Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DATI-O ODATA AFARA PE KOVESI – Bomba: Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost achitat de Inalta Curte pentru acuzatia de marturie mincinoasa ce i-a fost inventata de DNA pentru a-l elimina din viata politica. Inca o data, parchetul condus de Kovesi s-a dovedit a fi un instrument de epurare politica, folosit impotriva alesilor poporului. Rechizitoriul a fost fabricat de seful DNA Brasov David Deca (Minuta)

Marţi, 22 mai 2018 19:01 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Hotararea devastatoare pentru Directia Nationala Anticoruptie condusa de Laura Codruta Kovesi si, mai ales, pentru sefa DNA, in mandatul careia sunt inregistrate un numar record de achitari de mare rasunet. Judecatorii Stefan Pistol, Geanina Cristina Arghir si Constantin Epure (care a inlocuit-o pe Ana Maria Dascalu) de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au decis marti, 22 mai 2018, achitarea presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu pentru infractiunea de marturie mincinoasa, dupa ce au schimbat acuzatiile de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, retinute in rechizitoriu, intr-o forma mai simpla de marturie mincinoasa si au dispus achitarea presedintelui Senatului.


Amintim ca presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata in data de 6 iulie 2016, prin rechizitoriul semnat de procurorul sef al DNA – ST Brasov, Cornel David Deca, si verificat sub aspectul legalitatii si temeiniciei de procurorul Claudiu Dumitrescu de la DNA Central (facsimil).

Intamplator, actiunea in forta a DNA impotriva lui Calin Popescu Tariceanu a fost declansata in pre-campania electorala pentru parlamentare din 2016, cand partidul condus de Tariceanu – ALDE – crestea tot mai mult in sondaje, in detrimentul altor partide cu traditie.

De sesizat a fost inca de atunci faptul ca actiunea DNA indreptata impotriva lui Tariceanu avea loc in conditiile in care acesta ramasese singurul lider de marca al politicii actuale care nu era cercetat de procurorii anticoruptie.

Prima mutare de distrugere a imaginii lui Tariceanu a avut loc in 24 martie 2016, cand procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale fata de presedintele Senatului, acuzandu-l de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in dosarul "Ferma Baneasa", in care au fost trimisi in judecata Remus Truica, Dan Andronic si asa-zisul print Paul al Romaniei.

Procurorii DNA sustineau, in mod halucinant, ca Tariceanu nu ar fi spus adevarul in legatura cu faptele pe care acestia le anchetau, sustinand ca declaratiile sefului Senatului ar fi contrazise de probatoriul din cauza. Punerea sub acuzare a lui Tariceanu a fost facuta fara ca acesta sa aiba posibilitatea sa se apere in fata acestor acuzatii, el fiind audiat, in urma cu cateva saptamani, doar in calitate de martor, dupa care chemat in 24 mai 2016, la DNA-Brasov unde a fost informat ca este pus sub urmarire penala.

Iata ce acuzau procurorii DNA in 2016:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov au dispus efectuarea in urmaririi penale fata de suspectul

POPESCU TARICEANU CALIN CONSTANTIN ANTON, presedinte al Senatului, pentru comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

In ordonanta procurorilor se arata ca, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa (a carei trimitere in judecata a fost mediatizata prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton. Aceasta citare a fost necesara in conditiile in care existau indicii ca el ar avea cunostinta despre activitatea infractionala a grupului susmentionat, prin prisma relatiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, in depozitia luata sub juramant, acesta a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, suspectul Popescu Tariceanu Calin a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta de achizitionarea drepturilor succesoarele ale lui Al Romaniei Paul de catre Silberstein Tal, Truica Remus si altii si ca nu a discutat cu Truica Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat ca nu are relatii apropiate si nu a pastrat legatura cu inculpatii Andronic Dan Catalin si Silberstein Tal, cu care s-a intalnit doar sporadic, afland din presa, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania.
A mai precizat, ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu inculpatul Tal Silberstein.

Aceste declaratii sunt aspecte necorespunzatoare adevarului, fiind contrazise de probatoriul administrat in cauza (declaratii ale martorilor, suspectilor si alte mijloace de proba).

Suspectului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.


Minuta ICCJ din 22 mai 2018:

" I. In baza art.386 alin.1 din Codul de procedura penala, schimba incadrarea juridica data aceleiasi fapte prin rechizitoriu din infractiunile de marturie mincinoasa, prev. de art. 273 alin.1 din Codul penal si favorizarea faptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea dispozitiilor art. 38 alin. 2 din Codul penal, in infractiunea de marturie mincinoasa, prev. de art. 273 alin.1 din Codul penal.
II. In baza art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedura penala, achita pe inculpatul POPESCU TARICEANU CALIN CONSTANTIN ANTON, pentru infractiunea de marturie mincinoasa, prev. de art. 273 alin.1 din Codul penal. In baza art.272 alin.1 si 2 din Codul de procedura penala onorariul aparatorului desemnat din oficiu in suma de 260 lei se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei, suma de bani care, potrivit art.275 alin.6 din Codul de procedura penala, ramane in sarcina statului. In baza art.275 alin.3 din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare avansate in cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei in prima instanta raman in sarcina statului. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru procuror si inculpat. Pronuntata in sedinta publica, azi, 22 mai 2018.

Accesari:29680

Comentarii

# Nadia date 22 mai 2018 19:09 +28

Jos tot sistemul de justiție falsă pe protocoale securiste. Libertate, dreptate si lege :eek: masuri urgente de reformăăă

# Bianca date 22 mai 2018 20:10 +10

Cu o floare NU se face primăvară.. TOATĂ țara trebuie eliberată şi făcută dreptate corectă pe ultimii13ani! NU numai kovesi e vinovată ci toate parchetele si toată justiția cu structurile de forță DNA,DIICOT,SRI,PG,ICCJ... ce au participat la penalizarea românilor pe protocoale... Dacă PSD-ALDE nu se apucă nici acum până în vară de reformă masivă... iar avem dea face cu ignorarea de către coaliție a problemei de bază a statului mafiot care are mii de executanți astfel se vor salva doar politicienii şi atât :cry: noi iar o luăm la m**e si iar tre' sa băgăm capu la fund in butoiul de rahat al sistemului mafiot :-x PARLAMENTUL dacă s-ar gândi si la poporul paradit ar putea da legi imediat concrete anti-protocoale si revizuirea dosarelor securiste -dar NU VREA!

# DODI date 22 mai 2018 20:53 +4

Acum nu mai iese ciolanis ca s-o țină pe slujire în brațe și să condamne penalii? Ar trebui să-i fie rușine! Dar mă tem că în lipsa unui obraz subțire, a unui bun simț și al unei modestii necesare acestei funcții ciolanis nu are decât tupeu, aroganță și prostie. Din păcate din acestea are în exces, ceea ce nu îl îndrituiește pentru această funcție nobilă. Și e păcat pentru noi românii...

# Silvia date 8 iunie 2018 16:17 -1

Calin inima zburdalnica, coautorul privatizarii Rompetrol. a vanzarii gazelor naturale din Marea Neagra, a vanzarii patrimoniului Gojdu din Ungaria, a lobby-ului pentru salvarea bancilor grecesti din Romania cu F.G.D.B., banuit de spionaj dublu, achitat in prima instanta de virginitate, cu agentii Mossad din vanzarea Baneasa si scandalul Black Cube, cu consileri israelieni ce se dau medici, ca ai nostri nu stiu gherila politica, ginerele sec. Dan Amedeo Laz., o sa va bage astia in vanzare de ciorapi la Adesgo!O sa ramanem cu ochii in soare, ca o femeie luata de inundatii!Ce adevaruri spune Imnul!Desteapta-te!Daca nu, haideti la K1 SI K4,e pomana porcului!

# Zorro date 22 mai 2018 19:14 +6

Mă bucur foarte mult pentru Președintele Senatului României!

# Lulu date 22 mai 2018 19:34 +4

In toată țara sunt portocale  :-x doar că nu sunt mediatizate ... pana unde și pana când ? ... aceasta e întrebarea ?

# coca date 22 mai 2018 20:08 +2

Scoateti diletantii astia de procurori din randul magistratilor. Sunt o nemeritata pata pe obrazul justitiei. Pana ii scoateti, puneti-i sa plateasca. Cerere in pretentii in civil!

# Gilu date 22 mai 2018 20:14 +3

Pazea Iohannis , ca venim ! Nu vei prinde turul II ! Esti terminat , expirat , invins ...Nu esti bun de Presedinte. Da- ti demisia !

# nimicul la cub si la alte puteri date 22 mai 2018 20:23 +1

68 de file de rechizitoriu si nimic... Pe cate mii si milioane de file delireaza parchetele, serviciile si alti tocatori de resurse publice ?

# Aurelian Stoicescu date 22 mai 2018 20:35 +2

JohaniSS niciodata nu o va demite pe kovesi 1 este santajabil si nu are incotro ! a devenit de-al sistemului ! ASTA E CLAR !

# Carcotas date 22 mai 2018 20:39 +1

Cine merge dupa Onea, ghici ghicitoarea mea!

# Gicu date 22 mai 2018 22:26 0

În sfîrșit! Justiția ADEVĂRATĂ nu mai e "timidă" și își Face cu Seriozitate Treaba! BRAVO Justiției Corecte Române! ????

# Alexe Ionut date 22 mai 2018 22:40 -4

Pai cum doar atat? Adica saracul om pronunta "stat paralel" la fiecare doua proprozitii (atentie nu fraze)... Si vedeti ca nu i s-a inamplat nimic! Cine seamana marar ... marar culege

# liviu date 22 mai 2018 23:21 +5

ce faci codruta? Mai condamnam si noi pe cineva? Klaus nici aici nu comentezi ? Hai jet viermilor.Si daca era condamnat , dupa ce se bate cu voi de 10 ani atat? A mintit intr-o declaratie? Ce prosti sunteti si slabi , dar slabi rau.Pe seful SRI la dat jos un golan (Ghita) , unitatea haules de elita distrusta, decimata de doi speriati (frati Cosma) , asta spune multe despre DNA. Multe mure.

# Mihai date 22 mai 2018 23:26 +6

Vorbiți doar de achitarea unor politicieni, oameni de afaceri sau a altor persoane pe care le considerați VIP-uri. Ce facem cu prostimea care a votat covârșitor în 2016 pentru PSD și ALDE, un motiv și stoparea abuzurilor întregului sistem de justiție, nu doar al DNA-ului? În orice altă țară civilizată și normală dezvăluirea acestor protocoale oribile ar fi adus în stradă 1 000 000 de oameni. La noi se mănâncă rahat prin studiouri de televiziune, fiecare urmărindu-și propriul interes. Monica Macovei a schimbat Codul penal într-o noapte,"ca hoții" și nu s-a scandalizat nimeni din "societatea civilă".Ăștia care au venit pe un val covârșitor de simpatie au ani de când se chinuie, stând prin dezbateri, ca și cum un șofer vitezoman și în stare de ebrietate ar trebui consultat asupra siguranței circulației.Ar fi bine să vă răstoarne Iohannis cu cauciucurile în sus, să nu vă mai voteze nici mama voastră!

# unul altul date 22 mai 2018 23:46 +3

Medaliata......acasa!m am saturat sa ti platesc salariu!e prea mult.bun simt ZERO ZERO ZERO ZERO ZERO

# Pista date 22 mai 2018 23:51 +4

Dati-o afara pe nemernica aia dolofana ! E dovedita hoata/plagiatoare , a facut aranjamente in vie si sufragerie, a tolerat distrugerea vietii si/sau carierei unor oameni nevinovati ! Jos sistemul securist ! Arestatii pe Basescu , Coldea, Maior, Stanciu, Kovesi, Udrea, Oprea, Macovei pt. inalta tradare si lasatii sa-i execute poporul cu pietre ! Eu voi fi primul care arunca !

# Maris date 23 mai 2018 01:40 0

Doar Ploiestiul sa fie "Unitate Haules"? Iacata cum apar ca ciupercile dupa ploaie si altele. N-aveai cum sa fii sef de serviciu teritorial DNA si sa nu raspunzi la comenzile de "inhatare" ale Lulutei.

# calator date 23 mai 2018 06:02 0

Mă bucur foarte mult pentru Președintele Senatului României!

# Azumix date 23 mai 2018 06:56 +2

Deci dupa aveasta achitare CUCUVEAUA pleaca la ONU sa vb despre combaterea coruptiei in romania dupa ce nu demult Sebastian Ghita o acuza ca ar gi spion sau colaboratoare CIA...oare prin ce agenti de influenta s a intervenit ca laura codruta sa tina o cuvantare la New York ???cumva au fost de la CIA sau de la francezi nemti etc etc ?

# Ery date 23 mai 2018 07:59 0

Aștept cu nerăbdare să văd și rezultatul porcăriei de proces al lui Dragnea ;-)

# #faracatuse date 23 mai 2018 10:09 +1

Pai daca statul s-a dovedit a fi opresiv, daca nu exista institutie care sa nu aiba protocoale in afara legii cu sri, daca oamenii politici au fost macinati si injositi, terfeliti, umiliti, cum credeti ca au fost oamenii de rand, cei pe care nu-i stie nici dracu? Nu credeti ca e timpul sa se dea o amistie si gratiere colectiva?

# Nelu date 23 mai 2018 11:47 0

La cate ilegalitati si abuzuri s-au facut in ultimii 12 ani in " justitia" romana singura solutie corecta este o gratiere si amnistie colectiva.

# X date 23 mai 2018 11:36 +2

Cititi "Snakes in suits" https://en.m.wikipedia.org/wiki/Snakes_in_Suits The text covers the nature of psychopaths in the context of employment and purports to explain: how psychopaths manipulate their way into work and get promoted, the effects of their presence on colleagues and corporations, and the superficial similarities (and fundamental differences) between leadership skills and psychopathic traits. http://pdf.bookarea.net/dl.php?id=0061147893

# X date 23 mai 2018 11:37 +3

The authors describe a "five phase model" of how a typical workplace psychopath climbs to and maintains power: entry, assessment, manipulation, confrontation, and ascension. In the entry stage, the psychopath will use highly developed social skills and charm to obtain employment into an organisation. At this stage it will be difficult to spot anything which is indicative of psychopathic behaviour, and as a new employee you might perceive the psychopath to be helpful and even benevolent. Once on to the assessment stage, the psychopath will weigh you up according to your usefulness, and you could be recognised as either a pawn (who has some informal influence and will be easily manipulated) or a patron (who has formal power and will be used by the psychopath to protect against attacks).

# X date 23 mai 2018 11:39 +3

Manipulation involves the psychopath creating a scenario of “psychopathic fiction” where positive information about themselves and negative disinformation about others will be created, where your role as a part of a network of pawns or patrons will be utilised and you will be groomed into accepting the psychopath's agenda. Once on to the confrontation stage, the psychopath will use techniques of character assassination to maintain their agenda, and you will be either discarded as a pawn or used as a patron. Finally, in the ascension stage, the role of the subject as a patron in the psychopath’s quest for power will be discarded, and the psychopath will take for himself/herself a position of power and prestige from anyone who once supported them.

# dobre ion date 23 mai 2018 14:48 +3

A cata achitare in decurs de 5 luni din 2018. Daca trimiti in judecata nevinovati un Primministru, un Procuror General, Un membru al Curtii Constitutionale si pe Presedintele Senatului, al doilea om in stat- si nu patesti nimic, inseamna ca in Romania nu exista dreptate, Statul trebuie sa intervina, in urma acestor achitari cu sanctiuni administrative ce tin de competenta Guvernului si Presedentiei.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER