17 ianuarie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DESFIINTATI DNA - Devastatorul raport de control de la DNA prezinta un adevar cutremurator: procentul de achitari la una dintre sectii a atins 37,25% si a crescut cu 83,87% in 2016, comparativ cu 2015. Din 57 de inculpati trimisi in judecata 50 au fost achitati definitiv pe temeiul “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. Pana acum, DNA ne mintea ca procentul achitarilor e de doar 10% anual. In orice tara, un asemenea parchet ar fi fost inchis (Raportul)

Scris de: L.J. | pdf | print

8 octombrie 2017 13:40
Vizualizari: 45101

Numai niste politicieni iresponsabili mai pot tolera ca DNA sa mai functioneze in continuare dupa constatarile ingrozitoare ale echipei de control a Inspectiei Judiciare, care a efectuat un amplu control de fond in aceasta vara.

In Raportului de control de la DNA – scos la lumina in premiera de Antena 3 – sunt mentionate aspecte revoltatoare, care releva faptul ca sub conducerea Laurei Kovesi, DNA a devenit un real pericol public, fiind pusa sub semnul intrebarii oportunitatea functionarii in continuare a acestei unitati, cata vreme esecurile au atins cote alarmante.


La o singura sectie doar – Sectia a II-a, din cele doua operative ale unitatii, s-au inregistrat urmatoarele “performante”:

-rata achitarilor a crescut la peste 37% in 2016, comparativ cu 2015;

-in 2016, din 57 de incupati 50 au fost achitati pe temeiul “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”;

La asemenea rezultate deplorabile, pentru care nu raspunde nimeni, ne intrebam de ce nu se inchide acest parchet, cata vreme se dovedeste ca a devenit o institutie de distrus cetateni, care produce prejudicii uriase romanilor.

Faptul ca la asemenea rezultate, nimeni din DNA nu intelege sa-si dea demisia, denota in opinia noastra ca acest parchet este condus de persoane absolut iresponsabile, care ar trebui urgent demise.

Se releva si faptul ca in fata acestor rezultate catastrofale, nimeni din conducerea DNA nu a luat vreo masura, dimpotriva totul s-a musamalizat pretextandu-se ca niciuna din solutiile de achitare, nici macar cele din cazurile cu arestati pe nedrept, nu sunt imputabile procurorilor de caz.

Iata in continuare fragmente pe aceasta tema din anumite observatii facute de inspectorii judiciari cu ocazia intocmirii Raportului de control de la DNA, de peste 550 pagini, prezentat in premiera de Antena 3.

Astfel, cum s-a relevat in Raportul de control, in anul 2016 la nivelul sectiei s-au inregistrat 57 de inculpati, din care 50 incupati achitati – in temeiul “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea” (din care 1 arestat preventiv) si 3 inclupati arestati in temeiul fapta nu exista. In anul 2016, prin 43 de rechizitorii au fost trimisi in judecata 153 inculpati.

Datele mentionate releva o crestere de 83,87% a numarului de inculpati achitati, in anul 2016 comparativ cu 2015.

Aceasta crestere nu a fost in niciun fel analizata, nu au fost mentionate date referitoare la perioada in care s-a dispus trimiterea in judecata, nu au fost facute analize vizand temeiul in baza careia a fost pronuntata achitarea, la pag. 83 din Raportul de control, referitor la calitatea actelor procesuale si procedurale, fiind facute mentiunile: 'Aceste achitari au fost analizate sub aspectul imputabilitatii si s-a constatat ca nu sunt imputabile procurorului de caz, dar vor fi avute in vedere la acordarea calificativelor'.

Apreciez ca o astfel de analiza era necesara si prin prisma ponderii de 37,25% a achitatilor, reprezentand incupati trimisi in judecata (153 inculpati), raportat la numarul total de inculpati achitati in anul 2016 (57 inculpati) (…)

Datele mentionate releva o crestere semnificativa a numarului de inculpati achitati, pe alt temei juridic decat cel vizand dezincriminarea faptei, in anul 2016, comparativ cu anul 2015 si respectiv semestrul I 2017...”

Cititi in continuare in facsimil filele din Raportul de control referitoare la numarul urias de achitari:

Comentarii

# Vlad T. date 8 octombrie 2017 14:01 +39

Eu spun de ani de zile ca DNA trebuie desfiintata, in nici o tara din lume nu exista o asemenea structura securista iar corupta si japita penala Kovesi merita INCHISOARE PE VIATA!

# DNA arestează? date 8 octombrie 2017 15:18 +2

N-ai să vezi! Mika Plagiatoare (doar 4%) va lupta să-și îndeplinească angajamentul de a aresta 10 mii de oameni, chit că DNA nu are așa ceva în atribuții!

# DNA nu arestează date 8 octombrie 2017 18:46 -1

„Nu arestează pe nimeni procurorii! Procurorii te duc la arest, după care judecătorul decide dacă vei rămâne în arest sau nu”, CTP. Tot procurorii sunt cei care arestează și pe judecători, așa că judecătorii au o sarcină doar de funcționari cu mînecuțe, adică să copieze pe alte formulare ce au scris deja procurorii și, eventual, să mai facă o muncă de ”cap limpede”, adică să mai corecteze niște virgule, vreun articol cu numărul citat greșit din grabă, din astea! NU ”decid” ei nimic, treaba a fost analizată și decisă dinainte de cine trebuie, de la Organe.

# sanchi date 9 octombrie 2017 06:02 -1

Impresionați de curajul ei - „Urmează noi arestări”, suedezii au tămîiat-o cu STEAUA POLARĂ...

# Ica date 8 octombrie 2017 16:26 +5

Atât timp cât borfaşul suprem al ţării ne râde-n nas din deal, creatura LCK ştie că e intangibilă !

# DODI date 8 octombrie 2017 20:21 +2

Unde sunt serbările de altă dată când licuricii și pupincuriștii făceau coadă la ușa DNA pentru a asculta cifrele triumfaliste. Unde este ratatul de la Cotroceni care nu poate dormi dacă nu trimite cuvinte de laudă mult stimatei DNA?

# Stimați Ambasadori,ŞTIAȚI CĂ Implicarea dv-stră este greșită date 8 octombrie 2017 14:37 +13

De a fi împotriva reformelor in justiție si crează un iremediabil prejudiciu României dar în primul rând întregii lumi democratice. Este ca și cum ați afirma că: DEMOCRATIA nu se bazeaza pe alegerea popoarelor, legi neinterpretabile, dreptate si egalitate pentru Toți. -Ci prin: forță, nedreptate, control din umbră și interese ascunse. Oare dumneavoastră aveți dreptate? sau țările  care v-au onorat cu această funcție nobilă? Nemeritatul d-stră dispreț față de Poporul Român şi NU a omorât și făcut sclavi ca alte națiuni care ACUM se laudă cu bogățiile jefuite de la alții. NOI ŞTIM CĂ:noblețea, răbdarea si ospitalitatea noastră a fost interpretată greşit în mintea ,,mai nobilă'' a străinilor fiind confundată cu NAIVITATEA.Cel mai mare păcat al vostru este ignorața că: -Şi Românii au fost creați de acelaşi Dumnezeu!. Şi probele arheologice dovedesc că noi suntem aici de mii de ani! înaintea celor care acum vor sa ne dea ,,LECȚII DE  ORICE'' 

# interese superioare date 8 octombrie 2017 15:21 0

Implicarea ambasadorilor e intenționată, deci nu poate fi greșită :P .

# Maria date 8 octombrie 2017 18:24 +7

Daca e intentionata implicarea ambasadorilor e si mai groasa golania acestora. Sa-si ia panaramele sub brat si sa mearga inapoi de unde au venit. URGENT! Asa nu se mai poate! Sa faca golanii la mamele lor acasa!

# M.M date 8 octombrie 2017 19:02 +4

Implicarea ambasadorilor este și intenționată și greșită iar  interesele lor sfideaza legea moralitatea si democratia. Este CLAR  ca doresc RAUL poporului roman și binele doar pt ei. Ambasadorii sunt responsabili de susținerea regimului mafiot din justiție de atatia ani de zile. Nu este doar o rușine,  este o crimă împotriva poporului roman,a conceptului statului de drept și a democratiei :o :sad:

# Iry date 8 octombrie 2017 15:19 +9

Toate instituțiile de forță din ROMÂNIA trebuie reformate. Procurorii și judecătorii nu au absolut nici o treaba cu aplicarea legii ( si asta numai din cauza ca nu au răspundere iar legile sunt interpretabile). Un COD PENAL cu LEGI INTERPRETABILE  este un cod care mai mult rău face, care nu legiferează ci dimpotrivă creează opusul legii adică abuzurile și încălcarea legii a celor care aplica legea. Toate condamnările în baza acestor coduri sunt ca și nule de drept pt ca nu sunt corecte. Sunt  mii de cazuri: pe aceeași fapta se pot  da zeci sau mii de condamnări diferite, este total aberant, ilegal și nedrept, ex.pot continua...

# Elvis Jailhouse Rock date 8 octombrie 2017 16:33 -3

Cred ca nu mai dureaza mult pana cand se va dovedi ca baLaura Codruta Kovesi haleste bebelusi(inclusiv nenascuti) la cina :eek:

# sanchi date 8 octombrie 2017 18:35 +4

Mai util i-ar fi băi de sînge, terapia contesei Báthory, valorificînd tipele mai drăguțe din sistemu' judiciar. NU e cazul s-o sacrifice pe biata vădană Stanciu :P :P :P .

# Elvis Jailhouse Rock date 9 octombrie 2017 00:35 +2

Nu stim noi in ce filme de groaza o vor vedea stra-stra-stranepotii nostri, peste 100-200 de ani, pe personaja Kovesi. Exclus s-o vada sfanta pe pereti, in icoane, oricat ar munci americanii la "sfintenia" ei.

# stafia Ciordutzei date 9 octombrie 2017 05:59 +3

Kovesi e bună într-un remake 101 dalmațieni, în rol de Cruela Demon :P

# io date 9 octombrie 2017 00:00 +2

Slugi, retardati, analfabeti si tarfe platiti din bani publici avand ca singur si unic scop teroarea si favorizarea infractorilor "de elita". Platim ca sa mentinem tifosu' la butoane?! Ne platim propria prabusire!?! DESFIINTATI DNA!! Macovei, Basescu, Coldea si, fireste, Kovesi trebuie sa infunde puscaria pentru tot restul vietii lor, plus inca un an!

# x date 9 octombrie 2017 00:33 +1

halal legi si regulemente ! cum este posibil sa faci o echipa de inspectori cu numar par de membri ??? dam cu banul ca sa vedem care parte are dreptate ?

# santinela date 9 octombrie 2017 08:38 +5

Si plavanu neamului sta sa-i cinte cucuveaua-n curte incintat de ce nulitati au fost angajate la DNA si de magistralul management desfasurat de Kovessi !!

# livia date 9 octombrie 2017 14:18 +1

Aceasta structura de cucuvele, portocale si zdrente, trebuie desfiintata. Daca se mai doreste o astfel de directie, atunci ministrul justitiei sa organizeze un concurs la sange pentru ocuparea tuturor posturilor. In primul rand vechimea; sa nu mai apara pe acolo persoane cu o vechime mai mica de 15 ani; nu unii cu cas la gura care au facut facultatea fast forward!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.01.2022 – Operatiunea "Buda in Cotet" a intrat in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva