Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

GHIVECIUL VEVERITEI – Exclusiv: Ordonanta si procesul verbal prin care procuroarea DNA Carmen Lancranjan l-a facut suspect pe liderul PSD Liviu Dragnea. Imediat, DNA l-a supus pe Dragnea unui linsaj mediatic infernal. Uluitor, Lancranjan a amestecat fapte vechi de 16 ani, clasate inital cu un denunt al OLAF din 2016 si 515.000 de puieti de salcam din comuna Crangeni (Ordonanta si Procesul Verbal)

Luni, 13 noiembrie 2017 19:36 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Reteta DNA de asalt total la presedintele PSD Liviu Dragnea a urmat planul bine stabilit. A fost dezgropat un dosar clasat initial de DNA in 2013 de catre procurorul Paul Silviu Dumitriu aflat in coordonarea directa a sefului Sectiei a II-a Claudiu Dumitrescu, fost sef al DLAF. Pentru ca redeschiderea dosarului sa fie justificata s-au adaugat alte plangeri si denunturi penale din alte dosare si s-a constituit un mare dosar pentru a fi livrat opiniei publice in chip cat mai defaimator. Joi, 9 noiembrie 2017, a fost finalizata ordonanta de incepere a urmaririi penale impotriva presedintelui PSD Liviu Dragnea, caruia i s-a acordat calitatea de suspect pentru infractiunile de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si altele, fara ca Dragnea sa aiba macar cunostinta de faptul ca este cercetat si sa i se dea posibilitatea sa isi prezinte propria aparare.


Tot joi, presa a fost dinadins informata ca luni, 13 noiembrie 2017, Liviu Dragnea va fi citat la DNA, de unde va iesi ca suspect. O informatie care s-a confirmat 100% si care denota ca DNA a pregatit linsarea mediatica a liderului PSD printr-un comunicat de presa livrat imediat dupa ce Dragnea a parasit DNA. Dintre toti procurorii DNA, s-a nimerit ca dosarul lui Dragnea sa pice pe mana junei Carmen Alexandra Lancranjan (foto 1) - poreclita "Veverita" - care a fost adusa la DNA la 1 februarie 2017, dupa ce initial picase interviul. Lancranjan este o ONG-ista din sfera vestitilor Monica Macovei, Raluca Pruna, Cristina Guseth si a fost, pana nu demult, presedinta Asociatiei Liderjust, care derula proiecte inclusiv cu Cristi Vasilica Danilet (foto 2 si 3).

Inainte sa fie adusa la DNA, Lancranjan a fost sustinuta de mediile ei, pentru a deveni membru al CSM, insa a pierdut in alegeri. Foarte grav, toate acuzatiile aduse public lui Liviu Dragnea au fost aruncate in spatiul public printr-un comunicat de presa al DNA si informatii scurse in presa de casa inainte ca liderul PSD sa fie audiat vreodata si sa i se dea posibilitatea sa isi prezinte apararile. Apare evident ca al treilea om in stat – Liviu Dragnea este si presedintele Camerei Deputatilor – a fost terfelit in public de catre DNA, care i-a incalcat prezumtia de nevinovatie si a dat presei informatii inainte sa stranga probe si in apararea liderului PSD.

Melanjul de acuzatii

Iar acest lucru reiese in mod clar din Ordonanta din dosarul penal nr. 986/P/2014 pe care Carmen Alexandra Lancranjan o avea scrisa inca din 9 noiembrie 2017, cand aparusera deja in spatiul public informatii cu privire la posibila citare a lui Dragnea la DNA, si cu care procuroarea DNA l-a asteptat luni, 13 noiembrie 2017, pe Liviu Dragnea.

Conform Ordonantei, care contine 141 de pagini, si pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in exclusivitate, dosarul penal nr. 986/P/2014 este format din trei dosare instrumentate in perioada 2014-2016, fie ca urmare a sesizarii din oficiu, fie in urma unor denunturi. Modul de intocmire a dosarului si apetenta pentru zona "Teleorman" si orice ar avea legatura cu Liviu Dragnea poate demonstra ca presedintele Camerei Deputatilor a fost vanat cu dosare penale, procurorii ajungand sa faca dosare pe fapte vechi din 2001 sau din perioada in care era presedinte al CJ Teleorman. Mai mult, dupa cum se va vedea din document, in mod "intamplator" denuntul facut de OLAF intr-unul dintre dosare are fix acelasi obiect ca un alt dosar deschis cu trei luni inainte de DNA, la care nu se ofera prea multe detalii, dar care este ulterior reunit cu denuntul OLAF.

De altfel, noul dosar al lui Dragnea prezinta, in mod ostentativ, posibile legaturi intre contractele acordate prin 2013-2014 de CJ Teleorman, condus pana in 2012 de actualul lider PSD, si Tel Drum sau "societati asociate".

Iata cum s-a creat noul dosar al lui Dragnea si ce acuzatii are la baza:

986/P/2014 – dosar deschis in 16.12.2014, in urma unei sesizari din oficiu a Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie din DNA pe infractiunea de abuz in serviciu, ca urmare a faptului ca anumite persoane din cadrul CJ Teleorman si din Consiliul Local al comunei Crangeni si-au incalcat atributiile de serviciu cu privire la procedurile de atribuire a contractului de servicii de impadurirea terenurilor degradate si au receptionat in fals impadurirea unei suprafete de teren 103,08 ha, atestandu-se predarea-primirea a 515.400 de puieti de salcam si efectuandu-se plata nelegala a contravalorii acestuia. S-a facut vorbire in speta si despre faptul ca in cadrul unui proiect care viza construirea de sedii pentru asezaminte culturale toti ofertanti ar fi fost societati asociate cu Tel Drum.

389/P/2016 – dosar deschis in 3.06.2016 – pentru savarsirea infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE.

754/P/2016 – dosar deschis in 20.10.2016, ca urmare a denuntului formulat de OLAF in 30.09.2016, prin care reclama acelasi infractiuni ca in dosarul 389/P/2016, acuzand ca anumiti reprezentati ai CJ Teleorman au constituit un grup infractional organizat pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, falsificand documentele din proiectul tehnic pentru realabilitatea DJ 506, care s-ar fi efectuat de Tel Drum.

Fata de aceasta situatie ne intrebam daca OLAF avea cunostinta de dosarul de la DNA si s-a gandit sa dea "o mana de ajutor" sau este o pura coincidenta ca obiectul denuntului este acelasi cu dosarul deschis de DNA cu trei luni inainte.

Tot prin ordonanta nr. 754/P/2016 din 20.10.2016 s-a dispus reunirea dosarului 754/P/2016 la dosarul nr. 389/P/2016, urmarirea penala fiind continuata in 389/P/2016.

Ulterior, la data de 6.07.2017 s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE, in ce priveste obtinerea de fonduri europene pentru reabilitarea unui drum national de care CJ Teleorman si acordarea contractului de executie catre Tel Drum.

In Ordonanta se mai face insa trimitere la un alt dosar. Este vorba despre o sesizare din oficiu pe care DNA o face la data de 15.05.2017 cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu de catre reprezentantii CJ Teleorman in legatura cu Tel Drum.

Dincolo de acuzatiile expuse mai sus, in dosarul lui Liviu Dragnea au fost cuprinse si infractiuni care in trecut au mai fost anchetate de un alt procuror DNA. Este vorba despre dosarul clasat in 2013 de procurorul Paul Dumitriu, coordonat la acea data de procurorul Claudiu Dumitrescu, fost sef al DLAF, dosar care continea fapte care astazi se regasesc si in Ordonanta procuroarei Carmen Lancranjan. (Cititi aici mai multe detalii)

Dragnea a fost chemat la DNA pentru show

De toate aceste acuzatii si altele similare detaliate in Ordonanta lui Lancranjan a luat la cunostinta si liderul PSD Liviu Dragnea abia luni, 13 noiembrie 2017, cand s-a prezentat cu avocatul pentru a afla ce i se imputa, caci pana la acest moment nu avea cunostinta de existenta dosarului. Acest lucru reiese chiar din Procesul Verbal pe care Liviu Dragnea l-a semnat in fata procuroarei Carmen Lancranjan si pe care Lumeajustitiei.ro il prezinta exclusiv la finalul articolului.

Ca o nota, trebuie precizat ca Liviu Dragnea s-a prezentat la DNA la orele 9.00, iar procesul verbal, conform documentului, a fost incheiat in intervalul orar 8.46-9.15. S-o fi apucat Carmen Lancranjan sa scrie la procesul verbal de cand liderul PSD era pe drum spre DNA, cine stie?

De altfel, in cadrul conferintei de presa sustinute la Parlament, presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a precizat ca respinge categoric orice acuzatie, ca nu are nicio legatura cu Tel Drum si acuza ca in comunicatul DNA se regasesc "multe lucruri neadevarate": "Astazi am fost la DNA sa imi iau in primire al treilea dosar. Am citit cu atentie comunicatul DNA, i-am ascultat pe procurori cu atentie. Trebuie sa recunosc ca este o poveste lunga. Resping categoric orice acuzatie. Mentin ceea ce spun de ani de zile, ca nu am legaturi cu aceasta societate comerciala, in rest, o sa vedem pe ce se bazeaza acele acuzatii. Unele din aceste acuzatii au fost verificate deja. Eu, in 2001, nu puteam sa fac grup infractional cu mine (…) S-a vorbit despre multe lucruri neadevarate in comunicatul DNA. E treaba avocatilor. Vreau sa vad pe ce se bazeaza aceste incriminari. Stiu ca avem telejustitie. S-ar putea sa ajung in instanta si acolo sa se ceara probe”.

Iata Ordonanta semnata de Carmen Lancranjan in 9.11.2017:Iata procesul verbal semnat de Liviu Dragnea in data de 13.11.2017:


Accesari:13478

Comentarii

# sanchi date 13 noiembrie 2017 20:30 +10

Să nu o descurajăm pe tînăra procuroare. De s-o face de mîntuială cel dosar, cum a „pățit” și V. Blaga, Ghinion :P

# Pilos date 13 noiembrie 2017 23:27 -2

Pile Cunostiinte Relatii cu accedere in pozitii sociale nemeritate conduce la o situatie dezastruoasa,,,,,,,,,,,,,,,,,,si-l cocosesc pe preopinent pana in final.Ghinion!

# un oarecare date 13 noiembrie 2017 20:46 +4

Cum a rămas cu această Lancrajan, faimoasă procuroroare de-atunci, degeaba-habar nu are, cine plătește peste mizeria acesstia? Statul român a cheltuit o groază de bani numai pentru veniturile procurorului de caz și restul cheltuielilor pe cercetări care au condus... la un fel de „0” și barat, plătește contribuabilul! Nu are habar contribuabilul dar își manifestă ignoranța față de modificări cu privire la legislația privind vreo 3 legi din această materie...

# Elena date 14 noiembrie 2017 00:07 +8

Statul roman cheltuie o groaza de bani cu toti acesti impostori. Ei cred ca ei sunt statul. Sa faca PSD miting!!! Asa cum a zis si M.Badea: NU pt Dragnea CI MITING IMPOTRIVA ABUZURILOR DIN JUSTITIE( care fiecare roman se confrunta cu ele, nu doar Dragnea sau alt politician) MITING Pt demonstrarea Bruxellului ca cei care doresc stoparea abuzurilor din justitie sunt mult mai multi decat cei care sustin statul PARALEL ANTICONSTITUTIONAL, Miting pt a se demonstra ca poporul roman nu e prost sau de mamaliga si isi doreste un viitor in care drepturile si libertatile sa nu fie doar teoretice sau un lux si RESPINGE orice metode de constrangere ilegale. In fond e vorba de prezentul si viitorul tarii altfel, n-o sa iesim niciodata din mocirla asta.

# Ovidiu date 13 noiembrie 2017 21:02 +7

Vinovat este Dragnea. De un an de zile, d-acu e pe trecute anul, vine Craciunul si nu a facut nimic. In ianuarie ce a vrut sa faca? Tot nimic. Adica a vrut sa se "scoata" doar pe el! De ce nu a facut reforma in justitie pt toti romanii, nu doar pt el si inca cativa? A promis ca face el si drege si stopeaza el abuzurile si ilegalitatile care se petrec in rusinea de justitie romaneasca, corupta, tradatoare si ce a facut? Nimic. Acu ca il aresteaza, ca ii face ancheta. Pai bre Dragnea dar nu tu esti cel care i-a lasat pe tradatorii din justitie sa-si pregateasca contraatacul?! De ce nu ai actionat cand a trebuit si cum a trebuit cu toate fortele si armele necesare? De ce nu ai dat ordin pt toti cei care vin in decurs de 2 saptamani  cu dezvaluiri despre ilegalitatile din sistem sa fie amnistiati si sa dai gratiere pt toti cei condamnati de catre acesti tradatori care incalca legea cum vor, fara raspundere! Lumea te-a votat masiv, tu ce ai facut pt romani? Vrei sa scapi doar tu?! penibil

# Marian Francu date 13 noiembrie 2017 21:06 -2

Să ne dea domnisoara sau Dragnea maririle alea promise anul trecut. Ca eu văd doar s-au mărit preturile in magazine. Si azi am dat mai mult cu 60 de lei când am schimbat banii de chirie. Să meargă la închisoare cu toții dar sa fie liniște în tara asta si sa ne fie bine. Ca eu-am saturat de statul paralel si de Soros si de psd si de pnl si de USR. Si de aia de la televiziuni care își fac vacantele în străinătate. Eu n-ai plecat nici mamaia de 3 ani. Suntem săraci aia e

# avocat traditional date 13 noiembrie 2017 21:07 +9

Vedeti unul din motivele pentru care nu se vor legile justitiei?Acolo se vorbeste de oaresce vechime si avansarera treptata.Cum sa fie de acord DNA cand ,acum,poate aduce fatuce de genul asta care sa lucreze la comanda(e drept prost,dar la comanda).

# Acnee date 13 noiembrie 2017 21:28 +3

Procuroarei asteia nu i-au trecut cosurile de pe fata si au pus-o sa faca un dosar asa important :cry: asta a picat la interviul DNS anul trecut si au adus-o anul asta ca brusc s-a facut buna :-*

# De lege lata date 13 noiembrie 2017 22:25 +2

Cred ca agenturilii strainii sunt implicate!si i au facut cheie/manevra lui Dragnea!ca sa nu putem face comert cu rusia

# mitica date 14 noiembrie 2017 09:25 0

Agenturilii strainii au nevoie de jivinele astea lipsite de caracter, slugi ale nemernicei de Kovesi! :eek:

# santinela date 14 noiembrie 2017 07:25 +5

Sa-ti incepi cariera de sluga ordinara in asemenea hal este totusi prea mult.Am crezut ca nimeni nu o poate intrece pe Livia Stanciu dar uite "ca compunerea " asteia le intrece pe toate . Sa fi operat de tupeu in asemenea hal greu gasesti si uite de aceea trebuie legea raspunderii magistratilor pentru curatirea sistemului de "pitifelnici" si mizerabili !

# Terasa vesela date 14 noiembrie 2017 07:52 +5

Sarmana tara....sarmani idioti care-o locuim. Uitati-va la specimenele care sunt insirate pe terasa, cu astea speram noi la dreptate si adevar. Hoastele astea trimit oameni in puscarie pe tot felul de inventii, si culmea mai sunt si sustinute de o serie de cretinoizi.

# mda date 14 noiembrie 2017 09:22 +1

Ai perfecta dreptate! Nemernicile astea au ajuns sa imparta dreptatea in numele jivinei-sefe Kovesi, te apuca plinsul!

# mitica date 14 noiembrie 2017 08:44 +3

Fiind in anturajul lui Pruna, Guseth, si in :cry: special cu carnatul de Pora, spune tot despre caracterul si calitatile ei!

# Terente date 14 noiembrie 2017 09:33 +1

Veverita asta nu este fana Tinder din dezvaluirile de acum ceva timp? Intreb si eu nu dau cu parul!

# GUY FAWKES date 14 noiembrie 2017 09:44 +1

O grasuna infecta nfhh si un corupt infect tocmai ce au belinat-o! paine si circ Romanie paine si circ!

# Radu date 14 noiembrie 2017 11:43 +1

Dragnea tergiversa legile Justiției deoarece știa că îl vor înhăța de îndată ce se apropie momentul adoptării acelor legi.. Indiferent care va fi soarta sa, Dragnea datorează continuarea reformelor . Vor mai fi în PSD-ul acesta oameni curați carora să nu li se poată fabrica dosare, să fie scoși in față și să se meargă înainte.

# Andrei Muresan date 14 noiembrie 2017 13:38 +1

Unchiul meu,din partea mamei, PSD-ist convins, mi-a spus acum cativa ani, ca sunt "Lucifer". Nu eram "Lucifer", eram un fiu de detinut politic, care terminase liceul teoretic cu media 10 si nu am fost primit la nicio facultate din Romania. Eram primul roman care a infiintat o televiziune independenta si care a avut multe probleme cu PDSR-ul si Fundatia Soros; agresat de oamenii SRI, batut de "militari in termen",  pe trenul Bucuresti-Iasi, doi indivizi de peste 40 de ani!? imbracati soldati, dupa o emisiune la TVR despre CFR, cu Marilena Rotaru. Am tras multe, dar am ramas vertical si independent cu televiziunea mea. Nu m-a ajutat nimeni, doar excelenta sa Dl Rosapepe, in rest numai ticalosi de la toate partidele si din toate guvernele. Poate i-am blestemat de traiesc asemenea "orori", dar nu pot sa nu vad ticalosia presedintelui dvs. si a acolitilor lui cum desfigureaza un popor. Comunistii au ucis toata intelectualitatea romana, asa cum au facut rusii la Katyn. Nu mai sunt oameni.

# Athos date 14 noiembrie 2017 15:13 0

Stiam ca prima televiziune independenta a fost SOTI.Daca ai fost fondatorul acesteia (cu bani din SUA) ar trebui sa stii ca de prin anii 60 puteai sa intri la multe,multe facultati.Apoi,dupa 1964 nu mai erau restrictii.E rusinos sa intoxici lumea cu astfel de baliverne.In rest,nu te contrazic.Poate ai dreptate.

# eugeniu date 14 noiembrie 2017 15:41 0

Daca veverita e produsul , doamnelor- macovei ,gusa , carnatul de - pora , ca mgistrat ,e clar ca stiu mintii , ca si cucuveaua moovw - la coafor si la malaxor - rotisor cu ele si la targsor ! :sigh: :sad:

# Eugeniu date 14 noiembrie 2017 16:45 -1

Eu nu va inteleg! Procuroarea asta tânără de ce nu se bucură de aceiași prezumția cum o acordați haosului de Dragnea? Gata ati sărit pe ea! Voi presa a 4 putere , va bucurați de tot! Ia vedeți că penalul tăriceanu acum va sesizează la CCR ca este conflict între voi si justiției! A uitat tăriceanu să facă asta cu parlament si guvern vs justiției, cand mari oameni de stat și iubiți de o olguta au venit cu presiunea iar carmen dan ca si apropetara de firma de pază Jandarmeria Română asigură pază unui posibil borfas! Hai ca sigur nu publicati Asta! Dar macar sa stiti ca nu puteti prosti pe toti!

# santinela date 15 noiembrie 2017 07:25 0

Vai mama ei de limba romana in ce hal o macelaresti !

# Viorel date 15 noiembrie 2017 11:58 0

Mulțumesc pentru publicarea documentelor. Regret că nu vor fi suficient de mulți cei care vor citi și înțelege. În altă ordine de idei: ca scriitori, sincer, îi prefer pe Balzac, Tolstoi, Dumas procurorilor DNA (sau cel puțin, unora dintre aceștia). Numiții scriitori au avut, este adevarat, mai puțină fantezie, dar MULT mai MULTĂ LOGICĂ în scrierile lor. Cu mult respect.

# Vasile date 15 noiembrie 2017 14:11 0

De ce nu ne mai mirăm? https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/13-11-2017/head-romanian-ruling-party-indicted-fraud-following-olaf-investigation_en For further details: Silvana ENCULESCU Acting Spokesperson European Anti-Fraud Office (OLAF) Phone +32(0)2 29-81764 Email: olaf-media@ec.europa.eu http://ec.europa.eu/anti-fraud Twitter: @OLAFPress

# Viorel date 17 noiembrie 2017 17:17 0

Mergând la adresa pe care ai indicat-o, am ajuns în ceață: OLAF s-a sesizat în urma anchetei DNA, iar DNA s-a sesizat ca urmare a anchetei efectuate de OLAF. În repetate rânduri, parcă. Pe bune ?

# Snobu date 15 noiembrie 2017 21:58 +1

veverita este atacata pentru ca arata bine.mie imi place fa******.nu ma insel sa cred ca-i si competenta.arata bine,nu fiti asa invidioase.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER