29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DETINUTII NU TREBUIE SA ASTEPTE CEDO – Romanii continua sa plateasca pentru inconstienta politicienilor, care nu rezolva problema penitenciarelor. Judecatoria Brasov a condamnat statul roman la plata unor daune morale pentru conditiile de detentie. Instanta a obligat ANP, Ministerul Finantelor, Penitenciarul Codlea si Penitenciarul Miercurea Ciuc sa achite 5.000 euro catre detinutul Claudiu Oteleanu (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

21 mai 2017 12:10
Vizualizari: 7178

In paralel cu procesele pe care statul roman le pierde la CEDO din cauza conditiilor de detentie, solutii de acest gen sunt pronuntate si de instantele din Romania. Sunt tot mai multe hotarari judecatoresti prin care detinutii primesc daune morale, dupa ce dau in judecata statul roman pentru modul in care sunt nevoiti sa traiasca in puscarie. Iar evident ca daunele sunt platite din buzunarele tuturor romanilor, caci politicienii nu au curaj sa ia masuri concrete pentru a rezolva aceasta problema, pentru a decongestiona penitenciarele si pentru a crea conditii occidentale de detentie, astfel incat condamnarile din instante si de la CEDO sa fie stopate.


Ultima hotarare de condamnare a statului roman pentru conditiile din penitenciare a fost dispusa, joi 18 mai 2017, de Judecatoria Brasov. Solutia a fost data in dosarul detinutului Claudiu Oteleanu, aparat de avocatul Ioan Gliga. Astfel, Judecatoria Brasov a hotarat obligarea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ministerului Finantelor Publice si Penitenciarului Codlea la plata in solidar a unor daune morale in cuantum de 4.000 de euro catre Claudiu Oteleanu. De asemenea, Judecatoria Brasov a dispus obligarea in solidar a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, a Ministerului Finantelor Publice si a Penitenciarului Mircurea Ciuc la plata a 1.000 de euro daune morale catre acelasi detinut.

Iata minuta Judecatoriei Brasov (dosar 15351/197/2016):

Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesual pasive a paratei ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR. Respinge exceptia lipsei calitatii procesual pasive a paratului STATUL ROMAN. Admite in parte actiunea formulata de reclamantul OTELEANU CLAUDIU in contradictoriu cu paratii ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR, STATUL ROMAN prin MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE, PENITENCIARUL CODLEA si PENITENCIARUL MIERCUREA CIUC si in consecinta:

Obliga in solidar paratii ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR, STATUL ROMAN prin MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE si PENITENCIARUL CODLEA sa plateasca reclamantului suma de 4000 euro, cu titlu de daune morale. Obliga in solidar paratii ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR, STATUL ROMAN prin MINISTERUL FINANtELOR PUBLICE si PENITENCIARUL MIERCUREA CIUC sa plateasca reclamantului suma de 1000 euro, cu titlu de daune morale.

Respinge restul pretentiilor. Cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecatoria Brasov. Pronuntata azi, 18 05 2017, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, conform art. 396 al.2 NCPC”.

Comentarii

# DODI date 21 mai 2017 14:26 +5

Cred că și acesta este un motiv suplimentar pentru urgentarea legii răspunderii magistraților. Chit că indirect are și ciolanis partea lui de vină pentru că un președinte responsabil ar fi adunat partidele politice la o masă comună în vederea găsirii unei soluții în interesul țării. Cretinul, și sateliții lui PNL și USR, atacă tot PSD atunci când, acesta împreună cu ALDE și UDMR, încearcă găsirea unei soluții. Putem asimila această nesimțire nemțească cu trădarea de țară. Și suspendarea impochimenului ar fi o soluție.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva