12 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SURPRIZA LUI GIANI – Adjunctul Inspectiei Judiciare Gheorghe Stan candideaza la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Decizia lui Stan a provocat nemultumiri in randul reprezentantilor si sustinatorilor Statului Paralel. Sunt asteptate atacuri masive impotriva procurorului Gheorghe Stan. In concurs s-a inscris si sefa interimara a Sectiei, procuroarea Florena Esther Sterschi

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

20 November 2018 14:51
Vizualizari: 7968

Asta da surpriza pentru Justitia romana! Procurorul Gheorghe Stan (foto), inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, s-a inscris la concursul pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. In acelasi concurs, potrivit surselor noastre, s-a inscris si procuroarea Florena Esther Sterschi, cea care ocupa in prezent functia de procuror-sef interimar al acestei Sectii. Informatia privitoare la Gheorge Stan obtinuta pe surse de Lumea Justitiei auzim insa ca nu este pe placul multor reprezentati ai Statului paralel sau al fanilor sistemului odios care a nenorocit mii de vieti in ultimii 12 ani. Si asta pentru ca procurorul Gheorghe Stan, zis si "Giani", aflat la al doilea mandat in fruntea Inspectiei Judiciare, a indraznit in ultimii doi ani sa se atinga de nume precum Kovesi, Uncheselu, Bulancea si altii, stricand imaginea de "zeite" si "anticorupti" perfecti ai procurorilor DNA.


Practic, prin aceasta candidatura, Gheorghe Stan vine sa continue activitatea desfasurata in ultimii circa 10 ani la Inspectia Judiciara, insa la un alt nivel, dat fiind ca obiectul cauzelor procurorilor nu va mai fi "disciplinar", ci "penal". Or, tinand cont de faptul ca in timp s-a demonstrat ca multi dintre magistratii care au fost sanctionati de Inspectia Judiciara au ajuns ulterior sa fie cercetati pentru fapte penale, este clara revolta Sistemului fata de acesta candidatura.

Nemultumirea unora la auzul candidaturii lui Gheorghe Stan izvoraste, din informatiile noastre, din determinarea acestuia de a nu permite ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie sa se transforme intr-un instrument de santaj al judecatorilor si procurorilor, dar si din know-how-ul pe care adjunctul Inspectiei Judiciare il are in cazurile cu magistratii, care va permite procurorilor din Sectie sa isi desfasoare activitatea in mod independent si impartial.

Caci nu este deloc de neglijat faptul ca in ultima perioada activitatea Inspectiei Judiciare, sub mandatul lui Stan, s-a imbunatatit, Directia de inspectia judiciara pentru procurori reusind niste performante greu de imaginat acum cativa ani.

De exemplu, cine s-ar fi gandit vreodata ca procurori precum Laura Codruta Kovesi, Mircea Negulescu zis "Portocala", Lucian Onea zis "Lucica", Jean Uncheselu, Marius Bulancea sau Paul Silviu Dumitriu ar fi putut face obiectul unor cercetari disciplinare? La fel, cine s-ar fi gandit in urma cu cativa ani ca Inspectia Judiciara ar putea avea luari de pozitie critice la adresa Directiei Nationale Anticoruptie, dezvaluind chiar si derapajele comise de aceasta institutie condusa de Laura Codruta Kovesi?

Candidatura lui Giani nu este pe placul unor CSM-isti

Din aceleasi surse auzim si ca decizia lui Gheorghe Stan de a-si depune candidatura pentru sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie nu le-a picat bine nici unor reprezentati ai Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul nu este inca foarte bine cunoscut, dar potrivit surselor noastre, are legatura cu un vechi membru CSM, membru care la randul sau ar fi nemultumit de decizia lui Stan de a candida pentru sefia Sectiei.

Comentarii

# Francois date 20 November 2018 15:32 +20

Daca continua tot asa si va fi obiectiv, pe probe nu pe vorbe, indiferent de interventii sau prietenii,  domnul procuror are sansa de a deveni unul din adevaratii stalpi ai democratiei in Romania.

# ATENTIE LUJU - A LAZAR SE CALIFICA DIRECT PENTU GHERLA date 20 November 2018 15:46 +3

MOTIV PENTRU CA INFRACTORUL A LAZAR TREBUIE SA MEARGA DIRECT IN PUSCARIE. 1. REVOCAREA UNUI PROCUROR NU POATE FI CONTESTATA IN JUSTITIE, CADRUL LEGAL SI CONSTITUTIONAL E CLAR. 2. ESTE PREVIZIBILA TARAGANAREA LA CA ALBA, DESI ACEASTA TREBUIA SA RESPINGA NU SA PRIMEASCA ACTIUNEA LUI LAZAR. 3. DE CE A DEPUS LAZAR CONTESTATIA TOCMAI LA CA ALBA ? PENTRU CA ACOLO PRIN ACEASTA AMANARE I SE INTOARCE SERVICIUL MAFIOT 4. SOTUL DOAMNEI PRESEDINTE A CA ALBA, PROCUROR SI EL, A FOST LUAT CU O LUNA SI CEVA INAINTE DE PENSIONARE SI NUMIT CONSILIERUL LUI LAZAR. PRIN ACEASTA ADUCERE LA BUCURESTI PENTRU 2-3 LUNI, PENSIA SOTULUI DOAMNEI PRESEDINTE VA CRESTE CU 5000 LEI LUNAR, ADICA IN LOC DE 25.000 LEI, VA FI DE 30.000 LEI/LUNA, MOTIV PENTRU CARE DOMNULE R SAVALIUC, MAFIOTUL A LAZAR, SEFA CA ALBA SI SOTUL, TREBUIE SA MEARGA DIRECT IN AREST. DEGEABA MCV, CSM, INSPECTIE JUDICIARA, SECTIE PENTRU INVESTIGAREA ABUZURILOR DIN JUSTITIEetc... MAFIOTUL LAZAR DIRECT LA GHERLA, APROAPE DE CASA !

# DODI date 20 November 2018 15:48 +4

Să dea Dumnezeu să ajungă STAN marele șef. Atunci să trebuie să ții de râs când vezi magistrați... ploați!

# eu date 20 November 2018 17:07 +1

Doamne ajuta. Sa vina la sefia acestei sectii de investigare a infractiunilor din justitie si treaba sa mearga la fel de bine cum a mers la inspectia judiciara cat timp a fost sef adjunct la inspectia judiciara. AVEM nevoie de PROCURORI ca d-ul GHEORGHE STAN.

# Golan date 20 November 2018 17:39 +7

Cred ca toata lumea realizeaza ca daca Stan nu conducea direcția pt procurori din Ij luluta încă făcea figuri la Dna. E cunoscut ca un profesionist si cunoscător de carte. Sper sa fie sef aici desi gașca Ban deja il discrediteaza. Un om de excepție zis Giani

# Laura date 20 November 2018 18:19 0

Bravo, domnule procuror. Avem o speranţă în acest moment. Nu aţi făcut în pantaloni, când a fost vorba să demascaţi grozăvenii. Chiar avem speranţă.

# morarescu date 20 November 2018 19:21 +2

Big fan ! Succes !

# Dlui Stan, numai de bine! date 20 November 2018 20:19 0

mai exista si magistrati curati in tara aceasta. Ii doresc succes acestui minunat om!

# Adina date 21 November 2018 19:58 0

Se pare ca lupta e stransa, bănuiesc si pentru celelalte 14 pozitii pentru care s-au scos locuri de ocupat urgent. Diferenta dintre inspectori judiciari, multi fără facultate de drept, pe care i-a avut in subordine, gen Poella "Sandybell", cum o alinta politistii anti-drog din Capitală, o salut cu respect si adâncă consideratie, si procurorii, care fac anchete penale, este ca unii puteau fi numiti prin decizie, cu plan de lucru pe disciplinar - abateri gen avertisment, in mare, nu; ceilalti ajung cu rechizitorii in instanta la ICCJ, eventual condamnari. Poate deja proba ca intelege diferenta de esenta: sesizare, încă figurează ca sed IJ, in locul lui Netejoru, către DNA, împotriva celor din subordine, ce figurează deja pe "lista de comisionari". Ce dovada mai buna poate da ca intelege integritatea functiei publice decât un "mani puriti", contra celor ce iau mita din sistemul judiciar. Una e fustangeala si barfologia la casari de sesizari pirliti de justitiabili/santaj rezistenti

# Adina date 21 November 2018 20:09 0

Ca omul bun si integru face lucru manual de calitate unde pune pixul cu har. Altfel, nici o funcție nu-ti da suficiente competente, orice functie poate fi motiv de a te sustrage. Plus, a analizat si bifat falsa valoare a magistraților de la DNA in tragerea la răspundere penală a magistratilor din sistem mitarnici? Na, acu competenta le revine cred celor de pe sectia asta, sau nu. Oricum, bănuiesc ca are facultate de drept cu licență, scuze obrăznicia, dar e o întrebare cu sens. Ceva activitate undeva pe pământ in penal, dar nu de cealaltă parte a baricadei. Sper ca nu se gândește sa blocheze, ci sa-i deblocheze pe cei legali. Ca o condamnare trebuie executata, ca judecătorii delegati prin instante pe executari penale sa urmărească ferm executarea pedepselor, nu sa ... Vezi cazul exploziv in lucru la DNA Vittalef inculpati Dana Falcan, Savu Alina-Felicia, Zaharia Andrea/Irina cred, Cristina Moraru, Aionesei cas. Usatii Marlena... Asa, la o prima strigare. Pai, spor domnu', legal.

# Adina date 21 November 2018 20:36 0

Unde a dispărut by The way seful IJ de aprox. 14 ani, ca apare ca sunteti la conducerea IJbde 10 ani. Nu i "s-a prelungit pentru buna purtare", cum zicea un "Toderica, fără frică, priten cu clanul lui Tilinca Ionel" (oopps, cum zice Britney Spears într-un cântec de tineri, Ionel ca si Netejoru ???? n-are cum, ca mai e un Tilinca Cătălin (oopps Cătălin ca in Popescu-Tăriceanu ????), SIMPLE COINCIDENTE. Bine, tot de pe Bacău ceva, ooppss????. Dar n-am inteles: la plângerea cui ati gustat "o portie de libertate in închisoare"? A lui Ionel sau a lui Cătălin Tilinca? Oricum, se vede ca sunteti alive, ooppss... unde or' fi astia? Guess. Pe unde ati trecut, ca simplu justitiabil. Deci bagă la greu, dar in echipa frate, ca tipa te place. Si ce daca e unguroaica? Nu e a lui Cristi Ungur/Cristian Ungureanu, tot din trupa de soc deja amintita. Pune-o de-o unire matrimoniala, ca vine Craciunul. Kiss Kiss Insp Judiciară! Gosspel Girl

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.08.2022 – Buda si-a dorit purtatoare de cuvant

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva