25 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUCICA PRINS IN MENGHINA – Exclusiv: Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe procurorul Lucian Onea de la DNA Ploiesti sa desecretizeze lista martorilor cu identitate protejata folositi in dosarul fostei sefe AEP Ana Maria Patru. Exista suspiciunea ca Onea i-a atribuit patroanei Siveco, Irina Socol, denuntator in cauza, si calitatea de martor cu identitate protejata, cu doua nume distincte, pentru a "ingrosa" probele in acuzare. Irina Socol va fi adusa la instanta cu politia

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 iunie 2018 16:40
Vizualizari: 11507

Bomba in dosarul fostei sefe AEP Ana Maria Patru! Judecatoarea Brandusa Elena Gheorghe de la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti i-a obligat pe procurorii Lucian Onea (foto) si Cerasela Raileanu de la unitatea de elita DNA Ploiesti sa desecretizeze lista martorilor cu identitate protejata folositi in dosarul Anei Maria Patru, existand indicii ca procurorii au atribuit indentitati fictive unor persoane care aveau si o alta calitate in cauza. Masura este una rarisima, insa extrem de necesara in acest caz, date fiind dezvaluirile recente despre practicile DNA Ploiesti, obisnuita sa foloseasca denuntatorii ca martori protejati, ori chiar sa impuna martorilor cu identitate protejata ce sa declare in fata instantei. Judecatoarea Brandusa Elena Gheorghe de la Tribunalul Bucuresti a admis de asemenea si celelalte cereri formulate la termenul trecut de aparatorii ex-presedintei Autoritatii Electorale Permanente, avocatii Cristi Ene, Eliza Ene Corbeanu si Daniel Tiliciu, si a dispus ca, pana la urmatorul termen de judecata, DNA si SRI sa comunice daca au colaborat in dosarul ex-sefei AEP Ana Maria Patru.


Si nu doar atat, intrucat patroana Siveco, Irina Socol, denuntator in cauza, nu s-a prezentat la ultimele termene de judecata, desi a fost citata, Tribunalul Bucuresti a citat-o pe aceasta cu mandat, la urmatorul termen urmand sa fie adusa cu politia.

Practic, la termenul din data de 17 septembrie 2018 din dosarul nr. 47338/3/2016, instanta va afla daca in cauza procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu au folosit-o pe patroana Siveco, Irina Socol, fosta prietena a Anei Maria Patru, atat pe post de martor denuntator, cat si ca martor cu identitate protejata. Caci, din informatiile pe care le avem, exista suspiciunea ca Onea si Raileanu i-ar fi atribuit denuntatoarei Irina Socol alte doua calitati de martor sub identitate protejata, sub numele de "Vranceanu Marius" si "Denisa Mocanu", pentru a ingrosa acuzatiile fata de Patru.

Dat fiind ca desecretizarea martorilor cu identitate protejata se dispune, in general, atunci cand instanta, in timpul cercetarii judecatoresti, are dubii cu privire la credibilitatea marturiilor acestora, urmarind respectarea principiului loialitatii administarii probatiunii testimoniale anonime, este important de dezvaluit un episod din timpul procesului care, poate sta la baza deciziei de astazi a Tribunalului Bucuresti.

Mai exista si judecatori corecti!

Potrivit surselor noastre, o coincidenta evidenta a fost cea care a determinat-o pe judecatoarea Gheorghe sa dispuna aceasta masura. Mai exact, momentul audierii martorului cu identitate protejata "Vranceanu Marius", care s-ar fi plans instantei ca "se simte amenintata!". Surprinsa de afirmatia "barbatului", judecatoarea i-ar fi cerut sa repete afirmatia, moment in care "Vranceanu Marius" ar fi sustinut ca "se simte amenintat!". Si nu doar atat, ar fi existat in timpul procesului un moment in care judecatoarea s-ar fi deplasat chiar in sala in care sunt dusi martorii cu identitate protejata pentru a se asigura ca acestia sunt singuri in incapere, dar si ca au Biblia la indemana.

O felicitam pe judecatoarea Brandusa Gheorghe pentru pozitia avuta in cadrul procesului, apreciind ca la fel ar fi trebuit sa procedeze si alti judecatori, unii chiar de la Inalta Curte, care nu au dat dovada de atata vigilenta si corectitudinea, desi se impunea (cel putin in cazul Ghita-Cosma).

Astfel, daca la termenul din 17 septembrie 2018 – data pana la care DNA si SRI au obligatia sa remita raspunsurile in care sa precizeze daca au colaborat sau nu in acesta cauza, iar procurorul Lucian Onea sa dezecretizeze numele martorilor cu identitate protejata instanta va constata ca DNA Ploiesti a folosit-o pe Socol atat pe post de denuntator, cat si pe post de martor cu identitate protejata, dosarul va lua o cu totul alt turnura.

Caci, conform procedurii, daca instanta constata in cursul cercetarii judecatoresti ca declaratiile martorilor cu identitate protejata au fost administrate de procurorii DNA cu incalcarea principiului legalitatii si al loialitatii probelor, respectivele declaratii vor fi excluse ca nelegale.

Iar acela va fi momentul in care se va constata ca singura "proba" din dosar este denuntul facut de Irina Socol.

De precizat este ca DNA Ploiesti are obligatia de a desecretiza documentele prin care a atribuit calitatea de martor protejat unor persoane care mai detineau o calitate in cauza, atat pentru a garanta respectarea Legii nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, cat si a art. 6 din Conventia EDO privind dreptul la un proces echitabil.

Comentarii

# nea Caisă date 14 iunie 2018 17:50 +19

De-aș crede că e singurul caz din justiție, m-ar rîde curcile!

# istoricu date 15 iunie 2018 08:14 +3

Mai nene, procurorii din unitatea de elita folosesc metode mai perfectionate decat procurorii stalinisti pe vremea colectivazarii care plasau arme noapte in capaitele cu fan din curtea taranului, apoi faceau un denunt la politie si a doua zi faceau control cu martori si-i gaseau arma in fan. Taranul era batut, anchetat si schingiuit pana semna adeziunea de intrare in C.A.P., adicatelea pana ceda pamantul sub semnatura organelor statului. Asa sa facut colectivizarea. Acum asa se baga la haules adversarii politici.

# DOREL date 15 iunie 2018 21:37 0

Cu o floare nu se face primavara, CPP-ul e gresit, trebuiau impuse conditii care sa excluda orice posibilitate de frauda judiciara, de ex.: crearea unui registru national al martorilor cu identitate protejata, audierea inca de la urmarirea penala in fata judecatorului de drepturi si libertati,etc., lucruri simple, la mintea oricarui sofer ! Si, b): pentru asa ceva, la garaj iti luai la viteza o manivela in cap ! Parerea mea ...

# unul din lumea cea mare date 14 iunie 2018 17:51 +13

asta/i justitia minunata si mult prea cinstita,cuvioasa si tematoare!!!!! coana tarcea,pentru chestii d/alde astea nu te auzisi sa te temi si sa sai ca aia din porumb la cesemea sa va ,,apere reputatia,sau si mai precis sa ne apere pe noi de toate nenorocirile pe care injustitia le/a facutara in ultimii 15 ani.hai coana tarceo sai si acusilea si ,,reclama ca te simti intimidata si amenintata in actul tau si in actele voastre de mermeleala,, cind rarinca era bagata la pandaimos totalmente gratuit nu te prea simteai ,,amenintata,,... pai vezi fa de ce nu are ursu coada?ca si p/aia ati mincat/o tot voi.hai sictir coana cristinico(nefasta zi a fost aia in care te cunoscui.si ca sa inchei cu tine ,ai curaj sa recunosti gradul pe care/l ai?(si inca din vremuri imemoriale adicatelea de pe vremea impuscatului

# Jos bufonul POLI-TRUC date 14 iunie 2018 18:44 +5

Presedintele statului paralel autodenumit POLI-TRUC!(adică e profesor' în Multi-Trucuri) care are ochelari de cal si de aceea ,,nu vede" statu'paralel şi nici milioanele de români paradiți si ascultați! Aşa că Decât sa ne piedem timpu'cu justiția asta de rahat care de fapt ar trebui SUSPENDATĂ total în acelaşi timp Johannis până la o reformă reală. :eek: Mai bine ne luàm lanternele si sa ne ducem cu ,,colindu" la Cotroceni până va recunoaste şeful mafiei statale că există STAT PARALEL <img src=ops:' />

# Cornel date 14 iunie 2018 19:45 +6

Bravo doamna judecatoare. Sper sa fiti exemplu de urmat si de alti judecatori, iar procesele penale sau civile, sa fie monumente de legalitate, si maretie a legii. Pentru ca daca justitie dreapta nu e, societatea nu este dreapta, este o societate strimba, in care fiecare face ce vrea, pentru ca stie ca ramine nepedepsit.

# Klaus_Klaus date 14 iunie 2018 20:34 +1

:D re "i-ar fi atribuit denunțătoarei Irina Socol alte doua calități de martor sub identitate protejata, sub numele de "Vrânceanu Marius" si "Denisa Mocanu" Offfff-offf-offf :-* ! Au uitat sa "protejeze" si sub numele de Serghei Petruș 8) - dacă-l nu l-au întrebat pe Portocala... :P :P

# ana date 14 iunie 2018 21:26 +3

Daca Dragnea nu face cu Iohannis un pact asemanator pactului Ponta-Basescu, dupa debarcarea lui K de la DNA, ce va iesi din haznaua DNA-ului va îngrozii planeta.

# un mizantrop date 14 iunie 2018 22:13 +5

"Mai exista si judecatori corecti!" asta e cea mai tragica si fara de speranta concluzie pe care am auzit-o. Reprezinta esenta contextului politic si social. In cultura crestina, judecatorul nedrept reprezinta raul absolut, lipsa de speranta, iadul, pentru ca judecatorul, prin stiinta lui de carte si prin misiunea lui trebuie sa fie drept. Judecator nedrept e o contradictie in termeni. Cam acolo suntem, din pacate...

# dorel date 15 iunie 2018 17:31 0

Vorbiti numai cuvinte adevarate . Sa va spun eu MINUNILE UNUI judecator de la judecatoria Tulcea pe nume Catalin Marian Matei care semneaza un mandat de perchezitie domiciliara nr.6 din 24.04.2018 iar in data de 27.04.2018, ora 6,00 suna soneria la usa,eram in chilot in pat ,ma reped repede la usa crezand ca am inundat pe cineva de la etajul 6.Surpriza ,surprizelor la usa 7 sapte persoane din care doi mascati-POLITIA cu mandat de perchezitie. Mentionez ca am siAUTORITATEA LUCRULUI JUDECAT AVOCAT.Nimic alceva au intrat in apt.cu toti cei doi mascati venise si cu berbceul sa-mi sparga usa. Au incput perchezitia dar incalcand dispozitiile codului de procedura penala acesti politisti ,dar cea mai cocotata era o subcomisara Ticovschi Ana Mariala care trebuie si ii voi arata ca stiu ce inseamna o perchezitie domiciliara si ca au facut abuzuri .Le-am facut si 5(cinci)fotografi cum fac abuzuri .le vei observa in presa.Este mult de scris cu abuzuri ,M-AU TRATAT CA PE UN TERORIST,TRAFICANT DE CARNE VIIE, TRAFICANT DE DROGURI e jale mare ce se petrece icu politia si justitia . Mai observam la Tv cum unii magistrati plang ca se fac presiuni ,de ce nu se plang de slaariile care le-au luat pt.judecarea stramba a judecatii. Eu am scris si blestemat ca acei judecatori care au judecat si judeca stramb sa mearga stramb toata viata cat mai traiesc.Dorel care va spune ADEVARUL SI NUMAI ADEVARUL.punct si de la capatul capatului de nesfarsit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.10.2021 – Si totusi, Mariana a fost?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva