12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARATON PENTRU VIATA – Pacienti cu transplanturi, donatori si sustinatori au participat la cursa sperantei organizata de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Asociatia Transplantatilor din Romania. Evenimentul s-a desfasurat sub deviza „Pedalam pentru viata!”, cu ocazia Zilei Donatorilor de Organe. Motociclistii Free Riders si HOG au transmis un mesaj de solidaritate fata de persoanele aflate in asteptarea unui donator (Galerie foto)

Scris de: V.B. | pdf | print

29 July 2019 16:50
Vizualizari: 6282

Mai multi pacienti cu transplanturi, donatori si sustinatori au luat startul sambata, 27 iulie 2019, incepand cu ora 9:00, in maratonul ciclist organizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Asociatia Transplantatilor din Romania, editia din acest an a Zilei Donatorilor de Organe fiind marcata sub deviza „Pedalam pentru viata!” (click aici pentru a citi).


Cursa sperantei a atras privirile bucurestenilor pe bulevardul Ion Mihalache, una dintre arterele principale ale Capitalei. Zeci de motociclisti si biciclisti au luat startul din fata Spitalului Sfanta Maria, cunoscut pentru performantele echipei de chirurgi conduse de dr. Narcis Copca. Maratonistii au purtat insemnele campaniei pro-donare de organe organizate cu prilejul Zilei Donatorului de Organe 2019. Punctul terminus al cursei a fost Institutul Clinic Fundeni, alt centru prestigios de transplantologie.

In legatura cu acest eveniment, notarul public Miruna Popescu (purtatoarea de cuvant a Uniunii Notarilor Publici) a tinut sa precizeze:

„Am primit cu toata deschiderea invitatia de a participa la organizarea Zilei Donatorului de Organe, pentru ca noua, ca notari publici, ne revine un rol important in procedura de donare de organe, respectiv informarea potentialului donator si inscrierea acestuia in Registrul National al Donatorilor. Recunoscand si respectand importanta si nobletea deciziei de a deveni donator de organe post-mortem, salvand astfel alte vieti, notarii publici nu percep niciun onorariu pentru inscrierile in Registrul National al Donatorilor. Totodata, dorim sa fie cunoscut faptul ca procedura se bucura de o confidentialitate deplina si ca este reversibila”.

La randul lui, Gheorghe Tache (presedintele Asociatiei Nationale a Transplantatilor din Romania) a declarat:

„Noi, cei pe care ne vedeti aici, gata sa pornim catre Fundeni, suntem reprezentantii marii familii a donatorilor de organe si a celor care au primit o a doua sansa la viata datorita acestor oameni. Pedalam pentru viata! Dorim sa aducem astfel omagiul nostru Donatorilor care nu mai sunt printre noi, rudelor acestora si prietenilor nostri, aratand astfel tuturor ca exista viata post-transplant. Ni s-a asociat in acest demers si Uniunea Nationala a Notarilor Publici, alaturi de care transmitem mesajul nostru de viata”.

O surpriza placuta pentru organizatori si participanti a fost aparitia neasteptata a motociclistilor Free Riders si HOG, care au dorit, la randul lor, sa transmita un mesaj de solidaritate, sprijin si compasiune fata de persoanele aflate in stare critica, in asteptarea unui donator.  

Ziua Donatorului de Organe 2019 s-a incheiat printr-o slujba de pomenire a Donatorilor post-mortem, oficiata la biserica din incinta Institutului Clinic Fundeni.


Comentarii

# un mizantrop date 29 July 2019 23:44 +2

Mai, nu stiu de ce, dar mie mi se strange inima la subiectul asta, in contextul nenorocirii de la Caracal....Totusi, hai sa nu ne mai dam Marii Magdalene cracanate pe pragul bisericii, traficul de persoane in vederea...a orice e o realitate...Daca avem subiecte ca asta si ca efectele secundare ale unor vaccinuri, mai tabu decat negarea Holocaustului, nu inseamna ca problemele astea chiar dispar...tot ma preocupa apetitul asta pentru protocoale (chiar nu le inteleg rostul cand avem legi care reglementeaza problema...) , inca nu s-a lamurit implicarea securista, ilegala in institutiile statului...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva