24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORUL 69 REVINE IN FORTA – Sanctionat deja cu retrogradare profesionala pentru postarile in care aparea constant cifra 69, cu aluzie la o pozitie sexuala, judecatorul Mihai Radu Roman de la Judecatoria Buftea a fost trimis in judecata disciplinara in alte doua dosare. Roman este acuzat de atitudini nedemne si intarzieri in redactarea hotararilor

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 November 2022 13:39
Vizualizari: 5955

La aproape un an dupa ce a fost sanctionat cu retrogradare profesionala din grad de tribunal in grad de judecatorie si dupa ce a fost trimis sa-si continue activitatea de la Tribunalul Ilfov la Judecatoria Buftea pentru postarile de pe Facebook in care facea trimitere obsedant la cifra 69 specifica unei pozitii sexuale, judecatorul Mihai Radu Roman (foto) are noi probleme de ordin disciplinar. Roman a fost trimis in judecata disciplinara in alte doua dosare.


 

Roman este acuzat de comiterea a doua abateri disciplinare. Este vorba despre “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 99 lit. c din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege” (art. 99 lit. r teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Conform ordinii de zi publicate de CSM, judecatorul Mihai Radu Roman de la Judecatoria Buftea are termen saptamana viitoare, 7 decembrie 2022, la Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (vezi facsimil).

 


Ciudatele postari ale judecatorului Roman


Asa cum precizam la inceputul articolului, noile dosare disciplinare ale judecatorului Mihai Radu Roman vin la aproape un an dupa ce acesta a fost sanctionat disciplinar de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. In 13 decembrie 2021, Roman a fost retrogradat profesional din grad de tribunal in grad de judecatorie si mutat de la Tribunalul Ilfov la Judecatoria Buftea pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Decizia a fost luata in majoritate, existand opinii separate in sensul excluderii din magistratura si in sensul reducerii indemnizatiei (click aici pentru a citi).

Sanctiunea a fost dispusa din cauza postarilor facute de judecatorul Roman pe pagina sa de Facebook, in care pe langa referirile la cifra 69 apareau si comentarii cu tenta sexuala. Trebuie spus ca respectivele postari (care ulterior au fost sterse) au fost publicate pe un profil intitulat “Radu Radu”, cu poza judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov, profil ce era public si nu destinat doar prietenilor, putand fi accesat de orice persoana. In plus, cine a intrat pe profilul de Facebook “Radu Radu” a putut vedea like-uri si comentarii facute de alti magistrati din tara (click aici pentru a citi postarile judecatorului Mihai Radu Roman).

Comentarii

# nae girimea date 29 November 2022 20:44 +1

"JUDECATORUL 69 REVINE IN FORTA " De oameni ca acestia avem nevoie !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva