28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANGEREA CARE A DISPERAT-O – Cititi in exclusivitate plangerea formulata impotriva Laurei Kovesi de procurorii DNA Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin si depusa la Inspectia Judiciara: "Implicarea in mod direct a conducerii institutiei in ancheta constituie un factor de presiune asupra procurorilor si poate fi apreciata ca o modalitate de intimidare... Sunt compromisi procurorii pentru un interes personal... Modalitatea in care s-a procedat este umilitoare" (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

30 iunie 2017 20:45
Vizualizari: 31712

Lumeajustitiei.ro va prezinta in exclusivitate plangerea formulata de procurorii DNA Doru Tulus (foto), Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin impotriva sefei DNA Laura Codruta Kovesi si depusa la Inspectia Judiciara, in atentia inspectorului-sef Lucian Netejoru. Dupa cum veti vedea, plangerea la Inspectia Judiciara a fost facuta in aceeasi zi in care procurorul sef sectie din DNA, Gheorghe Popovici, i-a sunat pe procurorii Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicoale Marin pentru a le cere sa efectueze testul poligraf, solicitari care au fost respinse de catre toti cei trei procurori.


Conform documentului pe care vi-l prezentam in facsimil, sesizarea care a fost depusa de cei trei procurori anticoruptie in data de 26 iunie 2017 are ca scop aducerea la cunostinta inspectorilor judiciari a unor aspecte "extrem de grave constatate in activitatea Directiei Nationale Anticoruptie" care imbraca forma atat a unor fapte penale, cat si abateri disciplinare. Practic, sesizarea depusa de procurorii Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin a fost urmata, la trei zile de la depunerea plangerii la Inspectia Judiciara, de actiunea de mazilire a procurorilor Tulus si Iorga Moraru prin cererile facute de sefa DNA la CSM, prin care a solicitat revocarea lor din functia de procurori ai Directiei.

Plangerea: "Anchetarea procurorilor pentru o fapta de coruptie imaginara aduce atingere atat probitatii profesionale a procurorilor cat si prestigiului justitiei"

Este totusi greu de crezut ca daca existau aspecte negative cu privire la activitatea a doi dintre cei mai longevivi procurori din DNA, acestea nu se stiau pana acum, si ele au devenit, dintr-o data, de o importanta vitala, astfel incat sa se justifice solicitarii revocarilor din functie formulate de Laura Codruta Kovesi.

Amintim ca pentru fapte infinit mai grave, ca de exemplu imaginile care au aparut in presa cu procurorul DNA Mircea Negulescu, Kovesi a dat fuga la CSM sa apere reputatia anticoruptilor, in loc sa procedeze in aceeasi maniera. Aceasta poate demonstra, in opinia noastra, ca acei procurori care fabrica dosare cu nume grele sunt aparati orice ar face, in timp ce aceia care nu mai fac trimiteri in judecata cu nume grele si indraznesc sa sesizeze comportamente abuzive ale conducerii devin, brusc, incompatibili cu Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii DNA Gheorghe Popovici si Marius Iacob, acuzati de rea-credinta, dupa ce si-au audiat proprii colegi pentru a afla cine a livrat presei inregistrarile cu Kovesi

Dupa cum veti vedea, in cuprinsul plangerii de 5 pagini depuse la Inspectia Judiciara, procurorii Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin dezvaluie ca dupa inregistrarile audio aparute in presa cu Laura Kovesi, procurorii DNA Gheorghe Popovici si Marius Iacob si-au audiat proprii colegii procurori din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, in vederea identificarii "persoanei care ar fi inregistrat aceasta sedinta". Mai mult, in data de 20 iunie 2017, insasi sefa DNA Laura Kovesi a transmis in mesaj procurorilor din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie in care le-a comunicat ca a fost stabilit un cerc de suspecti format dintr-un "el" si o "ea", iar acestia "sunt infractori si trebuie pedepsiti".

Iata plangerea formulata de procurorii Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin la Inspectia Judiciara:

Comentarii

# PANDELE date 30 iunie 2017 21:16 +25

NU le este frică de cucuveauamov? O să se rostogolească bolovanul peste femeia cea puternică de n-o să se vadă...

# marian bucuresti date 30 iunie 2017 21:37 +5

persoana criticata, respectiv d-na k, si-a atins si incepe prabusirea...mitul dna, zeita anticoruptiei s-a dus...aduceti-va aminte cum afost concediat g-ral magistrat dan voinea pentru ca a sa-l incuple pe cetateanul ion iliescu,protejatul d-nei k, acum trimis in instanta pentru crime impotriva umanitatii!CEDO nu a tinut cont de mitul d-nei k!

# Vladimârrr...!!! date 30 iunie 2017 22:32 +20

Măăăiii... plângăretilor măăăiiii... ce facurați abia acum mare plangere mare, de ce tacurati măăăiiii... plangaretilor pana acusilea, lasand sa ajunga DNA-ul de toata rusinnea, umilind si distrugand destinele unor semeni nsvinovati ? Este ca e taaaareeee... nasol sa te ia la intrebari o inculta Luluta cocotata nemeritat de un tembel in cucurigul parchetului anticoruptie, dar care a fost tareeee... bunăăă ....atata timp cat va ingrasa nemeritat nesatulele voastre burdihanele. Măăăiii... plangaretilor măăăiii..., dati-va urgeng demisia de "onoare" (in ghilimele, ca onoarea o pierdurati cam de multisor) si ascundeti-va in vizuinile voastre tip vila de lux, pentru a va roade ca harciogii, nemeritata agoniseala si lasati-ne in boii nostri ca destul v-ati batut joc de noi ...!!!

# argatu date 1 iulie 2017 01:02 +1

Mihaela Morar si Tulus sunt oamenii lui Basescu. Spagari corupti pina in maduva oaselor. La puscarie cu ei

# ?????? date 1 iulie 2017 03:09 +1

Considerați că doamna Kovesi ar trebui să evalueze  cauzele aflate în cercetare, să stabilească termene de soluționare și să aplice sancțiuni atunci când consideră că termenele de soluționare nu au fost respectate , în mod 8) motivat ?

# santinela date 1 iulie 2017 07:54 +6

TULUS face plingere ??? Este de risul curcilor.Asta daca avea bun simt trebuia sa se aresteze singur pentru abuzurile pe care le-a facut in DNA si pentru vietile pe care le-a distrus si achitarile rasunatoare avute . Halal !

# MATEI date 1 iulie 2017 08:20 +10

   Se pune problema daca aceasta FEMEIUSCA mai are discernamant dar totodata va intreb:     -nu ati sesizat ca si voi -cei trei plangareti- , v-ati pierdut de mult timp ONOAREA  iar  PROBITATE PROFESIONALA este un element total strain voua?    -apreciati ca mai este loc pentru voi in magistratura?    -de ce testul poligraf este UMILITOR doar pentru voi  in masura in care ati supus acestei"probe" mii de oameni ?    Am dori raspuns la alte sute de intrebari dar nu este momentul insa va pun o ultima INTREBARE:    VOI CREDETI IN DUMNEZEU ?

# adrian godeanu date 1 iulie 2017 14:06 +1

Totul este si apartine lui K W J ELo protejeaza precum Basescu pe Udrea deci ..no comment !! :sigh:

# Y date 5 iulie 2017 11:59 0

Reactie pe masura provocarii. Este penibil sa inregistrezi sedinta s-o dai mai departe, iar daca s-au facut modificari in inregistrare e complicitate. Raspunsul e pe masura nivelului scazut - testare poligraf. Greseli gramaticale in document. "Inregistrarea unei cauze penale ce vizeaza procurorii sectiei... SUNT de natura.." (pagina 3 sus). "Membrii in loc de membri" (pagina 2 mijloc).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva