24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LA UN PAS DE INALTA CURTE – Toti cei 21 de magistati care au ramas in concursul de promovare la ICCJ au obtinut punctaje de trecere la proba scrisa. Este o chestiune de timp pana cand procurorii Horia Selaru si Dan Foitos de la PICCJ vor imbraca roba de judecator al instantei supreme, desi nu au lucrat nici o zi ca judecatori (Lista)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

26 May 2013 12:20
Vizualizari: 11154

Cei 21 de magistrati inscrisi in concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au trecut de proba interviului in fata Plenului CSM, au sustinut in data de 19 mai 2013 ultima proba din concurs, proba scrisa pentru verificarea cunostintelor. In urma corectarii lucrarilor scrise ale candidatilor, Institutul National al Magistraturii condus de Octavia Spineanu, a publicat, la sfarsitul acestei saptamani, lista cu punctajul obtinut de acestia, care arata ca niciunul dintre cei 21 de magistrati nu a picat la proba scrisa, toti obtinand cel putin 28 de puncte, punctajul minim pentru a fi declarati promovati.


Directoarea INM, Octavia Spineanu, a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca spre deosebire de primul concurs de acest fel organizat de INM, de aceasta data rata promovabilitatii este mult mai mare: "Este o bucurie pentru noi ca avem un grad atat de mare de promovare la concursul pentru un post de judecator la Inalta Curte. La examenul anterior nu au fost rezultate atat de bune. Pe noi nu poate decat sa ne bucure acest lucru si nu putem decat sa speram ca in viitor examenele vor avea acelasi grad de promovabilitate".

Astfel, din cei 21 de magistrati, judecatoarele Lavinia Dascalu si Mirela Visan, candidate pentru un post la Sectia I civila a ICCJ au fost singurele care au luat cel mai mic punctaj la proba scrisa, de 28 de puncte.

La polul opus, au existat si judecatori care au obtinut punctajul maxim la proba scrisa, respectiv 40 de puncte. Intamplator sau nu, toti cei patru judecatori care au obtinut 40 de puncte sunt candidati la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti. Pe aceasta lista se regaseste, alaturi de judecatoarele Eugenia Ion, Zoita Milasan, Angelica Denisa Stanisor, si judecatorul Cezar Hincu, presedinte al Curtii de Apel Suceava.

In ceea ce ii priveste pe singurii procurori care vor sa devina peste noapte judecatori de instanta suprema, fara sa fi dat vreodata vreo sentinta in vreun dosar, ei stiind pana la acest moment doar sa acuze, procurorul Horia Valentin Selaru (foto dreapta) – care se vrea judecator la Sectia penala a instantei supreme - a obtinut 32 de puncte, in timp ce procurorul Dan Marius Foitos (foto stanga) a luat 34 de puncte.

De departe, cel mai mare punctaj dintre judecatorii care acced la un post la Sectia penala a ICCJ a fost obtinut de judecatoarea Silvia Cerbu, sotia procurorului Viorel Cerbu care a luat 38 de puncte.

Urmeaza ca punctajul de la proba scrisa sa fie cumulat cu punctajul obtinut de cei 21 de magistrati la proba interviului si la proba care a constat in evaluarea actelor intocmite de candidati sau care au vizat activitatea lor.

In aceste conditii, toti cei 21 de magistrati care au trecut cele trei probe urmeaza sa ocupe un post de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ramand astfel neocupate 8 posturi, in conditiile in care ICCJ a scos la concurs 29 de posturi de judecator.

* Cititi aici punctajul obtinut de cei 21 de magistrati la proba scrisa din cadrul concursului de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 26 May 2013 17:08 +5

hmm selaru.......o alta napirca!!!!!!! sselarule ce faci cu plingerea mea penala???????cit o mai lasi la dospit??????? are miine poimiine anul!!!!!!!!!! si nici un semn de la trine!!!!!!!! asa de ocupat cu ilegalitatile???(sa ti le acoperi????)

# vuvu date 26 May 2013 19:27 +9

LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR...si asta ar rezolva tot. Daca ai sti ca urmeaza sa raspunzi cu functia si portofelul pentru deciziile date, ti-ar mai da mana sa \"promovezi\" de dragul promovarii? Ti-ar mai da mana sa dai decizii dupa cum vor muschii personali (sau telefonul)?

# Eba - minonda... date 26 May 2013 21:32 +7

...„cu funcția, portofelul” și LIBERTATEA!

# Băiatu lu Luluța date 26 May 2013 20:55 +7

Voi procurori ai legii pure /  Slinoși, băsisști și îngâmfați, /  Când mergeți noaptea prin  pădure / Să nu călcați în ce creați...

# basicuta date 27 May 2013 09:12 +4

asta-i cea mai mare prostie si napasta a sistemului juridic! sa admita legal ca un procuror sa devina judecator! s-a dus dracu toata procedura penala cu tot cu exceptii! basicuta

# TataMare date 27 May 2013 22:52 +2

Așa ajungem sa fim judecati de procurori, ca nu vad cum isi vor schimba naravurile dupa ce se aseaza pe scaunul de judecator.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva