6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAI-MARII UNBR SE STRANG LA INTER – Gheorghe Florea a convocat Consiliul UNBR. In cadrul sedintei se vor dezbate Protocolul privind remuneratiile cuvenite avocatilor din oficiu, raportul privind publicitatea profesionala si hotararile pentru functionarea unitara a sistemului CAA in 2015. Cititi ordinea de zi a Consiliului UNBR (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

2 December 2014 15:36
Vizualizari: 5716

Sedinta de mare importanta la varful Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Presedintele Uniunii, avocatul Gheorghe Florea (foto), a convocat Consiliul UNBR, sedinta urmand sa se desfasoare in 13 si 14 decembrie 2014, la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

Potrivit Deciziei de convocare a Consiliului UNBR, in cadrul acestei sedinte urmeaza sa fie discutate Protocolul privind remuneratiile cuvenite avocatilor din oficiu, Raportul comisiei desemnate pentru finalizarea masurilor de aplicare a prevederilor Statutului profesiei de avocat si ale Legii nr. 51/1995 privind limitele publicitatii profesionale a avocatilor, urmand sa se aprobe si hotararile prevazute de Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor pentru functionarea unitara a sistemului C.A.A. in anul 2015.


Iata ordinea de zi a sedintei Consiliului UNBR:

-Aprobarea procesului verbal al sedintei Consiliului U.N.B.R. din 06 - 07 septembrie 2014.

-Analiza impactului financiar determinat de activitatea grupului de lucru pentru studierea perspectivelor profesiei de avocat, instituit in sedinta Consiliului U.N.B.R. din 06 septembrie 2014; adoptarea masurilor financiare corespunzatoare.

-Exercitarea profesiei de avocat in contextul intrarii in vigoare si a aplicarii noilor coduri; analiza informarilor, sesizarilor, cererilor adresate de barouri sau de avocati, catre U.N.B.R..

-Informare privind stadiul finalizarii Protocolului privind stabilirea remuneratiilor cuvenite avocatilor pentru furnizarea serviciilor de asistenta judiciara in materie penala, pentru prestarea, in cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenta judiciara si/sau reprezentare ori de asistenta extrajudiciara, precum si pentru asigurarea serviciilor de asistenta judiciara privind accesul international la justitie in materie civila si cooperarea judiciara internationala in materie penala.

-Informare privind desfasurarea examenului de dobandire a titlului profesional de avocat definitiv, sesiunea noiembrie 2014.

-Aprobarea hotararilor prevazute de Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor pentru functionarea unitara a sistemului C.A.A. in anul 2015.

-Analiza Raportului grupului de lucru instituit pentru proiectul Legii privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, referitor la propunerile inaintate de barouri in urma dezbaterii acestuia in organele locale ale profesiei.

-Prezentarea si dezbaterea raportului comisiei desemnate de Consiliul U.N.B.R. pentru finalizarea masurilor de aplicare a prevederilor Statutului profesiei de avocat si ale Legii nr. 51/1995 privind limitele publicitatii profesionale a avocatilor.

-Diverse.

*Cititi aici Decizia de convocare a Consiliului UNBR

Comentarii

# POLO.NICU date 2 December 2014 18:27 +6

Prezentarea - in premiera - a actelor de infiintare...da nu alea de la Cuza...

# ada date 2 December 2014 18:34 +3

Astia se intalnesc de gura prostilor si tot ii fura de 10 mil pe luna pe cap de avocat :)) actele de infii tare inca se gandesc de unde sa le scoata tataie florea

# mai exista un punct date 2 December 2014 18:59 -6

:lol: pai ar mai fi o plingere a tutror barourilor reale din romania pentru impostura promovata timp de 10 ani .iar actele de infiintare,daca botistii nu le gasesc la avizierul cab le vor fi prezentate la proces...sau la penitenciar cind vor fi reeducati despre moralitate,onoare civica si alte prostii...

# Aloo, DNA date 2 December 2014 20:02 +1

O sa va mai mearga cu evaziunea si ilegalitatile in avocatura traditionalistilor si cu dl. Presedinte Iohannis? Mai vedem ce puneti la cale cu unitatea voastra in spagi sau spalare de bani!

# oarecare date 2 December 2014 20:47 +2

Asteptam asemenea discutii si in cadrul Baroului Bota. Nu va sfiiti, puneti-le si voi pe site. Sa afle lumea ca si voi sunteti capabili de asemenea analize.  :lol:

# gata date 2 December 2014 22:31 -2

de acord, dar hai sa ne prezentam. tu cine esti, oarecare ?

# Marin date 2 December 2014 23:22 0

Suntem o  rusine ca natiune  să mentinem asemenea asociatii de tip mafiot  şi mai mult  să aibă  atata tupeu  să decidă soarta milioanelor de românie  care se adresează justitiei  ăn combinaţie  cu clanurile  din justitie.Oare, comisia europeană  nu vede stilul mafiot al acestui clan şi al  justitiei de  tip SRL?

# ordinea de zi incompleta date 3 December 2014 08:48 +1

Daca sunteti destepti solicitati la ordinea de zi completari cu privire la faptul ca sunteti avocati penali. Am scris penali ca sa pricepeti bine si sa solicitati explicatii despre faptul ca nu existati decat ca fantome traditionale. In locul vostru as cere sa mi se restituie banii pentru ca lunar sunt inselat cu zeciuiala si multe altele. Nu o sa aveti pensii, florea va iesi de la presedentie si il doare la basca despre voi. Cind generatia decreteilor va ajunge la pensie atunci o sa constatati cat de prosti ati fost. Bagati la cap ca anghelus e  singurul om destept din tot barul ala de sarlatani pusi pe jecmanit clientii.

# danndeac date 3 December 2014 09:50 0

oare acest donm presedinte nu pune pe ordinea de zi prezentarea actelor de infiintare a baroului pe care il pastoreste. :P :D

# Stttt.... date 3 December 2014 11:04 0

Despre acte nu facem vorbire, pentru ca nu exista decat actul de desfiintare.In rest mergem pe descalecare, pe mostenire si pe cutuma.In leg. cu taxele, taceti din gura si cotizati pentru ca deja am pornit sistemul si acum nu-l mai putem opri.Intelegi draga DNA, cam asa e cu sistemul

# danndeac date 3 December 2014 09:56 -1

oare acest domn florea nu pune pe ordinea de zi sa scoata actele de infiintare a acestui barou

# @oarecare date 3 December 2014 10:41 +1

Noi discutam in instanta , problemele justitiabililor. Voi discutati in cadrul intalnirilor discutati,,Analiza impactului financiar determinat de activitatea grupului de lucru pentru studierea perspectivelor profesiei de avocat, instituit in sedinta Consiliului U.N.B.R. din 06 septembrie 2014; adoptarea masurilor financiare corespunzatoare. Ce va spune ,,limbajul de lemn" ? NOI din UNBR 2004 nu avem nevoie de asemenea intalniri .  Daca ar fi asa maine ma retrag din uniune.  Sunt satul de COMUNISTI si SEFI pana peste cap............ Mergeti la  SEDINTA bafta si rezolvati-va problemele voastre nu mai purtati grja la altii LEGAL INFIINTATI..    UNBR2004 a facut cunoscut de mai multe ori ca vrea si POATE sa asigure OFICIILE GRATIS>>>>>GRATIS..... ce nu va este clar din cuvantul  GRATIS= viata voastra de zi cu zi si sume de bani trase de cONDUCEREA unbr.CAB  Florea :D

# traditional date 3 December 2014 10:55 +1

Nu mai vorbiti de lucruri sfinte in casa necuratului. Actele de infiintare sunt ca usturoiul pentru strigoi.  :-x

# ALBASTRU date 3 December 2014 12:29 0

UNITI-VA CEI DIN UNBR-2004 !  INTRATI IN INSTANTA CATE 4-5 SAU CHIAR MAI MULTI LA ACEEASI DOSAR SI DEPUNETI DELEGATII TOTI (BINENTELES SEMNATE DE CLIENT). JUDECATORUL, DACA PRIN ABSURD VA RIDICA EXCEPTIA, VA TREBUII SA O SI MOTIVEZE SI...NU PREA CRED CA-I DA MANA ACUM PE TIMP DE IARNA DNA-ISTA. 

# daniela date 4 December 2014 11:06 0

Nu va motiva nimic. Judecatoarea Segarceanu Doina ( Tribunal Buc ) nu accepta aparator de la Bota sub nici o forma. Asa ca...apa de ploaie . Trebuie sa ne unim si sa ii dam in judecata pe astia de la Florea. Daca le vor veni in avalansa cateva zeci de plangeri...atunci sa verzi !!!

# ALBASTRU date 3 December 2014 12:50 +2

http://bota.ro/wp-content/uploads/2014/12/CAP-SV-CONT-ANULARE-JURGIU.pdf

# ptr stttt date 3 December 2014 17:59 0

stimabile domn bine graiesti

# emil date 4 December 2014 11:03 +1

Daca nu va uniti sa-i dati in judecata pe civil dar si pe penal, cu daune ,..cu tot tacamul pe traditionali...nu veti face nimic. Le trebuie un dus rece , pe cale legala , ca sa se trezesca lucrurile. Atunci nici justitia nu o sa mai aibe ce sa faca. Ca daca asteptati voi dupa Bota , sa faca ceva...nici o sansa !!!

# pt emil date 4 December 2014 12:55 0

Din pacate, nu rezolvi mare lucru daca-i chemi in judecata, intrucat sistemul mafiot al justitiei va nascoci tot felul de tampenii pentru a-i proteja. Foarte multi judecatori au soti sau rude in casta-florea, relatii de prietenie, etc. Asadar, principalii vinovati in persecutarea avocatilor legalei UNBR-Bota sunt magistratii corupti. Acestia reprezinta cel mai mare rau al societatii romanesti.

# emil si mai cum date 4 December 2014 12:39 0

emil si mai cum te cheama ? dupa cum scrii nu pari a fi avocat.

# Syle date 4 December 2014 21:40 0

Avem o strategie dupa 22 decembrie 2014. Responsabili sunt Ministerul Justitiei, in calitate de reprezentant al justitiei, Statul Roman prin Ministerul Finantelor si Tribunalul teritorial, dupa caz, unde s-au afisat liste de persoane expuse publicului larg cuprinzand nume ale avocatilor din barourile Bota, cum ca nu ar fi inscrisi intr-un barou legal si ca nu sunt avocati. Izvorul drepturilor noastre este Hotararea Judecatoreasca ramasa definitive si obiectivele statutului entitatii din care facem parte conform legii si Constitutiei. Este clar ca traditionmalii nu detin acte de infiintare legala a persoanei juridice si trebuie sa raspunda pentru savarsirea fatei de evaziune fiscal timp de 25 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989.

# Nelu date 4 December 2014 21:48 0

Domnul Presedinte Iohannis e cheia democratiei in Romania. Ne bazam pe domnia sa, intrucat justitia a demonstrat contrariul.

# Calea de mijloc date 7 December 2014 06:14 +2

La începutul acestei luni, am participat la o ședință neoficiala la care au fost prezenți mai mulți avocați tradiționali și de la Bota. Toți suntem incepatori și satul de cearta celor mari. Pe scurt câteva idei: se impune unificarea profesiilor juridice (avocații din cele 2 barouri și consilierii juridici), necesitatea sprijinirii mai complexe a avocaților stagiari, îmbunătățirea relațiilor cu instanțele și parchetele, colaborarea cu mediatorii, etc. DECI LA NIVEL DE "SOLDATI" SE POATE CONVETUI !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva