6 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Klaus Iohannis nu este nazist

Scris de: Sorin ROSCA-STANESCU

12 noiembrie 2019 10:50
Vizualizari: 5565

In unele dintre cercurile de oameni cu care eu am contact, Klaus Iohannis este antipatizat. Si taxat in fel si chip. Din ce in ce mai frecvent, aud o acuzatie foarte grava. Cum ca ar fi nazist. Asa ca am decis sa iau taurul de coarne. Si sa atac acest subiect extrem de delicat. Ii avertizez insa pe cititori. Din capul locului, eu unul nu admit teza conform careia Iohannis e nazist.


Desigur, niciunul dintre cei care il eticheteza astfel nu sugereaza ca domnul Klaus Iohannis ar fi nazist in sensul propriu al cuvantului. Adica nazist cu legitimatie. Ci, mai degraba, ca este nazist in spirit. In modul in care gandeste. Si in comportamentul pe care il manifesta. Dar nici din aceasta perspectiva eu nu pot sa sustin o asemenea teza.

Sunt convins ca aceasta eticheta ii este pusa cu trimitere directa la Grupul Etnic German. Grupul Etnic German a fost o organizatie nazista. Inaintea si in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, un numar foarte mare de etnici germani s-au inscris in aceasta grupare si circa 80.000 dintre ei au ales in mod voluntar sa faca parte din SS si nu au participat ca militari ai Armatei Romane. Multi dintre ei sustinand ca Armata Romana este mult prea toleranta cu evreii. Si multi dintre acesti tineri rataciti, pierduti in tenebrele nazismului, si-au pierdut viata incercand sa materializeze ideile demente ale lui Adolf Hitler. Aproape toti cei care au scapat de moarte sau de prizonierat si s-au intors acasa au fost ulterior ridicati de dubele Securitatii, facuti pachet, dati pe mana rusilor si expediati in Siberia. Putini dintre ei au mai revenit vreodata. Iar sub comunism, dupa cum bine se stie, o parte insemnata a populatiei de sasi a emigrat in Germania Federala. Satele si localitatile in care in trecut sute de ani traise o populatie germana au ramas in buna masura pustii. A fost o tragedie. Pentru ei, dar si pentru cultura si spiritualitatea romanilor.

Faptul ca domnul Klaus Iohannis este de origine germana nu poate reprezenta un pacat. Si nimeni nu-i poate pune din acest motiv stampila de nazist. Dar atunci de ce? De ce atat de multe persoane, dintre care o buna parte l-au si votat in urma cu cinci ani, il eticheteaza drept nazist? Oricat ar fi de dificil si oricat ar fi de traumatizant, trebuie sa raspundem la aceasta intrebare.

Sunt doua motive posibile pe care imi propun sa le iau in calcul. Un motiv este legatura pe care el insusi a construit-o intre Forumul Democratic al Germanilor, pe care l-a condus multi ani, si organizatia nazista criminala, scoasa in afara legii si condamnata de istorie, care se numea Grupul Etnic German. Aceasta legatura exista, este probata si pentru ea domnul Klaus Iohannis trebuie sa-si asume intreaga raspundere. Poate ca tocmai din acest motiv el refuza cu obstinatie sa participe la o dezbatere cu contracandidatul sau. Pentru a nu i se pune cumva vreo intrebare care sa-l infunde. Al doilea motiv este comportamentul sau general. Lipsa de empatie fata de semenii sai. Nepasarea cu care in general ii trateaza pe ceilalti oameni. Raceala din comportamentul sau. Pe rand, ma voi referi la cele doua motive pentru care in mod gresit i se pune lui Klaus Iohannis eticheta de nazist.

Prin urmare, cu mai multi ani inainte de a fi ajuns prin votul nostru presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis a condus o organizatie nascuta dupa decembrie 1989, Forumul Democratic al Germanilor din Romania, si, in acelasi timp, a fost si primar al Municipiului Sibiu. In acea perioada, i-a venit o idee, inspirata sau nu de altii, legata de uriasul patrimoniu care fusese detinut de Grupul Etnic German si apoi confiscat de care autoritatile statului roman, printr-un decret semnat de Regele Mihai I de Romania, ca urmare a Tratatului de Pace si a Conventiei de Armistitiu, care stabilisera ca Grupul Etnic German este o organizatie nazista, criminala. O parte dintre aceste bunuri fusesera donate de bunavoie sau fortat de comunitatile de germani sau chiar de organizatiile lor religioase si o alta parte, mai consistenta chiar, fusese obtinuta de prin spolierea, in complicitate cu autoritatile statului roman, a familiilor de evrei. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, acest patrimoniu urias, in valoare azi de miliarde de euro, a fost preluat de statul roman.

Domnul Klaus Iohannis, in calitate de presedinte al Forumului Democratic al Germanilor din Romania, a pus la cale o teribila inginerie. Obiectivul a fost preluarea de catre organizatia condusa de el a acestui patrimoniu, sub forma unor restituiri, pe care statul roman le-ar datora celor carora le-a confiscat averea sub comunism. Ca sa-si atinga acest obectiv, avea nevoie de doua lucruri. 1). De protectie din partea Germaniei, de exercitarea in forta a autoritatii celui mai puternic stat european asupra autoritatilor de la Bucuresti. 2). De o hotarare judecatoreasca, prin care sa se stabileasca nici mai mult nici mai putin decat ca Forumul Democratic al Germanior din Romania este succesorul in toate drepturile al Grupului Etnic German, o organizatie, repet, nazista, acuzata pe drept cuvant de crime de razboi.

Si astfel, pas cu pas, Klaus Iohannis a reusit mai intai sa obtina o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva a unei instante din Sibiu, oras unde el era primar si apoi, tot pas cu pas, intr-o Romanie a lucrului bine facut, restituirea, rand pe rand, a unor proprietati, in special imobile si opere de arta, in valoare de miliarde de euro, in beneficiul Forumului Democratic al Germanilor din Romania si al comunitatilor religioase germane. Si totul in conditiile in care din nefericre numarul etnicilor germani din Romania nu depaseste cifra de 30.000. Teoretic, toti acestia au devenit peste noapte milionari. Gratie lui Klaus Iohannis. In zadar a incercat Parchetul sa intoarca hotararea judecatoreasca de la Sibiu printr-un recurs in interesul statului, in care este pe larg explicata ilegalitatea respectvei decizii de instanta.

Pasul doi a fost nici mai mult nici mai putin decat interventia in forta a cancelarului Angela Merkel, care a facut presiuni asupra autoritatilor statului roman pentru a urgenta si a finaliza restituirile. Nu este de mirare in aceste conditii ca, inainte de a fi devenit presedinte al Romaniei, domnul Klaus Iohannis a fost decorat de statul german cu cea mai inalta distinctie si, pentru prima data, respectiva distinctie a fost acordata unui cetatean al altui stat.

Cand Klaus Iohannis a intrat in competitie in urma cu cinci ani cu Victor Ponta pentru functia prezidentiala, acest fapt desoebit de grav prin care statul roman a fost prejudiciat de bunuri in valoare de miliarde de euro nu a fost cunoscut. Si ca atare nu a fost dezbatut in cele doua intalniri in direct organizate de staff-urile electorale ale candidatilor. La acea data nici litigiile legate de imobilele detinute personal de Klaus Iohannis nu erau cunoscute. Si nici nu aveau cum. Pentru ca la acea data inca nu existase o sentinta definitiva a unui tribunal, prin care sa se constate ca una dintre achizitii, imobilul din centrul Sibiului inchiriat pe bani grei bancii Reiffeisen, fusese obtinut in baza unor documente false, prezentate cu rea-credinta de cei care au devenit proprietari ai imobilului cu concursul autoritatilor locale - Klaus Iohannis fiind primar al Municipiului Sibiu. Aceasta sentinta judecatoreasca, data pe parcursul mandatului de presedinte a lui Klaus Iohannis, constata reaua-credinta a familiei Iohannis.

Tinand cont de circumstantele descrise mai sus, avem o prima explicatie a obstinatiei cu care Klaus Iohannis a evitat o confruntare printr-o dezbatere publica cu contracandidatii sai si va evita o asemenea confruntare cu doamna Dancila. Ce ar putea sa raspunda daca va fi intrebat – si desigur ar putea fi – despre cele doua schelete de elefant cazute din dulapul sau?

Alegand insa sa refuze orice dezbatere, Klaus Iohannis manifesta nu numai lasitate, fapt regretabil pentru un om politic care doreste sa conduca statul roman, ci si dispret fata de cetateni. Pentru ca cetatenii sunt cei care au acest drept in primul rand si abia in al doilea rand e vorba de contracandidatul sau. Aceasta atitudine, aceasta cerbicie a lui Klaus Iohannis, criticata alaltaieri chiar in prestigioasa publicatie germana Stern, unde se semnaleaza ca acest refuz este unic in Europa democrata, este taxata de cunoscutii mei drept expresia unor reflexe de tip nazist. Iar aceasta atitudine este pusa in corelatie cu alte momente in care Klaus Iohannis a reactionat cu nepasare, cu nesimtire chiar. Cum ar fi de pilda momentul in care un militar american a lesinat la cativa metri distanta de Klaus Iohannis, care rostea un discurs la Constanta de Ziua Marinei. Acesta nu a intrerupt discursul, s-a prefacut ca nu vede despre ce este vorba si nici nu a reactionat imediat dupa discurs, interesandu-se de soarta militarului.

Si mai este un detaliu care ii determina pe multi ca, in mod neintemeiat, sa-i puna lui Klaus Iohannis eticheta de nazist. In spatiul public au aparut, dar nu cu prea mare insistenta, dezvaluiri, comentarii si referiri la aceasta mizerie a succesiunii Forumului Democratic al Germanilor din Romania in toate drepturile din Grupul Etnic German, organizatie nazista criminala. Una dintre dezbateri a fost organizata de Andreea Cretulescu la Romania TV. Toti participantii la aceasta dezbatere, inclusiv cei care au participat telefonic, in frunte cu Andreea Cretulescu, in calitatea ei de realizator, au fost judecati in urma unei plangeri formulate de Forumul Democratic al Germanilor din Romania de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Si, in ciuda evidentelor, toti, fara exceptie, au fost gasiti vinovati. Si fiecare a fost sanctionat cu amenda de cate 2.000 de lei. Evident, participantii a dezbatere au facut recurs, si acesta urmeaza sa se judece. Dar pana atunci, pana la clarificarea acestei situatii, intrucat deja exista o sanctiune data pentru acuzatiile aduse lui Klaus Iohannis, televiziunile de stiri si ziarele de investigatie se tem pe drept cuvant sa dezbata aceasta tema incendiara. Daca insa ar exista o dezbatere a celor doi candidati prezidentiali ramasi in cursa, dinamita i-ar exploda in fata lui Klaus Iohannis. Nimic nu ar putea-o opri pe Viorica Dancila, exceptand ipoteza unei complicitati cu contracandidatul ei, sa-i puna acestuia cuvenitele intrebari. Si sa-l infunde pur si simplu.

Klaus Iohannis, in ciuda detalilor de mai sus, nu este nazist. El este etichetat astfel pentru ca este extrem de oportunist. Si nu a avut scrupule in a obtine foloase necuvenite pentru el si pentru Forumul Democratic al Germanilor din Romania. Acum, cand se pregateste sa sacrifice in beneficiul companiilor germane programele de inzestrare a Armatei Romane, el nu o face fiindca este nazist. Ci fiindca este oportunist. Pentru ca astfel beneficiaza in continuare de protectoratul Berlinului. Ca un bun vasal. Iar modul in care a decis sa conduca Executivul Romaniei, transformandu-l pe Ludivic Orban intr-un simplu valet, nu este de tip nazist. Ci vine tot din oportunism. Pentru ca asta i-ar putea asigura in viitor o autoritate de necontestat. Si, dupa anihilarea Parlamentului, o libertate deplina in miscari. Nu e nazism! E oportunism!

Comentarii

# Marcel date 12 noiembrie 2019 11:10 +8

Ma vad nevoit sa va contrazic, stimate domn. GIBONUL DE SIBIU este un NAZIST pana in maduva oaselor. Atat comportamentul cat si modul in care gandeste, sunt profund NAZISTE, antidemocratice si antiumane. Asa cum NAZISTII au jefuit Europa, CRETINUL DE LA COTROCENI jefuieste Romania. Atat etnia cat si nationalitatea acestui SCATOFIL INEPT sunt germana, o natiune in care predomina abjectii si VIDANJELE.

# imun/teanu date 12 noiembrie 2019 12:39 +2

1. Nu "vasal" dle. SRS!, ci "servitor", deosebire imensa. 2. Donatori de (cica) buna voie (sasii) /asa?!, chiar "de buna voie" averile mostenite si venind copiilor lor? Dar averile de la evreii trimisi la cuptoare?! /intamplator Sibiul a avut carti funciare, cu si proprietari /de la "un moment" altii, respectiv (cum!) "forumul". /Si si Muzeu Brukenthal! De la "baron" mostenire orasului. Si "orasul" (de sute de ani!) tot al lui "forum" (cand el subit)? 3. Soldati autohtoni SS nu s-au mai intors. Dar "nisteee eee...vrei"?! Se pot intreba "nisteee rooo...mani"? S.A.M.D. Deci dl. Iohanis nu este nazist. Cum explicat dl. SRS, ca nu vrea CNA. Si "o" justitie. Adica, in fata lor, Nuremberg VAX?! /si ca dnei. Merkel ii produce puseuri? *** ApropoS!, legile reparatorii proprietatilor nu prevad "reparatii" si criminalilor de razboi /"O" justitie, "dispense" la legi?! /deja cam MULTE privind direct pe dl. Iohanis! Asta si ca "poporul" (prin capi erijati) e TOLERANT. Cand EL "intransigent".

# imun/teanu date 12 noiembrie 2019 13:10 +2

Spuneam si eu ca dl. Iohanis nu e nazist. Cum bine explica dl. SRS, ca nu vrea CNA, si nici "O" justitie. Privind pe dl. Iohanis, "O" justitie, "doua", "trei", si inca! / majoritatea in "aceasta" functie LUI. Mai cate!, si pana cand! Din amintire. * Zeci de dosare, penale lui, la Alba. Spalate de-"un" Augustin Lazarica. Rasplata (si la amintit / santaj), porcOror general /cu si "bonus", suplimet-OI la pensi-OI, de la EL!. * Din peste suta de primari incompatibili el, desi pe acelasi tipic, unicul compatibil. De la "o" Livia Stanciu. Rasplata, la CCR (si de inca mai "facut" trebi), peste pensi-OI si cu salari-OI. * [ Astea doua, la EL nu sunt "troc"?, adica "traficuri de influenta"? ] * In fOnctie ajuns, tot "O" justitie improprietarit (miliarde!) "forumul". * Basca, actele LUI false de case sunt deocamdata legale /cand tot cu paraii la tescherea. *** Deja toate "ale mele" ("omnia mea mecum porto"?), guvern, justitie, parlament, serviciile evident. Nezis (inca!) si Constitutia "mea"!

# obiectiva din IRan date 12 noiembrie 2019 13:44 +6

am gasit SOLUTIA PENTRU BINE :)....1. il lasam pe WERNERICA sa castige alegerile, sa devina presedinte. 2. pentru ca Wernerica incalca Constitutia Romaniei din prima secunda, facem tot posibilul sa il suspendam 3:)....3. Votam demiterea lui Wernerica. 4. Wernerica ramane fara a SAPTEA CASA, fara masa, fara pensie speciala...5. Wernerica fiind penal, merge la bulau 3:). 6. PSD ul o da jos pe DANCILA, il pune pe PLESOIANU. 7. FACEM ALTE ALEGERI PREZIDENTIALE in care sa nu existe NICI RAU, NICI RAU MAI MIC....8. Poate au sanse si altii care chiar sunt PATRIOTI si nu va vinde Romania cu tot cu noi, la pachet promotional.

# imun/teanu date 12 noiembrie 2019 13:52 +2

Ne amintim ca acum 30 de ani a avut loc Marea Revolutie din Decambrie. Intre punctele principale ale proclamatiei a fost si PLURIPARTITISMUL. Dupa deceniile de "partid unic". S-a ajuns acum ca un partid sa fie si din 3/trei persoane (mama, tata, bona si eu?), lipsind si "contele Zambra Iosipesu (sa fi murit bunica?), si si Bratianu Cartof. Ce auzim acum?!, "sa disparEM PSD". [ Decenii am fost la toate din strada contra FSN, PDSR, PSD. Pana cand aia care liberali si-au tradat electorat credincios si si doctrina.Ca liberalii (nu PDL-eii vApsUiti) sa ma faca PSD-ist /rational, nu si membru. ] * Dupa '44 partid unic /taranisti, liberali si conservatori la "beci", si din familii stim. * La ALTII, si mai demult, "noaptea cutitelor lungi" (nu se mai indrazneste comentat!). Dl. Iohanis, si in program (ast) PNL, de inmultit puscarii, la "clienti". Sa fie comunist dl. Iohanis? Sau, tot, "noaptea cutitelor lungi"?, ca deee!, "nisteee rooo...mani!".

# gelu date 12 noiembrie 2019 14:02 +2

Conferinta presa sediul PNL!!Rep. dig24: D-le Presednte, veti avea o confruntare cu Dancila?? Mauss Klauss Johannis: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/Rep. Antena3: D-le presedinte, nu credeti ca totusi electoratul doreste aceasta confruntare??? MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/Rep. Realitateatv: D-le Presedinte, credeti ca Veorica poate sa castige, totusi???? MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/Rep RomaniaFM: Ce le trasmiteti membrilor PNL? MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/Rep. LB1TV: D-le Presedinte, veti obtine un scor categric in turul 2 cu 9 in fata?/MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac! Rep. In cor: Si noi va…./MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac. Rep. in cor: O zi…

# Elis date 12 noiembrie 2019 14:05 +5

http://www.justitiarul.ro/jaf-imobiliar-la-sibiu-retrocedari-ilegale-catre-fdgr-succesor-al-organizatiei-naziste-grupul-etnic-german-i/

# Charlie date 12 noiembrie 2019 15:52 +2

Aceasta pledoarie pro-Yoha sufera de o sumedenie de carente, jongland cu aparentele fara a intra in fondul problemei! De rasul curcilor e si chestia cu "legitimatia de nazist", fara sa-si puna intrebarea cu ce s-a ocupat taticul nazistului pe vremea nazistilor romani de etnie germana!!! Faptul ca Antonescu le-a tolerat neincadrarea in Armata romana da inca o masura a adevaratului Antonescu, bolsevicul Antonescu!Si inca ceva, nu numai SS-istii reveniti de pe front au fost deportati de comunisti, ci si cei neinregimentati, dar cu vederi anticomuniste!!! Dar altceva merita atentie, daca Yoha e considerat nazist, cum o evaluam pe BOLSEVICA ENGIE, rasputinista, care a intervenit pentru reintrarea patrimoniului GEG in proprietate a miscarii bolsevice,in custodia FDGR. Mai grava e mistificarea cu Ponta basistul care "nu stia de atentatul lui Yoha la avutia nationala"!?!?

# Procurorul date 12 noiembrie 2019 16:06 +1

Nu e nazism și nici oportunism. E proastă calitate umană și hoție pe față. Cât privește anihilarea Parlamentului, simbolul oricărei democrații, e comportament dictatorial pur și simplu. Va fi, însă, mai greu, chiar dacă așa-zisul PNL (că nu mai are nimic de-a face cu partidul lui Brătianu) ar câștiga alegerile. Atunci chiar s-ar declanșa un război româno-român veritabil, pentru că la Revoluție s-a murit tocmai ca să avem un Parlament și nu ca, la 30 de ani de atunci, să vină un nimeni la scara istoriei, să încerce să-l ”anihileze”. Și, dacă va încerca, totuși, tare mi-e teamă că ”anihilat” va fi chiar KWI, care ar trebui să-și amintească că Nicolae Ceaușescu, ultimul președinte-dictator ”anihilat”, nu s-a simțit prea bine după procedură. Să ia aminte, că nu e mult de atunci.

# imun/teanu date 12 noiembrie 2019 18:08 0

Buuun... Nu e nazist, fascist adica. Dar?!, si-a declarat UDMR-ul nemtesc mostenitorul "grupului" (SS)?, care nazist get-beget!, nominal!, printr-un tratat international neeradicat. Caruia, conformand (ca atare), prin Decret Regele i-a confiscat averile (cand si verificate cu japca /in trei ani cat la generatii), ca oricaror alti criminali de razboi. Ca li s-a declarat (grupului!) mostenitor este una (sangele apa nu se face), dar noi sa ne facem ca nu vedem?! Dar, averile! Fiind "un" Decret! Stim, elementar, ca o legislatie este/ramane in vigoare pana cand se ABROGA. Abrogarea putandu-se doar printr-un alt act legislativ de aceeasi valoare (putere), in caz tot Decret. Deja presedinte cand sentinta ("unei" justitii!) s-a dat, daduse cumva (in si doar puterea lui /si si asumandu-se Rege!) pe caz vreun Decret? Si asa sentinta sufera si pe elementarul juridic, printr-un "atletism" (salt/sarit) legislativ. Doar (sa se vrea!) si sa se "apuce" cazul. * Si dna. Merkel militata aici /si la ea?

# Lechi date 12 noiembrie 2019 18:25 0

Salut Daca dl SR S. ar zice ca KWJ. este nazist , ar fi cu totul gesit, ca ar sari la el cainii de baza ai democratiei ! Ce am inteles eu, este treaba mea !!!! Daca ar fi zis ca este neonazist, tot cu condamnare s-ar fi ales. Istoric vorbind, atat cat ne pricepem, sasii si svabii, au venit ca trupe colonialiste, fara sa stie , desigur, acest termen la vremea aceea. Desigur, multa truda s-a. consumat si inca se consuma, pentru a convinge prostimea, de binefacerile care le-au adus pentru romani. Daca , pana la venirea lor, romanii erau o populatie ,sa zicem, de gradul doi, dupa venirea lor ,au ajuns o pupulatie de gradul 4, in urma dictatului Uniom trium nationum. Adica , maghiari, secui sasi. ....... Sa ne intoarcem la....scheletele d-lui KJW. 1 casele......, mai ales cea unde e banca Dobandita prin manevre deja devoalate , si care, aparent a pierdut-o. si trebuie sa dea banii inapoi, dar,. in proverbiala corectitudine de sas (nu de neamt), ce mai , este lacom 2. Retroced

# Charlie date 12 noiembrie 2019 18:35 +2

"Procurorul"-e, din ce echipa esti, a Infractoarei Internationale Kövesi sau a la fel de criminalului Lazar, TORTZIONARUL Securitatii? E o intrebare legitima citind dejectia ta ideologica!Mai,n-auzi,Natzi e dictator pe persoana fizica nu in cadrul miscarii bolsevice ce-l foloseste ca varf de lance,care si-a recuperat patrimoniul GEG(miscarea bolsevica si-a recuperat patrimoniul GEG-ului creat in Romania!). Cum poate crede cineva ca se facea aceasta retrocedare,daca nu pentru a dispare astfel din avutia nationala si a intra in a unei "organizatii"? Doar toate retrocedarile au fost catre bolsevici dinainte stabiliti si nu catre urmasii proprietarilor de drept, deci O A DOUA DEPOSEDARE...

# Omul de pe strada date 12 noiembrie 2019 18:51 +2

De fapt d-l Sorin Rosca Stanescu prin negarea formala a comportamentului nazist al lui kwi, il ingroapa de tot pe acesta si, poate, chiar definitiv!! Sa fie primit...

# Vlad date 12 noiembrie 2019 19:49 +1

Johanis este copia la indigo a lui Dinu Paturica din Ciocoi vechi si noi. Un arivist, un parvenit, care nu are nimuc in comun cu statul roman, decat cetatenia. Partea proasta ca nici german nu e, e de origine germana. Cand Carol, care era german 100%, a devenit refele Romaniei, el a reprezentat interesele Romaniei si numai ale Romaniei. Sasul, fiind de origine germana, el e flexibil dupa cum bate vantul.

# Unu mare date 12 noiembrie 2019 21:03 -5

Vine turnatorul securist Rosca Stanescu, dovedit de ICCJ sa be zica el ce si cum...am tras apa!

# Sphinx date 12 noiembrie 2019 22:15 +1

Biografia lui KW JOHANNIS este "secret de stat"?. Toti presedintii Romaniei erau stiuti "din gradinita" si bunici plus barfe.

# Profesionaliam date 13 noiembrie 2019 14:12 +1

Evident ca nu e nazist! Au și naziștii mândria lor! Cel mult se folosesc de el. După care o sa faca pneumonie. Știți cum, el rece, glonțul fierbinte, gata boala!

# VVoinic date 13 noiembrie 2019 15:58 +1

Nazist sau nu, a pus-o pe Ana Pauker nr. 2 sa-l pazeasca bine pe Prim-Pacalici, sa nu cumva sa miste in front ! Cu guvernul asta si cu acelasi presedinte O SA-L VEDEM PE DRACU. O echipa similara a destabilizat o tara intreaga in 2009-2010, bugetari si pensionari si firme, dar a gasit bani pentru retrocedari aranjate.

# Nicolae date 13 noiembrie 2019 18:28 0

Ce putem spune despre cei care au votat un astfel de individ? Plus implicarea aratata in presa privind adoptiile-vinzarea de copii! Ce instititii au sprijinit retrocedarile ilegale catre etnicii germani?

# Pintea date 14 noiembrie 2019 23:13 +3

Îm, dar ce-o fi? Ia, definiti nazismul atunci! El nu empatizeaza cu poporul al carui presedinte este, el da liber ca tara lui sa fie defrișată de prietenii din Osterreich pe unde merge la targurile de Craciun, el nu gratiaza o mama care fura niste felii de salam si care are acasa o fetita sensibila si silitoare, el da porunci sa dispara partide, sa intre oameni la puscarie, el nu semneaza decrete de revocare ale tortionarilor, el isi aproprie in mod salbatic justitia la modul primitiv, neanderthalian ”jos labele ca este a mea”, el fura case si neaga, el nu respecta Constitutia ca doar e mai presus de ea, el ii jigneste pe evrei, dar el reinvie si conduce un forum nazist fara nici un scrupul. Adica tocmai ce il face nazist.

# Edelweiss - ivory Tower Chronicle date 15 noiembrie 2019 01:11 0

Are dreptate și Nistorescu: Plăvannis NU ESTE NAZIST în temeiul istoric consacrat al expresiei. Plăvannis este un NEONAZIST. Unul de o factură extrem de primitivă, care cu un cinism înfiorător adaptează cu Schmeisserul și aruncătorul de flăcări biblia antecesorului său Adolf Schicklgruber la realitățile concrete ale României secolului XXI. Deci NU E NAZIST CI E NEONAZIST. Unul de cea mai proastă factură comportamentală. Un grosier al Konzentrationlagerului, al epurării politice, etnice, al soluției finale sortite inevitabil Untermenschen-ilor care nu împărtășesc ferocea ideologie neofascistă. Un metis arogant (ficiorul unei mătuși și al unui viețaș evadat), cu aere de Ubermenschen, care în mod nefondat și nesustenabil face o grețoasă apologie adaptată a elitei Herrenvolk alcătuită din lingăi, țuțerii și pupinkuriștii camarilei sale.

# BULICI date 15 noiembrie 2019 10:57 0

Era bine ca autorul să dea trimitere la articolul din Stern; altminteri poate fi minimalizată informația...

# biet roman saracu' date 20 noiembrie 2019 09:00 0

Excelent.Sa folosim armele lor.Mostra perfecta de ":double speach".

# biet roman saracu' date 20 noiembrie 2019 09:03 0

marcele, nu il contrazici..aici e altceva;traim in plin "1984" ; acel ceva se numeste "double speach"...vezi si 'Borat", Sasha Baron Cohen...iar aseara ai vazut in actiune Ministerul Adevarului.Se pregateste cel al Abundentei

# biet roman saracu' date 20 noiembrie 2019 15:14 -1

Vlade, Carol I nu era german genetic, a spus-o N Iorga.Si NU a actionat pt binele romanilor, ci al lui personal si gastii globaliste de atunci.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2019 – Inculpatul Berbeceanu, capatuit cu o sinecura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva