29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Fostul procuror sef adjunct al PNA, Horia Adrian Miclescu, nu a fost colaborator al fostei Securitati! Actele in baza carora CNSAS cerea constatarea calitatii de colaborator proveneau din dosarul de urmarit de Securitate!

Scris de: V.R. | pdf | print

18 aprilie 2012 15:42
Vizualizari: 5387

 

Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, a decis, recent, irevocabil, ca fostul procuror sef adjunct al PNA, actual DNA, Horia Adrian Miclescu, nu a fost colaborator sau lucrator al fostei Securitati. Mai mult, actele depuse la instanta de CNSAS s-au demonstrat a fi din dosarul de urmarit al lui Miclescu. Astfel, instanta suprema a intors o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti, prin care se admisese cererea CNSAS, de declarare ca si colaborator al fostei Securitati a lui Adrian Horia Miclescu. In fata judecatorilor supremi au depus marturie sora si cumnatul fostului procuror sef adjunct al PNA, care au recunoscut ca toata familia le-a fost urmarita de Securitate, pentru ca existau membri ai familiei care apartineau miscarii transcedentale si pentru ca aveau un unchi care facea plangeri peste plangeri la Militie, din diverse motive. Verificarea lui Miclescu de catre CNSAS a fost inceputa la ordinul fostului ministru al Justitie, Monica Macovei.


CAB a decis ca Miclescu a fost colaborator in baza actelor din dosarul lui de urmarit de Securitate!

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 11 mai 2011, sa respinga solicitarile lui Miclescu si sa admita cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), constatand astfel calitatea de colaborator al Securitatii a fostului adjunct de la Parchetul National Anticoruptie (PNA). Horia Adrian Miclescu declara, in momentul in care CNSAS a introdus actiunea in instanta, ca documentele depuse de institutie fac parte din dosarul sau de urmarit de Securitate, nu din cel de colaborator, care nu a existat niciodata. Potrivit lui Miclescu, citat de Mediafax, "actiunea CNSAS este nefondata. Nu sunt note informative, este vorba despre dosarul de urmarire informativa, am avut doua dosare de urmarire". Conform avocatului Miclescu, actiunea impotriva sa a fost pornita la ordinul fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, in februarie 2005, ca atunci nu a fost instiintat despre inceperea verificarii, iar CNSAS a reinceput cercetarile in 2008. Horia Adrian Miclescu a demisionat din functia de procuror sef adjunct al PNA in august 2005, cand ministrul Justitiei de la acea data, Monica Macovei, a cerut CSM destituirea conducerii institutiei. La cererea fostului ministru, 11 procurori din fostul PNA au fost revocati iar Miclescu s-a pensionat in 23 martie 2009, devenind avocat.

Rudele avocatului Miclescu au dat declaratii in care au recunoscut ca acesta a fost urmarit ani de zile de Securitate

Cumnatul lui Miclescu, Nicolae Licaret, a dat o declaratie autentificata la notar in care a precizat ca a fost exclus din PCR din cauza apartenentei sale la „miscarea spirituala denumita meditatia transcedentala”, care era de notorietate inca din anul 1982. De asemenea, Licaret a precizat ca “in anul 1986, cumnatul meu Miclescu Adrian Horia venind in vizita la domiciliul meu si al surorii sale, mi-a relatat ca in luna iunie 1986 a fost convocat la Securitatea Bucuresti de un maior pe nume Anita sau Anitei, care l-a interogat in legatura cu situatia mea si a sotiei mele privind meditatia transcedentala, corespondenta cu cetatenii straini a soacrei mele Miclescu Stela, care insa era decedata din 1984, relatiile sale cu numitul Ionescu Gheorghe, fratele vitreg al tatalui sau. Cumnatul meu mi-a spus ca Ionescu Gheorghe l-a denuntat in repetate randuri la Securitate si Militie. (…) Stiu si era notoriu faptul ca Miclescu Horia Adrian nu a fost primit in Procuratura Bucuresti timp de peste 2 ani, 1985-1987, in pofida unor demersuri repetate, exclusiv datorita problemelor mele si ale sotiei mele ca urmare a meditatiei transcedentale. (…) Afirm cu toata taria, cunoscand cu exactitate acest lucru, ca nu a existat niciun fel de influenta negativa din partea cumnatului meu in problemele pe care le-am mentionat si cu atat mai putin vreun denunt/informare din partea sa la Securitate. (...)”

De asemenea, sora avocatului Miclescu, Rodica Matilda-Maria Licaret, a precizat ca “in luna iunie 1986, fratele meu Miclescu Adrian Horia a venit la domiciliul meu si al sotului meu relatandu-ne ca fusese chemat la Securitate si anchetat pe mai multe teme, in urma denuntului facut de numitul Ionescu Gheorghe, fratele vitreg al tatalui nostru, care locuia in imobil cu fratele meu: corespondenta cu persoane din Canada a mamei noastre Miclescu Stela, decedata in 1984, problema 'meditatiei transcedentale' si 'exprimarea nemultumirii' de catre fratele meu pentru faptul ca nu este primit in procuratura pentru o fapta cu care nu are legatura (…) Tin sa arat ca stiu cu exactitate ca in situatia grea pe care am parcurs-o impreuna cu sotul meu, dupa anul 1982, fratele meu Miclescu Adrian Horia nu a avut nici cea mai mica influenta sau contributie negativa si cu atat mai putin vreo activitate de gen informare/sesizare/denunt sau orice altceva asemanator la Securitate sau la alt organ de partid sau de stat”.

*Cititi aici declaratia data de sora avocatului Adrian Horia Miclescu

*Cititi aici declaratia data de cumnatul avocatului Miclescu

Comentarii

# Rafael date 19 aprilie 2012 12:06 0

La câţi oameni le-a distrus viaţa direct eurocurva alcoolică Macovei, sau indirect, prin intermediul DNA şi CNSAS ? Se va duce ea vreodată la dezalcoolizare la Târgşor ?

# Costel date 29 aprilie 2014 10:30 -1

Regret pentru dumneavoastra atat ideea cat si exprimarea. Dupa ce va citesc, trag concluzia ca nu stiti nimic despre prodigioasa activitate a doamnei Monica Macovei, atat in calitate de ministru al justitiei, cat si ca reprezentant in Parlamentul European, fiind considerata un lider printre ceilalti parlamentari. Va pot exemplifica prin masura (care a fost adoptata, si va fi implementata in Romania) a CONFISCARII EXTINSE, care pemite confiscarea averii persoanelor dovedite infractori.

# ben date 19 aprilie 2012 17:41 0

nu ca e la guvernare!!!!!!! :-*

# CI date 21 aprilie 2012 10:41 -1

Personajul ăsta nu e din vremea când DNA nu scotea nici un rechizitoriu, când nu deranja pe nimeni şi, în consecinţă, era apreciat? Păi, la ce e acuma ... ar trebui desfiinţat! Nu-i aşa, Dorele? Alien, hm?

# ilie date 2 iulie 2014 22:59 0

In Romania securisto-mafiota de sase ani de zile un om cinstit pana in maduva oaselor este lucrat de politisti de la SIF OLT, procurorii din Parchetele din Olt si o trupa de kakaciosi din firma de paza RIVERGATE . Zi de zi acesti infractori platiti de la buget ma prezinta ca fiind hot desi sunt un om cinstit pana in maduva oaselor ! Sesizare Subsemnatul Vasile Paul -Cristian cu domiciliul în Slatina, Strada Primăverii nr. 4, bl. FA 5, sc. A, ap.6, CNP 176 0909284374, tel. Mobil 0784111270, in calitate de inculpat in dosarul penal nr. 10882/311/2010* avand ca obiect: Delapidarea - infracţiune prevazuta de art. art.215 1 alin. 1 .C.p.” Potrivit DECIZIEI PENALE Nr. 14 din 15 Ianuarie 2014, prin care s-a casat Sentinta nr, 917/16.11.2012, cu retinerea pentru judecare la instant de fond va cer ca, în temeiul art. 11 pct. 2 lit. a C.pr.pen. raportat la art.10 , lit. a C.pr.pen., achitarea mea, intrucat faptele nu exista” – chiar daca procurorul de caz le descrie ero

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva