17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LULUTA VREA SI EA CA LUJU SI ANTENA 3 – Jenant: cititi cererea de stramutare a DNA, care trage de timp in dosarul in care procuroarea Mihaela Iorga Moraru a solicitat in instanta anularea ordinului de revocare din DNA. Pentru a i se admite cererea, Kovesi a invocat precedentul din dosarul 6043/3/2015 in care Razvan Savaliuc si jurnalistii Antena 3 au obtinut stramutarea la ICCJ in procesul cu sefa DNA. Numai ca nu se potriveste (Cererea)

Scris de: L.J. | pdf | print

19 September 2017 14:28
Vizualizari: 8673

Cerere de toata jena facuta de sefa DNA Laura Kovesi in dosarul in care procuroarea Mihaela Iorga Moraru a solicitat anularea Ordinului 301 din 5 iulie 2017 prin care Kovesi a revocat-o in functia de procuror al DNA. Laura Kovesi a cerut in numele DNA stramutarea judecarii dosarului 6018/2/2017 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia VIII contencios, la o alta curte de apel din tara.

Avem convingerea ferma ca cererea de stramutare a DNA e doar un tertip pentru a trage de timp intr-un dosar in care sunt sanse uriase ca Ordinul lui Kovesi sa fie anulat. Ba, am spune noi, cererea apare ca una nepermisa din punct de vedere moral, intrucat apare ca un act al DNA prin care se instiga la neincredere in actul de justitie, care submineaza autoritatea judecatoreasca.


Cerere de o inteligenta tulburatoare

Si acum tineti-va bine! Neavand niciun argument serios prin care sa demonstreze Inaltei Curti de ce nu ar avea parte de un proces echitabil la Curtea de Apel Bucuresti, acest parchet, sub semnatura lui Marius Iacob, care a semnat cu bara pentru in numele Laurei Kovesi (cea care a dat ordinul a carui anulare se cere), a pretins urmatoarele:

Ne intemeiem cererea de stramutare pe jurisprudenta anterioara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Astfel, intr-un caz in care procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a avut calitatea de parte, in nume personal, in dosarul 6043/3/2015 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia III Civila, prin incheierea Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 980/21.04.2016 pronuntata in dosarul nr. 1391/1/2016 – Secia I Civila a dispus stramutarea cauzei la o instanta egala in grad. Apreciem ca, in consideratia faptului ca instanta suprema a apreciat ca prezervarea echitabilitatii este asigurata prin judecarea cauzei in care procurorul sef al DNA este parte, in nume personal, de catre o alta instanta in afara Curtii de Apel Bucuresti. In considerarea faptului ca, in acest caz in care solicitam stramutarea prezenta, procurorul sef al DNA este parte, in calitate de reprezentant al DNA si titular al ordinului de revocare ce formeaza obiectul controlului instantei de contencios administrativ, fara a pune la indoiala credibilitatea actului de justitie, ci, in acelasi scop al prezervarii obiectivitatii si echitabilitatii retinute de jurisprudenta mentionata, se impune stramutarea prezentei cauze de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta curte de apel... in drept ne intemeiem cererea de stramutare pe dispozitiile art. 140 – 142 din Codul de procedura civila”.

Hahaha! Pentru cine nu stie, dosarul 6043/3/2015 este dosarul in care Razvan Savaliuc, Mugur Ciuvica si jurnalistii Antena 3, Mihai Gadea, Radu Tudor si Bianca Nae au solicitat si obtinut stramutarea cauzei in care Laura Kovesi, in nume personal este reclamanta (dar si parata reconventional) si a cerut daune de 1.000.000 Ron pentru niste banale comentarii la niste emisiuni de televiziune din 2014.

Asta e jurisprudenta invocata de DNA!

Pentru stiinta sefei DNA, dar si a afonilor in drept de la DNA care au conceput cererea de stramutare facem cunoscut urmatoarele:

- nu exista identitate de parti, intrucat in dosarul cu jurnalisti, Laura Kovesi era reclamanta in nume personal, in vreme ce in dosarul de fata sunt alte parti, respectiv reclamanta este procuror Mihaela Moraru, iar parat este procurorul sef al DNA Laura Kovesi in calitate oficiala;

- in cerere nu se indica motivele de banuiala legitima sau siguranta publica prevazute de art. 140 Cpc raportat la speta dedusa judecatii;

Amintim ca in dosarul cu jurnalistii, acestia au formulat cereri succesive de recuzare, care au fost respinse, au demonstrat cu probe ca judecatorii din complet au respins nejustificat toate probele in aparare solicitate, au impiedicat accesul la actele din dosar (prin falsuri in incheieri) incalcand dreptul la aparare etc, ceea ce nu a fost cazul in dosarul in care procurorul Iorga Moraru a cerut anularea ordinului procurorului sef al DNA.

Ba chiar s-ar putea ridica problema inadmisibilitatii cererii de stramutare ca fiind facuta de o persoana fara calitate, intrucat cererea e semnata de adjunctul DNA Marius Iacob, in numele Laurei Kovesi, desi in proces a fost chemata ca parte procurorul sef al DNA – (vezi facsimil din sistemul Ecris)


Cititi aici integral cererea de stramutare formulata de DNA


Comentarii

# Vladimârrr...!!! date 19 September 2017 16:53 +12

Prevăd că până la urmă, pentru serviciile aduse Unchiului Sam, Basescului, Șifonierului cotrocenian precum și prea multor altora, văzuți și mai ales NEVAZUȚI, draga noastră Codruță a Codrului Penal, isi va obține și dânsa STRĂMUTAREA, dacă nu intr-o funcție baban plătită, departe de țara pe care cu atâta gratie, măiestrie și profund devotament patriotic a nenorocit-o, măcar in Americania a care-i cetățean cu acte in regula este, ca după o cariere de așa nemaivazute succesuri, nu poate sa eșueze in derizorii și lamentabile eșece ... !!! Si sa-i dorim ca s-o ajute bunul Dumnezeu, cum ne-a ajutat și ea pe noi ! Amin !

# DODI date 19 September 2017 19:04 +2

Cu fiece zi luluța demonstrează gradul său de incompetență. Doar în comunism oamenii erau promovați până la nivelul lor de incompetență. Cu experiența comunistă din școala Securității, hăhăilă a reținut că el nu poate promova oameni mai inteligenți decât el. În consecință toate promovările lui hăhăilă sunt pe baza acestui criteriu. Rezultatul îl vedem azi. Funcțiile importante în stat sunt ocupate de nulități, iar ciolanis a urmat exemplul predecesorului său. Noi am suportat și suportăm în continuare această batjocură. Întrebarea este simplă: până când?

# REMEMBER date 19 September 2017 19:32 +1

Ține morțis 1/4dokta KOVESI să facă de rahat ambasada Franței? Cu ocazia decorării fu miluită din plin: „simbol al profesionismului, al integritatii si al datoriei” :P :P :P .

# obiectiva date 20 September 2017 06:04 +2

in Romania, jurisprudenta nu este izvor de drept...cred ca juristii de la ambasada SUA i/au facut cererea lui Kiorvesi....caci numai in dreptul anglo/saxon este viabil si valabil precedentul judiciar....bine, asta nu inseamna ca legea nu trebuie aplicata uniform.....dar asta este o alta mancare de peste.....

# Altul date 20 September 2017 18:13 +1

obiectiva ne uimesti cu stiinta ta in ale dreptului.Tine-o tot asa,muritorii iti cad la picioare.

# ARGUS date 20 September 2017 18:49 0

Cum sa nu stie fata asta drept,dupa cate a indurat si a patimit si cate nedreptati i s-au facut.Numai ea si eu stim despre chestiile astea.

# Altul date 21 September 2017 21:40 +1

Erudita ,o enciclopedie in materie de drept.O femeie frumoasa fara artificii si trucaje ieftine ,bag seama, cucereste auditoriul prin prezenta,prin stil,prin cunostiinte .obiectiva ,te pretuim,tine-o tot asa.

# argatu date 20 September 2017 17:19 0

Spagara asta de Morar vrea sa mearga in instanta ? Are tupeu obraznic. Eu voi merge sa fac cerere de interventie sa demonstrez ca este o infractoare periculoasa si ca trebuia de mult sa faca cunostinta cu Beciul Domnesc.

# ella date 21 September 2017 05:22 +1

Sunt tare curioasă dacă acești profesioniști ai dreptului ar avea curaj să se lase testați prin rezolvarea grilelelor date la admitere la INM sau barou??? Ar fi interesant dacă ar exista vreo posibilitate legală ca în cadrul obligației de perfecționare (ca la avocați) să fie obligați atât procurorii cât și judecăîtorii să rezolve chestionarul. Cred că ar fi jale...............

# justo date 21 September 2017 12:01 0

toti au intrat pe usa din dos in sistem. putini sunt cei care au dat examen. rezultatele se vad.

# Giordano date 21 September 2017 19:50 0

Cabalina e "perduta" fara Coldache . Pe santiere cu voi , nu aveti ce cauta bugetari cu salari/pensii nesimtite ! Eu nu vreu sa mai platesc astfel de viermi ! Gata !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva