21 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VICELE CSM ARE 5 DOSARE LA SIIJ – Procurorul Nicolae Solomon, parte a boicotului impotriva sefei SIIJ Adina Florea, apare in mai multe cauze aflate in lucru chiar la sectia speciala. Dosarele lui Solomon privesc infractiuni de luare si dare de mita, trafic si cumparare de influenta, grup infractional organizat, abuz in serviciu, represiune nedreapta si cercetare abuziva. Pe langa Solomon, la SIIJ e cercetat si Cristian Ban, iar Bogdan Mateescu este vizat in dosarul “Savarina”

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 July 2019 14:50
Vizualizari: 16197

Iata o posibila explicatie pentru care vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii Nicolae Solomon (foto) boicoteaza validarea numirii procuroarei Adina Florea la sefia Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ). Nicolae Solomon este vizat in mai multe dosare aflate chiar in instrumentarea Sectiei de anchetare a magistratilor.


Asa cum se stie, Nicolae Solomon, impreuna cu alti membri ai CSM, au refuzat sa participe la ultimele sedinte ale Plenului Consiliului in care ar fi trebuit sa se valideze numirea Adinei Florea la conducerea SIIJ. Acelasi Solomon a semnat o scrisoare in care mai multi membri ai CSM anuntau ca nu vor mai participa la sedintele in care este programata validarea Adinei Florea la sefia SIIJ pana cand nu vor fi publicate rapoartele Greco si ale Comisiei de la Venetia. Grav este ca Nicolae Solomon face toate aceste lucruri in conditiile in care el insusi are dosare la SIIJ.

Mita, trafic de influenta, represiune nedreapta

Surse au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca vicepresedintele CSM Nicolae Solomon este vizat in momentul de fata in cinci dosare penale, chiar la SIIJ. Mai mult, din informatiile pe care le detinem, unele dintre aceste cauze s-ar afla chiar la procuroarea Adina Florea, a carei numire la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie este boicotata de Solomon.

Ceea ce ne face sa ne intrebam daca nu exista cumva un interes direct al lui Solomon in impiedicarea preluarii sefiei SIIJ de catre Adina Florea. Daca nu cumva avem de-a face cu o razbunare a lui Solomon pe procuroarea care il ancheteaza? Oricum, indiciile privind existenta unui conflict de interese sunt evidente, in opinia noastra.

Cat priveste posibilele infractiuni din dosarele in care este cercetat Nicolae Solomon, aceleasi surse au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca ar fi vorba despre:

-luare de mita;

-dare de mita;

-trafic de influenta;

-cumparare de influenta;

-grup infractional organizat;

-abuz in serviciu;

-represiune nedreapta;

-cercetare abuziva.

Alti doi boicotisti cu dosare la SIIJ

Pe de alta parte, din cate am aflat, in cel putin un dosar Nicolae Solomon este cercetat impreuna cu vestita procuroare DNA Carmen Lancranjan, zisa “Veverita”, cu care a lucrat impreuna la Parchetul Tribunalului Bucuresti, dar si impreuna cu colegul sau din CSM Cristian Mihai Ban. De altfel, in legatura cu acesta din urma Lumea Justitiei a dezvaluit ca este cercetat intr-un dosar de abuz in serviciu, care priveste solutii pronuntate de Ban si de procuroarea Luminita Palade intr-un caz de executari silite. Dosarul a fost deschis initial la DNA, inchis tot acolo, si ulterior redeschis de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cererea SIIJ. Cauza se afla in instrumentarea procuroarei Puiu Zarafina, cea fata de care Ban a votat pentru respingerea avizului de a mentinerea in functia de procuror SIIJ si dupa implinirea varstei de 65 de ani, fiind practic trimisa fortat la pensie. Un al doilea dosar al lui Cristian Ban s-ar afla in lucru la celebra procuroare Mihaiela Iorga Moraru (click aici pentru a citi detalii despre dosarele lui Ban).

Nicolae Solomon si Cristian Mihai Ban nu sunt insa singurii dintre membrii CSM care boicoteaza validarea numirii Adinei Florea la sefia SIIJ si care au dosar penal la Sectia speciala. In aceeasi situatie se afla judecatorul Bogdan Mateescu, zis “Bobita Matilet”, vizat in “Dosarul Savarina”. Dupa cum se stie, SIIJ a cerut la ICCJ redeschiderea unui dosar clasat de fosta procuroare DNA Florentina Mirica, in care sunt vizate fapte constand posibila primire de catre Bogdan Mateescu a unor foloase necuvenite constand in produse de la DOMO, ce ar fi fost achitate printr-un card al unei persoane posesoare de card DOMO, posibila primire de catre Bogdan Mateescu si de catre tatal sau Mihai Mateescu a unor foloase necuvenite de la Cofetaria SC Olimp Company SRL si respectiv de la Salonul de coafura, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu si posibila exercitare a influentei asupra unor magistrati de la Judecatoria Ramnicu Valcea care aveau spre solutionare un dosar de furt (click aici pentru a citi mai multe detalii despre “Dosarul Savarina”).

Comentarii

# Cetateanul date 3 July 2019 15:04 +10

Președintele României poate fi demis prin referendum. Deci răspunde! Parlamentarii pot să nu fie aleși sau realeși. Deci răspund! Funcționarii publici pot fi trași la răspundere disciplinară și dați afară. Deci răspund! Angajații de la privat pot fi dați afară. Deci răspund! SINGURII care nu răspund sunt magistrații. Ei nu pot fi dați afară! Faptul că există o așa zisă inspecție, aia este doar pentru spălarea lor. Cât despre Comitetul Sindical toată lumea vede ce le poate pielea. O țară scăpată de sub orice fel de control ...vorba judecătoarei de la Timiș...în curând vor fi luați la pietre.

# Un SOLOMON infatuat date 3 July 2019 15:10 +9

Solomon cu atâtea fapte de corupție la SIIJ!!! Știe sabotorul că doamna Adina Florea este dreaptă, imparțială și echidistantă și caută metode oculte de a se sustrage de la urmărirea penală efectuată de SIIJ . Nu își exercită atribuțiile de serviciu și nu vrea să se prezinte în ședință pt ”o simplă validare a d-nei procuror Adina Florea!” Niște iresponsabili, toți, plătiți cu sacul din BANII NOȘTRI.

# Dihore , cred c-o iei pe coaja ! date 3 July 2019 15:32 +11

Aceleasi infractiuni ar merge si pentru grasana tampa plagiatoare cred . CSM ar trebui desfiintat , decat sa platim paraziti ... SRI bugetul la jumate si sa vedeti crestere economica :-*

# un nepenal date 3 July 2019 15:45 +5

Eu inteleg ca daca esti procuror sau jude, indiferent daca ai 100 dosare penale e ok sa iei morman, platit de cei ce se spetesc muncind pentru tine, de la CSM, ICCJ, CA pentru ca pe tine nu te atinge sloganul "fara penali in functii publice"!

# Dorinisa date 3 July 2019 16:41 +6

Cum se face ca in justitie nu sunt exclusi cei care sunt cercetati penal, penalii lui Iohannis. Ar trebui ca in CSM sa fie numai magistrati CURATI daca vrem o justitie independenta.

# Homoroceanu Adrian Camil date 3 July 2019 16:53 +4

De ce boicotardul Nicolae Solomon nu a incunostiintat delegatia C.E.ca i s a clasat dosarul de L.C.Kovesi procuror sef al DNAin schimbul devenirii lui vice CSM si reprezentant la GRECOsi de contestatar al validarii A. Florea ca procuror sef al SIIJ cu care stie ca nu poate cadea la invoiala in sensul clasarii precum s-a petrecut cu L.C.Kovesi ce il foloseste impeuna cu altii ca varf de lance impotriva A.Florea ce are in lucru nu doar dosarul L.C.Kovesi ci si al celor a ce saboteaza Solomon,Ban, Mateescu prin nenumirea A Florea urmarindu se imposibilitatea semnarii rechizitoriilor ,nemaiputandu se vorbi de desfasurarii in bune conditii a activitatii SIIJ,zadarnicindu se aflarea adevarului .Se va spune in urma raportului de activitate pe 2019ca nu a fost cine stie ce activitate pe taramul cercetarii magistratilor din partesSIIJ,pseudo motiv pt.care" nu e nici o pierdere daca s ar desfiinta SIIJ"..A. Florea trebuia sa reactioneze pt ca i se incalca drepturile ora16.39.ziua 03.07.19.

# Homoroceanu AdrianCamil date 3 July 2019 17:33 +3

Scrisoarea sabotorilor nedemni de a face parte din CSMdin moment ce nu participa in mod premeditat,cu intentie directa la sedinta de plen la care au marsat Licu si Birchall,este dovada ca membrii CSM santajati tergiverseaza cu un scop bine determinat din moment ce captivii au conditionat validarea in functia de procuror sef al SIIJdupadiscutarea in CSM a rapoartelor GRECO -Comisia de la Venetia.Adica dupa ce propaganda sorosista #Resist solidara cu mafia mass -media. va face un linsaj mediatic indreptat impotriva SIIJsi impotriva obiectivei si curajoasei procuror A.Florea,va fi cvorum in sedinta de Plen a CSM caci se urmareste exploatarea acestei conjuncturi favorabile neinfaptuirii Justitiei.ora17.25ziua3.07.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 3 July 2019 18:21 +3

De ce credeti ca Dancila a impus atat de devreme dupa intemnitarea tintei L.Dragnea-ziuaCongresului PSD ? Pt.ca ii era frica sa nu scape L.Dragnea din inchisoare caci decizia CCRnu putea fi alta cunoscandu se de catre tradatorii santajati.Circarii de pe B1tv intorc realitatile chiar si marturia televizata a fostului judecator CCRcurajosul,profesionistul si demnul Petru Lazaroiu,.L.Dragnea ar trebui da faca plangere penala impotriva celor care au tergiversat solutionarea sesizarii Camerei Deputatilor mai ales impotriva fricosului Presedinte CCRsi a celor trei judecatori (Morar,Stanciu,Pivniceru)excecutanti si ordinelor lui Iohannis impotriva lui L.Dragnea..Sa nu cada in mod premeditat o masina peste cel ce s a bagat sub ea,respectiv L..Dragnea pe care sistemul paralel l ar vrea eliminat fizic pt a fi siguri ca agreata serviciilor secrete Dancila stapaneste PSD- ul.ora18.18.ziua 3.07.19

# santinela date 4 July 2019 07:35 +2

Ce mi-e Portocala, ce mi-e asta,aceleasi mecle. Domnilor procurori din tara voi l-ati ales pe penalul asta si mai defilati cu el,adica va reprezinta ? Voi trebuie sa-l dati jos dar se pare ca mai multi sint in sistem procurori de aceeasi teapa cu berbecul !

# oameni buni date 4 July 2019 08:10 +3

Acum stiti de ce acesti...nenorociti saboteaza CSM, respectiv SIIJ? Astia trebuie urgent dati afara si judecati, in frunte cu Licu!

# Procurorul date 4 July 2019 08:55 0

... sperait cu telefonul la ureche. Asta chiar că n-am văzut până acum. :lol:

# livia date 4 July 2019 12:22 0

Si PSD are o vina. In tara asta, sunt cativa oameni care pot fi numiti in anumite pozitii, doar ei, si sunt rotiti si invartiti pana le vine rau. Cand unul dispare dintr-un motiv sau altul, intra in panica poentru ca nu au oameni (zic ei). Este si cazul dlui Gheorghe Stan. De ce l-au luat de la SIIJ? Nu statea bine acolo? Astfel contracarau si magaria slugilor. Chiar nu au gasit un judecator care sa stea drept in fata viscolului? Dna G. Barsan, de ex. nu era buna?

# Nicu date 4 July 2019 13:16 +1

Fara penali in functii publice. Unde este USR-ul? Pentru ce spagarii din CSM sa fie mai presus de politicieni? Unde este domnia legii aici? De ce nu li se cere demisia penalilor din CSM?

# Prea mulți paraziți s-au împuiat la CSM date 17 July 2019 18:11 0

Prea mulți paraziți s-au împuiat la CSM. Solomon, cu protejata lui, Lancranjan dar si altii sint exemple. Si Mateescu, umilul rezistent. La munca de jos,m baeti, sa aflati ce inseamna a munci! Nu sa ftrecati mangalul pe salarii uriase. 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.06.2024 – Potop de delegari in ultimul moment (Lista)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva