6 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

La brat cu Mussolini, Hitler & Company?

Scris de: prof. dr. Andrei MARGA

18 noiembrie 2019 11:57
Vizualizari: 3711

Dupa treizeci de ani tocmai unii care se pretind instruiti nu-si dau seama ca poti sa ai o optiune sau alta, dar daca adevarul nu conteaza, nu iese mare lucru. Unde nu este capacitatea adevarului nu exista sansa asanarii.


Imi spun parerea fiindca nu-mi convine ca cineva care incalca tafnos legi si reguli si induce abrutizarea in jur sa ne ia drept fraieri. Mai ales acum, cand orice om cu simturi treze observa noua impostura de la varful statului roman, ce ameninta bruma de civism si democratie adunata. O semnaleaza, har Domnului, si publicatii internationale, in care caracterizarile sunt „diletant”, „promisiuni netinute”, „pasivitate”, „avere din surse nelamurite”, „influente ale Securitatii”, „statism sau lipsa de idei in politica externa”. Imi spun parerea caci in acest caz nu este politica, asa cum o intelege lumea civilizata, nici democratia de care este nevoie pentru a fi oameni, iar Europa este cu totul altceva decat clameaza limitatii ei „avocati” de azi.

Poti sa nu cunosti nemijlocit persoane aflate in discutia publica. Faptul nu justifica indiferenta fata de imprejurarea ca tot felul de neispraviti din garda „prezidentiala” vorbesc golaneste despre altii. Dar daca acesti neispraviti ar fi pusi la un examen obisnuit? daca li s-ar scruta indeaproape pregatirea? daca li s-ar demasca suportul? Ma tem ca ar iesi mult sub cei pe care ii calomniaza!

In definitiv, daca este vorba de desteptaciune, si garda si gardatul nu sunt decat niste absolventi oarecari (ca sa ramanem eleganti!). Atat de oarecari incat un inginer de Petrol si Gaze, angajat de OMW, nu are cum sa fie sub nivelul unui suplinitor de scoala generala sau al trompetilor isterizati. Daca tot suntem la acest subiect, ar fi de intrebat de ce, la noi, absolventi efectiv valorosi si devotati cauzelor publice raman in umbra, in favoarea neispravitilor?

Daca s-ar scrie istoria documentata in arhive a ultimilor cincizeci de ani ai tarii, s-ar lamuri cam totul! Plec insa de la falsurile proeminente (ce se inmultesc cu fiece zi!) din peroratiile presedintelui, cu vadita ignoranta si prostul gust din spatele lor.

De-a lungul anilor, am votat cu partide ce anuntau reforme adanci de schimbare democratica si in directia democratiei. Faptul nu ma impiedica, insa, sa spun, privind lucid si responsabil, ca la ora actuala nu psd-ul este problema Romaniei. Acest partid, indispensabil in democratia actuala precum crestin-democratia, liberalismul luminat sau ecologismul serios, a facut greseli lasandu-se cotropit de noua Securitate si nestiind sa-si prezinte deciziile si sa se apere.

Problema Romaniei actuale este insa alta, anume, incercarea unor parveniti care au apucat la iataganul noii Securitati si al „justitiei” de a distruge pluralismul politic, atat de greu cucerit in aceasta tara. In fapt – iar timpul va dovedi cu prisosinta – actualul presedinte nu este solutia pentru Romania, ci parte a problemei in care ea se afunda si care va costa, din nefericire, mai mult decat inca cinci ani pierduti.

Primul fals se refera la starea tarii. Sunt un critic constant al situatiei, iar interventiile mele publice, sub semnatura, de a lungul deceniilor, sunt proba. Dar o persoana integra, care nu accepta minciuna, nu are cum sa nu vada cresterea economica, ameliorarea veniturilor, efortul de normalizare a unei justitii, ramase ca la nimeni, si incercarea de a lua in regie publica resursele, din ultimii trei ani. In orice tara aflata in situatia Romaniei, decidentii responsabili ar angaja asemenea obiective. Nu de dragul cuiva, ci pentru a scoate din crize aceasta tara! De aceea, spus direct, presedintele bate campii profund incult si vinovat cu „lupta psd-ului contra romanilor”. Iar cand nu ai facut ceva pentru romani, s-ar cuveni decenta!

In plus, obsesia eliminarii PSD-ului (temperata deunazi de ineptia ca oamenii pot vota PSD-ul, dar politicienii sai sa nu mai aiba functii – ca si cum poti fi legitimat democratic, dar nu conteaza!) are un antecedent jenant. Nu altul decat Hitler ataca la fel de agresiv social-democratii, punand intrebarea daca nu cumva sunt „condusi de evrei” si acuza in principal republica de la Weimar, „tradarea clasei muncitoare”, „sistemul corupt”, fara sa se sinchiseasca de argumente (Thomas Childers, The Third Reich. A History of Nazi Germany, Simon & Schuster, New York, 2018). Presedintele de azi al Romaniei procedeaza aidoma: el ii ataca pe social-democrati, desigur nu pentru ca i-ar calauzi evreii (chiar daca „niste evrei” il deranjeaza si pe el!), ci pentru ca sunt condusi de oameni care i-au observat nepriceperea, pe care ii acuza ca au realizat ceea ce au realizat fara el, ca si-ar fi „ tradat electoratul propriu” si ar fi „corupti”. Nu numai ca cineva corupt striga „coruptii”, dar presedintele nu a putut prezenta vreun argument pentru atacurile sale suburbane. Schema este aceeasi cu a Führer-ului. Nu se cunosc oare consecintele ei dezastruoase?

Presedintele face cal de bataie din “statul de drept“. Nu mai insist asupra faptului ca nu cunoaste notiunile. Nici ca nu pricepe Constitutia, cum s-a dovedit abundent.

Romanii au defecte, ca orice alta natiune, dar este jignitor sa spui ca nu vor „stat de drept”. Nimeni nu a exprimat in Romania recenta asa ceva! Ceea ce nu intra in intelegerea vizibil marginita a presedintelui este „statul de drept democratic”, prevazut explicit de Constitutia pe care a jurat. Nu intra nici faptul ca milioane de cetateni, multi incomparabil mai pregatiti decat el, au pus umarul in trei decenii la a democratiza si moderniza aceasta tara. De fapt, sub peroratia „statului de drept” in Romania de azi insi lipsiti de cunostinte si de realizari ascund o vointa de parvenire fara merite, invocand o idee pe care nimeni nu o contesta.

Mai este un aspect. Pe buna dreptate, observandu-se incalcarea legii fundamentale la numirile de sefi – in procuratura, inalta curte, servicii secrete – si abuzurile acestora, Parlamentul Romaniei a incercat, prea timid, cred eu, revenirea la Constitutie prin legi adecvate. Nu exista, de fapt, nicaieri in Europa abuzul numirilor si nici abuzuri ale celor numiti, precum in Romania actuala. Nicaieri nu s-au semnat protocoale de „cooperare” intre judecatori, procurori si serviciile secrete – embleme ale unui fel condamnat de istorie de a face justitie, pe care presedintele il apara. Ca sa dam doar un exemplu! Retezarea, de fapt nici macar suficienta, de catre Parlament a sanselor de abuz, presedintele actual a resimtit-o ca frustrare, incat converteste o ura personala in problema de stat. Un caracter civic si un democrat proceda cu totul altfel – aplica civismul si democratia. Dar de unde acestea?

Nu ma intereseaza cine pe cine iubeste. Dar de ce vrea, totusi, presedintele pastrarea legilor justitiei care favorizeaza abuzurile? Ii este frica de o justitie eliberata si independenta? Pesemne ca are motive, caci intr-un stat efectiv de drept faptele sale il trimiteau de mult acasa, de tot!

„Directia proeuropeana” a tarii este o tema pe care actualul presedinte o pricepe si mai putin – vezi cliseele sale vetuste, in vreme ce trenul european a ajuns demult in alta gara! El se straduieste sa treaca altceva decat este. Sa discutam cum vedea reformele proeuropene, cand trebuiau facute? Sa-i amintim cine a facut din Sibiu oras cultural european, pe cand el era anonim? Sa-i amintim cum a reactionat la preluarea temei holocaustului in manuale? Sa-i amintim alte fapte?

Cititi intregul editorial pe Cotidianul.ro

Comentarii

# Libra date 18 noiembrie 2019 12:06 +5

Propun obligarea tuturor pesedistilor, simpatizantilor si in general votantilor, purtarea in piept a unei stele rosii. S-a mai facut, se poate face din nou. Urmeza ghetourile, lagarele, si exterminarea.

# Edelweiss - Ivory Tower Warchronicle date 18 noiembrie 2019 12:15 +3

Lordwarriorul (cu) retard (pamflet amar) Moto: "Der Marxismus muß sterben damit die Nation wieder auferstehe" Hitler im Berliner Sportpalast zum Jahresbeginn seinen Wahlkampf. Datum: 10. Februar 1933 (trad. "Marxismul trebuie să moară pentru ca națiunea să se ridice din nou") Prolog: „Dacă social democrației i se opune o doctrină mai bine fundamentată, aceasta va învinge, chiar dacă lupta este înfocată, cu condiția, totuși, ca ea SĂ ACȚIONEZE LA FEL DE BRUTAL.” (Adolf Hitler, „Mein Kampf”, p.30) „SUNT ÎN RĂZBOI CU PSD” (latră un Plăvann pocnindu-și călcâiele cizmelor și repezindu-și mâna la cingătoare ca să scoată Lugerul) WOW! Trecând peste șocanta similitudine cu ideile programatice sintetizate de Adolf Hitler în „Mein Kampf” și ulterior cu acțiunea sa în perioada anilor 1933-1934, vorbele nesăbuite ale Reichsgauleiterului Klaus Adolf Plăvannis I cel Clăpăug și Rânjit pot fi interpretate și în cheie psihiatrică.

# Edelweiss - Ivory Tower Warchronicle date 18 noiembrie 2019 12:16 +2

Acuma, oamenii cu toate țiglele pe casă și bine așezate, cu toate doagele capului la locul lor și bine prinse în cercuri pot pricepe că Plăvannis nu este altceva decât un WARRIOR CU RETARD În general, lumea NORMALĂ LA CĂPUȚ și-a făcut toate treburile la vremea lor îndătinată. Printre ele fiind studiile sau… războaiele, care și-au avut sorocul la anii tinereții. Adicătelea acum vreo 30 de ani, unii naivi frumoși, își puneau viața și libertatea zălog ca să-i facă Retardwarrior-ului sibian o Țară Democratică, Mândră ca Soarele de pe ceriu. Prin asta se înțelege că acei tineri combatanți direct în tenebroasele evenimente ale lui Dec. 89 s-au cam plictisit de… Războaie.

# Edelweiss - Ivory Tower Warchronicle date 18 noiembrie 2019 12:18 +1

În fine, gura lumii multe grăiește și cine-i atât de zărghit să creadă toate năszbâtiile scornite de… ciuma roșie! Boon! Revenind la Tânărul Plăvann: stringența ocupațiunilor sale, văduvindu-l de posibilitatea de a-și epuiza… RĂZBOAIELE la sorocul îndătinat, l-a forțat pe acesta să-și descopere vocațiile belicoase la vârstă de… adult retard. (între ”delay”-ul cognitiv al minții sale înțepenite ca un motor Otto gripat și redundanța inerțială a dezvoltării sale psiho-fiziologice manifestându-se o corespondență biunivocă.) Adică la momentul la care alții sunt sătui și plictisiți de războaie, s-a trezit Marele Nazi-Plăvann să behăie în piețe, târguri și oboare, pe poduri, sub poduri și în tuneluri rutiere precum că el este reîntruparea vreunui Warlord Nibelung (probabil Kriegsherren Siegfried) și că… EL ESTE ÎN RĂZBOI CU PSD. ”Ich bin im Krieg mit der SPD!”

# Edelweiss - Ivory Tower Warchronicle date 18 noiembrie 2019 12:18 0

(„Bun așa, mă băiatule, dacă a trebuit să ajungi mare cât bradul, inteligent ca gardul ca să-ți descoperi talentele de Războinic deshumat!” – ar exclama un privitor obiectiv). Însă, dacă tot și-a descoperit Plăvannul harul și vocația de microHitleraș, Io* zic ca poporul să fie milostiv cu el și să adopte față de halucinațiile deviante ale Plăvannului o atitudine de maximă comprehensiune. Adicătelea să-i facă și lui la Bălăceanca un TEATRU DE RĂZBOI așa mai mititel, într-o cameră capitonată nevătămător, luminoasă, albă, în care nici întristare nici suspin nu e (de-atâta benzodiazepine băgate în kurul locatarilor). Acolo să i se facă Plăvannului o lădiță mare cu nisip, de tipul celor utilizate la aplicațiile de Stat major, în care Plăvannul să-și pună soldățeii de plumb, Panzerele, Gebirgsjagërii, panzerfausturile, submarinele, crucișătoarele, Stukas-urile, Messerschmitt-urile și toate celelalte marafeturi „belicoase”.

# Edelweiss - Ivory Tower Warchronicle date 18 noiembrie 2019 12:19 0

Și să-l lase pe sărmanul Lordwarrior retard să se joace în Kriegsspiel-uri până n-o mai putea, să-și exerseze cât o vrea deprinderile și instinctele belicoase de strateg mondial Să-l lase să deschidă fronturi împotriva ”Ciumei roșii”, să mânuiască trenulețele ce-i transportă la Konzentrationslager pe evrei, comuniști și social-democrați, să ordone campanii ofensive și să planifice manevre militare de anvergură europeană. El împreună cu ilustrul său Stat major, (Oberkommando) alcătuit, bineînțeles, din Sinele, Eul și SupraEul ilustrei sale personalități vizionare. Inga așa toată lumea o să fie fericită și mulțumită: și oamenii cu toate doagele acasă, nemaifiind nevoiți să asculte scrâșnetele din măsele, rostite în tonuri fricativ-consonante, în ritm de Horst Wessel Lied, de acest prezumtiv subiect al stabilimentelor ospicioase, cu charismă de Teufel și rânjet de Totenkopf.

# Edelweiss - Ivory Tower Warchronicle date 18 noiembrie 2019 12:20 0

La rândul lui și Warlordul cu retard se va simți minunat în lumea lui, lume idilică și feerică, liberă de marxism și în care nu-și au locul untermenschenii, ci doar Herrenvolkul agreat de Führer: psihiatrii, infirmierii, brancardierii și Ravisanta Carmencita sosită în vizită conjugală semestrială, aducându-i cadou o consolă Wii cu ultimul joc de strategie lansat de developerii de la „Paradox”. Să se bucure și el, micuțul Hitleraș, măcar de 13 iunie – ziua sa de naștere, sau de 20 aprilie, ziua de naștere a idolului său. În loc de final: Sieg durch Heil! („Victorie prin Mântuire! (Însănătoșire”) Heil Plăvannis! ( „Să se însănătoșească Plăvannul!”) Heilung durch Spielen, natürlich! Epilog: „Cea dintâi dintre toate condițiile, pentru o metodă de luptă care folosește numai și numai arma forței, este întotdeauna perseverența. Adică reușita planului constă exclusiv în APLICAREA ÎNDELUNGATĂ ȘI UNIFORMĂ A METODELOR DE A ÎNĂBUȘI O DOCTRINĂ ETC.” (Adolf Hitler, „Mein Kampf ”, p.118)

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:21 +2

Arc peste timp. Gâci gâcitoarea mea! Ghici cine a spus „Moarte marxismului” în prima sa cuvântare adresată poporului German, la 10 februarie 1933, la Berliner Sportpalast, loc în care erau arborate lozincile "Der Marxismus muß sterben damit die Nation wieder auferstehe" și „Macht Deutschland vom Marxismus Frei” "Marxismul trebuie să moară pentru ca națiunea să se ridice din nou", respectiv „Faceți Germania liberă de marxism” Răspuns: Hitler im Berliner Sportpalast zum Jahresbeginn seinen Wahlkampf. Datum: 10. Februar 1933 ========= Ghici cine spune „Moarte PSD” („Să trimitem PSD la lada de gunoi”) „Vreau o Românie FĂRĂ PSD” ? (cine ghicește va primi amenințări cu represalii de natură penitenciară)

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:21 +2

Ghici autorul? Nu, nu este Klaus Plăvannis la dezbaterea lui așezată, cu lăbăralii lui de „mâna dreaptă”! E… altcineva. Fragmente selectate: Capitolul II „Dacă social democrației i se opune o doctrină mai bine fundamentată, aceasta va învinge, chiar dacă lupta este înfocată, cu condiția, totuși, ca ea SĂ ACȚIONEZE LA FEL DE BRUTAL.” (p.30) „Teroarea pe șantier, la fabrică, în locurile de întrunire și cu ocazia mitingurilor va avea întotdeauna un succes deplin cât timp o teroare deopotrivă nu-i va tăia calea.” (p.31) „ciumă mondială” (p.31) „DACĂ NU EȘTI UN TOVARĂȘ, O SĂ-ȚI SPARGEM CAPUL” (p.35) „Numai cunoașterea a ceea ce sunt evreii oferă cheia țelurilor ascunse prin urmare urmărite de social-democrație”. (p.36) „Când am descoperit că evreul era șeful social-democrației, a început să mi se risipească ceața de pe ochi.” (p.42) „Mi-am dat seama puțin câte puțin că presa social-democrată era în special condusă de evrei.” (p43.)

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:22 +1

„M-am străduit și am încercat să citesc producțiile presei marxiste, dar dezgustul pe care mi-l inspirau a sfârșit prin a deveni atât de puternic încât am căutat să-i cunosc mai bine pe cei ce fabricau această colecție de ticăloșii.” (p.43) „Atunci mi-a devenit limpede că partidul, ai cărui simpli figuranți erau adversarii mei de luni întregi în cea mai violentă luptă, erau aproape în întregime, prin șeful lor, în mâinile unui popor străin; [...] Cunoșteam în sfârșit GENIUL RĂU al poporului nostru.” (p.43) „În acest caz, singura soluție era lupta, lupta cu toate armele pe care le pot furniza mintea omenească, inteligența și voința, … ” (p.45)

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:23 0

Capitolul III „În Europa occidentală actuală, democrația este precursorul marxismului, care nu poate fi conceput fără ea. Ea este mediul de cultură al acestei CIUME MONDIALE în care se poate răspândi epidemia. Și își regăsește expresia în PARLAMENTARISMUL AVORTON în care orice scânteie divină a încetat din nefericire să însuflețească noroiul din care e plămădit.” (p.55) „Dacă aș fi perceput tot ridicolul acestei instituții numită „Parlament” …” (p.55) „Încă se mai crede că progresul uman, cât ar fi de neînsemnat, provine din mintea majorității și nu din CAPUL UNUI OM?” (p.56) „Când principiul parlamentar al autorității majorității îl învinge pe cel al AUTORITĂȚII UNUI SINGUR INDIVID și înlocuiește CONDUCĂTORUL cu numărul și cu mulțimea, el se împotrivește principiului aristocratic al naturii, …” (p.57 ) „Ce dezastre atrage după sine această instituție modernă a suveranității parlamentare, cu greu își poate imagina un cititor al presei evreiești…” (p.57)

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:23 0

„Căci există un lucru ce nu trebuie uitat, pe care lumea nu are dreptul să-l uite: MAJORITATEA NU POATE NICIODATĂ SĂ ÎNLOCUIASCĂ UN OM.” (p.58) „Nu există principiu care, cercetat obiectiv, să fie la fel de fals ca principiul parlamentar.” (p.59) „Pentru a descrie detaliat mecanismul instituției parlamentare și a arăta tot ceea ce este iluzoriu în ea, ar trebui scrise volume întregi. Dar dacă, încetând s-o analizăm în ansamblu, nu cercetăm decât rezultatul activității ei, arf fi suficient pentru a conchide că ea trebuie considerată drept un nonsens în însăși obiectul ei…” (p.61) „ De aceea această formă a democrației a devenit instrumentul prețios al acestei rase care, făcând neîncetat proiect ascunse, are cele mai multe motive să-i fie teamă de lumină, acum și de-a pururi. Numai evreul poate aprecia o instituție la fel de murdară și de perfidă ca el însuși.” (p.63)

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:24 0

Capitolul IV „Cea dintâi dintre toate condițiile, pentru o metodă de luptă care folosește numai și numai arma forței, este întotdeauna perseverența. Adică reușita planului constă exclusiv în aplicarea îndelungată și uniformă a metodelor de a înăbuși o doctrină etc.” (p.118) „… ca să-și înfăptuiască LEGISLAȚIA ÎMPOTRIVA SOCIALIȘTILOR, Bismarck a trebuit să se bizuie pe judecata și pe bunăvoința acestei instituții care prin ea însăși era deja o creație a gândirii socialiste.” (p.119) „… reflecțiile asupra necesității de a schimba atitudinea conducerii statului față de social-democrație, care era încarnarea marxismului epocii…” (p.119) „Această opinie mi-a fost confirmată și de evidenta imposibilitate de a angaja o luptă nemiloasă împotriva social-democrației, tocmai din cauza acestei absențe a oricărei mișcări care să fie altceva decît un „partid parlamentar”.” (p.120) ----- Răspuns: autorul este... Adolf Hitler în „Mein Kampf”

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:25 0

Lecția de (i)repetabilă istorie Ideile „programatice”, despre social-democrație, despre parlamentarismul democratic, despre lupta feroce împotriva marxismului, enunțate în lucrarea „Mein Kampf”, scrisă în anii 1923-24, când Hitler a fost deținut în închisoarea din Landsberg am Lech (sinteză în postarea anterioară), AU FOST PUSE ÎN OPERĂ ÎN TOTALITATE ȘI FINALIZATE un deceniu mai târziu: 1933-1934. „Istoria Germaniei” fragment: „Din 30 ianuarie 1933 până pe 2 august 1934, statul german s-a reorientat de la democrație la dictatură, Hitler deținând întreagă putere. A menținut formal Constituția de la Weimar, iar ideologia nazistă domină statul și societatea, creând premise aparent legale pentru a desființa constituția democratică. După incendierea clădirii Reichstagului, la Berlin, la 27 februarie 1933, SA-trupele Partidului Nazist au început primele acțiuni de persecuție împotriva social-democraților și a comuniștilor.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:26 +1

Printr-un decret de urgență, Hitler a profitat și a suspendat drepturile politice de baza, legalizând persecuția rivalilor politici și inlaturandu-i din structurile de stat. În ultimele alegeri din 5 martie 1933, naziștii nu au putut obține majoritatea în parlament, în ciuda intimidării populației. În prima sesiune parlamentară, toți legislatorii, exceptând social-democrații și comuniștii, au fost arestați. Toată puterea legislativă a fost transferată în mâinile guvernului lui Hitler. Guvernul nazist a desființat federalismul nazist și a instituit dominația unipartita. Până în 1934, toate parlamentele landurilor au fost dizolvate și înlocuite de guvernatori ai Reichului noului regim. După interzicerea Partidului Social-Democrat, în iulie 1933, toate celelalte partide politice din opoziție au fost destrămate rapid, iar DNPV este obligat să se retragă. Partidul Nazist s-a proclamat partid de stat.” ------------

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:27 0

„1933: Preluarea antimarxista a puterii in Germania” Titlu și articol în site-ul ”România Liberă” fragment: „Incendierea Reichstagului din 27 februarie a accelerat evolutia, dar in nici un caz nu a produs-o. Listele pe baza carora au fost arestati aproape toti deputatii comunisti din Reichstag si cei din landuri, precum si alti numerosi functionari, fusesera pregatite de politie inca din timpul ultimilor ani ai Republicii de la Weimar, iar ordinul lui Goring de folosire a armamentului data din 17 februarie. O ocazie pentru a anunta starea de urgenta s-ar fi gasit in mod sigur daca decretul pentru apararea poporului si a statului n-ar fi putut fi emis inca de la 28 februarie. Probabil ca fara incendierea Reichstagului guvernul lui Hitler nu ar fi obtinut majoritatea absoluta la alegerile din 5 martie; dar si fara a detine majoritatea mandatelor, ar fi putut sa supuna la o asemenea presiune Reichstagul nou-ales, incat acesta, cu o majoritate de doua treimi, ...

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:28 0

... ar fi aprobat legea care acorda guvernului puteri depline, hotarand astfel sa renunte la putere, asa cum facusera, de fapt, la 23 martie deputatii, sub presiunea detasamentelor SA in mars, dar si mai mult tinand seama de asteptarile opiniei publice. [...] La 10 februarie Hitler a vorbit in Sala Sporturilor din Berlin. Deasupra tribunei oratorului se putea citi, scris cu litere mari de tipar: "Marxismul trebuie sa moara". Pe acest slogan s-a axat intregul discurs, care a afirmat in esenta urmatoarele: "Marxismul inseamna eternizarea sfasierii natiunii... spre exterior pacifista, spre interior terorista - numai astfel s-a putut mentine aceasta conceptie despre lume, a distrugerii si a negarii vesnice... Va invinge ori marxismul, ori poporul german - si va invinge Germania." ---------

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:29 +1

„Incendierea Reichstagului – prilej de suspendare a drepturilor constituționale” titlu și articol în site-ul „Historia” fragment: „Noaptea de 27 februarie 1933 nu prevestea nimic. Era 9 seara, şi se spune că un student, trecând prin faţa Reichstagului, a zărit un om cu o torţă la etajul unu al clădirii. Zece minute mai târziu, nori negri de fum cuprinseseră centrul Berlinului:parlamentul era în flăcări. Reichstagul, inima politicii germane, a ars din temelii, şi urmărind firul istoriei, avem să realizăm că acest eveniment reprezintă un adevărat simbol pentru Germania, dar şi pentru întreaga lume. Nu a trecut mult de la prima alarmă primită de către staţia de pompieri a Berlinului, că au şi sosit la faţa locului cancelarul Adolf Hitler şi ministrul Goring, înconjuraţi de un val de reporteri şi fotografi.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:30 0

Primele declaraţii: comuniştii au incendiat Reichstagul. Cu puţin înainte de venirea lor, în faţa clădirii se afla cetăţeanul olandez Marinus van der Lubbe, pe jumătate dezbrăcat şi destul de confuz. Poliţia l-a arestat pe loc. Evident, acesta a fost considerat vinovat pentru incendiu, şi mai târziu avea să fie judecat şi executat. Revenind la declaraţiile în privinţa comuniştilor: în ziua următoare, peste 4000 de comunişti şi intelectuali care erau împotriva ideologiei naziste au fost arestaţi. Naziştii au gândit repede. Hindenburg, cel de-al doilea preşedinte al republicii de la Weimar, în vârstă de 86 de ani, a fost convins repede că poporul se află în pragul unei revoluţii comuniste. Astfel, Hitler l-a convins să semneze un decret prin care drepturile elementare ale cetăţenilor erau suspendate în timpul acestei situaţii de urgenţă. Presa era cenzurată, iar poliţia era autorizată să interzică şi să pedepsească orice tip de întâlnire cu caracter politic, marşuri.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 18 noiembrie 2019 12:30 +1

Libertăţile garantate de Constituţie rămăseseră în trecut.” ----- nota: La 22 iunie 1933, prin ceea ce se numește a fi LEGEA ÎMPUTERNICIRII (germ.”Ermächtigungsgesetz” sau „Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich”, eng.”Enabling Act 1933” sau "Law to Remedy the Distress of People and Reich") toate partidele politice, cu excepția NSDAP (partidul nazist) au fost interzise sau au fost forțate să se autodizolve. Partidul social-democrat german (SPD, Sozialdemokratische Partei Deutschlands) a fost interzis, membrii săi au fost arestați, uciși sau forțați la exil.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 18 noiembrie 2019 12:36 +10

În loc de concluzie: „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, / n-am scos o vorbă. / Nu eram comunist. / Când i-au arestat pe social-democrați, / am tăcut. / Nu eram social-democrat. / Când au venit să îi ia pe sindicaliști, / nu am protestat. / Nu eram sindicalist. / Când au venit să îi ia pe evrei, / nu m-am revoltat. / Nu eram evreu. / Când au venit să mă ia pe mine, / nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.” / (pastor Martin Niemöller)

# Marcel date 18 noiembrie 2019 14:51 +5

Va multumesc, d le Ministru Andrei Marga. Prin minunatul d voastra articol, confirmati ceea ce spun si eu de ceva timp, respectiv ca asistam la un atac fara precedent asupra democratiei. Operatiune lansata de hoardele PNL iste (Partidul Neo Legionar) sub directa supraveghere si indrumare a unui INCULT DIN SIBIU, care dovedeste ca este un NAZIST si un CRETINOID fara pereche.

# georgiana date 18 noiembrie 2019 16:13 +3

Pentru dl.Presedinte o tara normala consta a lua proprietatile altora cu acte false ,de 16ani lupt cu aceasta tara normala sa-mi eau dreptul meu de proprietate luat de un falsificator de expert judiciar pe documente false dovedie legal de organele de cercetare si urmarire penala .Aceasta este tara normala in interpretarea dl. Presedinte al Romaniei.

# ubu date 18 noiembrie 2019 19:09 0

Vine Craciunul si s-a terminat cu ratia de libertate prin alegeri libere. Vrem altă libertate, aia veche de 30 de ani s-a perimat, s-a casat. Cand ne lasa ăstia să avem și noi ce vota ?

# Omul de pe strada date 18 noiembrie 2019 19:20 +2

Am fost intrebat de cineva din ce oras este echipa de fotbal Hermanstadt? Cum nu prea mai sunt interesat de fotbal, n-am putut sa-i raspund decat: "din Scornicesti!!!" M-am inselat??!!??

# GESTAPO date 18 noiembrie 2019 20:02 0

Heil mein Fuhrer... Dachau Birckenau Buchenwald Ziklon B SARIN Nation romanishe cuptor Lagar exterminir die natinen romanien Himmler SS

# escu date 19 noiembrie 2019 10:21 +6

Corect, domnule profesor! Dar ce ne facem cu clujenii dumneavostră și transilvănenii, frații noștri, mari iubitori de liberali și Johannis? Cred că spiritul patriotic a dispărut de câțiva ani buni de pe meleagurile ardelene, ceea ce mă face să parafrazez: „Unde ești tu, Funar Doamne!” Totodată, să nu uităm, că fostele partide cu doctrină patriotică, să nu zic naționalistă, au fost demonizate de social democrați, pe timpul lui Ilici Iliescu. Așa a apărut ura și disprețul față de nația română, românii cerșindu-și drepturile în propria țară iar cei plecați să slugărească pe alte meleaguri, ziși și diasporezi, ne dictează ce și cum să facem, cu cine și pe cine să alegem, denigrează și disprețuiesc țara de baștină. Ca totul să fie de râsul curcilor, frații noștri de peste Prut, votează într-o veselie pe puiul de dac Werner Klauss Johannis, urmașul lui Ștefan cel Mare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2019 – Inculpatul Berbeceanu, capatuit cu o sinecura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva