22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII NU CRED IN PREDOIU – Pensionarile continua si dupa apelul ministrului Justitiei Catalin Predoiu, care le-a cerut magistratilor sa nu se grabeasca sa plece din sistem si sa astepte proiectul de lege privind modificarea pensiilor de serviciu. Sectia pentru judecatori are programate alte 22 de cereri de pensionare: o judecatoare ICCJ, patru magistrati de la curti de apel, noua judecatori de la tribunale, sapte judecatori de la judecatorii si un inspector judiciar (Tabelul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 November 2022 15:19
Vizualizari: 8096

Judecatorii refuza sa il ia in considerare pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto), cel care le-a cerut sa nu se grabeasca sa iasa la pensie si sa astepte viitorul proiect de lege prin care se vor face modificari la pensiile de serviciu. Dovada este ca plecarile din sistem continua inclusiv dupa apelul lui Predoiu.


 

Sectia pentru judecatori a CSM are programate pentru urmatoarea sedinta, cea de marti, 29 noiembrie 2022, cateva zeci de cereri de pensionare. Mai precis, 22 de solicitari de eliberari din functie prin pensionare.

Lista cu pensionari este deschisa de judecatoarea Eugenia Voicheci de la Sectia a II-a civila a Inaltei Curti. Restul cererilor provin de la patru magistrati de la curti de apel, noua judecatori de la tribunale, sapte judecatori de la judecatorii si un inspector judiciar.


Iata cererile de pensionare aflate pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM de marti, 29 noiembrie 2022:

 


Comentarii

# Radu date 27 November 2022 16:07 +120

Epopeea pensiilor speciale a început în timpul guvernării CDR, când guvernul condus de Ciorbea a inițiat un proiect de lege prin care magistrații cu o vechime de cel puțin 25 ani beneficiau de o pensie calculată la 80% din venitul net și din sporurile salariale. Ulterior legea a fost modificată în 2004 printr-o inițiativă a guvernului Năstase care prevedea calcularea aceluiași procent de 80%, dar nu din venitul net, ci din salariul brut pe ultima lună de activitate. Din acel moment, pensiile speciale ale magistraților au crescut spectaculos, ajungându-se acum la anomalia ca unele să fie mai mari decât salariile. Această mituire a magistraților s-a petrecut înaintea celebrelor „stenograme PSD“ care au apărut în presă în 2004 și au arătat, dacă mai era nevoie, îngenuncherea Justiției de către guvernul Năstase, când mulți dintre procurori și judecători s-au făcut preș în fața partidului de guvernământ. La ședințele PSD, Stănoiu dădea raportul cum blochează dosarele procurorilor.

# Dan date 27 November 2022 18:35 +181

Judecatorii nu cred in ministrul Justitiei, peste 50% din justitiabili nu au incredere in magistrati etc ... avem un sistem juridic pt care merita ridicat MCV-ul :lol: :lol: :lol:

# DODI date 27 November 2022 19:18 +148

Pupincuristul PERDOIU nu este atât de inteligent pe cât se crede, dar nici așa de prost cum îl credem noi. Totuși a realizat în ultimul ceas nenorocirile răsturnate de el peste căruța justiției. Viitorul a sumbru al sistemului judiciar are mari șanse să devină plăcut gusturilor tembelului de la Cotroceni, respectiv să devină un adevărat șvaițer prin are fărădelegile se vor strecura rapid pe bază de... prespripție.

# santinela date 28 November 2022 07:41 +101

Care om cu scaun la cap ar avea incredere intr-un specimen ca asta ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva