21 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PEDEAPSA PENTRU MAGISTRATA ACTIVISTA – Judecatoarea Brindusa Andreea Sarbu de la JS1 a fost sanctionata disciplinar cu taierea salariului pentru intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor. Sarbu a vrut sa demisioneze in 2017 din aceeasi cauza, dar s-a razgandit. Judecatoarea a semnat mai multe memorii ale magistratilor #rezistenti, a protestat de una singura pe treptele CAB si a catalogat cu de la sine putere o OUG drept neconstitutionala (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 April 2019 19:13
Vizualizari: 10087

Este tristete in tabara magistratilor-activisti, faimosi pentru protestele de pe scarile diverselor instante si parchete. Judecatoarea Brindusa Andreea Sarbu (foto), de la Judecatoria Sectorului 1, a fost sanctionata miercuri, 10 aprilie 2019, cu taierea salariului brut cu 10% timp de o luna. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a gasit-o vinovata pentru abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. h teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”. Judecatoarea are un trecut spectaculos, asa cum puteti citi in cele ce urmeaza.


Redam mai intai minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara (dosar nr. 24/J/2018 – vezi facsimil):

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Sarbu Brindusa Andreea – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Sarbu Brindusa Andreea – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de 1 luna' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza a II-a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Precizam ca Brindusa Sarbu este cunoscuta pentru memoriile pe care le-a semnat alaturi de alti magistrati-activisti impotriva modificarilor aduse de coalitia PSD-ALDE in domeniul justitiei. De asemenea, Sarbu s-a remarcat prin participarea la protestele de pe treptele Curtii de Apel Bucuresti. Darzenia judecatoarei este atat de mare, incat pe 18 martie 2019 a manifestat chiar de una singura (click aici pentru video; Brindusa Sarbu se aude vorbind de la momentul 26:14).

Momente de noaptea mintii la CSM

Brindusa Andreea Sarbu a fost protagonista a doua momente cel putin bizare consumate chiar la Consiliul Superior al Magistraturii. Astfel, in octombrie 2017, judecatoarea (care pe atunci purta numele de familie Oprea) a cerut initial sa demisioneze, dar ulterior s-a razgandit, anuntand asta chiar in sedinta Plenului CSM (click aici pentru hotarare). Site-ul Clujust.ro relateaza ca intentia demisiei s-a bazat pe numarul prea mare de restante acumulate – adica exact motivul pentru care a fost sanctionata acum.

Iata ce a declarat judecatoarea in plenul CSM:

Am venit in sedinta de plen de astazi pentru ca as vrea, cu bunavointa voastra, sa-mi retrag cererea de demisie, avand in vedere ca am stat, m-am mai gandit si intre timp nu mi se mai pare atat de greu sa duc mai departe misiunea asta pentru care m-am angajat. In momentul cand mi-am depus demisia, mi s-a parut ca eram intr-o situatie fara iesire. Adunasem prea multe restante, dar cred ca le pot depasi cu un management al timpului mai bun, mai ales ca urmeaza o perioada in care voi avea foarte mult de motivat. Am scos dosare foarte vechi – e un complet vechi preluat si a trebuit sa scot.

In noiembrie 2018, aceeasi Brindusa Sarbu si-a cerut pensionarea, dar Sectia pentru judecatori a CSM a refuzat-o, invocand legislatia in vigoare. Asa cum puteti citi in hotararea CSM disponibila aici, magistrata si-a permis sa catalogheze OUG nr. 92/2018 privind modificarea legilor justitiei ca avand „un vadit caracter neconstitutional”. Asta in ciuda faptului ca actul normativ nici macar nu se afla pe masa CCR in acel moment, ordonanta de urgenta fiind atacata la Curtea Constitutionala mult mai tarziu – in martie 2019.

Absolventa a Facultatii de Drept din Bucuresti in 1996, Brindusa Sarbu a lucrat intre 2001 si 2005 ca procuror financiar la Curtea de Conturi. Printr-un decret prezidential emis de Traian Basescu in iulie 2005, Sarbu a fost numita in functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Acolo a activat pana in 2015, cand s-a mutat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. In perioada 2016-2017, Brindusa Sarbu a ocupat un post de judecator la Judecatoria Giurgiu. Din martie 2017, ea lucreaza la Judecatoria Sectorului 1.

Comentarii

# jude date 12 April 2019 19:55 +6

Asta e un avertisment colegial! Daca nu trage concluzia necesara, urmatoarea masura va fi aruncarea din magistratura! Aviz amatorilor rezistenti din sistemul judiciar!

# Baran Gheorghe date 12 April 2019 20:48 +5

Mare i grădina.....( nb curtea).... după ce am văzut clipul de pe treptele curții m a apucat voma.

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 12 April 2019 21:55 +3

Păi CÂND peana hultanului pleșuv să mai redactezi motivările Hotărârilor în interiorul termenelor procedurale, dacă Otrepele astea stau mai mult la cerșit pe treptele Vespasianelor de Injustiție din Wallachia, sau se milogesc la Înalta Poartă Bruxelezeă, simultan cu begging-ul unui euro („donemoasilvupleaneuro!”) pe străzile din Bruxelles? Că doar pentru asta fiscul deznoadă batista babelor, sparg pușculița prichindeilor și jecmănesc chimirul bortilit al meltenilor: CA SĂ FACĂ MORMAN DE PARAI DE 1,5 - 2,5 MILIARDE DE LEI VECHI/ANUAL la fiecare SCURSURĂ dintr-asta securistoidă, care-și decontează dolcele farniente, cazarea, deplasările, picăturile de naz, aspirinele, prezervativele și cutiile cu citrat de sildenafil! NU EI SUNT DE VINĂ CĂCI NICIODATĂ NU E DE VINĂ PROSTUL CARE PRIMEȘTE! DEVINĂ SUNTEM NOI TOȚI - PROȘTII CARE ACCEPTĂM CA OILE DE TERACOTĂ SĂ-I ȚINEM ÎN SPATE ȘI SĂ LE ASIGURĂM UN TRAI ORIPILANT, ONCTUOS ȘI NESIMȚIT DE ÎMBELȘUGAT!

# Gigi Mateescu date 14 April 2019 07:56 0

Asa sa-i pedepseasca si pe cei care nu ies la proteste ,sa fie egalitate ,protesteaza unu , tai la toti salariile .

# Gogu date 14 April 2019 15:13 +2

Cucoana asta nu e magistrat.Un magistrat nu poate fi atat de jos ca nivel.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva