9 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAREA MIGRARE DE LA CAB – Au fost publicate numele magistratilor care vor sa promoveze in functia de judecator la Inalta Curte. INM a scos la concurs 4 posturi pentru Sectia penala si 2 posturi pentru Sectia de contencios. Surpriza, nu s-a inscris niciun procuror in concurs. In schimb, pe lista se afla si un inspector judiciar, care in trecut s-a visat sef al Inspectiei Judiciare. Peste jumatate dintre candidati provin de la CAB. Printre ei se afla si judecatorul care a achitat-o pe Rarinca

Scris de: E.D. | pdf | print

10 octombrie 2017 14:26
Vizualizari: 6050

Institutul National al Magistraturii a publicat lista finala a candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, organizat in perioada 30 august 2017 – 14 martie 2018. Conform documentului, pentru ocuparea celor 6 posturi scoase la concurs la Inalta Curte, 4 posturi la Sectia penala si 2 posturi la Sectia de contencios administrativ si fiscal, au fost admisi 19 candidati. Surpriza, toti sunt judecatori, caci in acest an nu s-a mai inscris niciun procuror in concurs.


Bataie mare pentru Sectia penala a ICCJ

De remarcat totusi ca din cei 19 candidati judecatori admisi pentru sustinerea concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, organizat in perioada 30 august 2017 – 14 martie 2018, nu mai putin de 11 judecatori provin de la Curtea de Apel Bucuresti, iar dintre acestia 6 candideaza pentru Sectia penala a instantei supreme.

Printre judecatorii cunoscuti, in concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, organizat in perioada 30 august 2017 – 14 martie 2018, s-a inscris in acest an si judecatorul Damian Dolache, magistratul care, alaturi de judecatoarea Risantea Gagescu au achitat-o pe pensionara Mariana Rarinca, trimisa in judecata de DNA pe motiv ca a santajat-o pe fosta sefa a ICCJ, Livia Stanciu.

De altfel, ca urmare a deciziei pronuntate in cazul "Rarinca", judecatorul Damian Dolache a avut de patimit, ajungand sa fie cercetat de Inspectia Judciara, alaturi de Risantea Gagescu, pentru solutia de achitare a pensionarei Mariana Rarinca si pentru modul in care si-au motivat decizia. In final, CSM a respins actiunea disciplinara impotriva celor doi judecatori.

Un alt judecator de la Curtea de Apel Bucuresti care candideaza pentru un post la Sectia penala a instantei supreme este judecatorul Luchian Constantinescu, cel care a decis eliberarea din arest preventiv a fostului edil al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, pentru ca la scurt timp sa ajunga sa fie cercetat pentru solutia pronuntata, Inspectia Judiciara declansand o ancheta pentru posibile abateri disciplinare, lucru nemaintalnit si inadmisibil.

De altfel, la acel moment judecatorii de la Inalta Curte, prin vocea presedintei Sectiei penala a ICCJ, judecatoarea Mirela Sorina Popescu, au emis un comunicat in care au condamnat decizia Inspectiei Judiciare de a ancheta un judecator pentru solutiile pronuntate:

"Pozitia Inspectiei Judiciare de a se autosesiza ca urmare a opiniilor critice exprimate in mass-media reprezinta o atingere de nepermis a infaptuirii actului de justitie cu respectarea principiilor independentei, impartialitatii si garantarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, in lipsa oricaror informatii care sa contureze o suspiciune rezonabila privind posibile abateri disciplinare", preciza ICCJ in 2015.

Un inspector judiciar vrea la Inalta Curte

Pe lista publicata de INM, mai apare si numele unui judecator care nu activeaza intr-o instanta, ci la Inspectia Judiciara. Este vorba despre judecatoarea Liliana Novac, inspector judiciar care, in trecut, si-a dorit functia de inspector-sef al Inspectiei Judiciare. Mai exact, la Concursul pentru promovarea in functia de inspector-sef si inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare desfasurat in perioada 6 martie 2015 – 2 iulie 2015, judecatoarea Liliana Novac a concurat, fara succes, alaturi de Valeria Daniela Iancu si actualul inspector-sef al IJ, judecatorul Lucian Netejoru pentru sefia Inspectiei.

Iata lista judecatorilor care candideaza pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie:*Cititi aici calendarul concursului de promovare in functia de judecator la ICCJ


Comentarii

# DODI date 10 octombrie 2017 14:46 +6

Din două una: ori le-a venit mintea (???!!!) la cap procurorilor - ceea ce m-ar mira profund - ori a început să scârțâie pe la încheieturi Republica procurorilor și nu mai funcționează PCR. Cred că varianta a doua are mai mari șanse de reușită.

# Nicolae Clivet date 10 octombrie 2017 17:02 +2

Doamna Judecator BODEA ADELA COSMINA are un tupeu fantastic. Ea este una dintre "DOAMNELE JUSTITIEI DIN ROMANIA" care nu a aplicat legea, considerand ca o decizie de sanctionare disciplinara, emisa comunicata unui pacient de la Obregia, internat nelegal, nu este lovita de nulitate absoluta ( dosar 28188/3/2013, dec. civ. 2060/03 iunie 2015. Ar trebui ca inainte de examenul de promovare, unora dintre magistrati, sa li se administreze fortat Haldool. Daca doamna Bodea ar fi internata si drogata intr-un spital si i s-ar comunica o decizie de "promovare" la Judecatoria Timisoara nu credeti ca ar fi "lovita de nulitate absoluta"?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.03.2021 – Judecatoarele care au impartit pachetul. Modificari cu dedicatie la Legile Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva