22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATOAREA „N-AM CHEF DE VOI” – Sefa CSM Denisa Stanisor a trimis Inspectia Judiciara peste judecatoarea Iuliana Garabet de la Judecatoria Iasi, acuzata ca a amanat pe toamna toate cele 44 de dosare dintr-o sedinta in care a spus: „Azi nu judec nimic”. O cauza a fost amanata „avand in vedere standardul transparentei instituit de Declaratia Universala a Drepturilor Omului proclamata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite la 10.12.1948, Conventia EDO, marja de apreciere recunoscuta statelor”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 April 2024 14:55
Vizualizari: 6870

Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Denisa-Angelica Stanisor (foto), a anuntat vineri, 26 aprilie 2024, ca a sesizat Inspectia Judiciara pentru verificari cu privire la magistrata Iuliana Garabet de la Judecatoria Iasi.Anuntul CSM vine la o zi dupa ce publicatia locala Dezvaluirea.ro a scris ca judecatoarea Garabet a amanat toate cele 44 de dosare aflate pe rolul sedintei din 15 aprilie, afirmand in sala de judecata: „Azi nu judec nimic”. Si nu vorbim despre orice fel de amanari, ci despre unele pe o durata de cinci sau chiar de sase luni, urmatorul termen fiind fixat in septembrie sau chiar in octombrie. (Pentru conformitate, puteti consulta dosarele pe care Iuliana Garabet le-a avut pe rol in 15 aprilie 2024 facand click aici.) Mai mult: una dintre cele 44 de cauze a fost amanata cu o justificare cel putin bizara.


Iata cum suna minuta incheierii de amanare pentru 30 septembrie 2024 a dosarului nr. 26862/245/2023:


Avand in vedere standardul transparentei instituit de Declaratia Universala a Drepturilor Omului proclamata de Adunarea Generala A Natiunilor Unite la 10.12.1948, Conventia Europeana a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscuta statelor, instanta apreciaza cauza in stare de amanare si acorda termen de judecata la data de 30.09.2024, ora 09,00, pentru cand se citeaza partile cu mentiunea de a formula precizari cu privire la actele invocate, sub sanctiunea anularii cererii, prin raportare la art. 12 Cod de procedura civila”.


Evaluata psihologic doar la intrarea in magistratura


Site-ul local a incercat sa obtina un punct de vedere din partea Judecatoriei Iasi. Purtatoarea de cuvant a instantei, judecatoarea Monica-Mihaela Mihai, a incercat sa-i ia apararea colegei:

In esenta, doamna judecator a invocat principii legale si norme internationale care vizeaza asigurarea transparentei si drepturilor fundamentale ale partilor implicate in procesul judiciar, care ar putea include nevoia de a acorda suficient timp partilor pentru a se pregati adecvat si pentru a formula precizari in legatura cu aspectele relevante ale dosarului in cauza”.

Dar cel mai frapant aspect din intregul scandal il reprezinta faptul ca judecatoarea Iuliana Garabet a fost evaluata psihologic o singura data: la intrarea in magistratura. Mentionam ca Garabet a devenit judecatoare definitiva la 26 ianuarie 2015, prin decretul prezidential nr. 144/2015.


Redam comunicatul CSM privind sesizarea Inspectiei Judiciare:


In temeiul dispozitiilor art. 45 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, cu privire la existenta indiciilor savarsirii unor eventuale abateri disciplinare de catre un judecator din cadrul Judecatoriei Iasi.

Sesizarea se intemeiaza pe aspectele aparute in mass media in cursul zilelor de 24, 25 si 26 aprilie 2024, referitoare la atitudini nedemne in timpul serviciului fata de avocati si justitiabili, precum si la eventuale situatii de nerespectare, in mod repetat si din motive imputabile, a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile.

Comentarii

# Csaba D date 26 April 2024 13:05 +3

Dar salariul aateonomic nu a uitat să-l încaseze? Știți cumva dacă și-a amânat și salariul?

# santinela date 26 April 2024 14:13 +1

Ca asta-i dusa cu pluta(judecatoarea in speta) este clar, dar cum putem sa catalogam incercarea penibila,jenanta, de a motiva ( termenele) a purtatoarei de cuvint de la judecatorie ? Normal ca-si permite Garabet,sau cum o cheama, daca are asa sefi !

# Bilant. date 26 April 2024 14:29 +1

Conform datelor din Bilant care au fost raportate de sefa CA iasi la baieti.. ,,E bine,se poate si mai bine , e multi prosti in cauze siiiii sa astepte dai dreaku". Doar daca incercati ceva modificari la OUG 149/2007....facem greva.

# Nu CSM -ul convoca adunarile generale? date 26 April 2024 17:10 0

Declarația universala e temei mai bun decât hotărârea adunării generale de intrare in protest.

# Io date 26 April 2024 17:14 +1

E deja vu...o sanctioneaza inspectia...o albeste inalta...

# Socola date 26 April 2024 18:16 +52

O mică eroare în articol ..Nu doar o cauză, ci toate cele 44 de dosare don ședință au fost amânate cu acel motiv, pe care se pare că doar purtătorul de cuvânt de la Judecătoria Iași l-a priceput..Eu cred că nu e caz de cercetare disciplinară, ci de examinare psihiatrică, însă dacă nu mă înșel era datoria președintelui de instanță să sesizeze CSM pt asta..Dacă este ceva în neregula la scutită, atunci dna judecător ar fi suspendată, însă cu plata anumitor drepturi salariale..Nu e vina ei dacă e bolnavă.Problema este că e foarte greu să convingi un om cu evidente probleme comportamentale să se ducă la un control .Aici ar trebui să intervină familia..dacă are familie..Oricum, sistemul nu trebuie să acopere astfel de situații, ci să le rezolve în funcție de situație..fie medical, fie disciplinar..Aici, eu cred că suntem în prezenţa unui om cu probleme medicale..Nu trebuie să râdem, pt că boala psihică este o tot o boală..

# unul din lumea cea mare date 26 April 2024 18:59 +2

PENTRU COANA ALEXANDREASCA DE LA REALITATEA(+SAU -).am urmarit si urmaresc destul de interesat emisiunile tale,si nu iti contest bunele intentii,dar ITI CONTEST indemnurile sa CREDEM IN JUSTITIE SI SA MERGEM LA VOT! .deci1)pina in 2020 toti dinmermelica credeam ca se fura voturile dar,NU EXISTAU DOVEZI!!in 2020 au APARUT IMAGINI FILMATE !!la sectorul 1 cum clocotilda umbla la voturi(desi este strict interzis prin lege).au venit ,,procuratorii,, si au mermelit si ingropat cazul si sect 1 a ajuns ,,raiul,,lui dante cu sobolani cit pisica.deci ce s/a intimplat cu ,,dovada,,(vorba stiu eu cui),procuratorii au MICTIONATpe dovada.deci coana alexandreasco,NU AI NICI UN DREPT SA ME IMPINGI LA VOT!!.in afirmatiile tale ca ,,justitia este altfeliarasi ar fi bine sa/ti pastrezi matale opinia.NOI ASTIA CARE NE/AM LUPTAT CU JUSTITIA ACUM 20 DE ANI,PUTEM AFIRMA CU TARIE SI PUTERE CA TOTI JUDECATORII SI PROCURORII SINT ACEIASI APA SI PAMINT,NU EXISTA SI ,,ALTFEL,,DACA EXISTAU SI ALTFEL PINA ACUM LUAU

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 26 April 2024 19:11 +4

CONTINUARE PTR COANA ALEXANDREASCA//COANA,DUMNEATA TI/AI DESCOPERIT MAROTA CU JUSTITIA !!mai nou si mai nou(chiar si asa te urmaresc cu destul interes) dar ma deranjeaza al dracului de tare cind vad ca impingi oamenii amariti(din cauza justitiei)CARE SI/AU CHELTUIT NEURONII,AVEREA SI, SI/AU PUS IN PRIMEJDIE FAMILIILE.unde erai coana alexandreasco acum 20 de ani cind eu ma bateam cu alcoolistul si cheltuiam zeci de mii de euro in justitia matale ,,altfel,,??hidec si dragulescu sint eroi in lumea noastra ,lumea care s/a batut cu justitia.de ce nu militezi coana alexandreasco pentru RASPUNDEREA JUDECATORILOR SI PROCURORILOR?hai coana alexandreasco,as vrea sa vad o emisiune cu ,,raspunderea MERMELITORILOR,,.ITI SPUN EU COANA ALEXANDREASCO NIMIC NU O SA SE SCHIMBE ATITA TIMP CIT NU EXISTA RASPUNDEREA MERMELITORILOR(termenul de mermeleala,eu l/am introdus si imi apartine chiar daca nu am drept de autor pe el,chiar aici pe luju si a fost preluat de dana grecu

# Similar cu: date 26 April 2024 19:28 0

S-a constatat " o extorsiune al unui degajament într-o apă"

# Obregia Socola date 26 April 2024 21:54 +2

26.04.2024 Ora estimata: 14:00 Complet: C06 Tip solutie: Anulează cererea Solutia pe scurt: Urmare a inechitaţilor constatate, se reţine că este incident standardul de protecţie instituit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, precum şi standardul transparenţei instituit de Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar în lipsa unei reglementări unitare- Carta Albă a Drepturilor Consumatorului, instanţa va da efect prevederilor art. 427 alin. 4 Cod de procedură civilă hotărârea judecătorească se va comunica către: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliului Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum si catre partile din cauza iar în vederea respectării standardului transparenţei instituit de Declaraţia Universală a

# maxtor date 26 April 2024 23:31 0

art. 12,"buna credinta" - ori e prea prea ori e foarte foarte!

# maxtor date 28 April 2024 06:52 0

"inspectia" iar o comite: intra peste un judecator INVESTIT!

# E tu Brute... date 29 April 2024 07:49 0

Volum, nu calitate in ocuparea si mentinerea pe functii cu ori ce pret! STATISTICA ESTE "SCUZA" CHIAR IMPOTRIVA PROPRIEI MENIRI - "DESTINATII". Ori si cum CSM este garantul drepturilor si libertatilor de grup. Discutii fara rost. Practica! Practica!.

# ailutoaie buchi munteanu date 4 May 2024 11:52 0

D-le Valentin Busuioc,nu esteun caz singular!Iata un altul in Dosar Nr.57/297/2o22 al Judecatoriei Saveni jud.Botosani,dosar instrumentat de catre judecatorul Harasemiuc Cristian,care la termenul din 28.O3.2024 a stabilit urmatorul termen pe 12.09.2024!Hai sa vedem daca D-na Stinisor de la CSM se v-a sesiza si v-a trimite Inspectia Judiciara.Si nu e doar atit!Daca sinteti curios accesati dosarul si vedeti toate matrapazlicurile savirsite de acest judecator(provenit din avocat)cu metehne de avocat veleitar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva