27 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAESTRUL IOAN SAVA NU SE POATE ODIHNI IN PACE – Avocata Daniela Sava incearca sa recupereze un imprumut de peste 500.000 euro, acordat de sotul ei, avocatul Ioan Sava, unui prieten. Halucinant: judecatoarea Angelica Ulianov de la Tribunalul Bihor a respins ca inadmisibila cererea, pe motiv ca nu se poate dovedi ca debitorul a primit somatia de plata. Coincidenta: tot Ulianov, sotie de procuror DNA, judeca dosarul de despagubiri privind abuzurile DNA contra lui Ioan Sava (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 august 2020 17:56
Vizualizari: 3775

Lumea Justitiei va prezinta un caz stupefiant, in care o judecatoare a interpretat contra naturii Codul de procedura civila, adaugand practic la lege. Vorbim despre un dosar in care isi cauta dreptatea avocata Daniela Sava (foto 2 dreapta), vaduva maestrului Ioan Sava (foto 2 stanga), mort in decembrie 2019 dupa o grea suferinta, inainte sa-si poata vedea pedepsiti calaii de la DNA Oradea (click aici pentru a citi).De data aceasta, ne referim la judecatoarea Angelica Ulianov (foto 1), de la Tribunalul Bihor, cea care i-a respins ca inadmisibila avocatei Daniela Sava cererea de a-si recupera o datorie de 537.220 de euro. Este vorba despre o suma pe care sotul Danielei Sava, defunctul avocat Ioan Sava, i-o imprumutase unui barbat din Oradea. Subliniem ca judecatoarea Ulianov a respins actiunea ca inadmisibila, nemaiobosindu-se sa intre pe fondul problemei. Motivul este de-a dreptul revoltator, asa cum puteti citi mai jos.


Iata mai intai minuta sentintei nr. 64/2020 din dosarul nr. 297/111/2020*:


Admite exceptia inadmisibilitatii invocata de debitorul MUDURA GHEORGHE. Respinge cererea ca inadmisibila. Obliga creditoarea SAVA ANA-DANIELA la plata catre debitorul MUDURA GHEORGHE a sumei de 3500 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu avocat. Cu drept de cerere in anulare pentru creditor in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata astazi, 15.06.2020, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei conform art. 396 alin. 2 C.proc.civ.”.


Jongleria cu sectii si cu amanari


Totul a inceput la 4 februarie 2020, cand avocata Daniela Sava a depus la Tribunalul Bihor – Sectia a II-a Civila o actiune impotriva lui Gheorghe Mudura, un afacerist local, condamnat definitiv in 2013 la 7 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala, spalare de bani si obtinere nelegala de TVA. (In 2020, Mudura a primit alta condamnare, de 10 ani inchisoare, dar la fond.) Prin respectiva actiune, Daniela Sava solicita obligarea lui Gheorghe Mudura la plata celor 537.220 de euro plus 113.041,97 de euro penalitati. O saptamana mai tarziu, Tribunalul Bihor a pasat dosarul nr. 297/111/2020 catre Sectia I Civila, cauza primind noul numar 297/111/2020*.

Aici, judecatoarea Angelica Ulianov a ramas in pronuntare la data de 25 mai 2020, amanand-o pentru 8 iunie (vezi facsimil 1).

 


 

Problema este ca in 8 iunie, judecatoarea si-a dat seama ca data pica a doua zi de Rusalii, deci intr-o zi libera (conform art. 139 alin. 1 pct. 7 din Codul muncii), motiv pentru care a amanat din nou pronuntarea, pentru 15 iunie 2020. Ca o ciudatenie, remarcam faptul ca magistrata a scris in incheiere ca a anuntat amanarea de pronuntare in sedinta publica, la 8 iunie, in conditiile in care, teoretic, instanta nu avea program in acea zi. Grefiera Daniela Cociubei a redactat amanarea de pronuntare in ziua urmatoare, adica marti, 9 iunie 2020, cand nu mai era nicio sarbatoare legala (vezi facsimil 2).

 Judecatoarea n-a mai analizat fondul problemei


Dupa cum ati vazut mai sus, la 15 iunie 2020, judecatoarea Angelica Ulianov a admis exceptia inadmisibilitatii invocata de catre parat, respingand actiunea avocatei Daniela Sava. In esenta, asa cum veti citi in sentinta anexata la final, magistrata spune in felul urmator:

Chiar acceptand faptul ca proba predarii la oficiul postal ar fi suficienta in dovedirea trimiterii corespondentei prin scrisoare recomandata, astfel cum se mentioneaza in cuprinsul cererii de chemare in judecata, trebuie remarcat ca nu exista niciun element care sa probeze ca somatia de plata a fost primita de catre debitor, astfel cum impune art. 1017 alin. 2 teza a IIa C.pr.civ.

Simpla predare a somatiei la oficiul postal nu indeplineste exigenta impusa de textul legal, fiind necesar a se proba comunicarea efectiva a acestui inscris catre debitor. Problema este ca o asemenea logica nu face altceva decat sa adauge la lege, in conditiile in care Codul de procedura civila impune doar comunicarea somatiei de plata, nu si dovada ca somatia a fost primita.


Iata textul art. 1017 alin. 2 teza a II-a CPC:


Dovada comunicarii somatiei prevazute la art. 1.015 alin. (1) se va atasa cererii sub sanctiunea respingerii acesteia ca inadmisibila”.


Cine este Angelica Ulianov


Absolut intamplator, judecatoarea Angelica Ulianov trebuie sa solutioneze alt dosar, 1425/111/2018*, deschis ca urmare a unei actiuni depuse de sotii Daniela si Ioan Sava, privind daune materiale si morale ca urmare a executiilor ticluite impotriva lor de catre DNA Oradea pe vremea cand era condusa de „Manelistul” Ciprian Man. Dupa ce initial, la 3 octombrie 2018, judecatoarea Carmen Mociran de la Sectia I Civila a Tribunalului Bihor – casatorita cu un ofiter din structurile de aparare nationala – a respins ca inadmisibila actiunea (click aici pentru a citi), Curtea de Apel Oradea, in 18 martie 2019, a dispus rejudecarea cauzei de catre Tribunalul Bihor. Aici, speta a picat la judecatoarea Angelica Ulianov, al carei consort, Gabriel Ulianov, este procuror al Directiei Nationale Anticoruptie. Ambii soti Ulianov sunt magistrati-activisti, semnatari ai memoriului FJR impotriva modificarilor la legile justitiei.


* Cititi aici sentinta judecatoarei Angelica Ulianov

Comentarii

# Unul date 4 august 2020 09:09 +1

,,Jos labele de pe Justitie....!,,Mai bine dai cu zarul (chiar si masluit) decat sa ai parte de repartizarea aleatorie!Problema reala nu este ca exista paraditori ci ca nu sunt luate masuri in ciuda tuturor evidentelor!Ceea ce se intampla in prezent este similar cu politia politica din anii 50 doar ca acum criteriile sunt altele decat cele politice. Politica in zilele noastre nu mai este doar lupta pentru putere ci si oportunitatea unor castiguri materiale. ,,Cauza a fost analizata de catre un complet de judecata....A avut la dispozitie caile legale de a contesta hotararea...Exista o hotarare jdecatoreasca in acest sens...,,Nicaieri nu apare cuvantul dreptate in toate procedurile noastre, nici macar aluzia! Ma mir ca inca ma mai mir!

# panduri date 4 august 2020 09:57 +1

E plin Tribunalul Bihor de cozi de topor, zise judecatoare femei care isi urasc sotii, copii , femei care nu au facut nimic uman in viata lor de totala teroare impotriva celor din jurul lor, inclusiv justitiabilii. CSM ar trebui sa inceapa anchete impotriva acestor impostoare judecatoare basiste.

# xus date 4 august 2020 12:28 -1

Hehe, nu miroase frumos, insa ... Persoana a a ales calea ordonantei de plata pentru a nu plati taxa de timbru, decat ceva modic... Are deschisa calea dreptului comun insa acolo va trebui sa timbreze la valoare. La ordonanta fie faci somatia prin executor, fie cu continut declarat (sa scrie ce se afla in plic). Nu zic ca ala nu e o canalie, nu mai vrea sa dea banii inapoi, invocand chestii de procedura...

# Retardanis date 5 august 2020 12:27 +1

Daca ai o juma' de milion, de ce ii imprumuti, asa, fara nici o garantie? Eu il trimiteam la banca in secunda 2. O fi si aici ca la interlopi, cu dobanda (probabil mai mica).

# mitica date 5 august 2020 15:42 +3

Ulianov, sotie de procuror DNA, judeca dosarul de despagubiri privind abuzurile DNA contra lui Ioan Sava? Am spus si o repet: DNA-ul este o organizatie antiromaneasca care trebuie desfintata.

# mircea date 5 august 2020 20:21 +2

În țară există nenumărate și adevărate clanuri de genul: un soț procuror, celălalt judecător, unul avocat, celălalt judecător, unul judecător, celălalt ofițer SRI sau polițist de la cercetări penale. Este nevoie de o lege a incompatibilității funcțiilor în familie, chiar pănă la gradul al 3-lea: ori procurori, ori judecători, ori avocați, ori SRI-ști, adică eliminată încrengătura de rubedenii pe mâna cărora Doamne-ferește să intri că nu te mai scapă nimeni! Sunt familii (extinse) unde-i găsești pe toți: unul judecător, unul procuror, unul avocat și celălalt pe la SRI sau Poliție! Ar fi o măsură dură, cu victime colaterale dar cred că nu mai există altă soluție!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.09.2020 – Judecatorii de la CAB au castigat Cupa Baroului Bucuresti la fotbal (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva