16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MANELISTUL FAULTEAZA AVOCATII – Procurorul Ciprian Man, dat afara din DNA si refugiat la Parchetul Tribunalului Bihor unde se ocupa de prinderea micilor contrabandisti de tigari, face anchete la secret. Ciprian Man refuza pe banda rulanta avocatilor accesul la dosar, cauzandu-le mari dificultati in construirea apararii. Dupa avocatul Razvan Doseanu, la fel a patit si avocatul Bogdan Mester (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 April 2019 11:38
Vizualizari: 6450

Procurorul Ciprian Man (foto 1), cunoscut drept “manelistul DNA” pentru dosarele dupa ureche pe care le-a facut si care s-au soldat cu nenumarate achitari, dar si pentru placerea de a asculta manele, asa cum au dezvaluit persoane care l-au cunoscut, nu se dezminte. Dat afara din DNA si refugiat la Parchetul Tribunalului Bihor, acolo unde se ocupa de prinderea micilor contrabandisti de tigari, Ciprian Man face anchete la secret, tinand avocatii suspectilor departe de ancheta.


In urma cu cateva zile, in articolului “Chistoacele manelistului” (click aici pentru a citi), Lumea Justitiei a derzvaluit ca Ciprian Man instrumenteaza un dosar de “proportii”, in care a pus sub sechestru o cantitate “impresionanta” de tigari de contrabanda, mai exact 39 de pachete. Aratam la acel moment stilul de lucru al lui Man, care i-a interzis accesul la dosar aparatorului unei suspecte din cauza. Este vorba despre nimeni altul decat avocatul Razvan Doseanu, coincidenta autor al unor dezvaluiri crunte despre Ciprian Man. Ce sa vedeti, cazul nu este singular. La fel a patit si avocatul Bogdan Mester (foto 2), din Baroul Bihor, caruia Man pur si simplu i-a interzis accesul la dosar, astfel incat acesta intampina dificultati evidente pentru construirea apararii pentru clientul sau.

Concret, in acelasi dosar in care privind contrabanda uriasa cu 39 de pachete de tigari, avocatul Bogdan Mester i-a solicitat procurorului Ciprian Man de la Parchetul Tribunalului Bihor acordul pentru consultarea dosarului de urmarire penala, dosar care vizeaza si un client de-al sau, precum si incuviintarea fotocopierii dosarului. De asemenea, avocatul Mester i-a solicitat lui Man sa il informeze de fiecare data cand se efectueaza vreun act de urmarire penala (vezi facsimil 1). Cererea de studiere a dosarului a fost formulata in temeiul art. 94 alin. 1 si alin 2 din Codul de procedura penala care prevad ca:

“(1) Avocatul partilor si al subiectilor procesuali principali are dreptul de a solicita consultarea dosarului pe tot parcursul procesului penal. Acest drept nu poate fi exercitat, nici restrans in mod abuziv.

(2) Consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informatii din dosar, precum si de a obtine fotocopii pe cheltuiala clientului”.

Copy-paste cu tot cu greseli gramaticale

Raspunsul lui Ciprian Man a venit in 22 martie 2019. Data la care, prin ordonanta, a respins cererea avocatului Bogdan Mester de consultare a dosarului, pe motiv ca: “ar putea avea consecinte negative asupra bunei desfasurari a urmaririi penale, creand dificultati in desfasurarea anchetei penale”.

Interesant este Man nu s-a mai chinuit sa redacteze o noua ordonanta, ci a luat cu copy-paste continutul ordonantei prin care ii respinsese cu o zi inainte, 21 martie 2019, avocatului Razvan Doseanu accesul la dosar. A facut copy-paste inclusiv cu greseile gramaticale, precizand ca “se imune restrictionarea acestui drept”, adica a dreptului de a consulta dosarul.

Inainte de a prezenta ordonanta lui Man, repetam faptul ca blocarea accesului la dosar nu s-a realizat intr-un caz complex care necesita o ancheta elaborata, ci intr-o banala speta de contrabanda cu 39 de pachete de tigari.

Iata ordonanta procurorului Ciprian Man prin care avocatului Bogdan Mester ii este respinsa cererea de consultare a dosarului:


Comentarii

# nu conteaza date 7 April 2019 13:29 +7

In penal, Codul de Procedura Penala, e suspendat de ani de zile. Nimic din ce se face in domeniu, nu respecta vreo procedura LEGALA SI OBLIGATORIE! Cei in drept, desi STIU ca asta e situatia, se fac ca nu vad. Ma refer la parlament, parchetul general, ministerul (si ministrul!!) justitiei, CSM, inspectia judiciara. Legea raspunderii magistratului, care chiar sa instituie o raspundere reala a acestuia, nu se mai discuta si s-a refuzat/se refuza sistematic elaborarea ei. Man si altii (multi!!) ca el, dovediti ca infractori, sunt mutati in posturi mai putin vizibile, in loc sa fie anchetati si judecati REAL! Cum sa nu se intample asa, prin TOATE parchetele???

# nu conteaza date 7 April 2019 13:37 +2

E obligatoriu si absolut necesar, ca DE URGENTA, sa se elaboreze si adopte LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATULUI, separat pe specialitati (procurori si judecatori), intarirea sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, scoaterea acesteia de sub tutela PG si asigurarea unui control cetatenesc (format din specialisti reputati in drept), asupra acestei sectii, ca in timp, sa NU devina ceea ce a devenit DNA, sub kovesi! Pana nu se intampla acestea, nu se va schimba nimic in bine. Credeti sau nu, de la justitie pleaca tot, si organizarea invatamantului, a sistemului de sanatate, refacerea infrastructurii, etc!

# SPARTAKUS date 7 April 2019 14:03 +6

Traversam o perioada plina de sperante in sensul ca a luat fiinta aceasta Sectie pt.investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ)care a devenit cosmarul magistratilor corupti,de care este plin sistemul judiciar roaman.Nu corupti de ban,neaparat,ci de putere,unii se credeau Dumnezeu pe pamant. Am putut vedea cu totii care au fost acestea,in sensul ca de mult au protestat pe scarile tribunalilor,internet,sau bilanturile tradarii.Cu ceva timp in urma,procurorul G.Stan a dat o declaratie care nu continea opinii sau interpretari,ci texte de lege si citate din documente oficiale,ce nu pot fi contestate,lucru absolut remarcabil!Sa fim totusi optimisti,eu cred ca toti acesti borfasi care faceau pe juristii,vor ajunge la locul lor,dupa gratii inclusiv cei de la Oradea,trebuie sa se intample acest lucru.jos cu coruptii abuzivi bolnavi de putere!!!!

# da,da,dar degeaba.. date 7 April 2019 21:51 0

un putoi de procuror paralel cu ancheta si mecanismele ei ,ajuns acolo fara ca nici el sa stie cum(daca stie sa ne spuna ce examene a sustinut etc.) face valuri prin tribunale pe ritmuri de manele. Vai de mama lui...

# Edelweiss - Pionier-zicălaș de ocări și sudălmi date 7 April 2019 22:46 +2

Mey, Io* îmi amintesc că din vremile de amu vreo 3-4 ani, în diferite faze procesuale ale dosarelor mele de paradeală, după ce expuneam faptic și argumentam diferite încălcări flagrante ale proceduri penale, cu obidă în suflet menționam o frază șoc: „Codul de procedură penală, în accepțiunea porcușorilor, are un articol uniq: „art. 1: Procedura penală se desfășoară cum vrea p**a mea de procuror!” :eek: La acea vreme, când TOATĂ LUMEA TĂCEA TIMORATĂ, zicerile mele indignate produceau stupefacție și oripilare în Olimpul Diafan al Semizeilor judiciari. Azi, când a început lumea să se mai deștepte, fraza chiar că este întărită prin proba verității. De exemplu, la Oradea, nu-i așa că „procedura penală se desfășoară cum vrea p**a lui Man?”

# Fucksistemul date 8 April 2019 00:26 +4

Codul de procedura penala stipuleaza in mod expres ca cenzurarea accesului la studierea dosarului nu se poate dispune de procuror decat justificat si nu mai mult de 10 zile (asta se intampla de obicei cand au autorizate masurie exceptionale gen interceptari filaje investigatori sub acoperire etc). Asa ca avocatii trebuie sa revina cu o noua cerere dupa expirarea celor 10 zile legale de care poate beneficia procurorul, aratand ca termenul legal a fost indeplinit. Astfel, nu se mai poate restrange accesul subiectilor procesuali principali, suspect sau inculpat, la dosar. Daca procurorul refuza si de data aceasta accesul la dosar, va puteti adresa instantei si 100% castigati. Se judeca cu celeritate pe instanta de drepturi si liberatati iar incheierea nu are cale de atac deci procurorul e obligat sa o puna in executare. Succes! PS: nu va mai vaitati ca voi ii creati pe acesti monstrii. Nu mai taceti si inghititi mizeriile lor, atacati cu toate fortele urmand calea legala.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva