27 februarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Masura bugetara sau trafic de persoane?

Scris de: Av. Vladimir CIOLACU | pdf | print

23 ianuarie 2020 15:31
Vizualizari: 2363

Am asigurat mai demult apararea intr-un dosar unde lucrurile stateau cam asa: o parte dintre inculpati promisesera unor sute de oameni locuri de munca in conditii decente in Spania, in Cehia, in Elvetia... Oamenii s-au dus la interviuri, au plecat de acasa si au ajuns acolo. Conditiile de munca nu semanau nici pe departe cu cele prezentate la interviurile de angajare, conditiile de cazare erau execrabile, banii nu erau chiar atatia iar asigurarile sociale nu erau deloc. Atunci oamenii s-au plans ca au fost traficati. Simplificand epopeea juridica, dosarul s-a lasat cu condamnari iar pe latura civila cu despagubiri. Persoanele vatamate au simtit ca s-a facut dreptate.


 

Deunazi m-am intalnit intamplator cu o familie, ambii soti fusesera persoane vatamate in acel dosar. Acum injurau de mama focului pensiile magistratilor, ale militarilor si ale pilotilor.

Le-am replicat: oare acesti oameni nu sunt in situatia voastra? Atunci cand au ales aceste profesii oare statul nu le promitea niste beneficii printre care se numarau si pensiile? Chiar nescris, exista un contract, cel putin moral, intre magistrati si stat. Si-au asumat o viata de privatiuni sociale si economice cu speranta unei pensii promise de stat.

Acum statul zice ca nu se mai tine de promisiune.

Si toate acestea in conditiile in care magistratii reprezinta una dintre cele trei puteri ale statului.

 

Ce asteptari mai poate avea un cetatean roman de la acest stat? De la un stat care isi minte si una dintre puterile sale. De la un stat care isi amageste diplomatii. De la un stat care trage pe sfoara pilotii si militarii.

Este inca o dovada ca statul roman isi incalca cu meticulozitate promisiunile. Inclusiv cele din contractul social. Cetatenii au cedat din drepturile lor naturale asteptand in schimb onorarea acestui contract de catre stat. Promisiunile despre pensii, despre autostrazi sau despre spitale moderne par doar niste fantezii.

In aceste conditii discutam despre un stat care isi traficheaza cetatenii, printre ei si magistratii, amagindu-i cu locuri de munca decente si pensii pe masura privatiunilor.

Rad amar si ma gandesc ca poate inculpatii din acel dosar despre care aminteam nu isi indusesera in eroare victimele ci doar aplicau niste masuri de reechilibrare bugetara...

Comentarii

# Xxl date 23 ianuarie 2020 15:59 +6

Toata stima domnului avocat! Nu pentru ca indirect , in aparenta, sprijina magistratii ci pentru ca trage un semnal de alarma cu privire la statul roman lipsit de cuvant si onoare. In logica actuala, azi magistratii, maine avocatii, medicii etc, .

# Botomei Vasile date 24 ianuarie 2020 09:22 +3

Dr.Botomei Vasile: Judecatorul nvatat sa primeasca mai mult decat merita,da si pedepse la cel care nu merita.

# Pintea date 24 ianuarie 2020 18:50 +4

Nu puneți corect problema! Orice cetatean care munceste o viata speră sa aiba o pensie! Dar una pe masura contributivitatii pt ca este si acesta un principiu! Statul nu ii lasa pe magistrati fara pensie, ci o diminueaza pt ca nu e normal sa primesti o pensie lunara mai mare decat salariul minim pe economie anual. Sau o pensie lunara de 65.000 lei! Si nu este normal ca statul sa se imprumute ca sa asigure venituri peste masura anumitor categorii profesionale si aceste datorii sa le platim toti cetatenii. Si nu este normal nici ca magistratura sa fie considerata o super-profesie! Nu este normal nici ca un miner care munceste in mina si isi risca viata, sa aiba un salariu mizerabil si sa nu mai spere o pensie, pt ca se inchide mina. Nu este normal nici ca un profesor sa nu aiba si el parte de aceleasi venituri si de aceeasi imagine onoranta in societate, pe care o are un magistrat. La urma urmei, cine te obliga sa te faci magistrat? Statul trebuie sa aiba grija de toti cetatenii, egal!

# Pintea date 24 ianuarie 2020 19:05 +4

Dar de statul care, prin gura schimonosită a presedintelui si a membrilor guvernului, ataca neobosit o alta putere, cea legislativă, pe care nu o căineaza nimeni, din contră o blamează, ce ziceti? Parlamentarii nu au nici pe departe salariile magistratilor, dar constant nu auzim vorbindu-se decat de salariile si pensiile parlamentarilor care ar trebui eliminate! Puterea legislativa nu se supără, nu face grevă, nu iese in stradă! Magistratii suspendă activitatea statului - pe care oricum il subminează din toate punctele de vedere, suparați că li se taie o pensie pe care unii, apți de munca, incep sa o primeasca pe la 42 ani, 47 ani, 50 ani, dupa ce au fost adusi cu delagatie din provincie, au servit sistemul in ultimii 10-15 ani, si acum, tineri inca, ”se retrag la pensie”! Chiar santem prosti? Am observat o tendinta la unii avocati, de teama de a pierde procesele, sunt de partea magistratilor! Un avocat, primeste vreo pomana de la stat?? El, se plânge cuiva?

# nu conteaza date 25 ianuarie 2020 21:44 +1

"Cetatenii au cedat din drepturile lor naturale asteptand in schimb onorarea acestui contract de catre stat." Nu stimate coleg, cetatenii nu au cedat nimic din drepturile lor naturale! Nici nu aveau cum! "Totalitatea drepturilor înnăscute, inerente naturii umane. Toţi oamenii dispun de o măsură egală de drepturi naturale (de ex. dreptul la viaţă şi la integritate corporală sau la libertate personală), indiferent de sex sau vârstă, de poziţia socială, de timpul, de locul şi de ordinea statală în care trăieşte. Drepturile naturale sunt drepturi suprastatale şi de aceea nemodificabile, „eterne”; ele se deosebesc de prevederile statale şi de normele legale care se pot schimba de-a lungul istoriei, adică de dreptul pozitiv, emiţând pretenţia că au o calitate juridică sporită faţă de acesta din urmă."

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Se va reface campul tactic al SRI din Justitie prin numirea Gabrielei Scutea la PICCJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2020 – Planul de saracire a populatiei. Panica la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva