21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MICUL AGITATOR – Dupa ce s-a devoalat singur ca a votat inainte de a se citi ordinea de zi, simplul membru CSM Bogdan Mateescu s-a dat in spectacol, incercand provocarea judecatoarei Gabriela Baltag: “Poate are doamna Baltag politician dezbateri pe chestiunea aceasta”. Baltag l-a facut KO: “Nu trebuie sa imi dati dvs cuvantul ca nu mai sunteti nici macar interimar”. Bobi a dat in balbaiala: “Doamna judecatar... Eu i-am cerut...doamna, doamna judecator, in...incepe, incepe, sa am, nu stiu, sa am"

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 November 2022 15:32
Vizualizari: 4747

Simplul membru CSM Bogdan “Bobita Matilet” Mateescu (foto)fost presedinte al CSM, fostul presedinte interimar al CSM pe langa lege si Constitutie, probabil viitor presedinte al Tribunalului Valcea, functie in care poate fi instalat contra naturii in conditiile in care nu a activat vreodata la aceasta instanta si desi nu a fost in viata lui judecator de tribunala facut din nou agitatie in ultima sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii, cea de joi, 10 noiembrie 2022. Cu un comportament nedemn de un magistrat sau membru CSM, din punctul nostru de vedere, Mateescu a incercat aproape in permanenta sa o provoace pe judecatoarea Gabriela Baltag. A primit in schimb un raspuns prin care a fost facut Ko si mult ignor.


 

Derapajul lui “Matilet”, caci reactia sa este un derapaj in opinia noastra, a avut loc dupa ce s-a devoalat singur ca a votat inainte sa se citeasca ordinea de zi. Mai exact, in momentul in care presedintele CSM Marian Buda a cerut sa se citeasca ordinea de zi, judecatoarea Gabriela Baltag a precizat ca deja la unele puncte s-a votat, fara sa dea insa vreun nume. Cu toate acestea, “Bobita Matilet” a sarit ca ars, incercand sa se justifice, deci confirmand practic faptul ca el a votat inainte sa se citeasca ordinea de zi. Evident, au urmat atacurile impotriva lui Baltag. Frecandu-se la camasa de parea ca mai avea un pic si se strangea singur de gat, Mateescu a incercat sa fie ironic, cerandu-i presedintelui CSM Marian Buda, la aproape fiecare punct pus pe ordinea, sa o intrebe pe Gabriela Baltag daca are ceva de spus. A fost o situatie penibila, chiar si Buda lansand impresia ca nu gusta momentul.

Oricum, cu foarte mult calm, Gabriela Baltag l-a linistit elegant, facandu-l KO pe “Bobita” in momentul in care i-a reamintit ca nu el este cel care trebuie sa ii dea cuvantul, caci nu mai este nici macar presedinte interimar. Iar dupa ce Baltag i-a atras atentia sefului CSM Marian Buda sa nu se lase subminat de Mateescu, evident intrucat nu acesta conducea sedinta, “Bobita Matilet” a ajuns sa aiba momente in care a dat la propriu in balbaiala, dupa ce in prealabil cuvantase fara inteles: “Ramarcile acestea ca unii voteaza si altii nu voteaza e fix problema fiecareia...fiecare dintre ele”.


Iata ce s-a intamplat in Sectia pentru judecatori a CSM:


Marian Buda: Daca in legatura cu celelalte puncte de pe ordinea de zi sunt observatii?

Gabriela Baltag: Pai deja s-a votat. Vad ca o parte dintre noi a votat inainte de a...

Bogdan Mateescu: Bun, asta cu povestea votului inainte (n.r.- neinteligibil) mi-am notat ce vot. Colegii care ne urmaresc sa stie: s-a intamplat de foarte multe ori ca in urma deliberarilor sa se redeschida voturile. Sunt foarte multe cereri de transferuri pe care unii dintre noi le-au votat, nu trebuie sa dam explicatii ca unii au votat si altii nu, in conditiile in care la deliberari se pot redeschide si s-au redeschis de atatea ori voturile.

Gabriela Baltag: Dar nici nu am apucat sa strigam ordinea de zi si s-a votat.

Bogdan Mateescu: Da, doamna judecator, asa s-a intamplat, si daca e ceva, unde am gresit sau in urma dezbaterilor se va...

Gabriela Baltag: Nici macar nu am spus numele dumneavoastra, dar singur....

Bogdan Mateescu: Eu am votat, eu imi asum, eu nu merg nici subliminal, nici ocult, nici cu zvonuri, nici cu barfe, eu imi asum, si in public, de fiecare data, nu trebuie sa, nu ne punem in dificultate in felul acesta. Deci colegii sa stie, exista situatii in care poti vota inainte sa se strige, in cazul in care deliber...in ca...in deliberari daca sunt...

Gabriela Baltag: Asa ceva eu nu am auzit. E ca si cum ai da o hotarare inainte de a striga apelul la cauza.

Bogdan Mateescu: Doamna judecator, dvs nu stiu cum ati dat hotararile si... Ramarcile acestea ca unii voteaza si altii nu voteaza e fix problema fiecareia...fiecare dintre ele.

Andrea Chis: Eu nu cred ca e frumos ca ne certam pe chestia asta, dar daca tot avem aceasta discutie, asa cum judecatorul poate sa isi schimbe minuta pana la pronuntare, si noi ne putem schimba votul pana la centralziare.

Bogdan Mateescu: Absolut, absolut, asa s-a si intamplat, absolut. O discutie care nu ar trebui sa aiba loc.

Marian Buda: Da, bun, sa dam citire ordinii de zi.

Secretarul general adjunct al CSM: La punctul I avem cereri de transfer la curti de apel si tribunale, etapa I.

Bogdan Mateescu: Poate are doamna Baltag politician dezbateri pe chestiunea aceasta, nu stiu, domnule presedinte.

Gabriela Baltag: Nu trebuie sa imi dati dvs cuvantul ca nu mai sunteti nici macar interimar.

Bogdan Mateescu: L-am rugat pe domnul presedinte, doamna judecatar, doamna judecator, poate aveati...ca stiu ca sunteti alaturi de colegi, poate aveati ceva de spus.

Gabriela Baltag: Sunt foarte alaturi de ei.

Bogdan Mateescu: Am observat cum, cu totii.

Marian Buda: Da, va rog, haideti...

Gabriela Baltag: Deci va rog, faceti niste discutii neprincipiale.

Bogdan Mateescu: Am observat cu totii, doamna judecator, nu eu le fac, cu totii am observat.

Marian Buda: Haideti sa dam citire...

Gabriela Baltag: (catre Buda) Nu permiteti domnului sa va submineze autoritatea.

Bogdan Mateescu: Eu i-am cerut...doamna, doamna judecator, in...incepe, incepe, sa am, nu stiu, sa am o parere despre, buna desigur, despre dvs.

Maria Buda: Haideti sa continuam.

Secretarul general adjunct al CSM: Punctul II – desemnarea psihologului care va participa la interviul candidatilor din cadrul concursului de promovare in functia de judecator la ICCJ.

Bogdan Mateescu: Domnule presedinte, daca imi permiteti, poate o intrebati pe doamna Baltag daca are dezbateri pe acest punct.

Marian Buda: Intervine dumneaei daca...

Bogdan Mateescu: Ok.

Secretarul general adjunct al CSM: La punctul III – amanarea promovarii efective la unele instante a judecatorilor declarati admisi la concursul organizat in perioada mai-octombrie 2022.

Bogdan Mateescu: Aceeasi rugaminte”.


De aici inainte, ignorat de Gabriela Baltag fiind, “Matilet” a tacut pana la finalul sedintei: “N-are doamna judecator Baltag ceva de adaugat?” Si de aceasta data a primit ignor din partea Gabrielei Baltag.


* Vedeti aici imaginile in care judecatorul Bogdan Mateescu incearca sa o provoace pe judecatoarea Gabriela Baltag (min. 22:35)

Comentarii

# DODI date 13 November 2022 18:58 +223

Savarină le-a dat un exemplu celor din Vâlcea ce șef vor avea. Și cred că respectivii vor fi foarte fericiți. Dacă nu apucă să se pensioneze înainte poate își vor cere transferul rapid oriunde numai cu acest securist ratat dar pupincurist devotat NU.

# santinela date 14 November 2022 07:43 +337

Baltag versus Bobita,adica o femeie doxa de carte si un NIMENI . Da,dar prostul pina nu este fudul --- !Ete de asta sistemul de justitiei se bucura de atita "respect" de la cetateni. Cum drac sa fie altfel cind este reprezentat(sistemul) de catre Bobita,Buda,Livia Stanciu,Portocala,Oneaga,Tulus, si mai nou cele trei TUTE de la ICCJ care l-au albit pe Portocala ?

# santinela date 14 November 2022 07:46 +112

Priviti la poza astuia ,este definitia perfecta a cuiva care " se uita la poarta noua"-- !!

# dorel date 21 November 2022 11:13 0

Prieten drag, de ce vrei sa fii mai mic decit esti? Nu observi ca nu poti face nici umbra pe pamint dar sa vorbesti cu doamna Baltag? Ai uitat ca pina si "Presedintele Johannis s-a taiat in Baltag!"? Iar tu un pitifelnic de rigola crezi ca te poti ridica la nivelul acestei doamne care te-a ignorat cu o maretie imperiala. Sictir!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva