5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOR CU SANCTIUNE IMBLANZITA DE ICCJ – Completul de 5 format din magistratii ICCJ Corina Corbu, Florentina Dinu, Denisa Baldean, Cosmin Mihaianu si Ileana Dolache au modificat pedeapsa dispusa de CSM fata de judecatorul TMB Gabriel-Adrian Simionescu-Ianos: taierea a 20% din salariu timp de 6 luni pentru intarzieri in motivari. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM il sanctionase pe Simionescu cu retrogradarea la Judecatoria Buftea (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

20 iunie 2022 15:15
Vizualizari: 2552

Completul de 5 judecatori condus de presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu, a imblanzit pedeapsa pentru un judecator de la Tribunalul Bucuresti trimis in judecata disciplinara pentru intarzieri in motivarea hotararilor.Luni, 20 iunie 2022, magistratii ICCJ Corina Alina Corbu, Florentina Dinu, Denisa Livia Baldean, Cosmin Horia Mihaianu si Ileana-Izabela Dolache-Bogdan au admis recursul judecatorului Gabriel-Adrian Simionescu-Ianos (foto) de la Tribunalul Bucuresti impotriva sanctiunii disciplinare constand in retrogradare profesionala primite din partea Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii. (Cu acea ocazie, CSM dispusese ca Simionescu sa-si continue activitatea la Judecatoria Buftea.) Astfel, completul Corinei Corbu i-a aplicat lui Gabriel Simionescu pedeapsa constand in reducerea cu 20% a salariului timp de 6 luni. Inspectia Judiciara l-a trimis pe magistratul TMB in judecata disciplinara pentru intarzieri in motivari. Mentionam ca judecatorul Gabriel Simionescu a fost aparat la ICCJ de catre avocata Mihaela Alexandru, fosta judecatoare la Curtea de Apel Brasov si fosta inspectoare judiciara.


Redam minuta deciziei ICCJ nr. 160/2022 din dosarul nr. 723/1/2022:


Admite recursul declarat de Simionescu-Ianos Gabriel Adrian impotriva Hotararii nr.18J din 3 noiembrie 2021, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 9/J/2021. Caseaza in parte hotararea atacata.

In baza art.100 lit. b) din Legea nr.303/2004, aplica domnului Simionescu-Ianos Gabriel Adrian – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza intai si lit. r) teza intai din aceeasi lege.

Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 20 iunie 2022”.


Prezentam abaterile disciplinare retinute (conform art. 99 din Legea 303/2004):


- lit. h) teza I: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”;

- lit. r) teza I: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.


Amintim minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a CSM (click aici pentru a citi):


Cu unanimitate,

Admite actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti.

Cu majoritate,

In baza art.100 lit.d/1) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, sanctiunea disciplinara constand in 'retrogradarea din gradul profesional de tribunal in gradul profesional de judecatorie' si continuarea activitatii in cadrul Judecatoriei Buftea pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I si r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti a sanctiunii disciplinare constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 1 an' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I si art.99 lit. r) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

 

Comentarii

# DODI date 20 iunie 2022 19:35 0

Cioara de pe înalta cracă a justiției românești a descoperit între timp că acest acoperit figura pe același stat de plată al... organului superior (notat pentru istorie ca Noua securitate)?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva