19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAGISTRATI LA CONTROL – Judecatorii si procurorii inscrisi la examenul pentru functii de conducere in instante si parchete vor fi testati psihologic. Va fi evaluata capacitatea candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea, precum si rezistenta la stres (Listele)

Scris de: L.J. | pdf | print

27 October 2013 11:30
Vizualizari: 10862

Incepe concursul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea, organizat de Institutul National al Magistraturii. Candidatii sustin duminica, 27 octombrie 2013, prima proba a examenului constand in testarea psihologica, evaluarea capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres.


Proba, care se va desfasura in perioada 27 octombrie – 3 noiembrie 2013, consta intr-un test scris si in sustinerea unui interviu in fata comisiilor formate din cate doi psihologi desemnati de CSM. Testul scris are loc la Universitatea Nicolae Titulescu, iar interviu se va desfasura la sediul INM incepand cu 29 octombrie.

Cea de-a doua proba va fi sustinuta de candidatii inscrisi in concurs in perioada 8 – 19 noiembrie 2013, cand judecatorii si procurorii vor trebui sa sustina proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere.

In data de 24 noiembrie 2013 va avea loc ultima proba din concurs. Este vorba despre sustinerea testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane.

Potrivit INM, examenul se organizeaza in vederea ocuparii unui numar de 118 functii vacante de presedinte si vicepresedinte la instante si 99 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct la parchete. Candidatii declarati admisi pentru sustinerea concursului au trebuit sa corespunda anumitor criterii stabilite de CSM, prin Hotararea nr. 320 din 27 aprilie 2006, precum:

- sa faca dovada ca au obtinut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani, indeplinesc conditiile de vechime prevazute de lege si au cel putin un grad profesional corespunzator instantei sau parchetului pentru ale caror functii de conducere candideaza;

- sa depuna o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nu au colaborat cu acestea.

* Cititi aici anuntul INM privind desfasurarea probei constand in testarea psihologica

* Cititi aici lista candidatilor judecatori

* Cititi aici lista candidatilor procurori

Comentarii

# Arlechin date 27 October 2013 16:44 0

Unii o sa fie direct internati daca se face la modul serios controlul psihiatric

# unul din lumea cea mare date 27 October 2013 22:07 +1

pentru arlechin//crezi ca/l vor face????????eu nu cred.daca s/ar face ar avea scuze pentru decizii si ca in sua temporary insane.la noi se aplica ,,TOT TIMPUL NESIMTITI,,

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva