu a a formulat o plangere impotriva procurorilor si a modului in care au actionat, fapt care permite sa ramana la latitudinea sefilor ierarhici ai acestora daca vor fi sau nu verificati si sanctionati pentru abuzurile procedurale.

Prezentam in continuare comunicatul Parchetului General din data de 9 iulie 2013:

Ca urmare a solicitarilor adresate de reprezentatii mass-media in legatura cu limitele atributiilor de control ale procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie asupra activitatii procurorilor si asigurarea independentei in solutionarea cauzelor, Biroul de informare publica si relatii cu presa este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Activitatea procurorului este supusa principiilor legalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic, toate acestea fiind incadrate in sfera larga a garantarii independentei procurorului in solutii.

Exercitarea prerogativelor specifice ale procurorului general, de control ierarhic (conform art. 65 si 70 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara), trebuie sa pastreze echilibrul asigurarii independentei procurorului, pentru ca aceasta este cea care contribuie primordial la realizarea actului de justitie.

Procurorul General acorda prioritate, asadar, independentei procurorului, cu atat mai mult cu cat cercetarile in cauza de coruptie privind examenul de bacalaureat sunt in curs.

Verificarea actelor si masurilor procurorului este o procedura pe care o poate declansa orice parte interesata, in conditiile legii (art. 275-278 Cod procedura penala, Plangerea contra actelor procurorului). Controlul ierarhic se realizeaza in primul rand prin verificarea, pe caile procedurale, in cursul efectuarii cercetarilor de catre procurorul ierarhic superior (in speta, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti), asigurand deplinul exercitiu al drepturilor procesuale ale partilor.

Conform relatiilor comunicate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, astfel de plangeri nu au fost formulate in cauza in discutie.

Parchetul General a emis marti 9 iulie 2013 un alt comunicat de presa in care delega o singura persoana responsabila cu comunicarea publica, respectiv procuroarea Corina Paraschivescu

La doar cateva ore de la emiterea acestui comunicat de presa, Parchetul General a emis un alt comunicat in care sunt oferite detalii cu privire la modul in care au actionat procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti la Liceul Bolintineanu vineri, 5 iulie 2013. In acest document se arata ca in urma modalitatii deficitare de comunicare, care a avut ca rezultat crearea in spatiul public a unei imagini negative in ceea ce priveste efectuarea urmaririi penale in cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Bolintineanu, s-a stabilit ca singura persoana abilitata cu comunicarea publica in acest dosar este purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, procuroarea Corina Paraschivescu.

Trebuie precizat ca in cel de-al doilea comunicat al Parchetului General, din data de 9 iulie 2013, s-a stabilit ca problema nu este de fapt modul de actiune al procurorilor, ci de fapt comunicarea deficitara, care a condus la ideea ca in data de 5 iulie 2013 au avut loc perchezitii corporale. De fapt, potrivit aceluiasi document, perchezitiile corporale ar fi avut loc doar in data de 1 iulie 2013. Ne intrebam in aceste conditii: cat de mult vor conta declaratiile elevilor care au afirmat ca au fost perchezitionati corporal vineri 5 iulie 2013?

Prezentam comunicatul PICCJ:

"Examinand clarificarile transmise de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti referitoare la aspectele prezentate in spatiul public ca fiind contradictorii, in cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat ca au existat o serie de deficiente in ceea ce priveste comunicarea publica, dupa cum urmeaza:

-nu s-a reusit comunicarea publica a faptului ca, desi fusesera emise mandate de aducere, acestea urmau sa fie puse in aplicare doar in situatia in care martorii ar fi refuzat sa se prezinte la audieri ulterior citarii de catre procuror. Procurorul de caz s-a aflat vineri, 5 iulie 2013, la Liceul Dimitrie Bolintineanu si in scopul realizarii procedurii de citare a elevilor, pe langa efectuarea unor perchezitii (care nu vizau salile de examen sau elevii), aspect ce nu a fost adus la cunostinta publicului decat cu mare intarziere;

-nu s-a reusit comunicarea publica a faptului ca toti cei 112 elevi care urmau sa fie audiati cu prioritate, pe cat posibil chiar in ziua de vineri, 5 iulie 2013, sunt majori, astfel incat nu se punea problema audierii acestora in prezenta parintilor ori cu respectarea altei proceduri speciale;

-comunicarea s-a facut de catre mai multe persoane, ceea ce a dus la declaratii aparent contradictorii, dar care in fapt erau incomplete (purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti s-a referit la existenta mandatelor de aducere, deoarece doar o eventuala punere in executare a acestora era de competenta institutiei din care face parte; purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a declarat ca nu s-au pus in aplicare mandate de aducere, fara a mentiona ca acestea fusesera totusi emise);

-au fost prezumate ca fiind cunoscute publicului anumite aspecte de ordin tehnic si organizatoric, care trebuiau in realitate explicate (diferenta dintre notiunile de „emitere” si „punere in executare” a unui act emis de organul judiciar; faptul ca autocarele aflate la fata locului au servit initial la deplasarea politistilor care au participat la actele efectuate la data de 5 iulie 2013; imprejurarea ca deplasarea la sediul organelor de politie - mai ales in cazul Directiei Generale Anticoruptie - putea sa constituie o problema de ordin practic pentru tinerii nefamiliarizati cu procedurile judiciare, astfel incat transportul acestora cu autocarul avea rolul de a reduce durata deplasarii, pentru a permite audierea unui numar cat mai mare de persoane in ziua respectiva);

-nu s-a reusit comunicarea publica a faptului ca perchezitiile corporale au avut loc luni, 1 iulie 2013, impotriva modului de efectuare a acestora nefiind formulata nicio plangere. Modalitatea deficitara de comunicare a avut ca rezultat crearea in spatiul public a unei imagini negative in ceea ce priveste efectuarea urmaririi penale in cauza avand ca obiect fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti.

Ca urmare, demersurile procurorilor au fost percepute nu ca parte integranta a anchetei efectuate intr-o cauza de coruptie, intr-un sector extrem de important si sensibil al vietii sociale, invatamantul preuniversitar, ci ca abuzuri ale autoritatilor.

In consecinta, majoritatea analizelor efectuate in spatiul public au omis faptul ca rezultatele pe termen lung ale descoperirii si sanctionarii unor astfel de fapte sunt conforme principiului apararii intereselor minorilor si tinerilor, primii prejudiciati de existenta elementelor de coruptie in sistemul de invatamant.

Fata de aspectele constatate, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat conducerii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti ca, in continuare, comunicarea publica in acest dosar sa se faca doar de catre purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, doamna procuror Corina Paraschivescu.

S-a recomandat, totodata, procurorilor, ca, in situația in care se preconizeaza efectuarea de acte procedurale care implica audierea unui numar mare de persoane, sa se acorde o mai mare atenție comunicarii publice referitoare la aceasta, pentru a se evita perceperea de catre cetațeni a unui atare demers ca avand scopul de intimidare a parților sau martorilor”.

Inspectia Judiciara nu s-a sesizat din oficiu motivand ca nu este momentul oportun si nu vor sa creeze o presiune asupra procurorilor. Tamara Manea: „Nu ne sesizam ca apoi sa clasam. Incercam sa culegem informatii, astfel incat daca va fi vorba despre o sesizare din oficiu aceasta sa fie intemeiata pe niste indicii foarte clare„

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Tamara Manea, a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca pana la acest moment nu a fost inregistrata nicio sesizare cu privire la evenimentele petrecute vineri, 5 iulie 2013, la Liceul Dimitrie Bolintineanu, cand procurorii au luat peste 100 de elevi cu autocarul pentru a-i duce la audieri. De altfel, Tamara Manea ne-a precizat ca Inspectia Judiciara nu s-a sesizat din oficiu in acest caz, intrucat nu este momentul oportun si nu doresc sa creeze o presiune asupra procurorilor de la PTB: „Inspectia Judiciara nu s-a sesizat din oficiu pana la aceasta ora si nici nu am fost sesizati. Nu este suficienta mediatizarea, trebuie sa avem un minim de date, sa vedem despre ce este vorba. Deocamdata vom analiza asupra tuturor aspectelor pentru ca mediatizarea este una, iar ceea ce s-a intamplat acolo este alta. Sesizarea este pe baza unor indicii. Nu ne sesizam ca apoi sa clasam. Incercam sa culegem informatii, astfel incat daca va fi vorba despre o sesizare din oficiu aceasta sa fie intemeiata pe niste indicii foarte clare. Suntem foarte atenti cu privire la aceste evenimente. Nu trecem cu vederea, suntem foarte atenti la ceea ce se intampla. Nu avem un termen pentru sesizare si incercam sa vedem daca momentul este oportun, cand este oportun, daca avem suficiente indicii care sa ne contureze idee ca ar trebui sa intervina o sesizare din oficiu. Cand luam o decizie trebuie sa avem niste informatii foarte clare. Nu dorim sa cream o presiune asupra procurorilor. Este suficienta presiunea mediatica. Trebuie sa se pastreze un echilibru in ceea ce priveste presiunea mediatica si modul de derulare al anchetei. Pana la urma nu suntem legati de un termen. Evident, cine a gresit va trebui sa raspunda!

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 9 July 2013 18:30 +9

observati ca toate napircile astea de ne fac viata amara au numai fete tembeloide? normal sa/i apere dar numai mintind caci pentru ei nu poate sa existe o cale normala alta decit minciuna piei tembelul dracului !!!!!!! risipeste/te in vint si tu si familia ta si toate napircile tale cu familii cu tot.slujitorii raului!!!!!

# Laurentiu 2 date 11 July 2013 14:42 -1

Îmi permit o mica erata: ... au numai fetze tembeloide?....

# Hooo date 9 July 2013 18:32 +11

Ce jeguri de parinti , nu reclama , nu fac plangeri, privesc senini la abuzurile scursurilor de procurori. Ne meritam soarta !

# :-)))))))))))))))))) date 9 July 2013 22:20 +1

Cum sa faca mai jegule plangere cand ei se simt cu musca pe caciula? Nu au fost ei aia care au dat spaga mai scursura ce esti? Cum sa mearga in gura lupului? :-)))))))))))))))))))))) Mare-ti e gradina de prosti si spagari Doamne Dumnezeule!  

# Leonardo da Vinci date 9 July 2013 18:36 +8

Ce asemănare, parcă ar fi Gioconda travestită în meltean, neputând să își țină în frâu surâsul. 

# Primul vaporean date 9 July 2013 18:49 +8

Sunt obligat sa va reamintesc, ca sa nu puneti \" botul \" la explicatiile elucubrante a presului Tiberiu Nitu,ca asa zisa independenta a procurorului,nu are nici o legatura cu abuzurile facute de procurorii PTB.Abuzul este infractiune.Ma nene Nitule pe cine incerci sa prostesti ?„ Procurorul îşi va exercita funcţia în mod independent pe baza aprecierii sale profesionale a faptelor şi conform spiritului legii fără influenţe exterioare, incitări, presiuni, ameninţări sau intervenţii directe sau indirecte din orice parte sau din orice motiv“.Intreb,cine i-a incitat a facut presiuni,i-a amenintat sau a facut interventii asupra procurorilor PTB ptr. a nu isi exercita functia conform spiritului legii.Au comis abuzuri in vazul tuturor.a Procurorului General a Primului Ministru,a CSM,ca de noi ceilalti nu le pasa.Va responsabilizat direct,fara nici o neliniste ca vor fi sanctionati.Prahoveanule nu te mai ascunde dupa cires,ia masurile legale ce se impun.

# cia date 9 July 2013 19:10 +5

Nitule pe cine pacalesti cu dispozitiile(art. 275-278 Cod procedura penala, Plangerea contra actelor procurorului).Esti si las pe deasupra.Nu iti este rusine sa il bagi pe teava pe Remus Budai?Ti se pare cumva ca noi toti suntem ferm convinsi ca Prim Procurorul Remus Budai va face propuneri de sanctionare a procurorilor din subordine fara aprobarea ta ? Las-o mai moale cu vrajala si treci la treaba.Nasul de suflet nu te sanctioneaza deoarece fata de el ai alta datorie,altfel ai sa dormi pe pres.

# ROSET IONEL GIONI date 9 July 2013 20:39 +6

Acest \"domn\"procuror Nitu, este acelasi care prin rezolutiile date, indiferent de institutiile unde lucra, isi batea joc de cei care sperau sa li se faca dreptate...Printre acestia m-am aflat si eu de mai multe ori: 1.Pe cand \"vestitul\" era sef al Inspectiei Judiciare, coleg cu verisoara sefului Politiei Tecuci, Balcan, a dat NUP prim procurorului Tecuci, cel care o agresase pe mama mea, atunci cand a solicitat studierea dosarului in care era vorba de agresiunile venite asupra familiei mele de catre clannurile interlope tecucene, ce executau ordinele celor surprinsi in interceptarile telefonice intreprinse de procuror Tanase Paula...Acum acelasi Nitu a devenit sef la P.G. acolo unde adjunctul Marius Iacob a dat ordin ca dosarul in care se vehiculau nume de politisti examinari auto, DGIPI-sti, politisti IPJ Gl., magistrati, interlopi, etc, safie trimis la Parchetul Tulcea, asa pur si simplu...Oare domnul Nitu nu stie nimic? Prietenul lui, Jalba cel care cerea favoruri infractorilor...

# cetatean date 9 July 2013 23:02 +4

Cred ca Romania este intr-un mare pericol! Zambetul asta tamp, marca \'cioaca\', imi spune ca dezastrul in justitie nu are echivoc. Nu mai evoc episodul \'bolintineanu\'. Nu mai e cazul. Asadar, romani, iubit popor, ascundeti-va pe unde puteti, fugiti cat inca mai e timp. In Romania va fi si mai rau!

# unul din lumea cea mare date 10 July 2013 00:37 +4

pentru cetatean//halal cetatean esti,din cauza fugii si ascunderii s/a ajuns unde s/a ajuns!!halal natiune!!!!!!halal sfaturi....de napirca parca

# cetatean date 10 July 2013 11:51 +1

Bine ba nene, stai tu atunci \'capra\', sa te reguleze psihopatii astia, asa cum vor, cand vor. NU ai inteles INCA faptul ca Romania este stat militienensc? Se vorbeste despre asta des si apasat si la televizor, pe oricare post. Sau tu nu prea te uiti la televizor? Esti culmea! Vin niste boi cu liceul la seral si fara frecventa, sa te scoale din scutece la 6 dimineata, pentru niste inchipuite (in mintea unor bolnavi psihic) fapte pentru care exista de cand lumea AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT, sau mai grav, pentru ceva ce niciodata n-ai facut sau nu te-ai gandit sa faci! Auzi tu, gandire imbecila de procuror schizofrenic! Cum ai putea vreodata sa crezi ca e adevarat ca in Romania procurorul este independent, poate sa face ce vrea p**a lui, ba chiar poate sa afirme ca judecatorii fac ce spun procurorii? Unde dracu ne credem? Ba baiatule, Romania e un dezastru! Romania e stat militienesc! Si va fi si mai rau, sub aceasta minciuna USL, care de fapt e un PSD corcit. Iar dintr-o corcitura, ce

# unul din lumea cea mare date 10 July 2013 21:37 0

pentru ctatean//si pdl ce este?imi cam mirosi a basisto pdl/ist...si da iti dau dreptate ca nu/i autoritate de lucru judecat in ro si eu am experimentat asta ,dar parca sustin mai repede atirnarea in piata cit mai sus (dupa legea lui linch)a napircilor de procurori si a viperelor de judecatori.indemnul tau imi seamana cu a lui basescu(sa plecati din tara)!!!!!!

# Tudor Raneti date 9 July 2013 23:46 +3

Dovada faptului ca nu exista avocati in Romania, ci doar niste otrepe (asa cum le place lor sa numeasca pe altii) ascultatoare, uneltele magistratilor mafioti. Daca exista macar un singur avocat intreprinzator in Romania, gasea o cale de a contacta pe cei abuzati si le punea sub nas o plangerea penala colectiva gata facuta, numai sa fie semnata, contra unui onorariu colectiv modice pe cap de individ, cu promisiunea ca-i vor primi inapoi in urma castigarii procesului impotriva procurorilor abuzivi. Avocati, lasand la o parte faptul ca sunteti nocivi pentru restul, faceti umbra pamantului baaa, nici sa faceti bani nu stiti :D Bineinteles ca stiu, asa cum am afirmat, ca avocatii deservesc mafia magistratilor si procurorii parnaie, dar e limpede ca sunt si avocati exclusi din sistemul de pile si spaga, care in schimb se poate mandata fata de persoanele ce le reprezinta, ceea ce e acelasi lucru. Avocatii nu detin monopolul reprezentarii si asistentei juridice, desi au incercat sa-l obtina

# ADEVARUL date 10 July 2013 00:23 +1

CHESTIUNEA ARE LEGATURA CU CSM-UL,CARE DACA AR FI CSM SI NU O SEZATOARE CU BAGATORII DE SEAMA CARE MATURA GUNOIUL SUB PRES,I-AR CHEMA LA AUDIERI PE 1.PROCUROR,2.JUDECATORUL CARE VORBA VINE I-AR FI SEMNAT MANDATELE PROCURORULUI.IAR MINISTERUL INVATAMANTULUI SA INTERZICA ODATA PENTRU TOTDEAUNA ORICE FEL DE PROTOCOL IN SCOLI,GRADINITE,CRESE SI MATERNITATI.EXISTA O PRIMA PLANGERE A POLITISTULUI PENSIONAR,NISTE OI  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

# Dora date 10 July 2013 09:39 +3

Am crezut ca prin numirea unui alt sef la Parchet in locul lui Morar se va schimba ceva.Vad ca m-am inselat.Atunci de ca n-a acceptat Ponta sa fie Morar?Aceeasi Marie cu alta palarie.In loc sa-i sactioneze drastic pe peocurorii care au facut abuzuri da vina pe comunicare.Comunicarea este vinovata de abuzurile comise?Astia chiar sunt convinsi ca suntem o tara de prosti.Ar trebui schimbata legislatia iar procurorii sa ocupe functii prin alegeri ca in America.Sa vedem atunci daca vor mai indrazni sa comita astfel de actiuni abuzive.Dar cred ca sunt idealista.Si Basescu a fost ales prin vot si ne abuzeaza zi de zi de 9 ani.

# Wind Wings date 10 July 2013 11:57 +2

Romania este un stat militienesc! Fara niciun dubiu! Cu acest USL, o corcitura politica in putrefactie, in curand va fi ca inainte de 1989, pentru care au murit multi romani nevinovati. Romania, stat militienesc! Istoria se poate REPETA, imbecililor care va credeti independenti si inamovibili.

# IOAN DUSCAS date 10 July 2013 13:08 +1

PROCURORUL ROMAN SI KAND FURA O FFACE TOT SUB AUSPICIILE PRINCIPIILOR ENUNTATE MAI SUS DE CATRE PG ! MIE OTRUPA DE INFRACTORI DIN RANDUL ACESTORA IMI FURARA MOSTENIRILE INTEGRAL SI IN FORMA ORGANIZATA PE BAZA DE DOCUMENTE FALSIFICATE PR4ECUM O VERITABILA STRUCTURA MAFIOTA ! DAR ACEIASI INFRACTORI NENOROCITI MA GASIRA PE MINE DE SUSPECT ! ATAT PROCURORUL CAT SI JUDECATORUL TREBUIE SA RASPUNDA IN FATA LEGII CIVIL SI PENAL PENTRU PREJUDICIILE PE CARE LE PRODUCE CEL PUTIN CAND O FACE CU \"REA CREDINTA\" ! DEOARECE INFRACTORUL CU GRADUL CEL MAI RIDICAT DE PERICULOZITATE ESTE OMUL LEGII CARE CU BUNA STIINTA SI REA CREDINTA INCALCA LEGEA !

# aica date 10 July 2013 13:54 +1

Nitule,este că te doare la bască de noi toţi.Bravo ţie,ţi se fâlfâie de 99% din populaţia acestei tări,pe care o iei la mişto aşa cum vrea muşchi tăi.Ai fost pus în vârf ca să-i ţi spatele lui Koveşica sau cine ştie............Chipeş bărbat mai ieşi nebunaticule.Vezi să nu te dibuie nevasta.

# Schimbari ? date 11 July 2013 09:18 0

O analiza seaca si la obiect a modului de lucru in DNA-ul condus de tripleta basesco-coldisto-macovista Morar-Oprean-Galca, gasiti pe http://wikileaksdemures.blogspot.ro/p/cuprins-episod-filme-cu-minute.html Dezvaluirile unui fost procuror al DNA (Dumitru Gheorghiu), exclus din sistem deoarece descoperise fapte de natura infractionala comise de catre Morar, Oprean si alti procurori din DNA. Ce are de gand sa faca actuala conducere in legatura cu faptele de natura infractionala descrise acolo ?

# casandra date 13 July 2013 19:56 +1

CE-AR ZICE NENEA ASTA DACA VREAU VANATOR AR AVEA \"PRIVIRE DEFICITARA\" SI L-AR VEDE PE DANSUL CA UN MISTRET??? PAI CHIAR NU VA VAD BINE D-LE PROCUROR, DELOC.....IN PADUREA ASTEA DE \"ESCROCI\" E GREU SA OMITI UN........... ;-) :cry: :eek:

# OLTEANU ALY date 18 July 2013 19:37 0

-sa inceteze mafia,gagiatu ilie si abuzurile politiei politice din craiova cu hoardele de cartiere la ordinele ui altora sa se intre cu administratia si autoritata indirecta in familia altuia si cu tarafurile de muzicanti si descintatori din lumea interlopa si afaceri numite crima organizata,mafie,trafic,totalitarism,praduirea si jefuirea celor care sau realizat muncind si alti pe mina cu notari imorali deposedeaza persoane inocente de toate drepturile cu parinti si frati vitegi sau cu cei care sau recomandat la institutii grade de rudenie cu victimile fara sa stie si fara sa banueasca si fara drept de a se apara fizic,verbal,in judecata-asta a fost si la fel a ramas romania STAT POLITIENESC dezbina,acapareaza,ucide si conduce;-Mai mari institutiilor locale printre care domnul prefect,procuror general,comandanti miisterului de interne cu toate copartimetele sa ne lase familiile inpace inclusiv domnul,comisar liviu tiulescu;

# OLTEANU ALY date 18 July 2013 19:55 0

-primaria craiova consider ca sa intrecut limita ce sa facut cu mine si sunteti direct responsabili in ordinea in care v-ati adus unipe alti sa ne stabiliti viata si drepturile in favoarea cu cei cu care ne praduiti,hartuiti,deposedati de drepturi,ne violati intimitatea,cu cei care ne faceti dosare la comanda protejindu-va si favorizindu-va reciproc in defavoarea victimilor selectate in raport dupa cum aveti ce le acapara si sclavui;

# OLTEANU ALY date 16 July 2014 16:54 0

-ADMNISTRATIA TOTALITARISTA SUB DIVERSE FORME ARE INCLINATI SI APUCATURI :TIRANE,CRIMINALE,MAFIOTE,CORUPTE,DUPLICITARA,ODIOASA,VICLEANA,HARTUITOARE SI REPREZINTA SCOPURILE SI INTERESELE CRIMEI ORGANIZATE,MAFIEI SI TRAFICULUI SUB TOATE FORMELE; -TOTUL PLANIFICAT SISTEMATIC,PERIODIC SI INDIRECT DUPA UN PLAN STABILIT SI GINDIT MAI INAINTE DE A STI VICTIMILE INOCENTE CA LI SE PUNE IN PERICOL SANATATEA,VIATA,PACEA,UNITATEA,DREPTURILE,LIBERTATILE,DEMNITATEA,INTIMITATEA UNUI OM ,UNEI FAMILII SI GRUPURI DE FAMILII DE LA CARE AVETI CEVA DE ACAPARAT EGAL CU GENOCID PLANIFICAT; -VICTIMA CARE A DECEDAT IN CRAIOVA ,STR. OLTET,NR.21 PROVINE DIN CIRNA JUDETU DOLJ,IAR TATAL EI A FOST UCIS INPUSCAT INAINTE DE A SE NASTE VASILICA DIN CIRNA;SRI STIATI?

# OLTEANU ALY date 23 July 2014 17:58 0

-VICTIMA CARE A DECEDAT IN CRAIOVA STR.OLTET NR 21 ERA IN PROPRIETATEA EI PERSONALA CRIMINALILOR,NU ERA LA AZIL CA PERSOANA FIZICA A MUNCIT SA SE REALIZEZE SI VOI FACETI ACTE ASCUNSE VICTIMILOR LE TINETI SEZONERI IN PROPRIETATILE LOR PERSONALE SI MUNCA LOR ; -SE NUMESTE SCLAVIE SI GENOCID; -domnul ex presedinte ion ilescu si domnul presedinte ,traian basescu nu stiu ce este in romania ? -oare ce diferenta este intre teroristi si asfel de specimente care au aceleasi inclinati si apucaturi tirane si criminale? -

# OLTEANU ALY date 28 September 2014 17:18 0

NOUL COD PENAL:TAINUIRE-270 ,CONSTRUIRE UNUI GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT-367 ,INTENTIE-16 ,FALS PRIVIND IDENTITATEA-327,TRAFIC DE INFLUENTA -291 ,ABUZ IN SERVICIU-297 ,TRAFIC DE PERSOANE-210 ,a,b,c, al.2 ,SCLAVIE-209,439 ,al. 1, a,b, c ,e ,g , k,CIRCUMSTANTE AGRAVANTE-77,b ,c, e,INSTIGARE LA URA SI DISCRIMINARE-369 ,GENOCID-438 ,a ,b ,c , e , al.3 , CONSTRINGERE FIZICA-24 ,CONSTRINGERE MORALA -25 ,SANTAJ,CERCETARE ABUZIVA-280 ,ASISTENTA SI REPREZENTARE NELOIALA-284 ,REPRESIUNE NEDREAPTA-283 ,NEGLIJENTA IN SERVICIU-298 ,EXPLOATAREA PATRIMONIALA A UNEI PERSOANE VULNERABILE- 247, al.1 ,al.2 ,INSALACIUNE-244 ,INSALACIUNE PRIVIND ASIGURARILE245 ,CONFLICT DE INTERESE-301 ,INFRACTIUNI DE FALS IN LEGATURA CU AUTORITATEA UNI STAT STAIN,INTERCEPTAREA ILEGALA A CONVORBIRILOR ,INFRACTIUNI IN SERVICIU-295-309 ,FALSIFICARE-322 ,MARTURIE MINCINOASA-273 , UZ DE FALS-323 ,DISCRIMINAREA-369 ,FAVORIZAREA INFRACTORULUI-269 ,FOLOSIREA FARA DREPT A UNEI CHEI MINCINOASE SAU ADEVARATE , COMPLICE-48 ,

# OLTEANU ALY date 28 September 2014 17:54 0

CONSTITUTIA ROMANIEI,Articole:1, al.5 ,2, al.2, 4, al.2 ,6 , al.2 ,16 ,al.1 ,al.2 ,21 ,al.1 ,al.2 ,25 ,al.2 ,26, al.2 ,28 ,29 ,31 , al2, 33, al2 ,40 ,al.3 ,al.4 ,41,al.1 ,al.5,42 , al.1 ,43 ,al.1 ,44 ,al.4 ,al.6,45 ,46 ,49 ,al.5 ,51 ,al.1, al.4 ,52,al.3 ,53,al. 2, 56 ,122,al.1 ,123, al.1 ,al2 , 124 ,al.2 ,125 ,al.1, 57 ,22;-DEMOGRAFIC se poate sesiza ca cei care ne reprezinta ministere si subordonate isi decimeaza populatia si sub diverse si false pretexte cu tenta aparent legala distrug pacea si unitatea afectiva a familiilor ,grupurilor de familii ,distrug tot ce se numeste sanatatea uni om si grupuri de familii ,totul dictat si planificat chiar din birourile celor care sub protectia cu inplicarea ,coplicitatea lor se reprezinta scopurile si interesele mafiei ,traficului sub toate formele inclusiv mafie financiara si imobiliara ,trafic de droguri si persoane,minori, scopurile si interesele mai multor grupari infractionale criminale org.cu ramificati,conexiuni,incringaturi int.si ext.

# OLTEANU ALY date 28 September 2014 18:55 0

CONSTITUTIA ROMANIEI,Articole:1, al.5 ,2, al.2, 4, al.2 ,6 , al.2 ,16 ,al.1 ,al.2 ,21 ,al.1 ,al.2 ,25 ,al.2 ,26, al.2 ,28 ,29 ,31 , al2, 33, al2 ,40 ,al.3 ,al.4 ,41,al.1 ,al.5,42 , al.1 ,43 ,al.1 ,44 ,al.4 ,al.6,45 ,46 ,49 ,al.5 ,51 ,al.1, al.4 ,52,al.3 ,53,al. 2, 56 ,122,al.1 ,123, al.1 ,al2 , 124 ,al.2 ,125 ,al.1, 57 ,22;-DEMOGRAFIC se poate sesiza ca cei care ne reprezinta ministere si subordonate isi decimeaza populatia si sub diverse si false pretexte cu tenta aparent legala distrug pacea si unitatea afectiva a familiilor ,grupurilor de familii ,distrug tot ce se numeste sanatatea uni om si grupuri de familii ,totul dictat si planificat chiar din birourile celor care sub protectia cu inplicarea ,coplicitatea lor se reprezinta scopurile si interesele mafiei ,traficului sub toate formele inclusiv mafie financiara si imobiliara ,trafic de droguri si persoane,minori, scopurile si interesele mai multor grupari infractionale criminale org.cu ramificati,conexiuni,incringaturi int.si ext.

# OLTEANU ALY date 28 September 2014 19:16 0

-CRIMA ORGANIZATA CONDUCE SI DICTEZA PINA IN INTERIORU FAMILIEI ,EI DECID SI CIND SI CUM SA DECEDEZE VICTIMILE ,EI DECID SI DICTEAZA CU CEI DIN INSTITUTII CU CINE SA TE INRUDEST DEOARECE AFACERILE MURDARE,MAFIA ,TRAFICU , CRIMA ORGANIZATA ISI AU RADACINILE IN INSTITUTII -CRIMA ORGANIZATA SI MAFIA NU LASA VICTIMILOR FAMILIE,PARINTI ,FRATI ,COPII ,NIVEL DE TRAI ,DEMNITATE ; -NU CRED CA ROMANIA ESTE UN POPOR DE NEBUNI SI DE CRIMINALI,CEI DIN INSTITUTII CONDUC AFACRI CU DROGURI,MAFIE IMOBILIARA SI FINACIARA ,TRAFIC DE DROGURI SI PERSOANE SI ISI CONDUC CETATENI SPRE DISPERARE SI SARACIE IN MOD INTENTIONAT SI PLANIFICAT,la fel si violenta deoarece daca esti provocat si obligat sa suporti abuzuri si nedreptati nemiloase de la sine inteles ca victimile sunt puse in situatia in mod intentionat sa isi modifice comportamentu; -si cind o persoana ,familie sau grupuri de familii sunt expuse la provocari,nedreptati ,haruire ,violenta psihica de la sine inteles ca se distruge sanatatea fizica ;

# OLTEANU ALY date 28 September 2014 19:33 0

-fa,maicma ,nevasta ,nepoatele nurorile la cel care locueste in craiova str.oltet 21 si la cel care a fost locatar la nr23,famila COSTACE PETRICA,COSTACHE MARIANA,COSTACE TANIA,COSTACHE DORU pt.inmultirea lumi noi sa le dati la toata mafia din institutii infratita cu mafia si gastile ,castele de cariere si la cei din consilu judeten dolj si primaria craiova ,criminalistica ,parchet ,tarafurile de lautari,piosi ,religiosi,evidenta persoanelor,ocip;

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva