21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZARICA RISCA EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA - Comisia parlamentara de ancheta il dezbraca de caracter pe Procurorul General in fata CSM si a opiniei publice: “CSM nu are in atributii interpretarea normelor legale acestea fiind atributia Parlamentului... Refuzul dlui Augustin Lazar de a pune la dispozitia comisiei parlamentare de ancheta documentele solicitate poate fi interpretat ca o exercitare a functiei cu rea credinta sau grava neglijenta”

Scris de: L.J. | pdf | print

6 August 2017 12:17
Vizualizari: 8486

Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 a emis un comunicat de presa in care informeaza ca a inaintat Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de respingere a solicitarilor facute saptamana trecuta de Procurorul General Augustin Lazar.

Amintim ca Augustin Lazar a refuzat sa puna la dispozita Comisiei de ancheta dosarul penal in care s-a dat solutie de clasare pe presupusele fraude, in conditiile in care asemenea informatii nu au niciun regim de confidentialitate sau de secret, ele constituind informatii publice. In fapt, presa a primit de-a lungul anilor oficial de la PICCJ si alte unitati de parchet mii de rezolutii de NUP (clasare), aceste solutii, ca si actele care le-au insotit avand caracter public, aidoma rechizitoriilor, dupa ce ancheta procurorilor se finalizeaza cu o solutie.


Exista banuiala legitima ca refuzul de a prezenta actele solicitate de Comisia parlamentara de ancheta ascunde faptul ca procurorii lui Augustin Lazar au facut o ancheta de doi bani si nu vor sa o prezinte pentru ca s-ar depista ca treaba a fost facuta la mantuiala si musamalizare.

In loc sa isi execute obligatia profesionala de a trimite la Parlament actele solicitate, Augustin Lazar a refuzat explicit, fapt care poate sa-i atraga in foarte scurt timp o plangere disciplinara la CSM din partea Parlamentului pentru exercitarea functiei cu rea-credinta.

Pana atunci, Comisia parlamentara de ancheta solicita CSM sa ia act de cele petrecute si sa nu se amestece pentru a inventa cumva o scuza pentru faptele lui Augustin Lazar intrucat nu are indreptatirea sa o faca potrivit legii.

Comunicatul Comisiei parlamentare de ancheta:

Comisia parlamentara de ancheta, in baza colaborarii loiale dintre institutii, a solicitat in data de 11.07.2017 o copie dupa dosarul nr. 213/P/2017 clasat in data de 20.06.2017, clasare ramasa definitiva nefiind atacata in termenul legal.

Domnul Procuror General Augustin Lazar a refuzat solicitarea comisiei si a emis doua postari pe Facebook si un comunicat al PICCJ din care am aflat ca a solicitat CSM:

a) sa-si exercite rolul de garant al independentei justitiei;

b) sa sesizeze CCR cu un conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea legiuitoare si autoritatea judecatoreasca;

c) sa ii fie clarificat „daca poate fi trimis Comisiei Parlamentare, in copie, un dosar in care s-a dispus o solutie de clasare ce vizeaza infractiuni pentru care nu s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale”.

Fata de acestea, Comisia parlamentara de ancheta a formulat catre CSM o adresa prin care face urmatoarele precizari:

1. Comisia parlamentara de ancheta nu a incalcat independenta procurorilor asa cum este ea precizata in Legea 304/2004 privind organizarea judiciara art. 64 alin. 2: ”In solutiile dispuse, procurorul este independent, in conditiile prevazute de lege”. Solicitarea a fost facuta dupa ce solutia fusese data.

2. Nu exista un conflict juridic de natura constitutionala in sensul celor aratate de domnul Procuror General deoarece Comisia parlamentara a actionat in limitele prerogativelor constitutionale, nu si-a arogat drepturi si competente ale autoritatii judecatoresti si nu a creat niciun fel de conflict juridic prin solicitarea sa.

3. CSM nu are in atributii interpretarea normelor legale acestea fiind atributia Parlamentului, conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, “Interventiile legislative pentru clarificarea sensului unor norme legale se realizeaza printr-un act normativ interpretativ de acelasi nivel cu actul vizat, prin dispozitii interpretative cuprinse intr-un nou act normativ sau prin modificarea dispozitiei al carui sens trebuie clarificat.” Totodata, conform art.18 alin.(2) ”Inalta Curte de Casatie si Justitie asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii de catre celelalte instante judecatoresti, potrivit competentei sale.”

Din aceste considerente am solicitat respingerea cererilor adresate Consiliului Superior al Magistraturii domnului Procuror General.

Totodata consideram ca refuzul domnului Augustin Lazar de a pune la dispozitia comisiei parlamentare de ancheta documentele solicitate poate fi interpretat ca o exercitare a functiei cu rea credinta sau grava neglijenta.”

Presedinte,

Oana-Consuela FLOREA

Comentarii

# AG e inocent date 6 August 2017 13:34 +18

AG nu poate fi acuzat de rea credință or neglijență! Neglijent e parlamentul că nu cere o anchetă pt. scamatoria metamorfozei din penal Lăzărică ajuns al cincilea om în stat, prin contribuția romanticului duo Ko-Co, de a trimite la MJ o Mapă profesională măsluită.

# OUTSIDER date 6 August 2017 13:49 +4

Era cazul să se amintească CSM-iștilor să nu mai bată voios cîmpii, să se limiteze la atribuțiile lor. Dar poate scornicește 4PEDU VASILICĂ o soluție și ăia o îmbrățișează cu drag, făcîndu-se de rîs ca în cazul OUG 13 :P .

# BIATA MIKA PLAGIATOARE n-are parte de weekend date 6 August 2017 13:54 +4

Vai, n-au parte de zi sfîntă - SCHIMBAREA LA FAȚĂ - AG&Ko. Iar îl cheamă la ordine pe Lăzărică Azorică subalterna sa (AVEM DE VORBIT), cu o soluție mai dihai ca vitriolul :P .

# momîia de la Min. Public date 6 August 2017 13:58 +5

Bietul Lăzărică, salvat de neosecuristu HELLVIG SOROSISTU că dosarul lui penal e SECRET DE STAT, crede că și în parohia lui se aplică pumnu-n gură...

# AG promovat FRAUDOLOS de duo Ko-Co date 6 August 2017 14:06 +4

Excluderea din magistratură e floare la ureche pt. AG! Încă nu a găsit răspunsul privind măsluirea Mapei sale profesionale. „Dacă spune ADEVĂRUL, procurorul general al României trebuie să demisioneze; dacă MINTE va face pușcărie pentru obstrucționarea Justiției!”, secundatv.ro

# Dina date 6 August 2017 14:31 +6

Si te gandesti ca un mameluc ca asta o sa iasa cu o nesimtita pensie speciala pentru ca sia batut joc de constitutie si legi. Multumim lui Ponta si PSD pentru reintroducerea pensiilor nesimtite care se da oricarui politruc analfabet sau securist/militian de doi bani. In schimb cei care merita primesc 1000lei in scarba de la statul mafiot al pensionatilor special.

# giorgiana gigi date 6 August 2017 14:46 +3

nu visati prea mult,nu se va intampla nimic decat un alt mare fasssssssss!!!!! actuala clasa politica,indiferent de apartenenta oricarui partid,e mult prea santajabila ,deci slabi in luarea deciziilor majore,nimeni nu va face nimic de teama!!!

# Joshua date 6 August 2017 14:47 +4

Absolut toți cei aflați la conducerea instituțiilor de forță DNA DIICOT PARCHETE trebuiau demisi din ianuarie și cercetați penal.  Sunt un grup infracțional organizat care se apara intre ei și se acoperă unii pe alții.  Ce justiție e asta? Exemplul Puiu Popoviciu sa ia 7 ani pe prejudiciu de zeci și zeci de milioane de euro iar altii cu 0 prejudiciu sau prejudiciu de câteva mii de euro ( poate ca nu e sigur ??) sa ia 5-7 ani de pușcărie doar pt intenție,  sau suspiciune??? URGENT răspunderea magistraților!!  La 2 greșeli sa fie excluși din magistratura și sa nu mai aibă dreptul la pensie!! Și răspunderea avocaților mai nou!!! Sunt niște mincinoși care promit marea cu sarea și nu obțin nimic ( adică te minte) și nu taie chitanță la banii primiți! Niște escroci toți din justiție!!!! Cei mai mari escroci și infractori sunt în justiția românească!!! Sunt mai periculoși ca interlopii!!  Și ce facem cu condamnările date pe legi interpretabile??? Sau ce facem cu legile interpretabile??

# Ursachi Maria date 6 August 2017 14:57 +7

De la prima aparitie publica acest individ nu a inspirat incredere. Ulterior actiunile lui au demonstrat ca nu i se potriveste calitatea de magistrat, mai ales ca sef in aceasta profesie. Oricine se poate intreba DE CE A FOST TOLERAT PE ASA UN POST INALT atata vreme. Este un dezastru pentru cei implicati in actul de justitie.

# Învinuitu KWI îl laudă pe penalu AG date 6 August 2017 18:11 +3

Exprimare greșită! NU e TOLERAT PE ASA UN POST INALT ci... lăudat. Penalul Ciolannis se declară foarte mulțumit de momîia împăiată AG, că doar sunt ambii penali :P :P :P

# Viorel Costea date 6 August 2017 15:09 +4

Practicile nedisimulate de a acoperi nelegiuirile Codruței Kovesi îl recomandă pe acest individ la pușcărie. Cineva ar trebui să descifreze motivele pentru care a fost împins în funcția pe care o ocupă!

# Costică date 6 August 2017 17:56 +3

Doar parlamentul l-ar putea mătrăși că din start nu avea dreptul să fie propus PG, beneficiind de un dosar penal. NU e nimic de descifrat, LULUȚA CIORDUTZA a vrut ca șef un om de paie și falsificînd Mapa profesională a ipochimenului, a reușit ;-) .

# GABI date 6 August 2017 16:27 -9

Voi kgb-istii psd incercati diferite metode pentru a scapa de parnaie . Primiti consecintele cu fruntea sus pentru hotiile care le-ati facut cei din PSD , ALDE. De cand ati venit la guvernare nu ati guvernat , ati cautat diferite metode pentru a scapa de pedepse si pune oamenii vostrii la butoane.Mars jigodii penale. Ar trebui sa va desfinteze partidele vostre , sunteti pusi pe jaf national.

# florin date 7 August 2017 12:19 +1

Singurul aspect pe care nu il explici este urmatorul :  De ce doar infractori din PSD si ALDE trebuie sa suporte consecintele faptelor lor ? De ce sa nu suporte toti consecintele incalcari legii ? Sau uni sunt mai smecheri decat altii ? Daca accepti ca cineva poate incalca legea ca sa dovedeasca o alta incalcare a legii, intri prietene intr-o spirala care cred ca nu vrei sa stie unde duce.... Eu personal nu sunt deacord ca un infractor sa ancheteze alt infractor, locul lor fiind indiscutabil impreuna in celula.....

# Boni Cania date 6 August 2017 18:14 +1

Dacă ar mai trăi Lombroso, ce material de lucru ar avea...

# Frei Heit date 7 August 2017 09:15 +3

Asta este din pacate "noua ordine mondiala" creata si raspandita de "aliatii" nostrii "strategici"! "Ordine" care se bazeaza exclusiv pe rebuturi profesionale tip Lazarica, Luluta, Ciolanis, Coldea, Anaconda - oameni de paie, oameni fara coloana, inculti si fripturisti, dispusi la orice compromis ptr un scaun vremelnic. Modelul a fost patentat cu success in Latin America. Remember Anastasio Tacho Somoza, Manuel Noriega, Gen. Batista. Anonimi si inculti, avand doar o singura trasatura "remarcabila": PROSTIA!!! Si cum Rautatea este apanajul Prostiei, avem explicatia ultimilor ani de "alianta strategica"!!!

# mircea date 7 August 2017 13:24 +1

prin targ se vorbeste ca Lazar,Lazurca,Lascu,Basescu senior au fost colegi da universitate cu taticu lu Coldea,deci un grup da crima organizat- tip***MAFYOT***

# cozma ioan date 10 August 2017 16:10 0

lazarica va sta pe scaunul inalt pana ce tudorel coada de purcel va pune in aplicare prevederile art 54 di legea 303/2004 republicata! care prevede ca numai ministrul justitiei poate cere revocarea sefilor si adjunctilor celor 3 componente ale m. public! cat va fi complice si se va invarti in jurul cozii, lazarica si cheovesoaia vor trona! acum vad ca si tarliceanu a ******t pliscul ! motivul? poate il aflati dv! 10 aug

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva