19 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Militieni si procurori

Scris de: Cornel NISTORESCU | pdf | print

6 August 2019 11:42
Vizualizari: 6139

Mare, mare greseala. Am crezut ca putem face si democratia cu aceiasi procurori si cu aceiasi militieni. Basca, faptul ca ne-a mai fentat si securitatea, Magureanu jurind pe Marx ca SRI-ul nu are nici o legatura cu trecutul. Am inceput prost din chiar caderea comunismului. Unii au preluat puterea, tot din cei mai vechi, la care s-au adunat esaloanele doi si trei si bulevardierii, plus refuzatii de dosar si aventurierii. Un alt segment s-a indreptat spre business. Din pacate, acceptiunea businessului a fost de la inceput una nenorocita.


Sa faci bani cu orice pret, cu produse din Turcia, cu revinzari si privatizari, cu inselatorii si tunuri. Ce-au facut procurorii si militienii, fericiti ca au scapat de pedepsele pentru abuzurile in comunism? Au inceput si ei sa ciuguleasca, sa invirta, sa tranzactioneze puterea. Asta aveau sa o faca si ofiterii SRI, de la agent la general, de la Magureanu la George Maior si Florian Coldea. Sub pavaza acestora, au inceput sa prospere clanurile tiganesti, analfabetii descurcareti, traficul de carne vie, afacerile cu tigari si alcool, exploatarile ilegale de lemn masiv. Furtul si spaga au devenit un soi de afacere in patratica primita in grija. Iar cea mai mare afacere a vremii, rezervata doar politicienilor si clientilor apropiati, a fost vinzarea pe sest ale bunurilor statului comunist. De aici a inceput imputirea pestelui!

Toata campania anticoruptie, dupa ce vesticii au cumparat pe mai nimic cele mai importante uzine si resurse ale Romaniei, s-a redus la disciplinarea celor care au participat la „dezmembrarea economiei socialiste”. Grupurile de interese din primarii, coruptia din mafiile locale, sferele de influenta ale procurorilor si fostilor militieni s-au conservat nestingherite. Acum, aflam ca ele controleaza si politica si economia si institutiile locale. Alegerile, intr-un singur tur de scrutin, permit conservarea lor pentru decenii la rind. Nu le mai misca nici dracul. Mafiile locale ajung sa negocieze posturi la putere, prevederi in legi, contracte si halci din economie. Cu un singur tur de scrutin, tara ramine impartita pe caprarii. Atitea sunt ale unora, atitea ale celorlalti. Nimic din fraude si din combinatiile ilegale nu iese la iveala si nu poate fi combatut. Mafiile locale asigura stabilitatea la centru si nu pot fi sacrificate. si, astfel, s-a ajuns la localitati captive, cucerite de puterea unui grup, incremenite de frica de a vorbi.

Un satean care s-a luat in clont cu primarul batut in cuie in Primarie i-a incendiat casa. A mai batut oameni, i-a amenintat pe altii si le-a dat foc la casa si altora. Sa-si tina gura si sa vada bine cine este la putere. Atmosfere de teroare, asemanatare celei din Caracal, sunt peste tot. Mafia locala este modelul de mentinere a puterii si de sustinere a centrului de putere din Capitala.

De ce nici PSD-ul si nici PNL-ul nu-si propun sa atace acest flagel? De ce Klaus Iohannis nu-l descrie si nu-l infrunta?

Romania a pornit la lupta impotriva coruptiei cind tara era la mina militienilor si a procurorilor!

Preluare de pe cotidianul.ro

Comentarii

# imun/teanu date 6 August 2019 12:18 -3

Domnule!, nu se poate zive ca nu le ziceti exact "ca la carte". Atunci! La postari in tot acelasi spirit, si si nu radicale de tot, la Cothy "se taie" in draci /si "pe alese"!, preferential, de ex. "o Lilly" de la Secu avand abonament la orice mesaj de la ei. Luni de zile in urma "s-a scapat" ca pentru asta aveti angajata o firma, a catzavencilor, stiuti ca si in solda lui Soros /nu-i mai economic sa aveti pe problema cativa angajati!, mult mai ieftini. In asa situatie credibilitatea dvs., in care sa credem si vrem, cam schioapata. Stiti cumva daca "Je souis Rarinca", un combatant radical, a mai fost tolerat sa supravietuiasca? Nu sunt singurul, sigur, care consudera ca trebuie sa lamuriti. Sa va putem crede neprefacuti. Altfel,...!

# nu conteaza date 6 August 2019 13:47 +16

Adevarul e adevar, indiferent de cine-l exprima. Aici nu cred ca e vorba de ceteteanul Cornel Nistorescu si de greselile lui trecute sau prezente ci, de ceea ce spune el. Si ce spune, e din pacate, cat se poate de real si corect!

# nu conteaza date 6 August 2019 13:02 +16

Din pacate, in Romania, "lupta impotriva coruptiei" a fost declansata si este dusa de cei mai corupti dintre romani, exact de catre cei care au devastat tara! Psd, pnl, usr, iohannis, etc, nu au cum ataca ceea ce de fapt, i-a produs si "i-a facut mari"! Toti astia, nu sunt decat fatete ale aceluiasi flagel; interesul lor e sa se mentina in varf, astfel incat sa nu vina "concurenta" pentru a le lua locurile!

# Pintea date 6 August 2019 13:07 +15

In RO e prea multa libertate! Pt ca dupa 89 a fost o victimizare in masa, propagată chiar de TVR prin crainicii vestiți și prin revoluționarii ce se perindau la televizor, isterici și inflamați.Toata lumea se compatimea si ne compatimea cat de rau a fost comunismul si ce bine ca ne-am eliberat! Nimeni nu mai gandea rational, era o hipnoza in masa! Totul deodata devenise rău: mersul la scoala, sa dai examen la facultate (un crainic înfiera comunismul pt ca la facultati nu erau scoase mai multe locuri la admitere) sa ai o slujbă, sa ai combinate, uzine, țara sa producă si să și exporte, sa avem mineri, muncitori, agricultură, irigații, economie planificată, case, sa nu avem datorii, etc.Cu astea, nu a fost bine, asa ca le-am distrus pe veci si cat mai repede! Acum cu ce-am ramas? Cu gălăgie si pretentii! De la o libertate prea mare si prost inteleasă au aparut toate: partidele, mafiile locale, cumetriile, manipulĂrile, dezinteresul pt scoală si muncă, coruptia, etc.Si Kolonia România.

# si-n moldova toparlanii date 6 August 2019 20:28 +3

sunt primari vesnici si terorizeaz localitatile

# Mara date 8 August 2019 06:05 +1

Nici mili-tieni nu trebuiesc numiti, ai nostri politzai...ca nu am minte mai deloc... Poate nano-tieni sau pico-tieni li s-ar potrivi mai bine :(

# MARIAN date 9 August 2019 21:06 -1

D-le Pintea, faceti o gresala: Confundati NIVELUL ECONOMIC cu NIVELUL SOCIAL DE VIATA din acei ani. ( ce folos cand painea era pe cartela plus multe altele....). Restul expunerii este CORECT.

# biet roman saracu' date 19 August 2019 13:54 0

am mancat paine..ba, cu fereala, se mai ducea paine si la porci la tara...paradoxurile comunismului : magazinele sunt goale, dar lumea are acasa cam ce ii trebuie; lumea are acasa ce ii trebuie, dar guvernul este injurat; guvernul este injurat, dar nu este schimbat etc. un banc mai vechi, dar degeaba ai trait in comunism dac nu iti amintesti bancurile...chiar, matale oi fi roman trait aici in ceausism??

# Sphinx date 9 August 2019 21:21 +1

SI NOI , SI DUMNEAVOASTRA (Cornel Nistorescu) NE-AM TREZIT CAM TARZIU LA REALITATE. cu "democratia" originala de la noi.

# Alex One date 20 August 2019 08:13 -2

Democtatia s-a facut cu materialul existent la data respectiva, de unde altii ? Procurorii, judecatorii de acum nu au nicio legatura cu aia la care te referi astia de acum sunt sange proaspat. Aia din trecut,care macar stiau mai multa carte ,au iesit de mult la pensie,de peste zece ani. Dar ce ne facem ca avem aceeiasi jurnalisti scoliti in comunism care scriau la ordinul partidului ? Astia nu vor sa dispara din presa ,ei dau lectii de cinste, corectitudine si morala ? Ce zici Nistorescule ? Cunosti pe cineva care batea campii pe la Flacara ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.03.2024 – Lista pentru magistratura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva