7 august 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASA SE DISTRUGE VIATA UNUI OM – Facaturile DNA continua sa iasa la iveala. Parchetul lui Kovesi a ratat la Tribunalul Suceava condamnarea unui vames pentru luare de mita. Instanta a dispus achitarea dupa ce a stabilit ca „fapta nu exista”. Acuzatia DNA este halucinanta: inculpatul ar fi primit o sacosa cu alimente. Vamesul a fost trimis in judecata in 2016, pentru o presupusa fapta comisa in urma cu 7 ani (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 aprilie 2017 13:09
Vizualizari: 32637

E prapad la parchetul condus de doctorita Laura Kovesi (foto). Judecatorii „sufoca” DNA cu solutiile de achitare pe care le dispund in facaturile trimise de procurorii anticoruptie in instanta. Aproape zilnic aflam de achitari incasate de DNA, si nu doar de achitari survenite in dosarele de abuz in serviciu ca urmare a Deciziei CCR 405/2016. Sunt achitari dispuse dupa ce instantele constata ca procurorii au facut dosare fara a avea probe sau pe fapte inexistente. O asemenea achitare a avut loc, luni 10 aprilie 2017, la Tribunalul Suceava.


Hotararea, care nu este definitiva, a fost data in dosarul unui vames acuzat de luare de mita. Dumitru Nicolaica a fost prezentat ca un corupt si trimis in judecata de DNA-Suceava, in martie 2016, pentru o presupusa fapta comisa in urma cu 7 ani. Acuzatia este halucinanta: vamesul ar fi primit o sacosa cu alimente. Iata ca la un an de la momentul emiterii rechizitoriului, dosarul DNA s-a naruit in instanta, Tribunalul Suceava achitandu-l pe vames in baza art. 16 alin. (1) lit. a) potrivit caruia „fapta nu exista”.

In aceeasi cauza a fost trimis in judecata si un ofiter de politie judiciara de la Politia de Frontiera Siret, fata de care s-a dispus disjungerea cauzei.

Prezentam minuta Tribunalului Suceava din 10 aprilie 2017 (dosar 4224/86/2016):

Tip solutie: Achitare

Solutia pe scurt: in temeiul art. 396 al. 5 Cod de procedura penala raportat la art. 16 al. 1 lit. a Cod de procedura penala, achita inculpatul NICOLAICA DUMITRU, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de luare de mita (un act material), fapta prev. de art. 289 alin.1 Cod penal rap. la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 modificata, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal. Respinge solicitarea de aplicare a masurii de siguranta a confiscarii speciale, a sumei de 50 lei, ca neintemeiata. In temeiul art. 274 al. 3 Cod de procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 10 aprilie 2017”.

Iata comunicatul DNA din 8 martie 2016, privind trimiterea in judecata a lui Dumitru Nicolaica:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

CALINESCU GEORGE IOAN, ofiter de politie judiciara in cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Siret, la data savarsirii faptelor, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

-luare de mita in forma continuata (3 acte materiale),

-folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in forma continuata (4 acte materiale),

NICOLAICA DUMITRU, lucrator vamal in cadrul Biroului Vamal Siret, la data savarsirii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie – decembrie 2008, inculpatul Calinescu George Ioan, in calitate de ofiter de politie judiciara si 'sef tura' la Sectorul Politiei de Frontiera Siret, a pretins si primit in scop de 'protectie' de la mai multe persoane suma totala de 1.800 lei si diferite produse in valoare de 1.750 lei (motorina, obiecte decorative si 2 sticle whisky), cu scopul de a nu-si indeplini atributiile de serviciu referitoare la constatarea de infractiuni si contraventii in zona de competenta.

In perioada 25.10 - 17/18.12.2008, acelasi inculpat, in aceeasi calitate, a sprijinit mai multe persoane prin comunicarea acestora de informatii privind momentele prielnice tranzitarii in siguranta a punctului vamal Siret cu bunuri accizabile, peste limita legala.

La data de 16.02.2009, inculpatul Nicolaica Dumitru, in calitate de lucrator vamal in cadrul Biroului Vamal Siret, a primit de la in martor denuntator o sacosa cu produse alimentare pentru a-i permite acestuia trecerea prin punctul vamal cu bunuri accizabile fara a se dispune masuri legale fata de aceasta.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava”.

Comentarii

# Vladimârrr...!!! date 11 aprilie 2017 14:56 +11

Halucinanta constatare, cică "fapta nu există", parca Direcția Naționala Anticorupție ar exista ... !!!

# ADEVARUL date 11 aprilie 2017 15:22 +6

D.N.A. EXISTA,DAR LIPSESTE CU DESAVARSIRE,FIIND UN FEL DE PROCURATURA A LA CEAUSESCU,DE INCHIRIAT...SI CARE LUPTA IMPOTRIVA OAMENILOR,LA FEL CA UN LUP IMBRACAT IN HAINE DE OAIE.EU LE-AS PUTEA IERTA ORICE,DIN PROSTIE AU PIERDUT COMBINATELE,FLOTA,TERENURI RETROCEDATE ESCROCILOR IMOBILIARI BASISTI,MERGETI LA DRACU DE ANALFABETI JURIDICI SI TRADATORI DE TARA,BUNURILE MATERIALE SE POT INLOCUII,DOAR CA VOI SUNTETI PRICINA SLABIRII ECONOMIEI SI A NUMELUI NOSTRU,ORI PENTRU ASTA ROMANIA ARE SA VA POMENEASCA DECENII SI SECOLO DE ACUM INAINTE,CU TODERAS,CARE IN LOC SA VA SPUNA PA SI CA SUNTETI REPETENTI,VA DA OK.-UL...DE RADE BASESCU SI ACUM CAT DE NAIVI SI FRAIERI AM FOST,PENTRU CA VOI,MATRACUCILOR CARE POPULATI DNA-UL,SUNTETI SISTEMUL NOSTRU DE APARARE,NU CANCERUL CARE NE BLOCHEAZA DE NU MAI PUTEM RESPIRA DE ATATA COMPLICITATI.MIZERABILILOR.

# avocat traditional date 11 aprilie 2017 16:53 0

DNA isi bate joc de insasi ideea de justitie.Sa trimiti in judecata pentru 50 de lei,doar pe declaratia denuntatorului (oare dupa cati ani a venit denuntul?) este de noaptea mintii.Incompetenta si reaua credinta sunt la ordinea zilei la DNA.

# Edelweiss - Olăcar de Bukowina date 11 aprilie 2017 19:17 +2

Dar ce nu se știe în acest dosar e că între timp Călinescu George, nemairezistând stresului punerii sub acuzare, a cheltuit tot ce avea, a vândut tot de prin casă, s-a îmbolnăvit, a clacat fizic și A DECEDAT. Deci, sistemul penal inchizitorial din Rroemenica neosecuristă este ceva mai mult decât afirma zdreanța de negulescu -portocală. Sistemul nu este doar al unor ucigași de destine , ci se transformă de-a binelea într-un sistem ucigaș de oameni. În cel mai primar sens propriu al cuvântului UCIGAȘ. Deci, după ce omul MOARE strivit de tăvălugul jegurilor și gunoaielor din Ministerul UCIGAȘILOR DE DESTINE ȘI FIINȚE UMANE, în dosarul lui este dispusă achitarea. :eek: Să nu dai draaqului orice prevedere legală referitoare la amenințare, instigare etc, să pui mâna pe un par gros și să te apuci de croit căpățâni de procurori? CINE LE DĂ VOIE CA PRIN EXERCITAREA TIRANICĂ A PROFESIEI SĂ UCIDĂ OAMENI? Cu de la cine putere este permisă o asemenea OROARE?

# Edelweiss - Olăcar de Bukowina date 11 aprilie 2017 19:20 +1

„Procesul în ceea ce-l priveşte pe George Ioan Călinescu a încetat ca urmare a faptului că acesta a decedat.” Articolul integral pe ScorMonitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-04-11/Vames-achitat-de-magistrati-pentru-infractiunea-de-luare-de-mita

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.08.2020 – Redeschiderea dosarului 10 august a picat la o magistrata #rezistenta judecata disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva