8 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOARE CU SALARIUL TAIAT – CSM a dispus sanctionarea disciplinara a judecatoarei Adina-Eugenia Macovei de la Judecatoria Lehliu-Gara. Macovei a fost sanctionata cu diminuarea indemnizatiei cu 10% timp de trei luni pentru intarzieri in solutionarea cu celeritate a cauzelor si exercitarea functiei cu grava neglijenta (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

6 July 2022 15:33
Vizualizari: 2889

Judecatoarea Adina-Eugenia Macovei de la Judecatoria Lehliu-Gara a fost sanctionata disciplinar. Decizia a fost luata miercuri, 6 iulie 2022, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, condusa de presedintele Consiliului, Marian Buda (foto).


 

Astfel, judecatoarea Macovei a fost sanctionata cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de trei luni. Pedeapsa a fost dispusa pentru posibila comitere de catre judecatoarea Macovei a doua abateri disciplinare. Este vorba despre:

- nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor (art. 99 lit. h teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor)

- exercitarea functie cu grava neglijenta (art. 99 lit. t teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor)

Solutia Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinata poate fi contestata la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Prezentam minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei MACOVEI ADINA‐EUGENIA, judecator in cadrul Judecatoriei Lehliu-Gara. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei MACOVEI ADINA‐EUGENIA, judecator in cadrul Judecatoriei Lehliu-Gara, sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pentru o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I si lit. t) teza a II a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# IDOD date 6 July 2022 17:14 +3

Dacă instituția numită CSM (iar pentru vulg: COTEȚ SM) s-ar ocupa și de păsările de noapte din ograda corbului (ciripitor prea aplecat la Noua Securitate!) atunci s-ar putea spune că se dorește punerea justiției pe făgașul normal. Dar câtă vreme legile din România sunt făcute doar pentru căței, iar dulăii (a se citi pupincuriștii SRI) latră și calcă cu bocancii Constituția, deciziile CCR, propriul jurământ de magistrat (dacă l-au depus!) și normele de bun simț, nu putem decât să avem un zâmbet amar văzând aceste ”apucături” ale Cotețului.

# Unde e justitia?!? date 7 July 2022 07:25 0

https://experimentullehliu.ro/2021/03/05/la-lehliu-ca-la-medelin/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.08.2022 – CSM lucreaza peste program pentru Gluga

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva